Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Gyúrósok ide! Archívum XVIII. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#15251) Ijk válasza atollox (#15248) üzenetére


Ijk
nagyúr

Gyerekkortól való nevelés számít.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#15252) God Vazzeg válasza Bibby (#15224) üzenetére


God Vazzeg
veterán

Nemtom, de te legalább ismerős voltál :D

(#15253) God Vazzeg válasza Manitou (#15241) üzenetére


God Vazzeg
veterán

Engem régebben csak a forma motivált, meg hogy nőjek :D Mostanában már megálltam a növésben is, formát se nagyon tudom tovább hegyezni, szóval meglátjuk erőre tudok-e fejlődni :D

(#15254) macikos


macikos
addikt

[link]

Valami ilyesmi kommentet simán eltudok képzelni ehhez a videóhoz:

"0:18-nál jújjj mekkora hasa van Martineznek, jújjj de zsíros. Bevágja az öv a hasát, tehát csupa zsír... nekem sokkal jobb hasam van. Igaz, hogy én csak 72 kiló vagyok, de legalább nekem lapos a hasam."

(#15255) hoffman_ válasza macikos (#15254) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Uhh... Most őszintén kérdezem - teljesen komolyan. Ez a testalkat itt mennyire irányadó, így akartok kinézni, vagy ez már sok?

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#15256) macikos válasza hoffman_ (#15255) üzenetére


macikos
addikt

Én 134 kiló vagyok. Kettőt tippelhetsz...

Üdv a Gyúrós topikban! :D

(#15257) hoffman_ válasza macikos (#15256) üzenetére


hoffman_
nagyúr

1. tipp: Te biztos rohadt kövér vagy :DDD

2.: Na ja, amiket ma írogattam, így visszagondolva is, nem volt a szemem előtt eléggé, hogy hol vagyok :)

Amúgy én a gyúrással erősen előtítéletes vagyok. Ennek az az oka, hogy 1 meg még jópár éve edzek. Nem rossz az alakom, lehetne jobb is, izomerő szintúgy. De amikor anno általános isiben alattam járó kis pufi dundigyerek komplett izomagyat csinált magából(és szolis buzit, más kérdés), kb röhelyes munkával és porokkal, meg szeméttel, az engem felbosszant. Anno gimis társam is, kis vékony gebe, úszó srác, elkezdett porozni, és 3 hónap alatt akkor akarja lett, mint az én két karom együtt. Pedig nekem sok ezer munkaórámban van az egész. Ez cseszte szét a hozzáállásom szerintem. Meg mondjuk sokszor aránytalanok a célok, de ez más kérdés, nem csak úgy lehet gyúrni.

Egyébként van edzőtársam(judo még mindig), ő is ~130kg, és nem így néz kki :N

Nekem ez már nagyon meredek egyébként :) A spárgától messze vagyok én is, de ilyen mértékű kötöttség durva lehet. Egy másik edzőtársam a favorit nálam(a kettlebell edző), ő könnyebb mint én, olyan 80 meg egy kicsi, és csupa szálka, bőre sincs kb, csak izma. Fogja a 24kg-s golyót, és egylábon guggol. Eszméletlen. Mondjuk ő már szerintem is túl vékony, de ilyen az alkata.

ADAM1337:

Ja-ja, kb egyről beszélünk. Szerintem ez a full ideális, még kevesebb kockával is oké.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#15258) Babetta-X


Babetta-X
senior tag

Sziasztok! Tudnátok jó edzéstervet ajánlani egy olyan helyre, aminek a belmagassága olyan magas mint én vagyok? ( Ez ugyebár sok gyakorlatot alapból kizár sajnos)
A lehetőségek adottak, van súlyzó meg fekvenyomó pad is, már 2* belekezdtem a dologba, legutóbb sajnos egy betegség meg egyéb zűrök vetettek véget a dolognak, de most szeretném a lehetőségekhez képest a legtöbbet kihozni magamból.

