Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20423) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#20416) üzenetére


Penge_4
veterán

"Ááá, gratulálok nekik! Ez igen! Korábban a szabványok betartásának ékesszólói voltak, most pedig szembemennek vele. Remek irány, mondhatom!"

A szabványt akkor tartsák be, ha értelme is van. Nehogy már a befőtt tegye el a nagymamát. Milyen jogon határozza meg nekem felülbírálhatatlanul egy webfejlesztő, hogy egy mezőben az autofill vagy éppen a jelszókezelő kitöltheti-e a formokat? Vagy milyen alapon határozza meg, hogy egy szövegdobozt átméretezhetek-e? Vagy milyen alapon határozza meg, hogy működik-e a jobbklikk menü? Vagy lementhetek-e az oldalról szöveget vagy képet vagy bármit?

Ezeket böngészőoldalon kell szabályozhatóvá tenni. A webfejlesztő maximum ajánlást adhat a droidoknak. Ha viszont én nem vagyok droid, akkor én felül fogom bírálni. Ahogy akár a komplett CSS-t is át fogom írni, ha nem tetszik a háttér, betűtípus, betűméret vagy térköz, sorköz.

Engem inkább ez a patcheléses móka aggaszt, meg az, hogy már megint olyan elmebeteg módon oldották meg, hogy még külsőleg sem lehet egyszerűen pár fájl másolásával beleintegrálni opcionálisan az mp3, h.264 és mpeg4 támogatást.

Pedig ez az egy nekem kellő ok volt arra, hogy mindig kiherélt Chrome-ot használjak Chromium helyett. Látszik, hogy a cég szemlélete nem változott a Presto dobása óta. Ugyanolyan elmebetegek, mint Tetzchner távozása óta folyamatosan. Elhiszem, hogy jogdíj meg minden, de ezt nem így kell megoldani, tekintve az elterjedtséget és a támogatottságot. Lehetne valami olyat, hogy ilyen videóknál van egy felső nagy piros villogó link, ami egy oldalra visz, ahol éhező afrikai árvákkal szimbolizálják, hogy ők mind jól lakhatnának abból a pénzből, amit pár csúnya, gonosz öltönyös tetű zsebre tesz az ötödik generációs jogutódok révén. Persze ez akkor működhetne, ha a nagyok is beszállnának. A Google-nek alapból elemi érdeke is lenne, mivel a saját VP8-VP9-et szeretné terjeszteni az Apple és a Microsoft pedig jelenleg leáldozóban van. Szóval még akár sikeres is lehetne egy ilyen kampány. Főleg, hogy akár még az EU bizottság is kardoskodhatna mellette + a PRISM botrányt is meg lehetne lovagolni. Szóval lennének itt lehetőségek, ha tényleg az lenne a cél, hogy nyomjuk le minden eszközzel a szabadalmakat és tereljük a világot a nyílt szabványok és megoldások felé.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.