- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
hadam98
senior tag
válasz
icemad
üzenetére
Engem és sokakat érdekel hiszen a legtöbbet eladott játékok egyike. Nem értem ha nem jön akkor ilyen alapon semmi nem lesz Day1 ami nagy cím? Akkor minek fizessek elő? Mire fizetek ennyit? Számomra ilyen téren még az is jó lenne ha kevesebb lenne a külsős cím amit beraknak Game Pass-be minthogy ilyen módon jussanak több pénzhez.
-
Dinomano
őstag
válasz
icemad
üzenetére
Voltak jó új részek, az Infinite Warfare szerintem egy frankó játék (nevezhetjük The Expanse játéknak?), Advanced Warfare is jó volt. A virtuális valóságossal sem volt bajom. (Talán Black ops 3?) Amit unok, az a modern hadszintér, mára túlhasználták, mint a WWII témát. Az alulreprezentált WWI téma irányába is elmozdulhatnának...
-
Dinomano
őstag
válasz
icemad
üzenetére
Azért ez szerintem nem ennyire egyszerűen kivitelezhető... Flight Sim-nél van egy textúra, pár épület, amivel max. annyi az interakció, hogy neki lehet menni, ha béna az ember. Egy autós játék azért ennél jóval bonyolultabb tervezést igényel. Valami hasonló próbálkozás volt már, ha emlékeztek a Fuel c. játékra... Középszerű lett, viszonylag unalmas tereppel.
-
NyMRooD
addikt
válasz
icemad
üzenetére
Nekik nem az a lényeg, hogy hogy egyszerű, hanem az, hogy minnél több bevételük legyen, ezt pedig úgy lehet elérni hogy ha úgy vannak szervezve a csomagok, hogy a legtöbb embernek szüksége legyen az egyel nagyobbra mint amit alapból választana, mert valami amire szüksége van a nagyobb csomagban van és az pont annyival legyen drágább, hogy hajlandó legyen még kifizetni. Lásd az összes szolgáltatást ahol több csomag van

-
Farkassacred
őstag
válasz
icemad
üzenetére
Én akciósan lesem majd csak meg, az open world része simán lehet, hogy bejönne nekem is. Most amúgy is mások vannak még tervben, félbehagyni nem szeretek dolgokat.

Jó játékot hozzá.
Egyébként tényleg azt írják, hogy brutál nehéz az irányítás, szerencse hogy akkor megszoktad már.
Többeknek tetszik akkor itt, király. Egy pár patch és mégjobb lesz. -
negyven2
nagyúr
válasz
icemad
üzenetére
Egyik konzolgyártó sem fogja már! vesztességgel árulni a hardware-ét! Főleg nem az MS akinek már elég régóta a multiplatformitás lett a fő része! És azzal, hogy nyereséggel árulsz konzolhardware-t, úgy igazából mindegy, hogy 30 milliót adsz el, vagy 150 milliót (pusztán hardware eladás szempontjából). Az, hogy egy 512-es Series S többe kerül mint egy PS5 digital, az picit csúsztatás, mert ez akkor igaz ha a PS5 digital akcióban van!
Illetve az is ott van, hogy a Series X|S konzolokban lévő APU, GPU-ja az kb. 50%-al nagyobb mint ami egy PS5-ben van (gyártás szempontjából ugyan az az X és az S GPU-ja is, csak a S-be "hibás darabokat használják fel").
Vagyis igazából az MS-nek valószínűleg drágább legyártatni egy X|S pusztán a chip mérete miatt. Illetve ott van még az is, hogy azért az AMD is annak adja "olcsóbban" a gyártókapacitást, aki többet rendel. És hát azért az várható volt a kezdetekor, hogy ezen generáció életciklusa alatt sokkal több PS5 chip-re lesz megrendelés, mint Xbox-ra! Így tehát összerakható az az elmélet, hogy ha nem akarjuk vesztességgel gyártani a konzolokat, akkor annyiért kell adni, ami nyereséget termel! Ha meg alig veszik, akkor nem is kell annyira gyártani, hiszen azzal meg a gyártási költségeket lehet visszafogni!
Amúgy kb 22 végéig elég jól tartotta magát eladásban a Series X|S. Csak utána a PS5 gyártási nehézségei megszűntek és onnantól nem volt probléma annak vásárlásával. És ekkor kezdtek bezuhanni az eladások... bár a bezuhanás nem a legjobb szó erre. Inkább az, hogy akkor kezdett nagyon látványosan elhúzni a PS5 eladásai ami megítélésben nem tett jót az Xbox-ra! És ez is közrejátszik abban, hogy mára ide jutott a konzol!
És ez van kihatással arra is, hogy miért tűntek, tűnnek el a boltok polcairól! Hazai helyzetben az Xbox360 az piacvezető volt (a magyar és az angol piac volt talán Európában egyedül ahol Xbox360-ból több ment el mint PS3-ból)! A fordulat kb. a One generáció közepén jött el, ahol a PS4 már átvette a vezetést, majd a Series/PS5 korszakban már nagyon durván a PS5 irányába fordult a kocka (elvileg az első 3 évben valami 3:1 lett az arány a PS5 javára, és ez az eltünésig csak durvult)!
Úgyhogy az MS úgy dönthetett, hogy azokon a piacokon ahol nagyon gyengén teljesített ott nem árulja tovább az X-et, maximum ott, ami azért alapból elég nagy piac lakosságszámmal, gazdasági erővel (most már ott se nagyon). Vagyis hiába lenne rá kereslet itthon is (pl. én is vennék már), de mivel nem ment eléggé így nem is lehet már majd kapni!
+Bad Pritt: MS marketing politikája már nagyon régóta a "dogsh*t" kategóriába tartozik. Egyrészt azt gondoljak néha, hogy pusztán az MS/Xbox brand önmagában elad mindent.
Másrészt a GP játékok esetében lehet az van, hogy úgy működnek mint pl. a Netflix, hogy azért nem csinálunk marketing dolgokat, mert majd az internet csinál nekünk ingyen ha az adott tartalom (játék) nagyon jó lesz! Netflix esetében is sok show úgy lett sikeres, hogy lényegében nulla marketinget csináltak hozzá! És mivel azért párhavonta jön a gaming világba is egy "sleeper hit" cím (azt se tudjuk, hogy létezik, amíg a streamer közösség fel nem kapja), úgy gondolják, hogy az elég lesz ha jó lesz. pluszban még az is lehet, hogy bár jónak tartják, de sikeres úgysem lesz. Így ha alátolnak egy vagon pénzt az úgysem éri majd meg, mert rétegjáték! -
Bad Pritt
félisten
-
negyven2
nagyúr
válasz
icemad
üzenetére
15 olyan játék jött ki 2025-ben aminek a kiadója az MS volt (XGS, ABK, Bethesda). Ebből 9 új cím vagy folytatás! Értékelésekben is alapvetően mind 80-85+-os értékelésű játékok voltak, vagyis nevezhetőek jó játéknak. Mégse érdekelte nagyon az embereket. Sem "ingyen" GP-ben, se eladásban.
Az meg, hogy miért is érdekeljen téged mint játékost, hogy mennyi volt a bevétel? Nem kell, de akkor nem is kell azon pörögni 1000-rel, hogy csökkent a bevétel, ezért "Game Over"! a C64/Gameboy korszakban is voltak ilyen adatok (növekedések, csökkenések) és senkit nem érdekelt... vagyis inkább nem érdekelt senkit mert nem volt az arcodba tolva a média és az önjelölt véleményvezérek által!
De mielőtt elmenne ez a dolog más irányba... nekem se tetszik, ami az MS-nél megy, de én úgy érzem, hogy nem igazán tudnak mit tennie ellene, mint próbálkoznak sok dologgal, hátha valami bejön nekik. Mert az MS azért ezt megteheti, hogy öntik bele a pénzt (főleg mert amúgy nyereséges a Gaming részük, max nem annyira mint szeretnék). -
frankdelgado
őstag
válasz
icemad
üzenetére
Ja tényleg köcsögös
, ilyen kézműves edényeket kell csinálni és azzal bohóckodni. Ez komolyan meg fogja dobni a ganépass előfizetők számát. Aztán ott van a kutyás cucc a Reinkarnáció szörnyei, ami ilyen japó manga agymenés. A Mesécskében úgy jelentik be a "megalkothatod a saját karakteredet" mintha ez lenne az első ilyen játék. Aztán meg ugye ott van FH6 ami legnagyobb újítása - dobpörgés - , hogy JAPÁNBAN lehet csapatni. Na jó a Mesécske még engem is érdekel egy kicsit, mert állítólag bárkit meg lehet majd pajszerolni benne. Megállapítom, hogy az MS-nél ezek zsenik.
