Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszpontaz
veterán
A készülék hátlapja egy pillanat alatt lepattintható, ha kell. Az akkut is egy fél perc cserélni, nincs benne semmi ördöngösség. A gyári akku minimum 2 évet lazán bír. Mint ahogy a többiek már írták, mivel ezt fele annyiszor sem töltöd mint egy átlag mobilt, tényleg simán kihúzhat akár 3-4 évet is.
-
rejtő
tag
Szia.
Az előző telefonjaimat naponta kétszer töltöttem, és minimum 2 évet bírt az akksi. Ezt 3 naponta töltöm, tehát valószínűsíthető hogy többet fog bírni mint 2 év, akár 3-4 év is lehet.Na most ennyi idő után már a telefont is cserélni illik.
Amúgy lehet cserélni az akksit, de körülményes.
-
B.F.G.
senior tag
Sony billentyűzetet lehet rá telepíteni? Vagy használ rajta valki?
Már eléggé megszoktam, és most is párhuzamosan használom még és összehasonlítom a régi telót és a régi sony bill az jobban tetszik, szép lassan költözök... de még nem használom aktívan tok nélkül, de már elvileg úton vannak.. -
spat
csendes tag
Sziasztok!
Előre is elnézést attól, aki a tak-szöv-öt is olvassa és vissza!
Régi dilemmám, hogy a kivehető akku számít-e annyit, hogy befolyásolja a vásárlásomat. Ennek megfelelően két kérdésem van:
1. A beépített akku a NOTE 4-ben (4100 mAh LiPol) kb. hány újratöltést visel el és milyen gyengülés mellett?
2. Szervízben lehet-e, szoktak-e nem kivehető akkut cserélni? -
Simba86
senior tag
-
-
G48
senior tag
A faust kernelnél chris@harasho#1-t ír ki?
-
Kobe
veterán
sziaztok
kéne nekem egy fehér változat, 4G B20as....lehetőleg azonnal, raktárról, holnapi átvétellel....nem tudjátok honnan lehetne most a legjobb áron lőni pesten?
köszi
-
ath
senior tag
mitől lehet az, hogy resurrection alatt, pixel indítóval a sim-en lévő névjegyeket sehogy sem tudom elővarázsolni? a névjegyzék import menüje azt írja, hogy üres a kártya, holott tudom, hogy nem, mert másik telefonon arról használtam, plusz vcf mentést is csináltam most.
-
gabyka
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy sim-tálcára, fekete színben. Tudtok esetleg linket, ahol találok?
Előre is köszi

-
-
Simba86
senior tag
Szerintem egészen tűrhető, volt sima fóliám is, az nem tapadt a szélére, ez igen

-
zodo
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én csak a fizumra várok, szürkét szeretnék csak látva hogy lassan minden Xiaomi elfogy így rákérdeztem.
Nagyobb baj hogy végre eldöntöttem mi legyen (4 , 4 prime és note 4 közt vacilláltam) erre most szembesülők hogy esetlegesen hibás a videó hang és lehet hogy élből kezdhetem babrálni a készüléket amit még nem is ismerek.
Második okos lenne a Lumia 520 után. -
djtörök
senior tag
gyári kamera appal csak fullhd-ban lehet rögzíteni, opencamerával engedi 4k-ban is, ez hogy lehet?
-
-
csemeteim
tag
Sziasztok
Hangalapú keresés mindig jelez.Ki
szeretném kapcsolni de nem tudom hogyan kell.
Segítenének? -
zodo
nagyúr
Tegnap érdeklődtem priviben (mondjuk nem éppen fekete ügyben) de elvileg jövő hét kedden érkezik nagyobb szállítmány.
(#6040) Gixxer88
Visszatérve a bugos kamera hangra (netes video teszteken nem futottam ilyen jellegű problémába)
és semmiképp nem szeretnék off lenni de sosem volt androidos telefonom így gőzöm sincs néha hogy miről megy a téma. supersu, twrp és stbMit jelent a "gyári" rom?
Eustock-tól ha jól tudom Global verzióval kapom. Ez már javított?Mi a menete egy másik probléma mentes rom felrakásának avagy mennyire macerás aki még sosem végzett ilyen cserét?
Ajánlott olvasmány is elegendő.Mondjuk érdekes hogy ez miért nem garanciális probléma és miért a tulajdonosnak kell vele szívni.
-
xTech
tag
Sziasztok!
Már legalább egy hete nem kapható Eustockon fekete Note4. Valakinek nincs infója arról, hogy mikor várható ismét?
Vagy esetleg tudnátok hasonlóan megbízható webshopot ajánlani? -
csemeteim
tag
Sziasztok
Beállítottam egy csengőhangot az SD kártyáról és minden alkalommal át vált az eredetire.
Mit tegyek hogy megmaradjon még újjraindítás után is?
Köszi -
Narxis
nagyúr
válasz
holozis_HUN
üzenetére
+1 a pico-ra.

