Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71551) sopruk válasza Synaptic (#71550) üzenetére


sopruk
aktív tag

Jogos! Még kezdő vagyok ezen a téren :)

(#71552) Kékes525 válasza Szellem. (#71531) üzenetére


Kékes525
félisten

Mivel ez egy biztonsági fórum, jogosan felmerülhet az orosz biztonsági programokkal szembeni bizalmatlanság. Rendkívüli naivitás azt gondolni, hogy ezeket nem fogják bevonni a háborús hadműveletekbe. Ha ezzel nem értesz egyet érvelj és cáfolj, mert csak ez az egyetlen elfogadható cselekedet, de NE törölj, mert attól nem lesz igazad. Ide tartozik, az eddig általam is gyakran használt Kaspersky és Dr. Web programok (kiegészítőként használtam az ingyeneseket). Véleményem szerint ezeket most NEM szabad használni.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#71554) Szellem. válasza Kékes525 (#71552) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

A témáról korábban szó volt. Az is naivitás, hogy azért mert a Kaspersky orosz alapítású, de globális cég, hogy kockáztatni fogja Putyin hadműveletei miatt a saját üzletét. A háború csak a fegyvergyártóknak, és a fegyvert eladóknak üzlet.
Ha visszaolvasol a topikba, volt már téma. Vagy elhiszi valaki amit a Kaspersky leírt vagy nem. Mindenkinek szíve joga, de jelen esetben minden találgatás pusztán érzelmi alapú, nem pedig valós tényekre alapozott. Majd ha lesznek konkrét bizonyítékok, hogy az orosz termékek bármelyike is beleállt az orosz háborúba, akkor és csakis akkor fogok a magam részéről megválni tőle. Addig minden csak összeesküvés elmélet és érzelmi megnyilvánulás.
Mindenkinek szíve joga érzelmi alapon döntést hoznia, de ha már előhoztad a szakmai topik témáját, akkor kéne is szakmai bizonyíték arra, hogy el kell e búcsúzni az orosz termékektől vagy sem? Eddig nincs ilyen szakmai bizonyíték!
Ahogy mondtad, ez egy szakmai fórum, így nem érzelmi alapon kell kitárgyalni a témát.
Arra ott van az [Ukrjanai háború Topikja.]

Remélem, mielőtt leírtad ezt a posztodat és feljelentettél, vissza is olvastál a topikban, mert volt már téma. A törlésem meg azért történt meg, mert politikai vita lett belőle és törlések lettek. Ezt meg a Te kedvedért sem fogom megismételni, mert van az Ukrán háborúnak saját topikja.

[ Szerkesztve ]

(#71555) Xelo válasza Kékes525 (#71552) üzenetére


Xelo
addikt

mindenkinek szíve joga eldönteni hogy milyen programokat használ, ha neked nem szimpi hogy a Kaspersky orosz eredetű ne használd. abban biztos lehetsz, hogy ha más nem, az amerikai kiberhatóság folyamatosan visszafejti a programot (reverse engineering), pont az orosz backdoorok után kutatva, és ha ténylegesen találtak volna bármi gyanúsat nem tartanák magukban.

(#71556) labeda válasza Szellem. (#71554) üzenetére


labeda
aktív tag

+1 !!

(#71557) Pano válasza Kékes525 (#71552) üzenetére


Pano
addikt

Most végeztem el egy elég komoly képzést és kezdtem el dolgozni egy olyan IT cégnél, aminek fő területe a nemzetközi piac. A képzést csak azért említem, mert volt egy elég átfogó cyber és egyéb IT security képzés tematika, plusz a cég is nagyon keményen részt vesz ebben (én más területre kerültem végül, nem a célirányos security-re).

Legszívesebben kifejteném részletesen a dolgokat, csak sajnos nem tehetem meg, de hidd el -s ezzel megnyugtatlak- a jelenlegi cyber-támadásokban alig van valami szerepe a végfelhasználói biztonsági megoldásoknak. Olyan helyzetben mikor lenne, ott a nethez hozzáférés is nehézkes lenne már (értsd: teljes háborús helyzet).
A Kaspersky azért helyezkedik globálisan összevissza, mert kivonja magát az orosz együttműködési törvények alól. De azzal is szeretnélek megnyugtatni, hogy nagyon erősen monitorozva vannak. Nem csak ők, mindenki.

