Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kmarci25
veterán
Sziasztok! Van olyan miui10, amiben működik a camera2api/google kamera? A miuihu félében nem megy, ezt tudom. Kipróbálnám a 10-est, de a google kamerát annyira megkedveltem, hogy arról nem mondanék le...
-
droti25
őstag
Sziasztok,
Ez mire jó és érdemes e be kapcsolni?
Állítólag gyorsítja az sd kártyát. Ez igaz?"imitált sd kártya optimalizálás"
-
Serpenthelm
csendes tag
válasz
kelly416
üzenetére
Igen, ettől tartottam. az oldalukon van remény (vannak árlisták, és a Redmi Note 4-hez is), most, hogy vége a hosszú hétvégének, megeresztek egy telefont hozzájuk
Persze drágább az árlista szerint, mint a mutatott, és másik helyek, de majd eldől. Sajnos a garancia, és a jelentősen nehéz szétszedési módja a telefonnak ezt az utat hagyja nyitva, de talán ez a legbiztosabb is.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
kelly416
veterán
válasz
Serpenthelm
üzenetére
A garis telót nem csak a wayteq-hez adhatod be, de igen, ha megbontja más, szinte biztosan ugrik a gyári gari. Ha a wayteq csinálja meg, az fizetős, de úgy marad a garid szerintem. (Csak az ejtés miatt vagyok kicsit bizonytalan, de mivel javítják, gondolom egyből kiszűrik az egyéb károkat is, ha vannak.) Egy telefont mindenképpen megér, hívd fel a wayteq-et, majd látod, mit mondanak.
-
Serpenthelm
csendes tag
válasz
janakbacsi
üzenetére
Köszönöm!
Még egy utolsó (most jutott eszembe): ha még gyári garancia van rajta, akkor viszont csak a hivatalos szervizbe tudom beadni? Garancia sejtésem szerint "ugrik", ha nem ők csinálják, igazam van? -
gabe_
őstag
válasz
egykettő
üzenetére
Mielőtt megválsz tőle, egy akkuidő összehasonlítást nem csinálnál a két készüléken?
Ok, nem lenne reprezentatív egy elhasználtabb akksijú telefont összevetni egy újjal, de azért kiváncsi lennék rá.
Mindenesetre arra tippelnék, hogy vagy egálban lennének, vagy a RN4 pici előnyben lenne a kisebb kijelző miatt.
-
egykettő
aktív tag
Lassan búcsuzom a csoporttól, mert megjött a RMN 5 így meg kell válnom a régitől. Igaz sokat nem szóltam hozzá, mert nem volt gobdom a telóval, remélem az újjal se lesz, eddig az alsó gombsor hiányzik... De majd megszokom.
-
-
janakbacsi
őstag
válasz
Serpenthelm
üzenetére
jó minőségűt raknak bele, 6 hónap garanciát is vállalnak rá, tehát nem kell félni.
-
szipipeti
tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Ezzel kísérleteztem már, 2 x végigjátszottam, nem vezetett eredményre...
Valószínű az van, hogy a MI felhő variálja meg...Köszönöm!
-
B2man2
aktív tag
válasz
Serpenthelm
üzenetére
Nekem hibájának tűnik a kijelző.
Tudtommal eredetit raknak bele, nem utángyártottat. -
Serpenthelm
csendes tag
válasz
janakbacsi
üzenetére
Szia!
Köszönöm! Attól kell "félni", hogy a kijelző minősége milyen lesz? Lehet ebben bukkanó? (általában kérdezem, nem az adott céget szeretném "leszólni"). -
válasz
szipipeti
üzenetére
Ha javítod a telefonszámot és újramented, akkor már helyesen működik?
Ha igen, exportáld ki a teljes listát valamilyen excel-kompatibilis állományba, ott tudsz tömegesen átnevezni (pl. csere: +366 helyett +36), majd mentés és vissza.
Ha nem, akkor próbálkozz meg esetleg újraszinkronizálással, a MI-t megkerülve. Hátha...
-
szipipeti
tag
Sziasztok!
Nem olvastam végig a sokezer bejegyzést...
Kérdésem. Van-e valakinek hasonló tapasztalata, (és esetleg megoldás) az alábbi (inkább bosszantó) jelenségre?
Win10 OUTLOOK 2016 alól lettek szinkronizálva a contactok...
A tapasztalat, hogy (az outlookban jónak látszó) telefonszámok a
helyes: +36 xx zzz yyyy formátum helyett az alábbi
hibás: +366 xx zzz yyyy formátumban jelenik meg a készüléken, és ez alapján tárcsáz...
az országhívó után beszúr egy 6-ost.
El kell indítani egy tárcsázást, majd megszakítani, ezt követően szerkesztve a számot a továbbiakban már helyesen használja...
Van kb.: 950 telefonszámom...
Tud valaki megoldást? gondolom a MI szervere a "ludas"...
Köszönöm előre is! -
B2man2
aktív tag
válasz
janakbacsi
üzenetére
Igen. Én is náluk csináltattam meg a kijelzőt.
Hétfőn felküldtem, Szerdán már nálam volt javítva.
Fel év garit vállalnak rá. -
janakbacsi
őstag
válasz
Serpenthelm
üzenetére
őket javasolnám, jó tapasztalataim vannak velük.
[link]

-
Serpenthelm
csendes tag
Sziasztok!
Redmi Nore 4 global telefonomon sajna megrepedt a külső üveg
Az LCD és az érintésérzékelés része jól működik, csak az üveg repedt el jópár irányban. Ez az első ilyen "sérülésem", mit tudtok ilyenkor esetleg tanácsolni? Teljes üveg+érintés+LCD csere kell, vagy esetleg vannak helyek, ahol csak az üveget cserélik? Van esetleg ötletetek arra, hogy Budapesten merre érdemes menni, vagy honnan érdemes ezt a kijelző panelt beszerezni?
Köszönöm!
-
trouble
senior tag
válasz
KamuMazsola
üzenetére
@Imi1981:
Úgy tűnik minden hiába!
Elengedtem, köszi! -
droti25
őstag
Sziasztok,
Szeretném használni az AccuBattery appot, de időközönként kidobja gondolom a memóriából a rendszer mert újra kezdi számolni a mert adatokat(SOT, teljes töltés óta eltelt idő.. Stb).
Mit tudok ezellen tenni. Így használhatatlan.
Miui optimalizálás kikapcsolva. -
fudi2002
nagyúr
válasz
trouble
üzenetére
Akkor megint ismétlem magam...
-
trouble
senior tag
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Köszönöm, sajna akármit csinálok az értesítési sávon mindenképpen jelez !
-
trouble
senior tag
Fb messenger-el kapcsolatban azt, hogy lehet elérni, hogy az értesítési területen ne jelenjen meg az üzenet,csak a felugró labda ?
-
Fejlesztő13
tag
Az EU vagy a HU MIUI ROMot használókhoz szólna kérdésem. Hogyan lehet kikapcsolni, hogy ne jelezze a frissítést, ne küldjön értesítést róla? Egyszerűnek tűnik, de a frissítés menüben be van állítva és az app értesítései is ki vannak kapcsolva, ennek ellenére mindig előjön és nagyon zavaró.
-
trouble
senior tag
Global Stable.Eddig olyan szépen szikronizált a google naptár(valamit beírtam a pc-n , egyből megjelent ), most külön manuálisan rá kell nyomnom, hogy frissüljön
Aut indítás engedélyezése és akku kimélet letíltása megtörtént, hiába!
Ötlet? -
BSOD
senior tag
9-es alatt sem menti. Egy korábbi verzióra kell cserélni és ha elmentetted frissítheted.
Pedig tudniuk kellene erről a bugról...http://files.miui.com.ua/files/Files/Apk/MIUI%20Stock%20Apk/Mi%20Remote/
-
Uthenger
aktív tag
az extrak meg mindig hianyoznak

pl ebresztes hangero gombra,
gombokkal navigalas a szovegben,
ujrainditasnal v hibauzenet, vagy csak az alapertelmezett simet kell kivalasztanineha lassu elegge.
de ha valakinek jo az alap rendszer, nincsenek extra igenyei, akkor nincs vele baj
-
gabe_
őstag
Aki Miui 10-et (8.7.26) használ, működik rendesen a gyári távirányító app?
Nekem nem akarja elmenteni a távirányító profilt, hiába nyomok a kész gombra... -
crok
Topikgazda
Ha valaki érez késztetést egyébként:
[ROM][UNOFFICIAL][9.0.0][mido] LineageOS 16.0És hozzá GApps itt:
[ARM64][GApps] BiTGApps Pie 9.0.0 -
crok
Topikgazda
XIaomi.EU 8.8.16 - nemigen lesz kiadás.. restart és kamera gondok vannak:
2. The update is suspended for Redmi Pro, Redmi Note 4, Redmi Note 4X (MTK) due to issue with restart in some cases.
[...]
4. The update is suspended for Redmi Note 4X (SD), Redmi Note 5, Mi 6X, Redmi S2, Redmi 6A, Redmi 6 Pro, Mi Note 2, Mi Max 2, Mi Note 3 for camera issue. -
Toth_Jani
őstag
válasz
sirdenis
üzenetére
Szerintem nem feltétlen éri meg, ez a mi kis gépünk is jó vas, igaz az nagyobb, de a gombokat a kijelzőből lopja el, a duál kamera az nem rossz viszont fele pénzért meg lehet venni a Sony zsebgépét ami 20Mpx +8x-os optikai zoom.
Így akit nem zavar ha az egyik zsebében van egy batár nagy telefon a másikban meg egy fele akkora digitális fényképezőgép van , az jobban jár ha olyan helyre megy, viszi az "igaz" gépet a távcsővel.
Teleobjektív állásban ugyanúgy megcsinálja a fényképezőgép is az elmosást, igaz az optikailag és nem szoftveresen. -
sirdenis
tag
Valaki próbálta már a a note 5-öt innen? Megèrnè lecserèlni?
-
crok
Topikgazda
válasz
gaara01
üzenetére
Összefoglaló - crok logout blogja - keress rá hogy "Mikrofon ikon beragad"
-
gaara01
tag
Üdv, van egy olyan problémám, hogy a jackdugó ikon beszorul az állapotjelző sávban, nem hallok hívást, sms-t stb. Jó ideje csináltja, ragasztószalagos megoldással sikerült megcsinálni egy időre, de most megint rosszalkodik.
Olyan kérdésem lenne, hogy féktisztító, vagy kontakt sprayt ha egy kicsit befújók majd gyorsan kicsepegtetem, ez megoldhatja úgy a dolgokat, hogy nem okoz problémát?
Szervizbe nem fogom vinni, ha felgyullad se. Ezért ezt ne ajánljátok.Milyen lehetőségeim vannak? A spray márkái Berner és Würt.
-
RVR400
veterán
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Nálam ezt bármilyen teló bármilyen oprendszerrel tudja.
Meg ismerősi körben is pár embernek, szóval a hiba nem a készülékben van. Vagy mind szar. -
crok
Topikgazda
Tipikus probléma, ha nem MIUI alapú, Treble kompatibilis custom ROM-ról vált valaki vissza MIUI alapú ROM-ra, hogy nem tud régiót váltani (pl. kínai marad, vagy a Xiaomi.EU pl. lengyel alapból). Ez azért van, mert a Treble ROM a MIUI által használt /cust partíciót használja /vendor-ként - és itt lenne a régiófüggő info a MIUI-nak, de mivel az előző ROM nem erre használta így nem tud infot felszedni onnan, így nem lehetséges a régióváltás (általában annyi történik, hogy a Régió átállítására koppantva megnyílna de egyből be is záródik az a menüpont.
Megoldás:
OrangeFox-ban az install-ban van egy olyan menüpont, hogy image install. Többek közt ezzel lehet pl. TWRP img-t (vagy img formába öntött kernelt) feltenni. De az R7-ben már kiválasztható az is, hogy Vendor img-t flash-elj. Mivel a telefon alapból nem Treble kompatibilis és a Treble ROM-ok a /cust-ot használják /vendor-ként így a történet egyszerű: le kell tölteni a legutolsó stabil vagy developer MIUI ROM fastboot változatát, abból a telefonra tenni a cust.img-t majd a OrangeFox R7 (vagy felette) Install, betallózni ezt a cust.img file-t és megadni, hogy Vendor partíció tartalmat flash-elsz. Kész. Restart. Így már átállítható a régió a beállításokban, meg fog jelenni a lista és el fogja végezni a megfelelő műveleteket a telefon (pl. régiófüggő appok telepítése..). -
vipviform
senior tag
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Nálam szintén. +1

-
crok
Topikgazda
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
H: High accuracy - ilyenkor GPS + AGPS (+ wifi + cellainfo) is használva van. Szóval minden is.
Fele szürke kis elemmel: Battery saving - csak wifi + cellainfo
Device only: csak GPS
Semmi - nincs helymehatározási mód, le van tiltva mindenEz volt a linkelt cikkben leírva ; )
-
TRob1
veterán
válasz
kanyi51
üzenetére
Inkább a honlapjukról: "Blokada isn't allowed on Google Play because it interferes with Google's business model."
-
Oldman2
nagyúr
válasz
janakbacsi
üzenetére
A 16.7 -est.
-
janakbacsi
őstag
8.1-es oreo rom van a telefonon (crdroid treble). melyik magisk verziót kell feltennem?
-
bizmark6
tag
Tudnátok ajánlani reklámblokkoló appot?Nem mókolt a telefon,gyári global stabil 9.6.2.0.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Lehet, de ez se engem, sem azokat akiknél ez már előjött eddig is, cseppet sem vigasztalja.
-
YoSzabee
tag
Sziasztok!
Ne kövezzetek meg, hogy 4 Primeom problémájával ide jöttem, de ez a legaktívabb xiaomi-s topic.
A problémám az, hogy a kijelző bal oldala a szélétől mérten fél centis sávban nem érzékel. Nincsen fólia a kijelzőn és sem gyenge sem erős nyomásra nem érzékel. Leginkább írásnál zavaró, de mikor lightroomban húzom a csúszkát és csak -70%ig tudom húzni, az sem egy kedves dolog.
Ötletek?
-
Oldman2
nagyúr
Szopacs Stabil ágon...
Ne kérdezzétek mi okból, talán a stabilitás vágya miatt, tegnap este feltettem a legutóbbi Global Stabil ROM-ot (9.6.2.0).
Ma váratlanul előjött az a régen nem tapasztalt hiba, hogy a túloldal nem hallotta a hangomat telefonálás közben.
Érdekes (számomra sokatmondó), hogy Custom ROM-ok alatt ez a hiba nem fordul(t eddig) elő.
-
crok
Topikgazda
OrangeFox R7
* Supports MIUI, Non-Treble, Treble, GSI!ChangeLog:
* Upstreamed TWRP to 3.2.3!
* Added support to installing MIUI after Treble ROM
* [mido] Upstreamed sources to Oreo (Android 8.1).
* [mido] Installing Android 9 (Pie) fixed.
* Partition table updated.
* Hide persist, you still can backup, restore.
* Added flashing cust image.
* Transparent decryption of encrypted data.
* Improved identification of Treble and miui ROMs.
* Improved support for automatic rebooting to recovery after installation of OrangeFox.
* Improved support for disabling dm-verity and forced encryption.
* Improved support for MIUI OTA.
* Magisk updated | Remove Magisk Updated.
* Now using standard tools for unpacking and repacking images
* Auto enable ADB and ADB Sideload button.Gui changelog:
- More optimizations and cleanup.
- Deleted unused pages.
- New reboot menu.
- GUI options placed in other menu.
- Moved communitу scripts to Fox Menu.
- Non UI settings moved to settings page and "fox_menu2" | unused hidden.
- Dark Transparent background for quick settings & btnreboot & btnadvanced pages.
- New splash | Now splash shows current build and TWRP version.
- Fixed button icons mode (fixed dot in left-top).
- Added new icons to "button icons mode".
- Added new advanced menu for "button icons mode".
- Fixed bug with tab when backup keyboard opened.
- Miui settings now have a dedicated page | buttons to activate OTA with recommended settings and to disable OTA settings | Help page.
- Deleted the "Special Actions" page.
- OrangeFox theme engine!:
* Changing themes and colors "hotplug" without reboot!
* All UI Settings moved to new page in OrangeFox UI Center.
* Custom splash moved to OrangeFox UI Center.
* Now header shows current status.* Updated Russian, Ukranian, Indonesian, French, Chineese, Japanse translation.
* A large number of little code optimisations, bug fixes, etc.Letöltés.
https://sourceforge.net/projects/orangefox/files/Piros felkiáltójel: fals malware alarm (a Magisk ZIP vagy valamelyik zip signature).. nincs benne malware. De a Mega tárhelyen is fent van már az eredeti, Telegram file is.
-
[lAyCsI]
addikt
Már rég meg szerettem volna kérdezni hogy Oreo alatt (AEX Rom) a GPS kapcsoló 3 állása mit takar?
köszi!
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte
üzenetére
De, úgy néz ki a kernelmodulban sincs benne pár összetevő - de én most nem kezdek custom kernellel kísérletezni hogy éppaktuálisanmelyikkelleszjó.
@EU.Dev: nálam annyi van vele, hogy a com.miui.securitycenter.remote folyamat (ami a Security app része) néha gondol egyet és nem engedi aludni a készüléket, valamint minimális load-al is 2GHz-en pörgetteti a SoC-ot - így merül olyankor elég rendesen.. könnyű észrevenni, pl. Simple System Monitor-ban az Active processes alatt mindig felül lesz a fent említett folyamat.. kilövés után a Security app adatait törölni kell, aztán egy ideig nem jön vissza a probléma..
-
vadkörte
addikt
válasz
snpetit
üzenetére
Ha nem ragaszkodsz a miui.hu-hoz, próbáld ki az eu dev-et.
Rendesen megy a Wi-Fi és nálam az akkuval is példásan jól bánik a MIUI10 (eleinte voltak szemöldök ráncolások, de elmúlt)
A C2API viszont a 8.8.9-cel sem működik.
Crok, nem lehet, hogy kernel szinten kutyulták el ferdeszemű barátaink?
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- D-Link DIR-860L
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Cyberpunk 2077
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az LCD és az érintésérzékelés része jól működik, csak az üveg repedt el jópár irányban. Ez az első ilyen "sérülésem", mit tudtok ilyenkor esetleg tanácsolni? Teljes üveg+érintés+LCD csere kell, vagy esetleg vannak helyek, ahol csak az üveget cserélik? Van esetleg ötletetek arra, hogy Budapesten merre érdemes menni, vagy honnan érdemes ezt a kijelző panelt beszerezni?
Aut indítás engedélyezése és akku kimélet letíltása megtörtént, hiába!