Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RedSwallow
tag
Üdv! Most estem túl egy kijelző cserén, magamnak csináltam, árajánlatot sokalltam 25k-ért. A burkolat leszedéssel küzdtem kicsit, a többi gyerekjáték, hajszárítózást sem kellett túlzásba vinni. Pozitívum, hogy ebayes kínai eladótól rendelve Németországból jött a csomag, pár nap híján kevesebb mint 1 hónap alatt. Negatívum, hogy van egy fekete pixel. Amin meglepődtem, hogy összeszerelés után a dupla koppintásos ébresztés nem működik (LineageOS). Vajon melyik hardverelem felelős ezért a funkcióért? Touch Screen Test-re nem tudok olyan gyorsan koppintani, hogy ne érzékelné tökéletesen.
-
crok
Topikgazda
válasz Trailblazer #25899 üzenetére
Azt mondják a modulok telepítéskor, hogy a Magisk rosszul van telepítve? Mert akkor az a modul hibája lesz.. @Octo & @Kinsiinoo: erről beszéltem nektek Telegramon.. a 16.4-es (nem véletlenül beta) Magisk-ben úgy döntöttek hogy a visszafelé kompatibilitás (pontosabban a lusta programozók miatt) létrehozott rengedeg symlinket és egyéb mocskolást megszűntetik, mivel úgy érezték, hogy az elmúlt cca. 4..5 hónap elég kellett legyen a modulok template-jeinek lecserélésére. Nos, amelyik modul nem min. 1500 template-re van írva az bizony 16.4 Magisk-ak telepítéskor elszáll mint a győzelmi zászló. Megérzésre te, Trailblazer, 16.4-es Magiskot tettél fel de Octo a stabil 16.0-t. A 16.0-s stabillal vagy max a 16.3-as beta-val megy ha az a hiba amit leírtam. A Logout blogomban van fent a Mega tárhelyen Treble Magisk 16.0, 16.3 és 16.4 is ha kellene.
-
crok
Topikgazda
válasz dealerman #25897 üzenetére
FX file explorer, van benne editor ami ha kell rootként fut. A /system-et ne feledd el RW-re mount-olni. A Root browser elég régi, nem tudom, hogy a libsu ami van benne mennyire naprakész (egyáltalán "jól kéri-e" a root jogosultságot.. mint régebben az AdAway Magisk alatt).
A Treble nem rossz, csak azt kell megértenie mindenkinek (végfelhasználónak és dev-nek) hogy mindennek megvan a maga módja, és nem lehet őket keverni - ennyi. Be kell tartani a szabályokat és nincs inkompatibilitás.
-
csajszi29
tag
válasz RedSwallow #25901 üzenetére
Szia! Az enyém is most volt kijelző cserén (nekem 14 ezerért cserélték) és nekem se működik a két koppos képernyő ébresztés szóval valószínűleg a csere miatt van.
U.i.: Nem tudjátok, hogy hova tűnt az app, amivel témákat lehetett letölteni és beállítani?! Valamelyik frissítésnél lábakélt. Ha nektek megvan, akkor meg tudnátok mondani a nevét, hogy le tudjam tölteni?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 10
-
crok
Topikgazda
válasz csajszi29 #25904 üzenetére
Volt már szó a téma appról, a GDPR miatt ki lett szedve (gyanítom a gyári Global Stable ROM van fent) mert még "dolgoznak rajta hogy megfeleljen". Beállításokban a régiót állítsd át Bosznia-Hercegovinára vagy Indiára és az alkalmazások közt keresd ki a Téma appot és töröld az adataid teljesen majd restart. Akkor lesz megint Téma app. (A régió nem állítja át a nyelvet de átállítja pl. az időzónát).
-
Attipapa
aktív tag
válasz csajszi29 #25904 üzenetére
Tedd a régiót Svájc-ra és nem változik az időzóna,úgy is maradhat. Ha a netről letöltött témákat akarsz alkalmazni,ahhoz viszont kell a patch,amit már belinkeltem korábban.
E nélkül csak a téma áruházból letöltötteket tudod alkalmazni. Theme editorral készült téma sem működik patch nélkül.(TWRP kell a felrakáshoz) -
Fishor
senior tag
Sziasztok!