Mit javasoltok edzésnek, vagy mit mondtok mit érdemes beszerezni egy ilyen magasságú helyre?

Köszi előre is a válaszokat :)

(#15259) ADAM1337 válasza hoffman_ (#15255) üzenetére


ADAM1337
nagyúr

Igen nekem is ez már a sok fajta, én böven megelégednék egy hasonló testalkattal: [link]

(#15260) hoffman_ válasza hoffman_ (#15257) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Ennek az az oka, hogy 10 meg még jópár éve edzek.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#15261) macikos válasza hoffman_ (#15257) üzenetére


macikos
addikt

Azt mondjuk ne felejtsd el, hogy a csajok inkább nedvesednek be az ilyen szolis buzik láttán, mintha egy 70 kilós fegyencedzéses kicsi Boyka csinál 10 egykezes húzódzkodást...

Porozás... a szálló porra gondolsz? :D Azt vágod, hogy azok a nagy, diszperzites vödörben kapható porok táplálék kiegészítők?

"Pedig nekem sok ezer munkaórámban van az egész."

Éppen ezt ecseteltem az előbb. Sokféleképpen lehet edzeni, a cél nem az, hogy elfáradjon az ember, hanem hogy izmos/erős legyen.

A hozzáállásodat az cseszte el, hogy ezek szerint valamit nem jól csináltál, nem jöttek az eredmények, miközben más -aki ráadásul még fiatalabb is- lehagyott, ezért kialakult benned egyfajta frusztráció/irigység. Ezzel nincs baj, azzal viszont igen, hogy rossz irányba léptél tovább és elítélted a konditermi edzést.

(#15262) ADAM1337 válasza macikos (#15261) üzenetére


ADAM1337
nagyúr

Inkább csak arra célzott hogy volt aki mindenféle tömegnövelő szerrel hamar elért egy bizonyos izomzatot, persze ez lehet hogy valós erő nélküli izomzat.
Nem akarok futó tüzet kelteni itt, mindenkinek más a célja azt be kell látni, én mondjuk jobban becsülöm a küzdősportosok izomzatát akiknél tudom hogy valós erő van az izom mögött, és inkább én is az arányosságra törekszem ami egy az előző hsz-embe lévő alkat pl.

(#15263) hoffman_ válasza macikos (#15261) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Nem, tömegnövelőkre, és injekciókra gondolok. Irigy nem vagyok, fél év és ugyanott lennék. Ezzel nincs baj, én nem izomtömeget kezdtem növelni, tudtam milyen különbségek lesznek(bár országos bajnok ismerősök, heti 8 edzéssel azért néznek ki...) A bajom azzal van, hogy aránytalan,unfair a befektetett munka és a babér. A szolis bedbeaches kurvakat mondjuk néha bezsákolnám helyettük egy éjszakára, de amúgy ezzel valóban nincs bajom :DDD

mod:

Szóval az úgymond eredményekkel nincs baj. Az alakr meg annyit, hogy a fent írt judos kollégák testfelépítése tökéletes, arra előbb ragadnak a puncik, mint a túl sok izomra, ezt már láttam :D Pardon, helyesbítek: mint az aránytalanul sok izomra(lásd: a fent linkelt vidi, amire rákérdeztem)

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#15264) Jojo5 válasza ADAM1337 (#15262) üzenetére


Jojo5
őstag

"valós erő nélküli izomzat." :Y :F

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#15265) hoffman_ válasza Jojo5 (#15264) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Igen.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#15266) ADAM1337 válasza Jojo5 (#15264) üzenetére


ADAM1337
nagyúr

Itt gondolok arra hogy egy látványosabban nagyobb izomzatú ember lehet gyengébb is például, lehet kicsit túlcifráztam de a lényeg szerintem így is érthető.

