Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
Miért cserélitek le ennyien a MIUIt ?
-
kelly416
veterán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Én az első mozdulattal szedtem le és azóta sem bántam. Se üveg, se fólia, se tiszta kijelző, de csak maszatos. Állítólag régebb találtam rajta két micro-karcot, de most nem találom. Lehet, hogy ott vannak, de annyira minimális, hogy nagyon pont olyan szög, fény, minden kell, hogy megtaláljam.
Ezzel nem akarlak buzdítani, hogy szedd le és jobb lesz, de ha bízol magadban, hogy nem ejted el, teszed egy marék homok mellé a zsebedbe, akkor szedd le, jobb lesz.
Szerk.:
Aham, a csillogó napfény meg tud úgy csillanni rajta, hogy észrevehető legyen. Ha ügyes vagyok.
-
Gare2
csendes tag
-
skyrush7
aktív tag
Sziasztok! Gyárilag van fólia a kijelzőn? Gondolok itt normál kijelzővédő fóliára, és nem a feliratokkal megspékelt védőfóliára.
-
kelly416
veterán
Két külön dolog, nem emlékszem, hol lehet kapcsolgatni, de mintha már megtaláltam volna... Ez meg a VoLTE, és mindkettő csak tipp volt hanghívásoknál.
-
djtörök
senior tag
Jobb alsó saroknál, a hangszórónál, kicsit nyikorog az a műanyag rész, ha ujjal megnyomkodom.
Másnak is ilyen, vagy csak nekem? -
Phae2bef
csendes tag
Hm, vajon mi lehet a háttérben? Eustockon a Xiaomi Redmi Note 4 4/64 verzióra ezt írják:
Várható beérkezés: A gyártó nem tudja biztosítani a készüléket, így egyelőre bizonytalan a beérkezés.
Zűrök vannak a 4/64 verzióra vagy csak nem adnak el nekik?
-
ath
senior tag
-
ht42
senior tag
Szintén BOE, egyelőre nincs pixelhiba.
-
djtörök
senior tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
akkor elírtam, mert nálam is 35532 a száma, tehát boe.
-
Upo
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Nem néztem a videót, nálam ilyen: [link]
Szerk: most megnéztem a videót, már miért lenne olyan a menü amikor azon a videón nem redmi note 4 van.
-
ath
senior tag
a sim csere sem segített.
van valaki, aki sim2-ben használ 4g kapcsolatot és működik?Gixxer88: nem tudom akkor hova tenni. kipróbáltam sim1-ben a vodát, azonnal ment.
lesz egy telenor ügyfélszolgálat köröm is -
Upo
addikt
válasz
juve600
üzenetére
7.7.31 zip
Én twrp alól csináltam, előtte cn alapú dev rom volt rajta. Simán install, utána lazyflasher, magisk, wipe cache/dalvik. Kész, adatok szoftverek megmaradtak.
EU dev romról is szerintem simán megy az upgrade, nekem előtte multirom dev volt rajta, ami egy eu dev alapból recompiled rom, kisebb és gyorsabb mint az eu. Ha arról sima ügy volt csuklás nélkül, akkor eu dev-ről is annak kellene lennie. Ha nem miui volt fent akkor meg mintha gyári romra mennél vissza, tiszta telepítés. Vagy előkeresed a 7.7.26 fastboot romot és utána azt frissíted erre. Végtelenek a lehetőségek, ez ugyanúgy egy sima miui rom mint a többi.
