- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
Winnie The P
üzenetére
Jaa, neked természetesen minden jót (:
A Magisk-es válasz meg természetesen kmarci25-nek ment (: -
kmarci25
veterán
válasz
Winnie The P
üzenetére
Szerintem nekem jött a válasz.
-
crok
Topikgazda
válasz
Winnie The P
üzenetére
Eddig nem tapasztaltam semmi hibat (de ugye nalam nem MIUI van most).
-
Winnie The P
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Közben meglett a topik.
-
vadkörte
addikt
válasz
Winnie The P
üzenetére
Milyen ROM?
Egyébként crok-nál az igazság. Ha a ROM-ban van ilyen funció, akkor a tárcsázóban keresd! -
crok
Topikgazda
válasz
Winnie The P
üzenetére
Tárcsázóban a menüben van a blokkolás, azt hiszem van is ilyen tétel.
-
trouble
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Nahát pont ezt nem értem hogy ezen (amit vennék )miért muii 9.6 van amikor azoknak akik állandóan használják miui10.2 kettő van ?
-
crok
Topikgazda
válasz
Winnie The P
üzenetére
Így szól a MIUI.HU leírás:
Ha el szeretnéd adni Xiaomi telefonodat, NEM ELÉG csak egy factory reset (gyári adatok visszaállítása)!!! Mert, ha csak egy szimpla Factory resetet nyomsz, majd odaadod a vásárlódnak, igen hamar a fejedhez fogja vágni, mivel nem fog tudni belépni a saját Mi Fiókjába.
Ugyanígy, mielőtt veszel egy használt Xiaomit, előtte saját érdekedben KÖTELEZŐ megkérdezni az eladót, hogy ilyen módszerrel, megfelelően lépett-e ki a MiFiókjából és megszüntette-e a kapcsolatot, különben első beindítás után igen "kellemes" meglepetésben lehet részed.(Főleg akkor figyelj erre, ha nem MIUI-van kapod a készüléket!!! Custom ROM-oknál nincs ilyen ellenőrzés, nem csekkolja a telefon - mert nem tudja- ilyenkor az eladónak kell(ene) vállalnia a felelősséget, ha netán egyszer úgy döntesz, hogy MIUI-t raksz a készülékre, de nem tudsz.)
Telefoneladás előtti kilépés teljes folyamata:
- Mi Accounttal belépsz a i.mi.com-on és a Find Device opciót kikapcsolod.
- Ugyanitt a "Connected" menüben (felül középen) megszünteted a Mi Account és a Telefon kapcsolatát!
- Kilépsz az i.mi.com-ról
- Telefonban Beállítások / Mi Fiók / Mi Cloud / Eszközkeresés (Find device) kikapcsolása
- Telefonban Beállítások / Mi Fiók / Kijelentkezés
- Végül Full Factory Reset / Gyári adatok visszaállítása (Belsõ tárhely is!!!)
Könnyen le tudod ellenõrizni, hogy sikerült-e. Factory Reset / Gyári adatok visszaállítása után, újraindítod a készüléket és ha a nyelv és régió beállítása után a Mi Fiókot (telefonszámot, emailcímet) és a jelszót is kéri, akkor sikerült megszüntetned a készülék és a Mi Fiók kapcsolatát, hosszú power nyomással kikapcsolhatod és viheted eladni, (vagy rakhatod fel a polcodra). Ha csak a jelszót kéri (és apró betûkkel írja, hogy ez a telefon össze van kapcsolva egy Mi Accounttal) akkor hiba van, nem fog a készülék más Mi Fiókjával mûködni (ezt láthatod a fenti képen, ez egy olyan Xiaomi készülék, amit hozzám hoztak, használtan vették AOSP rendszerrel majd az AOSP törlése és a MIUI telepítése után, nem tudtak belépni a Mi Fiókba).
Ha a vevõ "gyári" állapotban szeretné megvenni, akkor rátolhatsz egy global stable romot, és visszazárhatod a bootloader-t. A MIFlash-ben állítsd be a Clean all and Lock opciót, de ha esetleg még sem zárta vissza, akkor Fastboot módban kiadott fastboot oem lock paranccsal újra zárható a BL.Forrás: MIUI.HU
PS: annyit tennék hozzá hogy a Google fiókból is lépj ki hogy a Google FRP az új tulaj életét ne keserítse meg.
-
crok
Topikgazda
válasz
Winnie The P
üzenetére
..es az ugyanott linkelt miui.hu leiras se jo?
-
crok
Topikgazda
válasz
Winnie The P
üzenetére
Lehet bizony.
-
crok
Topikgazda
válasz
Winnie The P
üzenetére
Biztos hogy a GPS is be van kapcsolva vagy csak az akkukímélő helymeghatározás?