-
axlfsi
veterán
válasz
icemad
üzenetére
A Deku Deals oldala sem rossz és ha csak a kedvezmény mértéke a fontos, akkor használható, de csak úgy, ha átrakod az országot valami másra, mint HU, ugyanis a HU boltot nem támogatja (és ha HU-n hagyod, csak a Nintendo árakat hozza, de pl AR-re rakva már látod - igaz, az adott országnak megfelelő pénznemben).
-
axlfsi
veterán
válasz
icemad
üzenetére
Persze! Igazából van több is, de talán a legjobb (és amelyik ismeri a HU boltot is), az az xbdeals.net
-
-
IntelKiller7
Topikgazda
válasz
icemad
üzenetére
Lehet nincs több UTP port hátul.

De ez akkor is vicc. Oké, ne az 1000/1000-ret tolja át wifin, de a felét minimum illene..
Most akinek nem megoldható, és ezért vesz ilyen netet, majd ez fogadja, az mit csinál?
Vehetett volna 250/20-at is ennyi erővel.Holnap délelőtt megnézem PS-en mit mér. Az kb 6 méterre van a routertől.
Eközben az M1 Macbook Air-em meg..
oké ez már Wifi 6-os, de akkor is.
-
Steve1207
veterán
válasz
icemad
üzenetére
Na igen, vagy odaát meg pl a platinahajhászás torzíthatja erősen. Régebb óta létezik, nagyobb presztízs, megveszik a címet és fizetnek is sokan érte, hogy végigjátsszák mások akár vagy teljesítsék, amivel nem boldogulnak. Csak az van szem előtt, hogy plusz egy platina az acc-ra.
Anno csak tutorialt kerestem egy nehezebb multi achihoz (FighterZ), hogy mi a legjobb build, 40-60 dollárokért már linkelték magukat többen, hogy megcsinálják a hiányzó achit. Külön threadek is voltak ezekre 6-7 éve is, biztos sokan ebből is élnek akár, hogy platináznak. Steamen se divat, ahogy az ezrezés se, nintendóéknál meg talán csak most jött a 2-vel? Nem követtem azt igazán.
De amennyit itt az alja torzít pozitív irányba pár rewards pontért, ott is nyugodtan (minimum) duplázhatnánk is ezek miatt negatívba, mert ugyanúgy nem a játék élvezetéből vagy érdeklődéséből csinálják/jutnak hozzá az eredményhez. Meg a játékosbázis is jóval nagyobb elvégre.
-
Madoc
veterán
válasz
icemad
üzenetére
Ez így van, hónapokig nem játszok és van amikor achi-t is kapok olyan játéktól ami a profilommal el se volt indítva . Játék óráim is nőnek folyamatosan. Party-ba vagy multizni is hívnak akkor is mikor melóba vagyok mert valamelyik gyerekem játszik és az ismerősök azt látják játszom

-
eL Geri
őstag
válasz
icemad
üzenetére
Elnézést, ha egyoldalúnak tűntem. Egyet értek veled, hogy minden nem a grafika.
Személyesen az én esetemben azért mondtam, amit mondtam mert valójában nagyon kevés játékidőm van, és olyankor nem ezt veszem elő, ezt előre tudom. De ha sok időm lenne, akkor lehet játszanék vele.
De a remake-nél nem csak a grafika változik ideális esetben, hanem áramvonalasodnak is a dolgok, finomodnak a mozgások… Az nem kérdés, hogy egy RDR-nél pl. a story-t nem kellene nagyon piszkálni.