A zipes nem bántja a twrp-t, a fastbootos után vissza kell rakni vagy telepítés előtt bemásolod a twrp-t recovery.img helyett a gyáriba. -
kriszpontaz
veterán
Nálam mdss_dsi_nt35532_fhd_video, tehát eszerint BOE panel. Remélem semmi gond nem lesz vele. Mint ahogy a fentebb linkelt videóban is látszik, a kontraszt állításra nem nagyon reagál, de a színei rendben vannak szerintem.
A kollégám Redmi 4 Prime készülékében viszont EBBG van (az is FullHD).
Egyébként nálam sem olyan a hardver teszt menü mint a videóban.
-
Upo
addikt
válasz
djtörök
üzenetére
Én azt találtam, hogy a qualcommosok 2 féle kijelzővel jönnek:
BOE (京東方) screen: mdss_dsi_nt35532_fhd_video
TIANMA screen: mdss_dsi_nt35596_tianma_fhd_videoNekem BOE van, de pixelhibát még nem láttam. Nagyon nem is kerestem, bár már néztem color teszt alatt (teszt menüben az LCM menüpont). Annyira nem érdekel, monitort is vettem már pixelhibásnak hirdetettet mert _jóval_ olcsóbban megkaptam és használat közben nem látszik (ilyen köcsög vagyok, hogy nem képtesztek nézegetésére és benchmarkok futtatására tartom a gépet/telefont).
-
Upo
addikt
válasz
juve600
üzenetére
Én használom, tetszik a miui9, az akku időm is jobb lett amit nem gondoltam. Napok óta 80% fölöttivel megyek haza melóból, 8-assal örültem amikor a 70-esekben volt.
Verzióból csak az eredeti a bigota-ról, most frissítettem 7.7.28-ról 7.7.31-re, első reboot folyamatban.
Nem volt kirívó gondom vele, gyors a rendszer, és megy minden rajta ami előtte is. Magisk 13.3 + universal safetynet fix-el safetynet is ok, bank és tvgo is működik. Most már beindult az új rom, ott is ok minden. A security app-ban a boost speed menüre ez is bezár mint az összes többin (7.26, 7.28), de lehet hogy azért, mert simán a miui8-as developerre ráfrissítettem, appok, adatok megmaradtak, minden más eddig működik. A boost speed meg amúgy se érdekel, csak próbálgattam. -
CactuS
Arcképgyáros
Srácok a hang minőséggel kapcsolatban most mi a helyzet? Van a cégnél 5 db B20as Note 4 és úgy tűnik a legújabb is csinálja a "dobozból beszélek/beszélsz és halkan" effektust. Pedig mindhárom telefon ugyanaz a B20as note 4, felváltva szürke/fekete.
A SIM kártya esetleg tudja befolyásolni a hangot?
(A mostanit levágták a Vodafonenál, nem adtak újat). Vagy ez tisztán szoftveres hiba? -
törölt tag
Sziasztok. Beléptem a klubba én is egy feketével. Előtte Redmi Note3 Pro volt. Ez kicsit más, prémiumabb érzés mint az előd,de eddig tetszetős. Bl-t nyitottam. Lehet felmegy egy RR, bár semmi bajom a MIUI-val.