-
NLui
csendes tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Hogy az értesítések és állapotsor alatt be lehet kapcsolni, de csak a zárképernyőn. De miért nem látod a képet (imgur, nyilvános)?
-
kanyi51
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Ezt : https://i.imgur.com/IYAECNx.png
-
jmuranyi
tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Nálam, ha nem ujjlenyomat olvasóval oldom fel, hanem kóddal,
a záróképernyőn látható, balra fent. -
NLui
csendes tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Esetleg :
-
Folee
tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Húzd lefelé a galériát és eltűnik a lakat.
-
B2man2
aktív tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Szia!
Nekem 9.2.2.0 van fent. Nekem se jött fel a frissítés, de ha fel akarod rakni, akkor a fórum linken bent van a letöltési link is.
Itt a link:
link
Nightly frissítés, ugyan úgy mint a 9.2.2.0.
Bár a 9.2.2.0 is csak a telepítés után tudatta magától hogy napi frissítés... -
Bratyesz01
csendes tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Beállítások.Telepített alkalmazások.Naptár.Adatok törlése.
-
Upo
addikt
válasz
Winnie The P
üzenetére
Szerintem olyan font lehet beállítva amiben nincsenek a hosszú ékezetes karakterek kidolgozva. Másik betűtípussal lehet hogy jó lesz.
-
TRob1
veterán
válasz
Winnie The P
üzenetére
Mi a naptár verziószáma? (Nem jelzett frissítést a rendszerre? hátha...)
(#23728) kanyi51:
Lásd feljebb. -
kanyi51
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Nálam is igy néz ki a gyári 9.2.2.0 rendszeren

-
tibor72
tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Igen, ezt a hónapot jeleníti meg a leghülyébben (Ápr -t kellene látni legrosszabb esetben is, ha már rövidített), és ki tudja miért, de ez most nem sikerült ...
gyári 9.5.1.0 ?? nekem is csak 9.2.1.0 van
-
TRob1
veterán
válasz
Winnie The P
üzenetére
-
crok
Topikgazda
válasz
Winnie The P
üzenetére
Legalabb TWRP kell.
-
Upo
addikt
válasz
Winnie The P
üzenetére
-
ht42
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Nekem is ezt csinálja, úgy tűnik meghótt a szerver.
-
orc88
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Nem ez a kérdés de volt pozitív tapasztalatod androidon vírusírtókkal? Én 6 éve használom aktívan a platformot, de sosem találkoztam olyan helyzettel hogy vírusírtóért kellett volna fohászkodnom.

Csak a memóriát eszi mint a cleanmaster és társai. -
D4ni
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Beállítások-Kezdőképernyő és előzmények - Memóriaállapot kijelzése.
-
orc88
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Play áruházban van egy MIUI Theme Editor app. Azt töltsd le, tallózd be a kicsimagolt témát és nyomkodd végig (next/apply). Ezután ott lesz a témák közt.

-
kelly416
veterán
válasz
Winnie The P
üzenetére
Legjobb tudomásom szerint "beállítások - témák - online" és innen tölthetsz le témát. Mást nagyon nem fogad el a rendszer.
-
Winnie The P
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
megoldva
-
válasz
Winnie The P
üzenetére
Esetleg néma módban van a telefon? Épp ma futottam bele ebbe.
-
Kinsiinoo
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Akkor lenne még jobb a memória kezelés ha még 900Mb SE lenne szabad. Azért adták a 3GB és 4GB RAMot a telefonnak hogy HASZNÁLJA. Erről nagyon sok helyen írtunk már, amit nem használunk az pénzkidobás, ugyan ez van a memóriánál is.
-
mQWeXgsf
aktív tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
A memóriakezelés kalap szar marad bármit csinálsz....És itt nem az a baj, hogy csak 900 MB szabad RAM van általában. Itt az a probléma, hogy van rengeteg szabad RAM és nem használja, hanem inkább újratölt mindent. RR rommal jobb a helyzet, de még így sem érezni, hogy 3 GB-os teló lenne a kezemben. Érzetre sajnos olyan mintha egy 1-1.5 GB RAM-os telefon lenne...
-
Gloob
addikt
válasz
Winnie The P
üzenetére
Az, hogy Te meg vagy győződve róla, az a Te dolgod. Én ebben az esetben amit felhoztál, nem a memória kezelésben keresném a hibát. Nem tudom, hogy az origo appot használod-e, avagy böngészőből olvasod. Ha appot használsz, akkor biztos vagy abban, hogy az Origo app teljesen android 7 kompatibilis már? A másik dolog az, hogy az Origo telis tele van reklámmal. Az is nagyon tudja lassítani. Ha teheted, akkor használj valami reklám blokkolót. Az igazán jókhoz sajna root kell.
