- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
djtörök
üzenetére
Nem teljesen értem azt a bejelentést se..
"Okay guys so all donations are stucked in bank and RBI has put restrictions on all transactions
U guys can further google abt it
So i wont be continuing updates for October month"Lesz időm megkeresem privátban hogy most akkor felhagy teljesen vele vagy csak az októbert akarja kihagyni.. mert amúgy már egy K20-at használ egy ideje.
-
crok
Topikgazda
válasz
djtörök
üzenetére
Így van, még nincs is megnyitva a forrása. Blogbejegyzés sincs. A 6.6 changelogjának a végét érdemes elolvasni ezügyben (hajtottak mindig és "időre" dolgoztak nagyon aztán voltak ebből gondok, szerintem erre értik amit írtak a végén).
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
djtörök
üzenetére
Azért nem PE-zek már egy ideje mert ugyan a ROM maga meglehetősen jó de lepucolni a Google appokat utána.. nekem sok.. mivel a MiracleDroid maintainer-e is új telefont hajt és írta is hogy valószínűleg októbertől nemigen csinál ROM-ot én a Adv. LOS16 felé hajlom. Elég jól teljesít nálam.
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
djtörök
üzenetére
AEX: tökéletes csend.. semmire sem nem sem reagál a maintainer..
PE Plus: anno a CAF megszűnésének bejelentéséről is szóló bligbejegyzésükből lehetett olvasni az új "Plus" ROM-ról, de kb. annyi hogy "mindent tud amit a PE plusz egy kicsit többet" - meg (új szabályként) a device maintainer Pie-t mindenképp kell kiadjon de a Plus opcionális.. A Youtube-on van mostmár sok video amin végignyomkodják a PE Plus-t Mido-n meg máson is.
Itt van amúgy a PE szeptemberre vonatkozó blogbejegyzése.
-
crok
Topikgazda
válasz
djtörök
üzenetére
Sorry, en nem bizom az ilyen ROM-okban, igy nem hirdetem. Foleg az ilyen MIUI Pro meg hasonlokat kerulom, ad link roviditovel van roviditve az ad link roviditos mega.nz link meg hasonlok, nem tudom mennyire van meg a sztorija az ilyen ROM-oknak egyebkent.. mostanaban mar ugyan nem mega.nz hanem afh linkek vannak de mire eljutsz odaig
meg nincs source... .. . nalam az ilyen kimeriti a nem megbizhazo kategoriat. Ti nyugodtan beszelgethettek rola (: -
crok
Topikgazda
válasz
djtörök
üzenetére
Még az összes CPU se amúgy, amíg voltak olyan kernelek amiben ki lehetett kapcsoltatni automatikusan (pontosabban bekapcsolt ha volt load) addig jó volt az is - csak nem hozott annyi plusz energiamegtakarítást hogy megérje benthagyni (mert ha nem kapcsolt vissza elég gyorsan akkor lagolt kicsit néha a rendszer).
-
crok
Topikgazda
válasz
djtörök
üzenetére
Lehetett, igen, mostanában elég sok hasonlóról számolnak be Internetszerte.. Egy hete Telekomos "dolgok" voltak.. érdekes lett volna pedig megnézni de ha inkább működik akkor inkább működjön

TWRP EFS mentést simán vissza lehet állítani.
A javaslatom/javaslatunk az, hogy legyen TWRP EFS is meg QPST-ben a Software Download-l is (qcn) meg a QFIL-el a Tools QCN backup restore funkcióval is (xqcn) (ez az új formátumba (xqcn) ment ami amúgy nem szerkeszthető de átalakítható qcn-re) -
crok
Topikgazda
válasz
djtörök
üzenetére
Max. ilyenkor csinálj egy logcat-et és nézzük meg.
aLogcat
jobb felső sarok három pont -> level -> verbose
jobb felső sarok három pont -> format -> long
jobb felső sarok három pont -> buffer -> main -> lépj vissza -> jobb felső sarok három pont -> save -> logcat_main.txt
jobb felső sarok három pont -> buffer -> radio -> lépj vissza -> jobb felső sarok három pont -> save -> logcat_radio.txt- vagy -
terminál emulátor
su
cd /sdcard
logcat -b main > logcat_main.txt
..vársz 3..5 másodpercet majd kilépsz, bezárod, én ctrl+c-t nyomok mert ConnectBot-ban van ctrl gomb (a session-nél local-t kell kiválasztani és akkor helyi terminálablakot kapsz)
logcat -b radio > logcat_radio.txt
..vársz 3..5 másodpercet majd kilépsz, bezárod, én ctrl+c-t nyomok
Ez a belső tár gyökrébe teszi a két file-t (logcat_main.txt és logcat_radio.txt) amit akár zipelsz és elküldesz vagy simán posztolsz vagy pastebin-re teszel vagy hastebin-re vagy valamibármiakármi.Amelyik szimpatikusabb.
Csak a mobilnet megy el vagy a SIM térerő is nullás?
-
-
mrszitya
senior tag
válasz
djtörök
üzenetére
Évek óta használom az AccuBattery-t. Nagy számok törvénye itt is érvényes, egy mérés nem mérés. Legalább 3 töltési és merítési ciklust kell elvégezni vele, és azt is érdemes úgy megcsinálni, hogy 80% fölé töltődjön és 20% alá merüljön. Aztán úgy 20 hasonlóan elvégzett ciklussal már egész jól fel lehet mérni a dolgokat. Ergo minimum 2-3 nap egy "vázlatos", 2-3 hét pedig egy "normálisabb" állapotfelmérés. Matek az egész, de ez nagyjából az egyetlen e célra jól megírt szoftver. (USB-s kapacitásmérőkkel lehet még játszani, de azok is ugyanúgy pontatlanok - sőt itt még a veszteséggel is kalkulálni kell, ill. egy jobb fajta >4-5e Ft, Kínából rendelve.)
Nálam az új RN4 97%-ot tudott hozni a névleges kapacitásához képest, kb. 20 ciklussal. Most 300 feletti töltési-merülési ciklusról van adatom (ez pont ennyi nap is kb.), ez alapján kb. 93% körül járok (bár inkább 90-91, ha a kapacitás ábrán a "háromszög csúcsát" nézzük). Még mindig megy vele 10 óra feletti képernyőidő is, persze attól is függően, mit csinálok vele. Amúgy 1,5 éves az én RN4-m.
(Magisk modullal a töltés maximuma esetemben egyébként limitálva 90%-ra, csökkentendő a degradálódás mértékét. Ekkora kapacitásnál már simán belefér egy ilyen korlát is.)
-
crok
Topikgazda
válasz
djtörök
üzenetére
Van rá mód hogy apró, kvázi-kalibrált mérésekkel megállapítható legyen de én megbízhatónak nem mondanám mert a telefon és az akku IC-in múlik mit tudsz kiolvasni tehát arra vagy utalva amit ezek mondanak. Ha ez megfelel akkor AccuBattery, van egy kutatási cikkük is.
-
crok
Topikgazda
válasz
djtörök
üzenetére
Így van, 10 napja lemondott róla a régi és átvette egy új de ez a release csak "bringup" volt, nincs semmi változtatás benne. Ha mégis ilyesmiket csinál és dirty flash volt akkor egy Dalvik/ART cache wipe mindenekelőtt, ha az se akkor clean install ahogy előttem is javasolták. Kell néha.. : \
-
crok
Topikgazda
válasz
djtörök
üzenetére
Igen, szerintem amit Franco behúzott az most eléggé jól működik, egy kicsit kell max. finomhangolni még - remélem Englezos is átemeli.
-
crok
Topikgazda
válasz
djtörök
üzenetére
Igen, új maintainer és új kernel - cserélték ők is az Englezos-ra.