9.1.2.0 óta nem frissítettem, mert mindig volt írva valami negatív dolog. Az a kérdésem, hogy ha frissítem a rendszert teljesen gyári minden, akkor utána ha nem tetszik vissza lehet egyszerűen rakni s régi rendszert, vagy válogatni melyik verziót akarom, vagy csak gyárira lehet visszarakni?
Ezen kívül nem tudjátok valahogy el lehet-e tüntetni hogy folyton írja a frissítést az állapot sorban meg a beállításokon is folyton írja hogy 1. Pedig kikapocsoltam az értesítéseit a frissítésnek, de mindig visszaáll.Üdv: Fishor
-
Trailblazer
veterán
Nem azt mondja, hogy rosszul van telepítve, simán "csak" bootloopba kerül a készülék. Aztán hogy melyik modul okozta, nem nyomoztam, nem ér ennyit az egész. (Egyik esetben sem, mert kétszer próbáltam - először treble-s 16.0-val, majd 16.4-gyel), ment vissza mentésből a miuihu. Azt pedig változatlanul tartom, hogy átgondolatlan ez a treble.
[ Szerkesztve ]
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
ben11
őstag
Kijelző kálvária..
Eljutottam oda, hogy így két hónap után végre kicserélem a repedt kijelzőt, ha már az új itt pihen jó ideje.
Semmi extra nehézséget nem okozott, szétszed/összerak,boldogság.
Lefuttattam teszteket, hogy minden működik-e, hát a proximity nem tette a dolgát. Szuper..
Telefon szétszed, de közben az újabb feszegetés hatására alul berepedt az új kijelző üvege..
No nem baj, csak a gomboknál van a repedés, az olvasást nem zavarja.
Szétkapás után jöttem rá, hogy az új, globálként rendelt kijelző mégsem az. Az érzékelő helye máshol van rajta, mint kéne..
Kicsit megkapartam belülről az üveget, lejött a festék, így már lát a szenzor, boldogság.
Telefon összerak, ház felpattint, a hangszóró körül szétreped a kijelző..
Ezen a ponton az hittem a földhöz vágom a p*csába az egészet.Tanulság:
Mielőtt bárki hozzáfogna a cseréhez, győződjön meg róla, hogy biztosan jót küldtek neki, mert az újabb bontás további kockázat. -
Folee
tag
válasz Fishor #25908 üzenetére
Én letiltottam a frissítéseket. Beállítások/További beállítások/Engedélyezés és visszavonás. Itt kikapcsoltam a Frissítést és a Rendszeralkalmazás-frissítést. Sajnos, a MIUI 9 - nekem legalábbis - rosszabb, mint a MIUI 8, de a flasheléshez nem értek, így meg legalább nem lesz egyre rosszabb az újabb verziókkal.
Az a szomorú, hogy ha nem tiltod le a frissítést, előbb-utóbb önhatalmúlag ffrissíti magát a legújabb verzióra. A Redmi Note 3 is először csak értesítgetett, hogy van új frissítés, aztán egy éjszaka, amikor töltőn volt és a wi-fit is bekapcsolva hagytam, megcsinálta magát. Ami akkor nem lenne baj, ha egyre jobb és jobb lenne a rendszer, de pont fordítva van. -
crok
Topikgazda
válasz Trailblazer #25909 üzenetére
A Treble nagyon is átgondolt dolog, csodálatosan működik vagy fog működni a jövőben az Android felhasználók nagy részénél - persze minket párunkat azért szivat a helyzet mert ez valami új, és mert nekünk több kell, nekünk root kell, rejtve, meg mindenféle plusz amit a gyártók nem adnak meg. Emiatt azért nem mondanám, hogy a Treble a hibás. Az meg hogy aki a Magisk-ot reszeli és ember és vannak bugok meg dokumentálatlan feature-ök pl. a Google részéről is.. az más kérdés ( : Ha meg már mindenhol lesz Treble és jönnek a frissítések akkor meg milyen jó lesz : D hosszú volt az út az 1.5 óta a 9-es Androidig, voltak ilyen-olyan nagyobb akadályok sok rendszernél és Android verziónál (knox bit.. 4.4-nél az SD-re írás..) de kiforrja magát a dolog mindig. Nincs itt gond: nem rossz ez hanem máshogy jó. (Ahogy szerintem a Substratum is.)