Az igazi spiclik meg sose azok, akikről egyértelműen hinnéd. :)
Természetesen, elvi meggyőződésből mindenkinek megvan a szabadsága szerencsére, hogy eldöntse mit használ is mit nem, de jelenleg nincs olyan szakmai kifogási pont, ami indokolná, hogy a Kaspersky-től távolt tartsuk magunkat.
Rengeteg vállalatban, termékben van orosz szál/vezetés. Attól, hogy Putyin egy nem normális vadbarom, attól még elég kevesen értenek vele egyet (kb csak a saját köre, de meg merem kockáztatni annak jelentős százaléka is csak félelemből, nem meggyőződésből) és nem lesz minden háborús bűnös, hadigépezet kiszolgáló ami orosz.
Mint minden háborúban, egy tucat idióta elmebaja és lelki torzulása miatt szenvednek milliók.

Egy szó mint százm ahogy Plag is fogalmazott, Kaspersky-nek egyszerűen semmilyen érdeke nincs együttműködni ezzel a gépezettel. Nyerni nem nyer vele semmit, de cserébe legalább elveszít mindent.

[ Szerkesztve ]

(#71558) Kékes525 válasza Szellem. (#71554) üzenetére


Kékes525
félisten

Nagyon tévedsz és a többieket is félrevezeted, ha ezt érzelmi kérdésként kezeled. Ez kőkemény racionalitás.

A biztonság az politika is. Még békeidőben is, hát még háborúban. Az oroszok minden legális és illegális, értsd nem legitim eszközöket is felhasználtak és fel is használnak ilyen helyzetekben. Már az ukrán háború is 5 olyan nemzetközi szerződés megszegését jelenti, amit ők maguk, köztük Putyin is személyesen aláírt. Itt erről két szakértővel folytatott beszélgetésben magad is hallhatod: [HÁBORÚ: Buda Péter és Sz.Bíró Zoltán / a Friderikusz Podcast 42. adása (2022. március 10.)] Azaz minden rendelkezésükre álló eszközt be fognak vetni érdekeik elérése érdekében. Azok a programok, amiket Oroszországban fejlesztenek ezért nem biztonságosak. Ezt pedig nemhogy szabad, de kötelességed és felelősséged is hogy minden topikot olvasó ember tudomására hozd, mert használatuk veszélyeztetik az adataik biztonságát, aminek védelmére alakult a topik is.

Amúgy egy kis Google kereséssel találsz bizonyítékokat. Például: [War In Ukraine: Amid Backlash Against Russia, Antivirus Maker Kaspersky Takes A Neutral Stand]

"The statements from Kaspersky reflect the company's neutral stand in the ongoing conflict. This, many reports have suggested as implicitly siding with the Russian forces."

"At a time when Russia is facing massive backlash across the world over its invasion of Ukraine, Russian antivirus and cybersecurity company Kaspersky is trying to take a neutral approach. According to a statement to Vice, Kaspersky said that as a technology and cybersecurity company, it is not in a position to comment or speculate on geopolitical developments outside of its area or expertise. The company, which is one of the most popular Russian companies, has been a leader in the antivirus and cybersecurity space since a while. Kaspersky antivirus is also one of the most popular antivirus product in the world."

Egy háborúban, ahol civilek, nők és gyerekek hallnak meg NINCS semleges álláspont. Másrészt aki azt hiszi, hogy a semlegesnek mondott álláspontját egy diktatúrában megtudja tartani, nos hát az az ember rendkívül naiv, hogy csak kominfo kifejezést használjak csak.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#71559) Kékes525 válasza Pano (#71557) üzenetére


Kékes525
félisten

", Kaspersky-nek egyszerűen semmilyen érdeke nincs együttműködni ezzel a gépezettel. "