Ha nem hiszed el, akkor nézd meg az origo.hu-t PC-n, de előtte kapcsolj ki minden reklám blokkolót a böngésződben. -
-Prometheus-
tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Szerintem azt nem értjük többen, hogy miért vagy hogyan kapcsolod össze a 900 MB szabad memóriát a problémáddal. Pl. szaggató görgetésről eddig nem is volt szó, csak most említetted. A memóriának egyébként nagyon kevés köze lehet a dologhoz. Szaggatna az 3 GB szabad memóriával is, ha akar, elhiheted.

(Annak ellenére, hogy én sem találkoztam még szaggatással. Szóval egy factory reset-et megérhet, de biztosan nem a memóriakezelés miatt...) -
harry3
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Akkor most jövök megint cáfolni. A frissítés előtt sem volt ilyen problémám és most sincs.
-
Gloob
addikt
válasz
Winnie The P
üzenetére
Jó! Akkor ha már itt tartunk, én pedig egy 59 éves, szintén két gyermekes családapa vagyok, és én nem szoktam nézegetni, hogy ugyan már mennyi a szabad memória. Ha már így beszélgetünk, akkor áruld el énnekem, hogy miért baj neked, hogy csak 900 MB a szabad memória? Egyszer is tapasztaltad ennek valamilyen kárát? Mondom, én nem szoktam nézegetni, de nem is érdekel. A lényeg, hogy gyors legyen a telefon. És ez gyors! Annyira, hogy a 18 éves fiam, aki ugye koránál fogva fogékony a dolgokra, és elég jól elvan a telefonok világában, szemet vetett rá. Annyira, hogy el akarja adni az LG G4-esét, és ilyet szeretne.
-
ht42
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Melyik kérdésre? Mert a memóriakezelésre megkaptad...
-
crok
Topikgazda
válasz
Winnie The P
üzenetére
Termeszetesen nem kell uj fiok.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Igen, olvasom a topikot. Éppen ezért még nem engedtem a telefont frissíteni.
Amúgy miben mutatkozik meg, hogy kevés a szabad memória? A topikot olvasva erre még nem jöttem rá? -
micafighter
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
Ajánlom figyelmedbe ezt: https://prohardver.hu/tema/xiaomi_redmi_note_4_b20/hsz_8658-8670.html meg ezt is: https://prohardver.hu/tema/xiaomi_redmi_note_4_b20/hsz_8923-8923.html
-
KamuMazsola
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Biztos, hogy baj, hogy csak 900 mega szabad? Nem azért építették bele, hogy használja a rendszer?
-
Toth_Jani
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Mivel alig 2 hete adták ki gondolom még most gyűjtik a hibajelentéseket, és jó ha 1 hónapon belül javítanak.
Mondjuk én csak alap dolgokra használom Net, Face, némi játék, és inkább csak WIFI kapcsolaton, de így még nem ütköztem hibába. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
Valamelyik program is okozhatta.
Nálam régebben a Viber csinált ilyet, bár bejövő hívásoknál. -
válasz
Winnie The P
üzenetére
Nenene! Még a 3 pro is max ha 2* fagyott az évek alatt.
-
vigyori78
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Itt sincs:
Elérhető:
Rendelésre 3-5 munkanapValamint nem Global:
B20 LTE támogatás: Nem
-
Gloob
addikt
válasz
Winnie The P
üzenetére
Nekem jelenleg csak 980 van. Na és akkor mi van? Az android memória kezelése jó! Majd ha kell neki memória, akkor felszabadítja ami kell neki. Pl. kilő felesleges dolgot. A memória azért van, hogy használja, nem azért, hogy nézegessék, hogy most mennyi a szabad.
-
djtörök
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Szerintem nem feltétlen baj, lehet h csak próbál több dolgot bent tartani egyszerre.
-
faja0124
tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Nekem is le van tiltva és nem tudom engedélyezni de nekem plusz nincs wifihotspot sem android 7 -en. Én vissza raktam az utolsó stabil android 6 -ost.
-
trebrona
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
Lentebb veszed a minőséget?
-
Promi
aktív tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Hívás/Tiltólista szerkesztés
-
Whist
aktív tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Érdemes?
-
bbubby00
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Beállítások- rendszeralkalmazások - telefon - hívásvárakoztatás.
Akku tapasztalatok.
Akku üzemidejével nagyon nagyon meg vagyok elégedve!!
1nap 15óra - 5óra57perc kijelzőhasználat auto fényerővel és most jár az akksi 47%nál!!!
Fólia/tok/pixel
Munkába az eustockos spigent használom, sarkai kopottak már a zsebből ki-berakástól esni nem esett a telefon. Gombok jó helyen, jól működnek, mindenhol szépen illeszkedik.
Kijelzőn nincsen fólia, így a multkori kutya megtapicskolása óta több karcot nem gyűjtött, tapintása így hibátlan, nem is fogom védeni semmivel.
Picelhibáról annyit h nálunk 2/2db 4/64es van és hibátlanok!
Hívás:
Akikkel napi szinten több órát beszélgetek panaszkodnak, h nem hallanak rendesen néha (egy flottában vagyunk). Akikkel csak napi 1x pár percet náluk nincsen ilyen jellegű dolog.
Kijelző szeret rakoncátlankodni, beállítás után 50ből1x nem kapcsol ki.
Hívásfelvevője gyáriban nem a legszuperebb és még mindig nem jöttem rá h h tudom az értesítési sávból leszedni, h ne dobálja fel midnen hívás után automatikusan h sikeresen végrehajtotta.
Kamera
Gyári appot használok, amire nekem kell néha lekapni egy két dolgot arra tökéletesen megfelel. Sötétben is jobban teljesít mint a galaxy note3am. Gyorsan talál fókuszt, nemkérdez csak csinálja.
Ujjlenyomatolvasó
Beállítottam mind2 kezemen a mutatóujjam, így mindkettővel kényelmesen feltudom oldani, sosem volt ilyenem, az elején sokat bénáztam, de mostmár 10/9x feloldom!
Összegzés
Megérte leváltanom a 3,5éves samu zászlóshajót. Gyári rendszer kicsit kacifántos, még szokni kell 1hónap után. Ár/érték arányban senki nem bánja meg szerintem. Hátlap kicsit recsegős nekem, de az összehatás egy szépen kidolgozott telefon!
Tehát aki nem tudja eldönteni, h megmerje-e venni, annak mindenképp ajánlani tudom. Én úgy jutottam a döntésre, h előtte ki sem próbáltam, de csalódni nem fog semmiképpen! -
Winnie The P
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Megoldódott.
Viszont az SD kártyás még nem. -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
-
norbert400
tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
külön kell regisztrálnod.
-
Silεncε
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Sokat nem fogsz belőle észre venni, egyébként már van a developeren, nemsokára érkezik a stable-re is.
-
válasz
Winnie The P
üzenetére
Amikor összedugod a PC-vel, húzd le az Értesítési sávot és ott kapcsold be az MTP üzemmódot.
-
Tutu7030
veterán
válasz
Winnie The P
üzenetére
Ne az internet megosztás legyen engedélyezve a telefonon, hanem az usb módnál az MTP ( ha ezzel nem menne, akkor a PTP).
-
trebrona
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
Vagy töröld a kamera alkalmazás adatait,
vagy beállítások=>Rendszeralkalmazások=>Kamera=>Időbélyeg a fényképeken kapcsold ki! -
Flashget
félisten
válasz
Winnie The P
üzenetére
de az a baj velük amit írsz..állandóan frissülnek így fogyasztva a tárhelyet.

-
draco31
veterán
válasz
Winnie The P
üzenetére
A Google cuccokat más telefonokon csak tiltani tudtam, de itt nem zavarnak. El vannak rakva egy mappában, aztán hadd legyenek ott.
A hálózatot nem tudom, nekem 4G re van állítva.
-
helixP
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
Mi a gond 4G-vel? Google dolgokat sehogy, ha jól emlékszem.
ajapi: Azért annak is meg van a maga baja
kicsit zajos, HDR túl szaturál, de legalább nem mos és van némi vonal élesség. -
draco31
veterán
válasz
Winnie The P
üzenetére
Widget hez üres részen hosszan nyomni a képernyőn, vagy a menü gomb hosszan.
-
jmuranyi
tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Gratulálok! Használd egészséggel!
-
jmuranyi
tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Szia! Akkor egy szubjektív vélemény: bevált. Nagyon.
Részletesebben: telefonnak is jó, nekem semmilyen
hangzási probléma nem jött elő, bár tény,
hogy ha hívnak, azonnal teszek bele egy headsetet.
Kamerából láttam már jobbat, de a célnak megfelel.
Kihangosítva zenét nem ezen akarok hallgatni,
de filmet nézni, beszédet hallgatni teljesen rendben van.Az előző telefonom 4,3-as volt, kicsit furcsa volt utána,
de hamar megszoktam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Mini-ITX
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- További aktív témák...
- Honor Magic 8 Pro 512Gb (7100 akku + 100w adapter!) fekete - 1 hónapos -
- Xiaomi 17 Ultra 16/512gb, Green, újszerű, 34 hónap gyári garanciával, Photography kit-el, eladó!
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro max 128GB gyári független névre szóló számla 6 hónap jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

crok