-
Trailblazer
veterán
Viszont az ember nem nézegetne semmilyen treble fele, ha nem volna a Xiaominál kivételezett egy bizonyos high-end-ebb vonal a már meglévő Oreo-s MIUI-jával, míg a többiek (úgymint speciel mi) várni kényszerülnek minderre. Persze van Oreo-s rom non-treble is, de akkor már miért ne próbáljuk ki az "advanced" vonalat - hát ezért ne.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
crok
Topikgazda
válasz Trailblazer #25915 üzenetére
Egyes sportokban ezt sportszeru nehezitesnek hivja : D
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Az előzmények törlésénél a galériánál egy lakat található és így nem törli ki az előzményekből. Nem állítottam el semmit sem a telefonon, hogy lehet a lakatot eltüntetni onnan? Remélem érthető voltam. Köszönöm.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Folee
tag
válasz Winnie The P #25917 üzenetére
Húzd lefelé a galériát és eltűnik a lakat.
-
-
rin33
senior tag
Lehetséges hogy megint csúszik a hivatalos Los15.1 egy hetet, tissot-nál még vannak hiányosságok. (Attól még lehet, hogy a mido-nál már minden ok...)
[ Szerkesztve ]
-
[lAyCsI]
addikt
Pár változtatással kitoltak egy új AEX build-et gyorsba:
Changelog
> Kernel Upstreamed to v3.18.109
> Added XiaomiParts (Go to Settings/Extensions/General Tweaks)
> Updated Thermal Blobs
> Updated Time Blobs
> Performance Improvements-= No way back from Here =-
-
D1L1ZS
őstag
Sziasztok!
Tegnap olyat tapasztaltam, hogy be volt kapcsolva a Wi-Fi, volt internet is a telefonon, DE a wifi ikonja az értesítési sávon nem jelent meg. Ma mikor kapcsolódtam a Wifihez már az ikon ismét megjelent a status baron. Nem tudom hogy mi lehetett, de google találatok alapján volt már hasonló eset többeknek. Nem tudom mi okozhatta, de a lényeg, hogy most már rendben mutatja a wifi kapcsolatot.
MIUI 9 legfrissebb Global Dev.
[ Szerkesztve ]
Nothing phone 2a 12/256 # Xiaomi 11T 8/128 # Xbox Series X #
-
kelly416
veterán
válasz kelly416 #25862 üzenetére
Tele van a hótopánom. Amint vissza kaptam a telefonomat, rá csaptam az üveget. Közelségérzékelő kuka, semmire nem reagál. Napokig nem bántottam, más dolgom volt, de ma leszedtem az üveget, hátha az a ludas. Hát nem. Sem play-es tesztprogramra, sem hívás közbeni tesztre, de m3g kalibráló app-ra sem reagál semmit. Idegbajt fogok kapni ha megint le kell húzzak egy hónapot a J3-al, márpedig ezt a szervizben kummantották el, úgyhogy rövidesen megy is vissza oda a telefon.
-
Gloob
addikt
Sziasztok
Egy rövid kérdés kezdetnek. A treble kompatibilis recoveryt hogyan kell feltenni? Én feltettem recoveryből a futó miuihu alatt, és nem indult el. Lett is belőle kalamajka elég. Addig basztattam, még gondolt egyet a telefon, és a következő újra indításnál csinált egy factory resetet, de még a külső sd-t is letörölte. Minden ment a levesbe. Mentésem nem volt, mivel nem erre készültem. Mindegy, ez az én gondom, már nagyjából vissza szedtem a dolgaimat. Viszont, és amiért leírtam, az tanulságos. Sokat küzdöttem a wakelock-al. Ez után a teljes törlés után viszont az eddigieknek csak a töredéke van. Szóval minden rosszban van valami jó. Sejtettem, hogy a factory reset segíthet, csak nem akartam nekiállni. Így viszont kényszerből kellett, nem volt választási lehetőség. Aki wakelock-al küzd, esetleg kipróbálhatja.Samsung Galaxy A52S
-
Gloob
addikt
válasz Trailblazer #25927 üzenetére
Hát pedig van az úgy. A RedWolf-nak van egy appja a Playon. Azzal is fel lehet tenni. De nem ez a lényeg, hanem, hogy miuihu volt fent, és arra tettem a RedWolf treble recoveryt. Amikor újra akartam indítani recoverybe, akkor egy piros háromszög, és valami systemmel kapcsolatos üzenet fogadott. Ezért kérdeztem, hogy hogyan lehet. Ezek szerint nem treble rom alatt nem lehet a sima recoveryből flashelni a treble recoveryt, mert nem indul el az új, flashelt recovery.