Ez így igaz, de ennek semmi köze ahhoz, hogy mi lesz. Putyint ezt egy csöppet sem érdekli. Megvannak rá az eszközei arra, hogy más belátásra bírja és nem szívbajos, hogy azokat be is vesse, ha szükségesnek látja.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#71560) Szellem. válasza Kékes525 (#71558) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Ez nem politikai topik, már elmondtam neked, még ha nehéz is megértened.
Van olyan topik, hogy Politika és az Ukrajnai háború. Ott lehet ezeket a gondolatokat kiírni!
Ez továbbra is szakmai topik marad és szakmailag nincs bizonyíték egyik termék és gyártó ellen, hogy visszaélnek a termékeikkel vagy az orosz mivoltukkal!
Amíg ez ki nem derül bizonyítottan tisztességtelen és szakmaiatlan bármilyen megnyilvánulás ellenük!

[ Szerkesztve ]

(#71562) Kalandor válasza Kékes525 (#71552) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Mivel ez egy biztonsági fórum, jogosan felmerülhet az orosz biztonsági programokkal szembeni bizalmatlanság.
Ez így igaz. És fel is merült. Oroszország hadban áll. Egy hadban álló, nem kifejezetten demokratikus berendezkedésű támadó országban a gazdaság könnyen hadigazdasággá válhat.
Ez egy biztonsági probléma LEHET. Elmondtad, leírtad, rendben van, de ezzel jelenleg ennyit lehet kezdeni. Vitatkozhattok, hogy így van vagy sem, de tények egyelőre nincsenek, csak saját magatokat tudjátok ismételni. Persze ezt is lehet, csak nem produktív és elveszi a fókuszt a topikban a többi kérdésről, egy idő után pedig egyenesen már off lesz a kérdés.
Szerintem engedjétek el a kérdést mindketten, amíg tények nem kerülnek napvilágra.

[ Szerkesztve ]

(#71563) Szellem. válasza Kalandor (#71562) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Az egyik fórumtárs szépen utánajárt a dolgoknak és össze is foglalta a témát ebben a hozzászólásban:
[link]
Csak vissza kellett volna olvasni a tagoknak.
Ezen kívül jelen esetben minden más csak találgatás és szóbeszéd. Az meg mellőz mindenféle szakmaiságot.
A bizalmatlanságot értem és megértem, ha valakiben ez felmerül. De azt állítani, hogy biztos vissza fognak élni a hatalmukkal és bele fognak állni Putyin mellett a háborúba, egyenlőre találgatás és nem tény!

[ Szerkesztve ]

(#71564) sisi22 válasza Pano (#71557) üzenetére


sisi22
tag

Az igazi spiclik meg sose azok, akikről egyértelműen hinnéd.

Nem is, a legigazibbak az "onfeljelentok", akik onkent adnak ki magukrol minden adatot, majd amikor tortenik valami, amire nem gondoltak, megy a kiabalas, hogy mas a hibas.

Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.

(#71565) m.lala válasza gregory91 (#71534) üzenetére


m.lala
aktív tag

Januárban kérdeztem itt a srácokat a szürke kulcsokkal kapcsolatban végül kipróbáltam 2200.-Ft volt 3évre, F secure Antivirus és hibátlan volt. 1 hete raktam újra rendszert a szövege: a kódot már felhasználtam....a történet tanulsága: bár nem illegális, mégis vékony jég és a legjobb a legegyenesebb út.
Marad az Alza havi 330.-Ft ért kibirható. :U

[ Szerkesztve ]

Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?

(#71566) qqcqqc válasza m.lala (#71565) üzenetére


qqcqqc
őstag

Felrakod a programot és bejelentkezel a fiókodba, oda van csatolva a licenszed.

(#71567) Pano válasza qqcqqc (#71566) üzenetére


Pano
addikt

Antivirusnál és sima Internet Security-nél nincs fiókos megoldás, én úgy tudom.

(#71568) Szellem. válasza Pano (#71567) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Ez pontosan így van. SAFE és TOTAL esetében van fiókos megoldás.

(#71569) Cs1csó válasza m.lala (#71565) üzenetére


Cs1csó
félisten

+1 qqcqqc

Ha van F-Secure fóikód akkor leválaszthatod a gépet - tehát a korábbi telepítést - majd ezután már aktiválhatod - ugyanazon a gépen is - az újonnan telepített rendszeren.

