Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24115) mrszitya válasza HAL-9000 (#24101) üzenetére


mrszitya
senior tag

@HAL-9000

Webroot nagyrészt a központi szervereiken tartott nagy mennyiségű viselkedés- és vírusmintára támaszkodik, de nyilván offline is véd - erre az esetre külön szabályrendszer lép életbe. Net nélkül minden új dolgot, amit korábban nem látott még (pl. offline állapotban felkerül egy idegen fájl és futtatod) azonosítatlanként vagy kártékonyként kezel. A kártékonynak minősített dolgokat karanténozza, ami pedig azonosítatlan, annak a tevékenységét monitorozza és rögzíti. Ez később (teljes egészében) visszavonható lesz (rollback), ha kiderül hogy az ismeretlen dolog kártékony volt.

Egyébként online állapotban is hasonló a működési elv: ami ismeretlen elkezdi monitorozni, és rögtön megnézi felhőben ismeri-e a központ már ezt, vagy az általa folytatott tevékenységet, viselkedést. Ha nem, akkor fenntartja a "kémkedést" addig, amíg nem kap választ a felhőtől. Amennyiben kiderül, hogy kártékony, minden művelet visszavonásra kerül, ha pedig legitimnek minősül, a felhő küldi az utasítást, hogy nem kell tovább monitorozni, whitelistre kerül.

A böngészőket ezenkívül állandóan vizslatja futásuk közben - akadályozandó a keyloggereket, screen-grabbereket, stb.

Röviden valahogy így működik, de a saját topicjában találsz még róla információt.
Alapvetően jó cucc.

@Plag #24103

Sok minden mondjuk VT alapján nem következtethető, bár ezt Te tudod úgyis. :) Az egyik cseh védelmi szoftver pl. nálam mindkettőt fogja futás után, VT szerint nem. Valamelyikre tegnap még csak 3-4 jelzett amúgy a VT szerint (legutóbb már 12), a másikról meg nem is volt még elemzés. link1 link2

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.