Vagy valami más hiba volt? Lehet.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52S
-
crok
Topikgazda
Arra kérdezett rá, hogy a /system-et RW-re mountolja-e, engeded-e hogy a /system-en változásokat hajthasson végre vagy nem. Hogy utána mi történt azt nem tudom, de lehet mellényúltál a wipe-nál és minden ki volt jelölve.. a Red Wolf Treble-el lehet nem Treble ROM-ot is feltenni, ez az egész "Treble a recovery-ben" csak annyit jelent, hogy van egy plusz partíció amit menthetsz meg oda is tud flash-elni (jó, ennél persze kicsit több de ez a lényeg).
Az Android alól való recovery telepítésre ott van pl. a Flashify is egyébként, de az EX Kernel Manager is tud pl. mentést készíteni a recovery-ről meg a /boot-ról is (kernel) és vissza is állítja ha kell. -
-
Gloob
addikt
Oké, biztosan így van. Viszont nem nyomhattam semmit mellé, ugyanis a recovery el sem indult. Telefon kikapcsolás, majd újra indítások voltak, aztán az egyik újra indítás után, már gyanúsan hosszú volt a folyamat, az fogadott, hogy nyelvbeállítás, Xiaomi fiók, meg a többi. Mindegy, megtörtént. Most legalább jó. 28 óra bekapcsolva töltött időből 11.5 óra képernyő, 1.75 óra wakelock, a többi sleep. Folyamatosan wifi, Bluetooth, mobilnet. Telepítések, beállítgatás stb.
A piros 3szög esetén csak kikapcsra volt lehetőségem.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52S
-
wazo
aktív tag
Gyerekek, hogyan tudom beállítani hogy az sd kártyára tudjak másolni, létrehozni?
Nem találok róla semmit. A gyári filekezelovel próbálom. Felajanl egy grafikus 4 lépésre megoldást de az nem működik.acer liqid, sgs, sgs2, note, note2, sgs4, huawei p6, xiaomi mi3, lg g3, lumia 930, xiaomi mi4, redmi note 3 pro, redmi note 3pro (B20), redmi note 4 (B20)
-
crok
Topikgazda
Az se működik, ami az Összefoglaló > crok logout blogja > "Ha valamelyik file-kezelő" kezdetű részben le van írva a Dokumentumok app-al? MIUI9?
-
crok
Topikgazda
-
rin33
senior tag
-
faja0124
tag
válasz Trailblazer #25938 üzenetére
Igen 8.1
-
faja0124
tag
Most ez LineageOS 15.1 treble verzió? Nekem sima twrp ment fel eddig semmi gond nincs
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz kelly416 #25924 üzenetére
A szenzor és a kijelző üveg között van egy gumi/műanyag árnyékoló biszb@sz, ha az nincs ott akkor csinál ilyent. Előfordul hogy szétszereléskor a régi képernyőhöz tapad oda, és ha nem figyelnek akkor kimarad, mert az új kijelzőhöz nem adják. Vagy érteni kell hozzá , vagy szerencsésnek lenni, hogy a proxy szenzorhoz tapadjon az árnyékoló, ne a kijelző szerelvényhez. Bár egy fizetős vagy garanciális szervíztől talán inkább az elsőt lehetne elvárni.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
faja0124
tag
válasz Trailblazer #25946 üzenetére
Én nem tudom miben más a treble de nekem felment alap twrp-vel és idáig minden ok
-
crok
Topikgazda
válasz faja0124 #25945 üzenetére
Az amit írsz nem annak a thread-je amiről mi beszélünk.
Pont az a különbség hogy az egyik treble a másik non-treble.
Te [ezt] mondod, ez valóban treble.
De a linkelt ROM az non-treble és a Lineage saját honlapján van fent.
Csak a source ugyanaz.
Szerk: legalábbis mivel a hivatalos LineageOS oldalon levő leírás szerint se kell hozzá treble TWRP se és valóban felmegy non-treble TWRP-vel és sehol sincsen említve se így áll, hogy ami most, ebben a pillanatban a Lineage oldaláról letölthető official az nem treble-ös verzió. Valamint SuperSU sincs még treble kompatibilis de a ROM megy a Lineage SU addon-al. Vagy a leírások nem stimmelnek vagy a gyakorlat - de a letölthető ZIP nem dob hibát.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs