Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
csongi
veterán
miui_HMNote4XGlobal_7.8.10_e9be2ff85a_7.0
Ilyet engedne telepiteni, csak erre meg azt irja, hogy vissza lepes egy korabbbi verziohoz.
Vagy ezzel nem kell foglalkozni? -
boken
senior tag
válasz
janakbacsi
üzenetére
Köszönöm, már megy is!
-
juve600
nagyúr
van itt olyan aki ma vagy tegnap töltötte le -rakta fel az EU-s MIUI9-et ?
jó már benne a kihangosító ?

-
Henker2
addikt
Üdv Nektek!
Az mitől lehet, hogy töltöttem le szép háttérképeket, illetve live háttereket, és azt irja ki a teló, hogy nem lehet beállitani háttérképnek!

-
törölt tag
MIUI 9 alatt tapasztalt valaki nehézkes több ideig tartó wifi csatlakozást?
Van amikor azonnal tud csatlakozni,de pl. ha 2 órát nem használom a telefont akkor csak wifi menübe való belépéssel csatlakozik.
Ez kb. napi 1 alkalommal történik meg.
Global stabilnál ilyen probléma nem volt.
Ezen kívül idáig más problémát nem tapasztaltam. -
Gloob
addikt
Találtam egy hibát az EU V9-ben. A következőt: automatizált feladatoknál van. Ha az ismétlődés időszakánál egyénit akarok beállítani, akkor összeomlik az alkalmazás. A hibajelentést a telefonról elküldtem (amit generált), de ha valaki komolyabb kapcsolatban van velük, jelezhetné nekik. Persze előtte próbálja ki, hogy nála is jelentkezik-e a hiba. Mondjuk én tudok nélküle élni, megoldottam más módon.
-
pluhm
aktív tag
Üdv!
Az a kérdésem, hogy ha az mPeter77 által felismert és részletezett módon lefrissítem a telefonom (Global Stable 8.2 > Global Stable Nightly 8.5 > Developer 7.8.10 (MIUI9)), de én valamiért vissza szeretnék térni stable-ra, ugyanilyen egyszerűen működik a dolog, vagy akkor már szükséges egyéb dolgok használata is (bootloader nyitás, twrp...stb.)?
-
boken
senior tag
twrp alól próbáltam feltenni a legfrissebb RR-t, 574 mb körül van, ez a teljes verzió? nem tudom telepíteni mert zip fájl telepítési hiba,
Megoldódott!
-
guftabi96
addikt
Úgy látom, hogy másnak is van ilyen problémája.
Na, majd holnap próbálkozom, mára elértem a max sms-ek számát. -
Egonyolc
aktív tag
Sziasztok,
A következő a problémám, az alsó mikrofonom egyáltalán nem működik. Eleinte egy újraindítás segített, de már az se. volt factory reset, rom újra rakás, de nem akar vissza kapcsolni.
a *#*#64663#*#* nál a Main MIC-nél meg se mozdul a mutató.
Valaki találkozott hasonlóval?Köszi, E
-
Bagoly01
senior tag
Le töltöttem a google kamerát. Indításnál azonnal ki írja: Camera alkalmazás állandóan leáll.
van rá megoldás? -
rozsgyi
tag
Sziasztok!
Helyzetjelentés egy júniusban vásárolt példányról. Elkezdett sárgulni a képernyő a bal felső oldalon. Én nem tudom, hogy csak én vagyok ilyen szerencsétlen, vagy ettől a szar márkától többet nem lehet elvárni, de ugyanez volt a korábbi note 3-al (két hónap után sárgult), és azt megelőzően egy meizu note 2-vel (3 hónap után sárgult). Eustockos a drága. Az lehetséges, hogy ide csak a szart importálják? (bocs a hangnemért, de kissé dühös vagyok, asszem soha többet nem veszek kínai telefont. Persze ezt még majd beadom szervizbe, ami két-három hét, de ez egy vicc...)
-
johnsmithnex
tag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Bezártam minden appot ami futott és így már okés.
Köszönöm! -
holozis_HUN
addikt
válasz
johnsmithnex
üzenetére
Azért van, mert van képernyőfedvény: aktív chat head, rounded corner app, fényszabályzó app, 3rd party reader mode app, ilyenek...
-
johnsmithnex
tag
Sziasztok.
Letöltött apk-t miért n tudok feltelepíteni?
Engedélyezve van, hogy ismeretlen forrásból származó alkalmazást lehessen telepíteni, de amikor rákérdez hogy telepítse akkor hiába nyomom a telepítést nem csinál semmit, el se indul a telepítés.
Uganilyen gondom sokszor a felugró engedélykérésekkel is.
Hiába nyomok rá az engedélyezésre nem csinál semmit. Külön be kell lépnem a beállításokba és ott megkeresni és megadni a kért engedélyeket..
Ez mindenkinél ilyen? Van rá megoldás?Előre is köszönöm
-
boken
senior tag
Köszönöm mindenkinek a Smart bankos válaszokat, akkor megpróbálom, jelentkezem hogy megy-e.