(#15267) Jojo5 válasza ADAM1337 (#15266) üzenetére


Jojo5
őstag

gyengébb? mégis miben? nehogy azt akard már mondani, hogy a fegyencedzés/küzdősporttal "felépített" izomzat többe nyom pl. fekve mint egy nagyobb izomtömeggel rendelkező "bádis"... :N

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#15268) hoffman_ válasza Jojo5 (#15267) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Fegyencedzést ne vegyük ide, az pukkasztás még szerintem is. De a küzdősport funkcionálisabb erőt ad. macikos nevében ugye nem nyilatkozhatok, de kíváncsi vagyok, hogy fel tud-e mászni kötélén csak kézzel. Az én hasonló súlyú edzőtársam igen. Erre gondolt ADAM. A 80 kilós edzőtársak ülésből felmennek, egymás után 3x, egy 80kg testépítőre (elég csenevesz mondjuk :DDD ) szintén kíváncsi vagyok. (ha maci felmegy btw, akkor biggest respect ever neki) Mi mondjuk nem nyomunk ki 150et soha, az is biztos.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#15269) Sotho válasza hoffman_ (#15268) üzenetére


Sotho
őstag

[link] Lazán felmegy.

(#15270) Rica


Rica
senior tag

Sziasztok! Már egy fél éve fájt a hátam jobb oldalon fenn, kb. 5 centire a gerincemtől, de csak kényelmetlen ülőhelyzetben, most viszont másfél hete benne a jég csákány folyamatosan. A fájdalom lesugároz a csuklómig. Kölök korom óta sprotolok rendszeresen, kb. 20 éve gyúrok (formára meg egészségre). Mindent szabályos, lassú, teljes és természetes, koncentrált mozdulattal csinálok 4*12-vel. Bemelegítek rendesen, szóval lövésem sincs mitől ez a szar. Lehet, hogy simán megfázott egy ideg, esetleg van olyan hely a teremben ahol a légkondi direktbe rám fúj felülről, vagy volt egy kényelmetlen párnám, amit már kidobtam. :F A doki felírt valami spéci gyulladásgátlót, de nyilván az okot szeretném megszünetni. Az az érdekes, hogy pihenő helyzetben sokkal jobban fáj, mintha csinálok valamit.Van ötletetek?

[ Szerkesztve ]

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#15271) Kassadin


Kassadin
addikt

Akkor most már mindenki visszafáradhat a saját topikjába. Senkit sem érdekel közülünk, hogy a zumba/tangó/fegyencedzés jobb mint a testépítés. Én sem megyek át a küzdősport topikba, hogy megpróbáljam megmagyarázni, hogy a judo miért jobb mint a többi, nettó hülyeség lenne.

A célodat te magad határozod meg, ahogy a hozzávezető utat is neked kell végigjárnod. Ha izmot akarsz, bodizol, ha küzdősportban akarsz jeleskedni, akkor meg verekedsz. Semmi köze nincsen a két sportnak egymáshoz, meg a célokhoz sem, nem értem, miért kellene összehasonlítani. :F

Rica: Nem vagyok orvos, de lóbalzsamot próbáltad már?

[ Szerkesztve ]

(#15272) Tamoo válasza Manitou (#15232) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Én is az erőre voltam rápörögve pár évig (amíg terembe jártam), azok voltak a szép idők. 2-3éve amióta csak otthon "edzegetek" azóta stagnálás van. Formán itt-ott tudok talán csiszolni, de az erő az nemigazán jön, nagyon korlátozottak a gyakorlatok, meg így motiváció sincs. Viszont csinálom, kell a mozgás, meg ne dobjam már a süllyesztőbe azt a kicsit is amit felépítettem.
Másik dolog, hogy én 5-6évig semmiféle táplálékkiegészítőt nem zabáltam. Most kb. másféléve megy a szuperprotein fújtatópor, nem hozott semmi extrát, de jobb mint két szendvics :DDD Kajám mindig is ultraszar volt az itteni mérce szerint. Viszont leszarom, nem is várok többet ennyi "befektetéssel".