-
negyven2
nagyúr
válasz
icemad
üzenetére
Már egy ideje csinálják azt, hogy olyan játékok is kapnak PA támogatást, ami nem így jött ki. Általában ez a legtöbb esetben annyi, hogy az Xbox változat is kap PC-s kiadást (korábban nem volt), de most pl. 10-én a Fallout 4 fog kapni, aminek van külön (nem PA-s) PC-s változata! Kérdés, hogy mi lesz azokkal akik megvették mindkettő platformra (Xbox/PC)?
-
lmno
őstag
-
Farkassacred
őstag
válasz
icemad
üzenetére
What
Mitől fogyna? A pc-s nem fog boxot venni, boxos közösség meg már most is alig van. Nintendós és a Ps tábor-t meg egyáltalán nem érdekli a dolog, tehát onnan senki nem fog ilyet venni. Ki kell mondani végre, balf. a vezetőség, elcseszték az xbox nevet sajnos. 
Mondom ezt úgy hogy elite kontrollerem is van és series x-em és szeretek rajta játszani.. de itt nincs jövő ezekkel. -
Marcsello31
őstag
válasz
icemad
üzenetére
Rendben, Köszönöm szépen. Elnézést ha ezzel valakit meg zavartam, csak fura hogy sokáig nem csinálta ezt, most meg igen, főleg hogy frissítés után. Holnap szét nézek a konzol monitor beállításainál, lehet hogy változott valami. Bizarr ez a villogó kép. De csak edgénél csinálja ezt. Amikor látom ezt a villanást, olyankor az Egér mutatója nem vibrál.
-
Marcsello31
őstag
válasz
icemad
üzenetére
Üdv! Lehetséges, nem tudom, csak az edgénél csinál ilyet,
Játékoknál semmi gond, bármit is indítok el egy pillantra sem megy el a kép.
Még a böngészőnél villodzik, random időnként, főleg mikor megnyitnék egy weblapot.
Még azt megtehetem esetleg, hogy a tvre csatlakoztatom a konzolt, és ott megnézem a böngészőt, hogy másodpercenként villan e 1et.
Frissítés előtt ilyet egyszersem csinált ezért fura ez.
A böngésző alap használatra van csak használva,
Talán a konzolnál kellene állítgatnom a monitor környékén a beállításokat?
full hd monitorom van, hdmi csatlakozóval.
Minden tippet szívesen fogadok, De ha nem javul készítek róla egy videót majd.
-
Steve1207
veterán
válasz
icemad
üzenetére
Epic Game Store sincs hivatalosan mobilon, csak egy mobiljátékos alkalmazás, azt is kerülőúttal biztosítják, emellett rengeteg jogi ügy van a store-ok ellen, hogy mit és hogyan biztosíthatnak működésre. A legszigorúbb az apple a szabályozásain keresztül, mivel náluk amúgy is zárt ez a rendszer eléggé, de a fetnebbiekbe még betesz az eu jogszabályozás is, hogy hogyan kezelhetik a fizetési dolgokat. Csak a google és apple eléggé ellentétes nézeteket vall.
Az fő probléma a fizetési metódus volt, hogy az MS-nél (és Epic-nél is jelnleg) erre nem csak egy webes hívás történik, hanem külön kezelik, ez ellen volt az epic is, mert így ők se jelenhetnek meg, ugyanígy a google ellen szintén volt jogvita ebből, ahogy az apple ellen is, nekik is, ms-nek is. A cloud gaming és a vásárlás se fér meg egymás mellett a szabályozások miatt, az meg talán eu digitális tartalmak részről.Legalábbis nekem ennyi maradt meg anno körvonalakban, amíg követtem, de már félszemmel követhetetlen volt meg nem különösebben érdekelt.
-
negyven2
nagyúr
válasz
icemad
üzenetére
Bár a konkrét áruház menüpont nincs, de tudsz vásárolni benne játékot és DLC-t is. Csak ezeket nem listázza ki, hanem rá kell keresni arra, hogy mit szeretnél megvenni! És nem a visszaélések miatt szűnt meg az áruház, mert ez olyan berögződés, mint anno az X360-nál, hogy csak azért volt sikeres, mert ott egyezrű volt a Warez! Miközben Redmond-ban ezt annyira nem tartották problémának (eladási, gazdasági szempontból).
Amúgy azért tűnt el, mert alapból az MS azt tervezte... és igazából tervezi most is, hogy te majd a mobilos App-ból nemcsak megveszed a játékot, de a Cloud Gaming miatt, már egyből játszol is velük! Csak sajnos az ilyen dolgokat a Google/Apple nem engedi. Elvileg, ha két külön app lenne (az egyikben megveszed, a másikban játszol), az talán mehet, de ott meg elő lehet venni azt, hogy igazából csak kijátszod a Store szabályokat. -
Pöttön
őstag
válasz
icemad
üzenetére
Én is így vagyok vele, vagy legyen teljesen konzol és tökéletesen fedje le a konzolba fektetett igényeket, vagy legyen teljesen pc, ilyen korcsosulattal senki se járna jól szerintem..
Egyébként se vagyok benne biztos hogy egyáltalán lesz kövi xbox..
Kicsit olyan érzésem van a Microsoftal kapcsolatban (az eddigi lehozott cikkek alapján) mint ha nem egyeznének a vélemények az xbox-os részleg és az anya válalat közt. Phil Spencer és Sarah Bond mondanak össze vissza mindent amit épp a játékos közösség hallani akar, de végső soron úgy is az lesz amit a nyakkendős feletteseik eltalálnak.Az ms meg most az ai-ba van bele buzu..va, meg a hanggal irányítható winfosba...
Szerintem nem hiába koppintottak a játékos részleg körmére, több bevételt szeretnének. Ha ez nem valósul meg nem lennék meglepve ha további leépítések lennének az xbox háza táján..
Ha meg ilyen öszvér fost adnak ki nexgennek könnyen lehet hogy az is inkább a brand leépítésének az előjele mintsem fejlesztése. -
-
negyven2
nagyúr
válasz
icemad
üzenetére
Az "app" (ami igazából csak egy apk-s webapp), azért kell, hogy bizonyos dolgokat rá tudj erőltetni a szolgáltatásra! Android-os eszközökön az alapértelmezett felbontás az általában 720p. Ezzel az app-al viszont be tudod kapcsolni (rá tudod erőltetni az oldalt, hogy az elérhető maximumot adja be. Vagyis 20 Mbps 1080p-t, vagy most már a 30Mbps-es 1440p-t! Illetve sok egyéb dolgot is be tudsz kapcsolni. Létezik amúgy Chrome/Edge kiegészítő is hozzá, amihez kell a Tampermonkey kiegészítő.
Illetve tud olyan opcionális dolgokat is, ami bár nem tanácsolnak ó, mert büntetés lehet a vége. Ilyen pl. a Store hack (régió lock-os dolgok elérése), vagy az, hogy bill./egér emulációt add. De pl. a Better xCloud community csomó olyan játékhoz is csinált saját touchscreen vezérlést, ami esetében a normál verzióban csak a hagyományos Xbox kiszorítás van. -
Marcsello31
őstag
válasz
icemad
üzenetére
Én annó 4g+ szolgáltatás alatt használtam a gamepasst annó, konzolon és mobilon,
az elején mindig van egy akadás, aztán utána már jó, pingem 23ms körül mozgott.
Én átrakom a konzolt retail módba egyenlőre, hogy tudjak alternatív játszani,
nem igen merek belevágni egy alternatív hozzáférésbe, várok még egy kicsit.
"megnézem hányan írják majd hogy hoppá.".
"ez most gonosz volt, elnézést.
"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- Sok Extra! Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4365, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4418
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyébként tényleg azt írják, hogy brutál nehéz az irányítás, szerencse hogy akkor megszoktad már.

Mitől fogyna? A pc-s nem fog boxot venni, boxos közösség meg már most is alig van. Nintendós és a Ps tábor-t meg egyáltalán nem érdekli a dolog, tehát onnan senki nem fog ilyet venni. Ki kell mondani végre, balf. a vezetőség, elcseszték az xbox nevet sajnos.
l.skywalker
IntelKiller7