-
zodo
nagyúr
Egy hete sincs hogy nálam van életem első Androidos/ MIUI-s készülékeként de semmilyen nehézségbe nem ütköztem a belakás során.
Volt ugyan olyan beállítás amit máshol kerestem de később megtaláltam vagy itt a topikban segítettek.
Ennyi idő alatt persze még nem használtam minden alkalmazást de a hétköznapi léthez köthetőekkel problémamentes a használata. -
kelly416
veterán
válasz
Simba86
üzenetére
A személyeskedést most fejezd be kérlek és nézz inkább tükörbe. Szerinted a "rootolt" mennyivel jobb? Egy teljesen idegen kifejezést használsz félig magyarítva, vagy leginkább angol helyesírás szerint aztán magyar toldalékkal. Te sem csinálod sokkal jobban, mint akit kifikázol. Egyszer nem olvastam senkitől, hogy "rendszergazdai jogokat adok magamnak a telefonon", pedig talán ez állna legközelebb az igazsághoz magyarul.
-
Simba86
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
Kazinczy Ferenc személyesen?

"megrootolom" ez milyen nyelven van?

-
Fr@nkieWilde
senior tag
Akkor megy root-tal is a smartban. Nekem pár hete egy Zuk Z2 ro mtelepítése közben mondta az egyik ilyesmi témákban járatos sze,ély, mikor feljött szóba, hogy megrootolja-e a készüléket.
Ekkor mivel pont az OTP volt szóban, mondta, hogy root-tal nem fog menni, mondom ok, akkor nem kell root.Én csupán azt mondtam tovább, amit egy telefonos berkekben jól teljesítő kolléga fejtett ki nekem, nem akartam félrevezetni senkit. Viszont, akkor megrootolom én is.
Ha nem fog menni...!!!

-
Simba86
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
tévedés

rootolt a telóm és gyönyörűen megy

-
vadkörte
addikt
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
"Szerintem használható, de ahhoz, hogy egy klasszikusabb márka (Sony, LG, Samsung stb. )működését hozza, a beállításokban több mindent kell beállítani."
Pár napja vette meg egy laikus barátom élete első androidos - és második "okos" - telefonját. Egy Sony Xperia L1-et. Mivel fingja sincs, hogy mit, hogyan kellen ebeállítani, így engem kért meg, hogy lőjjem neki be. (mindezt úgy, hogy a szolgáltatónál pár dolgot beállítottak már)
A sajátom egyelőre egy Redmi 1S (tudom elég régi, a története is megvan miért ezt használom, ha minden igaz hamarosan egy Note 4 váltja (illetve nem váltja, csak nem ez lesz az elsődleges)) és semmivel sem tartott a Redmi első indítás utáni belakása, beállítása, mint a Sony-é, pár napja.
Mindegyik rendszernek megvannak a sajátosságai, ezt kell kiismerni. Ennyi. -
Headless
őstag
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
Ez hülyeség otp smartbank konkrétan supersu-val is megy safety net ellenörzés nincs, csak egy system/bin/su ellenőrzés... Ha létrehozom a fent említett fájlt, nem működik, ha kitörlöm működik...
-
Mano66
senior tag
Egy rossz pont a 7.8.10 romnak.A hangrögzítésnél nem írja ki mint a régi rendszernél a hívó fél teljes nevét csak egy rövidítést.A régi jobb volt.Könnyebb volt beazonosítani a hívó felet vissza hallgatáskor.Egyébként nagyon jó lett.
-
-Prometheus-
tag
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
Nekem LineageOS 14.1 + legfrissebb Magisk + Magisk Hide kombóval működik szépen.
A Resurrection Remix-ben nem tudom, van-e beépített root, de az is LineageOS alapú ha minden igaz, egy próbát megérhet a Magisk Hide, ha elsőre nem megy a SmartBank.
Nem tudom, hogy SafetyNet-et használ-e az OTP app-ja, korábban egyetlen isDeviceRooted() függvény felüldefiniálása elég volt az átveréséhez (Android 6.0.1 + Xposed). De most csináltam egy SafetyNet tesztet és átment rajta a rendszer.
-
djtörök
senior tag
Ha jól értelmeztem, akkor 8.5.4-ről mindenféle mókolás, nyitogatás nélkül lehet frissíteni 9-re?
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Szerintem használható, de ahhoz, hogy egy klasszikusabb márka (Sony, LG, Samsung stb. )működését hozza, a beállításokban több mindent kell beállítani. Bár ez lehet már az android újabb verzióinak is köszönhető.
Most 7-es andoid van fent, anno 5-öst használtam, ráadásul nem Xiaomi telefon volt, így nem tudom pontosan eldönteni, hogy a telefon vagy az android rendszer miatt kell már az állítgatás. -
CMD 87
tag
Mindenféle "mókolás" nélkül a gyárilag érkező note 4 mennyire használható ? Technikai analfabéta felhasználónak lenne .
-
boken
senior tag
Akik RR-t használnak meg tudják mondani hogy az OTP Smartbank megy vele?