(#15273) Ijk válasza ADAM1337 (#15259) üzenetére


Ijk
nagyúr

Ti ketten hoffmannal nagyon el vagytok tévedve, kicsit jó lenne utánaolvasni dolgoknak, mert elég ostoba sztereotípiák kavarognak a fejetekben.
Amit belinkeltél formát, megsúgom neked hogy terem nélkül ezt a büdös életben nem éred el (de valószínűleg amúgy sem).
"böven megelégednék egy hasonló testalkattal" Igen, szerintem itt be is lehet fejezni a vitát, mivel ilyenkor válik világossá hogy mennyire nem vagy képben. Ilyen formához is rengeteg súlyzós edzés, beállított kajálás, majd szálkásításhoz beállított diéta kell. Vagy te komolyan azt hiszed hogy a boxolástól és saját testsúlyos edzésektől lett ilyen?:F

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#15274) Zomb€€ válasza Ijk (#15273) üzenetére


Zomb€€
őstag

Igazad van, és nem is mondanék ellent, de a képen látható srácon semmi extrát nem látok, csak hogy kockás a hasa...az meg genetika simán...

"Egyszer fent...egyszer fent!"

(#15275) spammer válasza hoffman_ (#15263) üzenetére


spammer
veterán

Kevered a szezont a f@szommal :) A tömegnövelők és a fehérjeporok étrendkiegészítők. Nincs bennük semmi kox, mert nem is lehetne. Szénhidrátból, fehérjéből, vitaminokból, ásványi anyagokból meg esetleg 1-2 apróbb extrából (pl. kreatin) tevődnek össze. Fehérje meg nyilván tejsavó, tejfehérje, tojás, szója vagy ezek keveréke.. Például.

Ezektől nem lehet 3 hónap alatt szarrá izmosodni. Amitől lehet (bár a 3 hónap akkor is érdekes...), azok doppingszerek, illegális "gyógyszerek", amik ugyanúgy tiltottak, mint bármelyik drog, ezért dílerektől szerezheted be, ilyet boltok polcain sosem látsz. Az injekciós cucc pl. ilyen, nem keverendő össze a boltban vásárolható kiegészítőkkel (koncentrált élelmiszerekkel).

Nyugodtan "porozhatsz", nem lesz tőle (túl) izmos, ne aggódj! ;]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#15276) tween válasza spammer (#15275) üzenetére


tween
őstag

nincs bennük kogsz? :Y akkor vissza is viszem a boltba...

(#15277) spammer válasza tween (#15276) üzenetére


spammer
veterán

Naturálgogsz :DDD

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#15278) Polacheck válasza Polacheck (#15211) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

Na, ez lett a rendelés vége:
Monster 100 pak
Co-Q10 (50mg)
Calcium-Magnesium
Blade

Kíváncsi leszek.

less qq more pewpew!

(#15279) Kassadin válasza tween (#15276) üzenetére


Kassadin
addikt

:C

(#15280) Jim-Y válasza hoffman_ (#15257) üzenetére


Jim-Y
veterán

Most ezt a fogja a 24-es golyót és egylábon guggolt meg se hallottam :D ...

(#15281) God Vazzeg válasza hoffman_ (#15268) üzenetére


God Vazzeg
veterán

Miért kellene egy testépítőnek kötélre mászni, ráadásul nehezítve? Ez kb olyan, mintha azt mondanád hogy egy bírkózó nem tud lefutni 100m-t 10mp alatt. Ami igaz, de nem értem az összefüggést :F

Ha egy ember 80kg és mondjuk tud guggolni 100kg-al, vagy egy másik 130kg, de guggol 260-al, akkor melyik az erősebb? Függetlenül attól hogy tud-e kötelet mászni... :U

Nagyon furcsa felfogásod van a sportokról, ha azt hiszed hogy a küzdősportolók attól néznek ki úgy, mert edzésre járnak, akkor IGEN, de súlyzós edzésre! Nem a kalimpálástól néznek ki úgy, elhiheted :K Madár is nyilatkozta, hogy bekeményített a súlyos edzésekkel, mert nagyot akar ütni, és jobb formában akar lenni mint valaha! Asszem ez no comment :U