A tegnapi build semmiben nem másabb mint a legutolsó MrYacha (előző maintainer) build-je, lentebb a PS részben lesz írva.crDroid Pie Official update!
crDroid Version: 5.4
Build Type: Stable
Build Date: 06/03/2019
Maintainer: czynotChangelog:
* Initial release, thanks to MrYacha for his priceless contributions* Added Full screen app control (crDroid Settings -> User interface -> Display cutout -> Full screen apps)
* Changed kernel to Englezos (Thanks to @penglezos)
* Upstremed tree from zeelog's git
* Upstream merge from LineageOS
* Added charging animation on lockscreen
* Added One-Handed-Mode QS tile
* Updated translations
* Added Q clock for lock screen
* Added Q batery style
* Fixed notifications and QS buttons issue
* Reworked expandable volume dialog
* Fixed a possible brightness issue when turning on screen
* Fixed some possible crashes in some cases
* Fixed an issue with sound not working after reboot when headphones are connected
* Added SBC Dual Channel (SBC HD) support (see developer options)
* Added new VoLTE icon
* Fixed lockscreen wallpaper picker
* Added tiles in QS (as in Oreo)Download:
https://drive.google.com/file/d/1qfM86I3DviVSnDJ8lOfjPBeHKNrhcrTm/viewPS: Hey guys this is your new maintainer. This update is just an official bringup for me, there is nothing new in this from the build that @MrYacha gave yesterday. You may/may not flash this build that's absolutely upto you. I'll try my best to keep the subsequent builds to weekly, and to be as supportive to you all as Yacha was. Cheers. Hoping a great time in the community.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
djtörök
üzenetére
Nem is az, hogy a BT fogyaszt sokat, hanem hogy egy antennán megy mindkét adatfolyam. Ezt kell kibogozni, ezzel küzd a SoC. Szerintem.
Nekem ha csatlakoztatva van a Mi Band 3, a WiFi sebessége 100 kB/sec max. Még agyalok rajta hogy miért, hiszen szinte semmi adat nem megy át, low energy módban kéne lennie.
-
crok
Topikgazda
válasz
djtörök
üzenetére
A modul linkjét ha megnyitod van egy olyan része a modul leírásának hogy "Require Kernel Configuration":
ON Temperature Throttle
OFF Core Control
OFF VDD RestrictionVagy ezt a Gist-em mentsd el json file-ba mondjuk ka_mido_enable_msm_thermal.json néven és húzd be Kernel Adiutor-ba, csináltasd is meg vele majd állítsd be hogy boot-nál is állítsa be.
-
crok
Topikgazda
válasz
djtörök
üzenetére
Már írtam neked Telegramon is egyszer csak nem válaszoltál, azt hiszem az Englezos csoportban ( : Szerintem nem érdemes használni, nettó lagforrás, ugyanazt vallom amit ez az XDA-s Swap Torpedo alkotója, Logout blogomban is írtam róla (keress rá arra hogy zRAM).
-
-
Toth_Jani
őstag
válasz
djtörök
üzenetére
Mindkét SIM támogatja a 4G-t, de csak a munkahelyemen, ami a helyi adótoronytól kb:100 méterre van, otthon a Paneltelepen ami a toronytól 2 kilométer a ház belsejében még a hanghívás is elmegy néha.
Egy Telenor és egy Telekom kártyám van, persze ha az egyik mobilnetten van akkor a másik lekapcsol. -
pluhm
aktív tag
válasz
djtörök
üzenetére
Nekem is ugyan ezek a beállítások vannak (auto prl, és nekem is Telekom a 2. sim). Amikor tegnap átkapcsoltam az 1. sim-ről (Voda) a netet (elfogyott azon a kártyámon a keret) a 2. simre, kb. 5-10 percig nekem is 3G-n, H-n, H+-on volt, de utána egyszer csak átváltott 4G-re és azóta is azon áll.
-
Headless
őstag
válasz
djtörök
üzenetére
Nah most teszteltem picit.
Akku optot ami alapból be van kapcsolva rá, ki kell kapcsolni, (utálom ezt ha valamit nekem kell bekapcsolni, miui-nál is az egyik ellenérvem, hogy jobbra balra kell állítgatni, hogy kapjak értesítést). Valamint ha recentből kilövöd -> normális használás, akkor a szolgáltatást is kilövi -> nem normális. Ezután a hívás nem érkezik be. Csak a sima üzenet, ezután ha egy üzenet bejött utána már a hívás is bejön... Szóval számomra ez gáz. Amint lesz rá időm megyek tovább.
-
-
D1L1ZS
őstag
válasz
djtörök
üzenetére
WoW ez jól hangzik!