-
Cyberslider
őstag
Sziasztok, Eustockról rendeltem xiaomi note 4 globalt. Most lesz először ilyen telóm. Írátok a miui9-et, ezt fel lehet rakni az innen érkező telefonra, ha igen, hogyan? Frissiteni kell automatikusan vagy manuálisan... Mivel szeretném az ismerkedést ezzel a rendszerrel kezdeni.

-
csongi
veterán
Sziasztok!
Recseg a Kekfog kihangositon de eleg erosen. Idonkent nem lehet erteni mintondanak.
Ahogy figyeltem egyes hangfrekvenciak indijak be a folyamatot.
A kihangosito gyari cucc, az elozo xiaomival nem volt gondom.
Telepitsem ujra a romot? Vagy tegyem fel a 9-et?
A 9-est hogxan lehet a legegyszerubben feltenni? Most ez a verzio van fent.
Elore is koszi! -
regener
veterán
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
A videó jónak tűnik most, már nem bugol a zajszűrő.
De majd még tesztelgetem.
-
Kinsiinoo
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
Hát elméletben javult a kamera is, gyakorlatban abból nem vettem sokat észre.
Camera2 API aktiválva van és felváltva Open Camerával(RAW, sok beállítás, vörösszem, 4K, stb.) és Google Camerával(HDR+,Sphere) fényképezek. -
-
bollokcs80
Korrektor
Azt jól látom, hogy a 9ben nincs Ne Zavarj mód? Nekem kellene...

-
regener
veterán
7.8.10-es MIUI 9 Glob dev a legfrissebb ROM most MIUI fronton?
Furák nekem ezek a verziószámok és lehet nem is jóra frissítettem xD
-
Kinsiinoo
senior tag
válasz
juve600
üzenetére
+ Mert még mindig nem raktad fel az első napos javított verziót, még pénteken ki volt javítva a kihangosítás
+ Gyorsabban éled fel és a kijelző fényereje is valamivel mintha magasabb lenne, ráadásul az automata fényerő állítás is jobban működik mint 8 alatt
+Van OTA, de még nincs mit rajta kiküldeni, a javított romot pedig azért nem azon küldték, mert akinek panasza volt mind felrakta recoverybőldjtörök az stabil és az még nem MIUI9, inkább a 8 és 9 között lebeg félúton, a devben és a deven alapulókon pl. eu vagy globe, sokkal több szabad ram van, a MIUI9 fényévekkel jobban bánik a ram kezeléssel, most a rengeteg megnyitott program mellett a 4GB Ramból nem 1.3 szabad hanem 1.7 és 2.1 között ugrál. Nem eszik túl a ramot az appok, jobban bánnak vele az eddigi tapasztalat alapján.
-
djtörök
senior tag
Miui 8.5.4 alatt kevesebb a szabad ram. Lehet, hogy javult a memória kezelés?
Egy hülye kérdés: hogy ejtjük ki azt hogy xiaomi? -
juve600
nagyúr
vissza kellett raknom az RR romot
még sok a hibája ennek a MIUI9-nek sajnos
-
Pajoz
őstag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Nálam ez FC-vel azonnal bezáródik.
-
Gloob
addikt
Köszönöm, így már megvan.
Kerestem én ott is, de a letöltöttek között. A összes között nem! Egyébként csak fél siker, mert a rootexplorer esetében feljön az ablak, és az tud is írni már az SD-re, de a TotalCommander esetében nem dobja be azt a kiválasztó ablakot, így az nem tud írni rá. Pedig már újra is telepítettem a TC-t -
Kinsiinoo
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
Nekem 6 és fél óra SOT van benne, folyamatos wifi/LTE + BT a Mi Band 2 miatt, Asphalt 8 is volt ami nem éppen kis igényű játék és most van a telefon 30%-on. Ebbe még 1 és fél vagy 2 óra is belefér fele fényerőn.
Az már 8 és fél óra SOT körülbelül ami így is bőven átlagon felüli. Akku kímélő se semmi ilyesmi nem volt bekapcsolva. Nagyjából MIUI 8 szint vagy kicsit jobb.Pajoz eu-ból ki lett szedve, sima global devről nem tudok nyilatkozni de szerintem nincs benne, javítson valaki ha tévedek.
-
kelly416
veterán
-
regener
veterán
válasz
trouble
üzenetére
Simán annyi a téma neve hogy N és NAYAN a tervezője, most azt használom és van zeneirányítás a zárképernyőn.
-
törölt tag
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
igen!
Az akksi merülést gyorsabbodását idáig nem tapasztaltam.
Ugyanolyan mint volt.
-
trouble
senior tag
MIU 8-ról 9-re átállás után szerintetek lehet használni az átköltözést (a rendszeradatok miatt kérdem)?
Vkinek tud ajánlani egy Andrid N-hez hasonló témát (képernyőzáron legyen zene lejátszó megjelenés)!
Muszáj megválnom tőle,pedig nagyon szerettem!
Emiatt(állandóan feladja).
[kép]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Utángyártott 90W töltő 7,4x5.0mm
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mondjuk az sajnálatos, hogy itt nincs fekete színben csak szürkében és aranyban.