(#71570) Szellem. válasza Cs1csó (#71569) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Ő antivírusról beszélt, mert az van neki. Ott meg nem lesz és nincs is mit leválasztani, mert sem az AV sem az IS esetében nincs fiókleválasztási lehetőség.
A fiók csak is SAFE és TOTAL esetében opció. Ott viszont működik az amit leírtál. :R

(#71571) Cs1csó válasza Szellem. (#71570) üzenetére


Cs1csó
félisten

pech...

(#71572) m.lala válasza Szellem. (#71570) üzenetére


m.lala
aktív tag

Nem vagyok otthon nem tudom megnézni. De azért kösz mindenkinek. Annyiból érdekes, hogy 2 évig alzás Fsecure IS volt. Telepítettem újra rendszert ez idő alatt és a kapott kódot mindig csak beírtam elfogadta és boldogság volt. Vélhetően a kódot tették tiltó listára.

Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?

(#71573) pigatt


pigatt
őstag

Sziasztok!

Hosszú évek óta Kaspersky Internet Security-t használok, a jelenlegi licenszem kb. 3 hét múlva jár. Egy korábbi Alza-s vásárlásomhoz kaptam 1 éves Bitdefender Internet Security licenszet. Így szerintetek megérni lecserélni a Kaspersky-t? Nagyon egálra jöttek ki a teszt eredmények amiket néztem a két szoftverről.

i9 / 4080 / 32"

(#71574) gregory91 válasza pigatt (#71573) üzenetére


gregory91
senior tag

Ne a tesztekre hagyatkozz,nem reprezentatívak kisebb mintaelemszámmal dolgoznak.Na meg hát van az a pénz.....
Ha eddig jól végezte a dolgát,akkor hagyjad rajta a Kaspersky-t.

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#71575) Cs1csó válasza pigatt (#71573) üzenetére


Cs1csó
félisten

Szia volt riasztásod, fertőzéses az elmúlt években? Mert ha nem akkor akár ki is próbálhatod. Annak is nézz utána hogy ha hűséges maradsz kapnál e jelentős kedvezményt az új előfizetés árából mert akkor mivel bevált maradhatsz is akár.

(#71576) Szellem. válasza gregory91 (#71574) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Én is ugyan ezt gondolom! Felejtősek a tesztek, mert már nem látják el azt amire létrejöttek.
Ami meg jól működik, azt hagyni kell. :R

#71573pigatt: Ha bevált és meg voltál elégedve vele, akkor hagyni kell azt ami jól működik!

[ Szerkesztve ]

(#71577) pigatt válasza Szellem. (#71576) üzenetére


pigatt
őstag

Köszönöm a válaszokat. Maradok a KIS mellett úgy döntöttem. Így viszont van egy 1 éves Bitdefender IS licenszem, ha valaki szeretné, akkor privátban keressen és megegyezünk.

i9 / 4080 / 32"

(#71578) Szellem. válasza pigatt (#71577) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Jő döntés. A licencedre meg biztos le fog csapni, aki BD felhasználó. :R

(#71579) Synaptic


Synaptic
senior tag

Csak hogy ne csillapodjanak a kedélyek :) : [Kaspersky]

Ryzen-7-3800x/Asrock x570SteelLegend/Asrock-PhantomGaming-6800Xt

(#71580) Cs1csó válasza Synaptic (#71579) üzenetére


Cs1csó
félisten

:DDD

(#71581) Szellem. válasza Synaptic (#71579) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Unalmas.
Ez ismerős nekem. Ugyan ez zajlott le amikor Amerika az NSA által koholt vádakkal mindenkit rávett, hogy a Kaspersky rossz, lopja az adatokat, stb., és nem szabad használni. Aztán bizonyíték nuku.

[ Szerkesztve ]

(#71582) Synaptic válasza Szellem. (#71581) üzenetére


Synaptic
senior tag

Csak játssz el a gondolattal , hogy Eugene kap egy visszautasíthatatlan ajánlatot :D

Ryzen-7-3800x/Asrock x570SteelLegend/Asrock-PhantomGaming-6800Xt

(#71583) Szellem. válasza Synaptic (#71582) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Nem, nem játszom el vele. Mint írtam, ha lesz bizonyíték, majd akkor. Addig minden csak találgatás.

(#71585) Kékes525


Kékes525
félisten

A németek szerint veszélyesen él, aki orosz vírusirtót használ

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#71586) Szellem. válasza Kékes525 (#71585) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Tetszik ez a mondat a cikkből:
"A közlemény felhívja rá a figyelmet, hogy a víruskereső szoftverek és a kapcsolódó felhőszolgáltatások kiterjedt jogosultságokkal működnek, és állandó, titkosított, nem ellenőrizhető kapcsolatot tartanak fenn a szolgáltató szervereivel, így a bizalom alapvető feltétele az ilyen rendszerek használatának."

Evvel az erővel, a jelenlegi háborútól függetlenül egyik termék sem esik a javasolt kategóriába, mert sajnos mindegyik kihasználhatja ezt a lehetőséget!
De, én továbbra is azt mondom, aki nem akarja használni bármelyik orosz terméket az törölje le, aki meg bízik benne, annak nincs teendője.

(#71587) Cs1csó válasza Kékes525 (#71585) üzenetére


Cs1csó
félisten

Egyetértek!

(#71588) snorbi82 válasza Cs1csó (#71587) üzenetére


snorbi82
senior tag

Mikor Amerika több országot is bombázott és amerikai szoftvert és hardvert használtál ( ami szinten titkosítva beszel haza) akkor nem éltél veszélyesen? :U

IPhone 15 Pro Max, Iphone 13

(#71589) Xelo válasza Szellem. (#71586) üzenetére


Xelo
addikt

én is ezt írtam az előző hozzászólásomban, de úgy tűnik süket fülekre talált.. én pár éve nem használtam a kasperskyt, azt is megosztottam már hogy miért, de ettől függetlenül semmi olyat nem sikerült olvasnom ezidáig ami miatt váltanék ha épp az lenne telepítve. adguard is orosz eredetű, és az egyik, ha nem a legjobb reklámblokkoló. :U

snorbi82: á az nem számít. usának jók a marketingesei, ügyesen el tudják adni hogy ők a jófiúk ;]

[ Szerkesztve ]

(#71590) Szellem. válasza Xelo (#71589) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Hagyd el. Nem tudják mit beszélnek. Azt látom, hogy szándékosan trollkodnak.
Ilyenkor felmerül bennem, hogy mit akarnak egyesek? Korábban mindenki virológus volt, most mindenki politikai és biztonsági szakember lett.
Nem értem, hogy embereknek ezzel mi a célja? Tönkre akarnak tenni egy céget, vagy ennyire egyoldalúan látnak mindent és bedőlnek a médiának?
Értem én, hogy háború van, és felmerülhet a bizalmatlanság kérdése, de addig amíg nincs egyértelmű bizonyíték, addig csak felesleges vagdalkozás. Senki nem tud bizonyítékot felmutatni. Találgatások és pletykák mennek.
Ugyan ez volt itt amikor az NSA igaztalan vádakkal illette a Kasperskyt. Sose volt bizonyíték ellenük, de a sok ostoba és hazug propaganda több kárt okozott. De persze bizonyíték ott sem volt. És persze, a sok troll nem írt bocsánatkérést, hogy tévedtünk. De a vagdalkozás az megy.
Sosem fogom megérteni az emberi rosszindulatot és a felesleges félelemkeltést. Ez nem óvatosság, ez már a felesleges kategória.

[ Szerkesztve ]

(#71591) Szellem. válasza snorbi82 (#71588) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Ez nem számít. Az a lényeg, hogy ilyenkor mindenki szakértő lett. Ő ért mindenhez és persze neki van igaza. :O
Azt hiszi, hogy bosszant azzal, ha a Kasperskyt ekézi. :D

[ Szerkesztve ]

(#71592) Xelo válasza Szellem. (#71590) üzenetére


Xelo
addikt

és mekkora véletlen hogy pont németország jön ezzel, akinek van saját fejlesztésű antivírusa... nem lepődnék meg ha emiatt megugranának a gdata eladások. ;]

(#71593) Szellem. válasza Xelo (#71592) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Nyilván van neki üzlet szaga is. Ezt már a malwaretipsen is leírták. :)
De hát, meg is érdemlik a GDatajukat. :D

(#71594) Szellem. válasza Xelo (#71592) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

[Collateral Damage Eugene's Open Letter]
Aki nem tud angolul a Google fordító viszonylag szépen lefordítja.