-
juve600
nagyúr
válasz
kriszpontaz
üzenetére

-
petrom16
csendes tag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy a kijelző pixelhibára milyen garanciális feltételek vonatkoznak?
Van 4db döglött, fehéren világító pixel a kijelzőn. Ilyenkor cserélik garanciában a kijelzőt vagy ezzel együtt kell élni? (Nem szeretnék) 2 hónapos készülék és eddig semmi baja nem volt, mikor megjött direkt ellenőriztem a pixeleket
Edigitalos vásárlás egyébként. Akinek van tapasztalata ossza meg kérem.
Köszi
-
juve600
nagyúr
válasz
kriszpontaz
üzenetére
grat

gyorsan szedd le róla a MIUI-t

-
kriszpontaz
veterán
Most vettem át a telefont
. Állatul néz ki. -
nonee
aktív tag
Skacok ilyet használt vagy használ vki?
Kiváncsi lennék milyen..
-
djtörök
senior tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
tianma panel, bár ez nekem nem sokat mond.
-
royalka
őstag
Valaki vett már kijelző + digitizert a telóhoz? Jó lenne valami megbízható eladó, Sikeresen berepesztettem a digitizert..

De a 66$-os originált nem igazán venném meg hozzá. :/
-
-
Flashget
félisten
válasz
kriszpontaz
üzenetére
nálam teljesen mást ad ki mint ami a videóban szerepel..gondolom a xiaomi.eu RN4x féle rom miatt..
-
Flashget
félisten
-
djtörök
senior tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
ezt hol tudom megnézni?
-
BullZeye
veterán
Rakta már fel valaki EU Miui 9-et?
-
kbadam83
senior tag
En ma vasaroltam, semmi pixelhiba! Ez bizonyos ido utan fog jelentkezni?
-
djtörök
senior tag
válasz
antalbende
üzenetére
enyémen is van egy, fekete háttérnél kéken világít a kijelző szélén, de nem zavar. Meg hiába cseréltetem ki, jó eséllyel a másik is az lenne. Külföldi fórumok ezzel vannak tele, meg a mikrofonra panaszkodnak sokan. De állítólag ha leragasztjuk a zajszűrő mikrofont, akkor az segít(még nem próbáltam).
-
kriszpontaz
veterán
válasz
antalbende
üzenetére
Én egy másik topikban írtam le (asszem a Redmi Note 5 találgatósban) hogy ahány Note járt nálam ( Note 4G, 2, 3) az mind pixelhibás volt. Fekete képernyőn világító pixelek. Volt olyan amelyikről azt hittem hogy tüzijátékos a háttér
. Meglátom az enyém milyen lesz. Nem tudom milyen panelek vannak a Note 4-ben. Remélem nem a régi gyártótól van.#6119 Gloob: A szinkronizáló szoftvert engedélyezted a háttérben futni? Nálam akkor volt ilyen amikor a Huawei app nem volt beállítva háttérben futásra. Tudom, nem Lenovo, de egy ötlet.
-
Gloob
addikt
Sziasztok
Egy ilyen telefon vásárlásán gondolkodom erősen. Viszont lenne egy kérdésem a telefonnal, illetve inkább a bluetooth-val kapcsolatban. Használok egy Lenovo HW01-es karkötőt. A jelenlegi telefonommal 2 probléma van. Hiába van csatlakoztatva a karkötő és a telefon, az SMS, email jelzések nem érkeznek meg. A hívást azt jelzi, de mást nem. A másik, ennél nagyobb gond az, ha a kapcsolat megszakad, mert a két eszköz már elég távol került egymástól, miután ismét "látótávolságba" kerülnek, nem kapcsolódnak automatikusan egymáshoz. A karkötő nagy valószínűséggel jó, mert az asszony iPhonjával tökéletesen működik. Ezzel kapcsolatban lenne a kérdés: biztosan többen használnak a telefonhoz karkötőt, okosórát. Tapasztalt valaki ilyen anomáliát a használat során? Magyarul a bluetooth mennyire stabil, és megbízható ezen a telefonon? Az összefoglalót átfutottam, de erre vonatkozó részt nem találtam.
Köszönöm a választ előre is, és ha megveszem a telefont, akkor biztosan jövök még. -
törölt tag
sziasztok.Valaki már talált megoldást a videófelvétel közbeni idegesitő hangra amit valószínű a mikrofon okoz?Ha igen megosztaná? Köszönöm
-
harry3
őstag
válasz
antalbende
üzenetére
Nekem van piros és zöld pixelhiba is, de a napi használat során észrevehetetlen, így nem is zavar. A Lenovo tabletem fekete képnél olyan, mint a csillagos ég és ezt csak a gyári lejárta után vettem észre, mert szándékosan kerestem.

-
antalbende
csendes tag
Ezidáig egy rossz szavam nem volt rá, de észrevettem az előbb, hogy pixelhibás a kijelző 2 helyen is... A feketéhez közeli színeket fehérként jeleníti meg.

Két hete jött meg a készülék, úgy vigyáztam rá, mint a hímes tojásra, semmi leejtés, ütődés, számottevőbb külső behatás nem érte...
Rajtam kívül sikerült valaki másnak kifogni egy ilyet?
Ennek most nagyon nem örülök, mehet vissza gariba...
-
ath
senior tag
segítsetek kérlek, mert kifogytam az ötletekből, és már totál ideg vagyok

valamiért csak hspa kapcsolat van, 4G nincs, holott Bp kellős közepén csücsülök, plusz amíg eljöttem melóhelyre is átmentem a fél városon. sim1 2G, sim2 4G preferált, javított LTE mód. a kártya a digié, a telenor adja a hálózatot.
hozzátartozik, hogy saját kézzel vágtam a kártyát nano-ra. létezik, hogy ezzel, vagy egyébként a kártyával van a baj?! -
-
kbadam83
senior tag
Tudtok segiteni?
Viberen elkuld mindent a telefon, de semmi uzenetet nem kapok meg :-( Mit rontok el? A hatterbe futo alkalmazasokat nem lovi ki a telefon ugy van beallitva -
bala6120
senior tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Én megnéztem a feketét is, azért döntöttem mellette