(#15282) Jim-Y válasza Jojo5 (#15267) üzenetére


Jim-Y
veterán

De a valós erőt nem a fekve nyomás mértéke határozza meg, ez szemléletbeli különbség, pl kérj meg egy kondis izomagyat, hogy csináljon meg egy féllábas guggolást, nem fog tudni, vagy csináljon egy muscle upot, nem fogja tudni.. de megkockáztatom még egy HSPU-t sem tudna lenyomni... Fekve lehet 2x annyival csinálna, de kérdem, ez az erő mértéke?! ugye nem...

(#15283) Tamoo válasza Jim-Y (#15282) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ez úgy hülyeség ahogy van. Teszem azt, én nem tudok kézenállni mert szerencsétlen vagyok, te meg mondjuk tudsz. Akkor te erősebb vagy?
A fekvenyomás önmagában nem mérce, de az eszmefuttatásod elég nagy marhaság.
Egyensúlyérzék, ügyesség, (harcművészeti képzettség) stb. nem ugyanaz, mint a fizikum, fizikai erő (attól, hogy kell hozzá).

[ Szerkesztve ]

(#15284) God Vazzeg válasza Jim-Y (#15282) üzenetére


God Vazzeg
veterán

Mert a muscle up igen? :D (Akármi is legyen az :D)

(#15285) tween válasza Jim-Y (#15282) üzenetére


tween
őstag

hát én inkább letojom a mászkl áppot, meg ezt a háespéut (amiről leheletem sincs micsoda), inkább izomagy akarok lenni... :U

(#15286) SzlobiG válasza ADAM1337 (#15259) üzenetére


SzlobiG
félisten

Hát ez pedig nagyon lightos forma.:)

(#15287) Zomb€€


Zomb€€
őstag

Nem lehetne inkább visszaterelni a topikot a boozys vonalra? :U

;]

"Egyszer fent...egyszer fent!"

(#15288) Jim-Y válasza God Vazzeg (#15284) üzenetére


Jim-Y
veterán

Igen, én úgy gondolom, hogy egy muscle up-hoz erős mély-izmok kellenek, amihez kicsit másképp kell edzeni mint ahogy azt az emberek 90%-a teszi konditeremben...
Nekem a célom a zsír lefogyasztása, és izomnövekedés, ha lehet, akkor konditermi gyakorlatok nélkül, jobban szeretem az olyan gyakorlatokat, ahol az egész testem, egész izomzatom munkát végez a gyakorlatban. Pont emiatt nálam nem is úgy néz ki, hogy hát-váll, bicó-tricó stb.

Most ezt csak azért írom, hogy megosszam veletek -amit tudom, hogy leszartok :D- , hogy a kondit lehet másképp is csinálni, ha az embernek más céljai vannak, pl a funkcionális edzéssel, és egy kisebb patikával ilyen is lehet az ember:

(#15289) God Vazzeg válasza tween (#15285) üzenetére


God Vazzeg
veterán

+1 :K

(#15290) Jim-Y válasza tween (#15285) üzenetére


Jim-Y
veterán

Erre hirtelen nem tudok mit mondani, minden rosszindulat nélkül kérdezem, hogy felhasználhatom ezt a mondatot aláírásnak? őszintén kérdezem :)

(#15291) God Vazzeg válasza Jim-Y (#15288) üzenetére


God Vazzeg
veterán

Oké. Ha neked ez a célod, és ebben leled örömed, semmi gond ezzel. Majd rájössz a dolgokra, mindenki így kezdi, keresi a szent grált, aztán idővel eljutsz arra a felismerésre, amire mi is, hogy súlyzós edzés + kardió, és nézhetsz ki jól! Ti (sokan) azt hiszitek hogy mindenki rónikólmen akar lenni aki terembe jár, de megsúgom, ez egyáltalán nem így van! De ahogy báni mondta: mindegy hogy kis izmot akarsz, vagy nagyot, ugyanúgy kell edzeni.