Van ám ellen cikk is amiben méltatják a Kaspersky-t:
[Should You Buy Kaspersky Security Products?]

[ Szerkesztve ]

(#71595) Kékes525 válasza Szellem. (#71586) üzenetére


Kékes525
félisten

Jogosnak tűnik, de van egy kis különbség. Azok (a többi) nem orosz. Másrészt nincs biztonság, ha valakiben nem bízol meg. A biztonsági szoftverek bizalom kérdése. Bármelyikkel lehetnek gondok. Azért én mégiscsak olyan biztonsági szoftvert választok, én azokban a biztonsági szoftverekben bízok, amely szövetséghez tartozik az országom és én magam is hozzájuk érzem közelebb magam. Különösen, fokozottabban igaz ez háborús időkben.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#71596) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

Fölösleges túllihegni ezt a témát, mert a feltételezések ellen egy halandó felhasználó semmit nem tud tenni. Bármilyen terméket használod bizonyos politikai, háborús és egyéb helyzetekben úgyis áldozat maradsz. Megveszel egy fizetős terméket vagy ingyenest használsz akkor is áldozat maradsz. Minden cégnek megvan a stratégiája, eszköze és emberre arra, hogy a mostani helyzetet hogyan használja ki a saját előnyére. Ugyanúgy "sunyi" a Norton, Bitdefender meg a többiek mint a Kaspersky. Természetesen az Avast most játssza a lírai hőst az ukránoknak. Aki meg fél az köttesse ki az internetet és menjen le a pincébe és gyújtson rá.

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#71597) sisi22


sisi22
tag

Csak azert irok, hogy legyen vegre valami, a forum leirasaba tartozo tema. :P

Evek ota nem lattam statisztikakat az aktualis helyzetrol (virusok es egyeb veszelyek megoszlasa, virusirtok hasznalata kulonbozo oprendszereken, stb.) valaki linkelne parat?

[ Szerkesztve ]

Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.

(#71598) Szellem. válasza Kékes525 (#71595) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

"Azért én mégiscsak olyan biztonsági szoftvert választok, én azokban a biztonsági szoftverekben bízok, ..."

Avast: Lopta több alkalommal a felhasználói adatait, és értékesítette harmadik félnek. Van róla bizonyíték? Van. Szövetséges ország ahonnan származik? Igen.
Microsoft: Kiderült hogy lopta a felhasználók adatait? Igen. Szövetséges ország? Igen
Sorolhatnám a példákat, van bőven még. Szóval, a szövetséges ország védelme sem garantált. Sőt!
Kaspersky: NSA és az amerikai kormány megvádolta, hogy kémkednek a termékeik. Volt bizonyíték? Nem. Szövetséges ország terméke? Nem!

A bizalom egyéni preferencia kérdése és jelen esetben a szövetséges országok termékei, több biztonsági incidenst tudhatnak magukénak, mint a nem szövetséges országok termékei.
Én továbbra is azt gondolom, hogy felelős és nyugodt döntést, csak igazi és valódi tények birtokában lehet hozni. Addig minden csak találgatás és vagdalkozás. :R

(#71599) Szellem. válasza sisi22 (#71597) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Jelen esetben nem tudok neked olyan teszt vagy statisztikai oldalt ami hiteles lenne.
Az av-tests.org, az av-comparatives.org, virusbulletin.com oldalakon érdemes tájékozódni, de sajnos azt látjuk, hogy nem minden esetben helytálló amiket közölnek. Hogy finoman fogalmazzak, nem tiszta források.
Érdemes böngészned a malwaretips oldalát, mert ott szokta közzétenni jelentéseket.

[ Szerkesztve ]

(#71600) Cs1csó válasza ƵøŁĭ (#71596) üzenetére


Cs1csó
félisten

Mit csinál az Avast?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.