Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20371) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#20367) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Van rá switch a flags-ben."
Basszus, tényleg van, a kihúzásra is, meg a tabok közti váltásra, nem tudom, miért nem ugrott be, hogy itt állítsam be. :B Köszi.

"Allow moving tabs between windows
Mac, Windows
Allows moving tabs between windows. Tab may be detached from one window and then attached to another new or already existing window."

"Tab cycling in activation order
Windows
Enable tab cycling in activation order rather than tab strip order when using keyboard shortcut."

De basszus, micsoda elképesztő gyökérség, hogy az ablakok közti mozgatás alapból le van tiltva? :Y :W
Ez olyan szinten alapvető dolog, hogy az Internet Explorer is tudja, nem mondom, hogy az átlagjúzer is gyakran használja, de könyörgöm, mégis milyen racionális magyarázat támaszthatja alá azt, hogy ez alapból tiltva legyen? :O

"Amúgy a linkesített szöveg kijelölésénél mi a helyzet?"

Linken sima jobb klikkes menü:

Opera Developer 17 - right click on link

KIJELÖLT linken jobb klikkes menü:

Opera Developer 17 - right click on selected link

Tehát ugyanaz, csak a kijelölt linknél megjelenik a Copy, Search, Search with menüpont is.
És igen, a problémás ebben az, hogy nem tudom átrendezni, ahogy régen, remélem, hogy ezt is meg fogják oldani, nem csak egy szép álom és nosztalgikus emlék lesz.

"Ráadásul Chrome-ban a jobbklikk menün lehet középsőklikkel is kattintani. De mivel ott tök hülyén van (az Open link in New Tab és az Open image in New Tab is háttérben nyit, ezért a középsőklikk redundáns)"
Pontosan! Ez volt a másik, ami a korábbi hsz.-emből kimaradt, és amit szóvá akartam tenni, jó, hogy megemlítetted. Ezeket a dolgokat tényleg nem értem. Az az érv meg hülyeség, hogy nem olyan könnyen hozható át. Ha én fogom egy készen lévő program kódját, és elkezdem átdolgozni, az nem jelenti azt, hogy akkor elromlanak a funkciói, azt csak akkor jelenti, ha vagy elkúrok valamit, vagy elkezdem kigyomlálni a kódot, és törölgetek belőle részeket!!

"Sőt, én akár még azt is el tudnám képzelni, hogy a mozdulatparancsok is működjenek (ahogy a régiben is működtek, pl. füleken adva ki a jobbklikk fel-le parancsot újratöltötte a fület anélkül, hogy át kellett volna rá váltani)."
Mondjuk mivel ez Chromiumban normálisan nem megoldott, ezért ez a nehezebbik fele, ez még érthető, hogy nincs kész.

"Tényleg olyan nehéz lenne ezt leprogramozni? Vagy így gondolták, hogy nem Chromium klónt akarnak csinálni, hogy azt a pár értelmes funkciót is kiveszik belőle és letiltják. ;]"
Igen, valami ilyesmi gondolatok születnek meg bennem is, amikor ezeket látom. Az ilyen jobbklikkelős, máshogy viselkedős dolgokat rohadtul nem nehéz leprogramozni, csak gondolom kilencmillió dolguk van, és nincs idejük rá (ezért úgy állnak hozzá, mint a Prohardveres javítós topicban, hogy kérsz valamit, aztán 10 év múlva is csak azt a választ fogod kapni, hogy túl sok a dolgunk, ahelyett, hogy kicsit bővítenék a fejlesztőbrigádot ;] ami által kissé dinamikusabban haladhatna a felhasználói igények figyelembe vétele, még ha az nem is egyszerű).

Szerintem az a baj ezzel, hogy ez így még az egyszerű felhasználó szemében sem sugároz a cég túl nagy profizmust. (Például "a másik két böngészőben, amit eddig használtam, voltak könyvjelzők. Most ebben miért nincsenek?" Válasz: "óóó, majd lesznek, csak várj türelemmel!" Viszontválasz: "Na takarodj anyádba!" Azt hiszem, még érthető is a reakció.) Kiadnak egy szoftvert gyorsan, minél előbb, hogy híre menjen, meg az újdonság varázsával hasson, de nem alakítják ki normálisan, érződik, hogy egy NAGYON félkész szoftverről van szó. Létezik manapság agilis szoftverfejlesztés, meg minden, tök jó, de ez, amit az Opera művel, inkább bénázásként jön le, nem pedig agilis szoftverfejlesztésként, és a nehezebben megbocsátható kategória, mivel az arcába toltak a tősgyökeres Opera-felhasználóknak is egy olyan radikálisan megújított szoftvert, amit nem tudnak még használni, és alternatívájuk sincs a régire, na meg persze ezzel együtt a régi egyszerűen szépen elavul; az új felhasználóknak pedig egy olyan szoftvert toltak az arcába, ami gyors, de még egyelőre a Chrome-nál is ostobább. Akkor miért is kellene áttérniük a Chrome-ról az Operára? Mert szinte tűkön ülnek, hogy jujj, de izgi, hogy MAJD megújul a böngésző? Ez elég szarul hangzik eladhatóság szempontjából a mai világban, ahol pillanatok alatt tűnhet el egy szoftver a süllyesztőben, ha nem mutat valami egyedit minél hamarabb (senki nem ér rá várni, miért is kéne, ha van alternatív megoldás).

=================

Szintén opera:flags-ben:
"FavoritesCollectionView implementation
Mac, Windows
Enable or disable FavoritesCollectionView implementation."

ez micsoda?

Másik:
"Use the new bookmarks data model
Mac, Windows
Switches the bookmarks backend. When enabled, data migration, opera://bookmark-importer, and friends will use the same full-featured bookmarks backend as the rest of the browser (e.g., extensions)."

Na, ezt is mindjárt kipróbálom, kíváncsi vagyok.
Csak újra kell indítani, és most épp megint vagy 30 fül meg van nyitva, mert meló is van közben. ;]
Akkor erről a könyvjelzős témáról volt szó ezek szerint.

Sk8erPeter

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.