A fentiek no offense írtam, csak hogy lásd az én szemszögem is :K

(#15292) Boxer001


Boxer001
veterán

Minden tiszteletem a tiétek, hogy még van türelmetek ennyi év után is magyarázni az ifjoncoknak. :R
Nekem már ilyen eszembe se jut. :D

(#15293) Jim-Y válasza God Vazzeg (#15291) üzenetére


Jim-Y
veterán

Úgy érzem, hogy te/ti azt hiszitek, hogy én most a súlyzós edzés ellen ágálok, holott nem, csak pl én ellenzem a kondigépek használatát, ahol a rúd/súly fixálva van, egy mozgástartományt járhat csak be, ellenzem a koncentrált bicepsz gyakorlatot, ellenzem a guggoló állványt, mert ott is fixálva van a rúd. Helyettük csinálok Cleant, Clean#Jirk-öt, előlguggolást, Deadliftet, Over-head Squat-ot (bár ez még nem megy, nem elég mobilis a vállam, még). Szóval érted, itt már magánál a rúd stabilizálásánál is munkát végeznek az izmaid, esetleg egy Kettlebell TGU-t, az is megdolgoztatja az egész testedet. Mások a célok na.. :P Én erős szeretnék lenni, jól kinéző izmokkal, ti meg izomagyak by tween.

[ Szerkesztve ]

(#15294) LOTR válasza Boxer001 (#15292) üzenetére


LOTR
addikt

pár hónapig nem nézek ide, erre mit látok, még te dicséred a népet... hova változik a világ? :N

tudom senkit nem igazán érdekel, de "nagyjából" újra edzésbe álltam
[link]
a képről ugyan nem jön le, de 90 kiló vagyok, derékkörméretet meg inkább nem is írok...

;]

[ Szerkesztve ]

One Ring to rule them all

(#15295) MrLaszloMan válasza Jim-Y (#15282) üzenetére


MrLaszloMan
csendes tag

Adj a kondis izomagynak 1 hónapot( lehet nem kell annyi) és megcsinálja amit leírtál, de Te 1 hónap alatt fogsz 200at fekve nyomni meg guggolni? kétlem...

Az általad leírt gyakorlatokhoz inkább technika kell mint erő.

(#15296) Boxer001 válasza LOTR (#15294) üzenetére


Boxer001
veterán

Láttalak mostanában más topicban és örültem, hogy ide már nem írsz, de éreztem, hogy ez az öröm nem sokáig fog tartani. :W ;]
Nem a népet, hanem a régebbi tagokat dicsértem, az újakat rühellem. ;]

(#15297) Márk01


Márk01
tag

Az a probléma,hogy mindig ezek az üresfejű,soha az életben keményen nem edzett(vagy sehogy sem edzett)"pöcsmenek"jönnek ide a gyúrós topikba kellemetlenkedni.Szerény személyem gyúr,küzdősportol,fut,kerékpározik(utóbbi kettő csak módjával).Ennek ellenére még soha sem csesztettem itt senkit,egyébként ez egy gyúrós topik.Az a baj csak a pofa nagy meg a duma,hogy így meg úgy kellene kinézni,de ezek soha sehogy sem fognak kinézni,mert még az alap dolgokkal sincsenek tisztába. :(

Szóval futó,kerékpározó,"muszklecsita",kettlebeles,mittudoméemicsodák VISZLÁT! :K

===============================================================

(#15298) Boxer001 válasza Márk01 (#15297) üzenetére


Boxer001
veterán

:R

(#15299) Woodslave válasza LOTR (#15294) üzenetére


Woodslave
nagyúr

töltsd már fel valami olyan helyre amit nem tilt a tűzfal :Y

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#15300) Woodslave válasza Márk01 (#15297) üzenetére


Woodslave
nagyúr

ja meg képet se raktál még fel, de mindegy :U ;]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Gyúrósok ide! Archívum XVIII. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.