-
Oldman2
nagyúr
válasz
juve600
üzenetére
Elgondolkodtam azon, hogy melyik opengapps csomagot kellene feltenni...
Találtam egy ezeket összehasonlító oldalt, és felmerült bennem a kérdés mi indoka lehet annak, hogy ne a minimal (nano/pico) csomagok egyikét tegyem fel?
Szóval annak örömére, hogy szinte minden az opengapps-ban szereplő app, folyamatosan frissül (azaz a /data-ra fog települni), mi indok szólhat amellett, hogy alapból a /system-re is feltelepítsem ezeket?

-
crok
Topikgazda
válasz
trebrona
üzenetére
8.2.10.0 stock (csak root van): Google app letiltás + pár dolog és hibátlan a video hangja.
-
Ez a "csak saját márkás töltőt és kiegészítőt használjanak duma" annyira bullshit!Egy normális,minőségi töltővel nem lehet baja 1 telefonnak sem!Ha nem ócska összegányolt filléres elektronika dolgozik a töltőben,akkor az az 5V/2A ugyanúgy 5V/2A,mint minden más töltőben.
Az viszont tény,hogy filléres noname kínai töltőre szerintem se érdemes dugni. -
djtörök
senior tag
Nálam a kamerán a védőüveg egy nagyon minimálisan ferdén áll. Nem sok, csak kb . 2-3 tized mm, de sajnos én, mint esztergályos észreveszem. Ez csak egyedi hiba?
Más: Jól értelmezem, hogy 11.-én jön nekünk a miui 9? -
Narxis
nagyúr
-
válasz
regener
üzenetére
A MA-s teszt szerint a Redmi 4X-nél már nincs ez,ott már korrekt a hang.
Én sokat nem videózok,sajnos a hang mellett a képminőség is elég gyászos,főleg a darabos folyamatosság ami marhára zavar.zodo:
Igen,ez minden Note 4-nél így van ha gyári MIUI rendszer van rajta,a custom romoknál ez javítva van ha jól tudom. -
Fulár
senior tag
-
-
Flashget
félisten
-
kelly416
veterán
válasz
juve600
üzenetére
Hát... ha van olyan billentyűzet, amitől én behányok, akkor az pont ez. A note2-n ki sem lehetett gyomlálni. Tudom, tudom, egyéni preferenciák kérdése, de nekem nagyon nem ok. Szerencsére én a gúgli bill-én ki tudtam kapcsolni mindenféle javaslatot, így nyugodtan engedi, hogy mellé üssek ha akarok.

-
regener
veterán
Videós hangbugot hogy tudom a leggyorsabban javítani?
Konkrétan holnapra kéne, mert most hogy visszanéztem a videókat majdnem a földhöz vágtam a telefont...
-
Fulár
senior tag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Superuser-rel van rootolva.Music Fx eltávolítva.
Megpróbálom az általad ajánlott módszert.Nagyon Köszönöm! -
holozis_HUN
addikt
Music fx-et eltávolítottad? Mivel van rootolva?
Amúgy próbáld ki azt, amit pár oldallal ezelőtt írtam V4A témával, magisk roottal.
Annyi, hogy ha nem jó a Magiskes V4A, akkor a 7-es droidra való I/O fix verziót próbáld.
Processing csak média tartalom alatt lesz Yes. Ha szól a zene át kell váltania Yes-re.
-
Headless
őstag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Játszani egyáltalán nem játszok, valahogy nem tudom megmondani, sosem ugyanúgy használom a telefont főleg nem egy ilyen telepítés után, ráadásul az utóbbi időben lusta voltam clean flash-re szóval lehet ott sem százas minden de a 2-3 nap és mellette a 10 sot megvan mindig.
Gps-t minden nap használom legalább 1 órát, automata fényerő wifi, vagy mobilnet mindig bekapcsopva.
Egyszerűen nincsenek csodák. A kijelző a legnagyobb fogyasztó. Cpu,gpu esetében pár mV-ról beszélünk (egy-egy frekvencia váltás során) míg a ledek sokkal többet fogyasztanak, az javítana rengeteget, ha amoled kijelző lenne és fekete árnyalatű lenne a tartalom.
-
zzz03
őstag
leiras a linken. mukodnek.
-
zileut
tag
A 4/64 Gb verziót mostanság hol lehet beszerezni?
A közeljövőben egyáltalán várható, hogy lesz az Eustock-on? -
Headless
őstag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
igen shell script. Akár init.d-vel is uttatható, de én lusta vagyok hogy megcsináljam az init.d-t minden flash után, így erobot boot után futtatom root joggal, ezt meg visszatöltöm backupból mindig...
idlerben annyit piszkáltam, hogy nagyobb terhelés 30% esetén is visszavesz már (eredeti 20%). Valamint hogy elég csak 10 folyamat mi idleben van (eredeti 20). Meg amit nem egészen tudok mi az az idleworkload adiutorban erre azt írta hogy mimnél nagyobb annál erőszakosabban cselekszik az idler. eredetileg 7000, 8000-re emeltem, a maximumot(10000-et) is kipróbáltam,de ott már érezhető laggokat okozott...
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Headless
üzenetére
Ez egy script?
Amúgy miket állítgattál Adreno Idlernél?
Sajna MIUI alatt bugos az Idler meg a kcal, idler miatt laggol nagyon pár animáció, kcal pedig sima képernyő on off után (nem kell kikapcsolni) visszaugrik eredetibe
Max valahogy robottal lehetne talán megoldani...De lehet hazaértem felrakok egy RR-t vagy friss octos-t, és azokkal szórakozok... MIUI alá sajna még bugos egy-két kernel, ha menne a kcal, V4A és az idler rendesen, MIUI-t nyomatnám, de nagyon nem szereti a modokat