Bár már nagyon régen ROMoltam, asszem utoljára a HTC Desire HDmet...DE lehet hogy ráveszem majd magam, mert valszeg a Note 4 nem kap hivatalosan frissebb androidot.
Ez a Syberia ROM jónak tűnik így utána olvasva.
Csak ez a fránya bootloader nyitás mizéria tántorít el jobbára...
-
crok
Topikgazda
válasz
djtörök
üzenetére
Igen, ez a force encryption kernel beállítás miatt lehetett - aki ROM flash/upgrade/váltás előtt PIN-el/Pattern-el/ujjlenyomattal titkosította a telefont az rendre megszívja a feloldást.. Ha csak lock screen PIN/pattern/ujjlenyomat van akkor upgrade/ROM csere előtt ki kell kapcsolni. A wipe meg azért nem elég mert [itt] leírtam.
-
Melorin
addikt
válasz
djtörök
üzenetére
Gondolom akkor újabb ROM verziót kell telepíteni TWRP alól.
Tegnap fél napom ment rá amíg belaktam az új rendszert, szuper, hogy kezdhetem majd előlről..
Nincs valami módszer, hogy elég legyen csak a frissített romot feltenni de minden más, a programok, a beállítások megmaradjanak? -
[lAyCsI]
addikt
válasz
djtörök
üzenetére
érdekes...
azt hittem csak és kizárólag tiszta telepítéssel megy az új build,
de valszeg akkor csak a treble support-hoz kell a clean install, treble kompatibilis TWRP, meg módosított Magisk...
elvileg belekerült a gombok háttérvilágításának a módosítása is... működik benne, meg minden egyéb OK? -
[lAyCsI]
addikt
válasz
djtörök
üzenetére
Most töltöm

Treble support -
Headless
őstag
válasz
djtörök
üzenetére
Esetleg egy teljes összehasonlítást vagy az extra funkciókról pár screenshotot tudnál küldeni nekem 4.6 van és ha hiányozna egy kettő nem tenném fel...
első a pocket mód megy rendesen? gombok háttér világítása kikapcsolható? DUI gondolom a substratumhoz kell, így az megy. slim recent láttam bekerült nekem kedvencem, ahogy az óra balra rendezése illetve battery ikon kikapcsolható és csak szövegre állítható-e. newtork usage a statusbaron van-e?
Azt láttam, hogy van omnijaws már.
Szóval egy pontos funkció listára lennék kíváncsi, sajnos xda-n nem láttam kiírva hogy a 4.6-hoz képest vagy unblock mi van benne.
Bár szerintem most már a note5 pro-ig marad az 4.6 utána felrakom és továbbadom a telefont.
-
guftabi96
addikt
válasz
djtörök
üzenetére
Ennek a romnak a fejlődését hol lehet követni? XDA-n nem láttam még.
(#19028) Kaktusz92
Mert a lehetőség adott, és sokan szeretjük itt próbálgatni a romokat, amelyek között van pár igen jó cucc is, amiket érdemes kipróbálni.
+ ahogy felettem is írták, ez egy tech fórum, itt ez megy. Bár felőlem aztán lehet nyitni mélyvíz topikot, de szerintem megvan annak is a hátránya, ha el van szeparálva a 2. -
vargalex
félisten
válasz
djtörök
üzenetére
Hasonlót már én is felvetettem, csak ott a 800 MHz 4G vs. nem 800 MHz 4G volt a kérdés (ugye nekem B20 nélküli Note 4X-em van). Nem vagyok nagyon hozzáértő, de szerintem a rövidebb hullámhossz miatt nagyobb transmit powerre van szükség...
Mondjuk az is igaz, hogy Budapesten a B20 képes eszköz is lehet, hogy nem 800 MHz-re áll rá (nem tudom BP-n pl. Telekom hálózaton mennyire vannak B20-as cellák, mert a nagyobb lefedett terület miatt a cella kapacitását kellene túlméretezni), így nem biztos, hogy van előnye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- 27% - ASUS TUF Gaming VG27AQ1A IPS Monitor! 2560x1440 / 170Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

meg nincs source... .. . nalam az ilyen kimeriti a nem megbizhazo kategoriat. Ti nyugodtan beszelgethettek rola (:

crok