-
kriszpontaz
veterán
válasz
bala6120
üzenetére
Holnapra jön az enyém is, szürkében. Kár hogy nem volt 4/64-es, szürke, de elég lesz a kisebb modell is. Nekem nem tetszik a fekete, biztos mert fekete telóm volt csak már vagy 15 éve, lehet elegem lett belőle
.
Nálam most az akku volt a létkérdés. Unom már naponta tölteni a telefonom. -
B.F.G.
senior tag
Biztos, hogy lehet és akkor melyiket hova?
Azóta megvettem itt: [link]
Most költözök épp át Z3C-ről aminek közben megjavult a kijelző érzéketlensége..

Hihetetlen, csak ez miatt váltottam egyébként meg voltam vele elégedve, de most még ez is megjavul
Egyébként nagyon szép és tetszetős a RN4 szép kijelző jó a tapintása, még a méretével barátkozok... és mindjárt bepattintom a nano sime-t és a mirco sd-ét ha sikerül, mert akkor ezek szerint lehet.
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
Sikerült vennem egy fekete 4/64-es verziót.
Elég régen követem a topikot, ill kb egy hónapja van a gyereknél egy 3/32-es verzió, úgyhogy nagy meglepetésekre nem számítok.
Tok, üveg megrendelve időben, van ami már meg is érkezett. full coverről megvan a (negatív) véleményem, emiatt szándékosan nem azt rendeltem, meglátom, mire jutokViszont lenne kérdésem, mielőtt belemerülnék.
Cib mobilalkalmazást használ valaki? A gyári rendszeren megy rendesen, nem panaszkodik, mint egyes más banki alkalmazások a telefonra?
Nagyon nem jönnek be a Miui minimalista, lapos ikonjai, tud valaki olyan témát, amivel ehhez hasonló hatást tudnék elérni? Akár Nova alá is.
A hátteret meg tudom oldani, inkább az ikonok azok, amikhez hasonlót keresek. Eredetileg ez egy kínai Lenovo P70 téma.
Végére egy észrevétel: lehet valami különbség a 4/64 és a 3/32 kijelzője, üvege között, a gyerekén (3/32) a gyári matt fólia körben teljesen szépen fel volt tapadva, pár napig rajta is maradt. Az enyémen (4/64) a szélén egyáltalán nem tapad, körbe rés van. Ha jól emlékszem, valaki számolt be hasonlóról, Nilkin üveggel kapcsolatban.
-
bala6120
senior tag
Én is rendeltem egy feketét (3/32), talán holnap itt lesz. G2 marad, asszony munkás telója lesz, így már kettő lesz neki

Apósomét csütörtökön állítottam be, az övé szürke. Szép! -
B.F.G.
senior tag
A leírás alapján be lehet tenni 1 Nano simet és 1 micro SD kártyát egyszerre?
Mot itt van a leírás a kezemben és ebből úgy tűnik, hogy 2 verzió van:MIrco sim + nano sim vagy micro sim + Micro sd?
Jól látom?
-
Henker2
addikt
Még nem jelent meg
-
juve600
nagyúr
üdv
használ már valaki MIUI9-et ?
tapasztalatok ?
honnét-melyik verziót-hogyan érdemes feltenni ? -
jmuranyi
tag
Szia! A kivehető
ajtótakkut én is hiányoltam
egy ideig, de rájöttem, hogy nem számít.
Két-három évet várok a mostani telefontól,
hogy az aksi bírni fogja, az most elégnek tűnik.
Addigra szinte biztos, hogy veszek másikat...Az előző HTC-ben kicseréltem magam az aksit,
most az a tartalék készülék, ha ezt elhagynám/összetörném.
Youtube egyetem hasznos, érdemes többet megnézi,
bár ez lehet, hogy pont nem a mi készülékünk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- PXN V9 Gen 2 Kormány+Pedál+Váltó BONTATLAN!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- 27% - LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bocs, nem is figyeltem, azt hittem az.

lesz egy telenor ügyfélszolgálat köröm is
(A mostanit levágták a Vodafonenál, nem adtak újat). Vagy ez tisztán szoftveres hiba?