Amúgy mit találtam
Cafele tempered glass, nem full cover, de küldenek hozzá alapból ilyen réskitöltőt
Cafele tokhoz jó lesz
Bár de jó lenne átlátszó Cafele, olyasmi, mint a Nillkines... Bár amúgy a folyadék kérdéses, valakinek kijön a kijelző alól.Szerk.: Color résznél kell kiválasztani a Note 4x-et.
-
Headless
őstag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Nem kernel adiutorozok, hanem e-robottal futtatom, de tudom ismerem őket, sőt az adreno idler-t is szigorítottam kicsit...
Ha valakit érdekel
#enable ipv4 forward required for openvpn
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
#disable fingerprint
stop fingerprintd
#disable original perf manager
stop perfd
#disable log daemon
stop logd
#thermal manager disable
echo 0 > /sys/module/msm_thermal/core_control/enabled
#work on active cpu-s
chmod 666 /sys/module/workqueue/parameters/power_efficient
echo Y >/sys/module/workqueue/parameters/power_efficient
chmod 444 /sys/module/workqueue/parameters/power_efficient
# interactive governor optimizations
echo 95 > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/interactive/go_hispeed_load
echo 0 > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/interactive/above_hispeed_delay
echo 60000 > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/interactive/timer_rate
echo 652800 > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/interactive/hispeed_freq
echo 480000 > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/interactive/timer_slack
echo 80 652800:57 1036800:67 1401600:75 1689600:9 1804800:85 1958400:87 > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/interactive/target_loads
echo 0 > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/interactive/min_sample_time
echo 0 > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/interactive/boostpulse_duration
echo 1 > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/interactive/align_windows
echo 0 > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/interactive/use_sched_load
#io scheduler
echo sioplus > /sys/block/mmcblk0/queue/scheduler
# disable touchboost
echo 0 > /sys/module/msm_performance/parameters/touchboost
# disable io stats
echo 0 > /sys/block/mmcblk0/queue/iostats
#adreno idler enable
echo Y > /sys/module/adreno_idler/parameters/adreno_idler_active
echo 10 > /sys/module/adreno_idler/parameters/adreno_idler_idlewait
echo 8000 > /sys/module/adreno_idler/parameters/adreno_idler_idleworkload
echo 30 > /sys/module/adreno_idler/parameters/adreno_idler_downdifferential
#tcp westwood
sysctl -w net.ipv4.tcp_congestion_control=westwood >/dev/null -
holozis_HUN
addikt
válasz
Headless
üzenetére
Hagyhattad volna pár napot, meg úgy, hogy teljesen lemeríted, úgy, hogy magátol kikapcsol, majd kimapcsolt állapotban 100%-ra töltöd. Nekem ezután szépen beáll minden.
Amúgy ajánlom, hogy kernel adiutorban írjál át pár értéket, most nem tudom linkelni, Juve remélem majd eltudja, ha érdekel

-
Headless
őstag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Tegnap vagy tegnap előtt próbáltam a legfrissebbel. Faust v3.1, igaz AEX4.4 , de szerintem független a romtól..
SuperSu-val semmi ilyen nem jelentkezik...

Felrakás teljes uninstal superSU
TWRP
faust v3.1 flash -> magisk zip flash -> wipe cache/dalvik -> system rebootÉs ezután már folyton ~10% CPU használatot generál, ami ellehetetleníti az alacsony frekvenciákat.
-
juve600
nagyúr
válasz
holozis_HUN
üzenetére
kösz Mester
várom az infókat
-
holozis_HUN
addikt
válasz
juve600
üzenetére
Kernel Adiutorban a Set on boot-ot ne felejtsd el beállítani

Ja és képernyő menüpontban kicsit szórakozz a Kcal modullal
szép lesz a képernyő!Ja és ha gondolod mentsd ki az eredeti értékeket, de amúgy asszem van egy restore gomb az Adiutorban...
Hazaértem nyaralásból akkor majd bővebb infót adok kernel adiutor beállításokból, rendesen utána néztem itt a dolgoknak.
-
juve600
nagyúr
válasz
holozis_HUN
üzenetére
pár perc és írom

Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Robogó, kismotor
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 26
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby rádiós topik
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

vagy a gold, ami elol feher, hatul vilagos pezsgo szinu?

))

és semmiképp nem szeretnék off lenni de sosem volt androidos telefonom így gőzöm sincs néha hogy miről megy a téma. supersu, twrp és stb

Bár de jó lenne átlátszó Cafele, olyasmi, mint a Nillkines... Bár amúgy a folyadék kérdéses, valakinek kijön a kijelző alól.