- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
po1son
addikt
válasz
Atlantis #118195 üzenetére
Akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba. Csapatjátékos vagyok és a meccs elejétől egészen a végig bennem van az, hogy nyerni akarok, de amikor már 1 órán belül a 3. alkalommal kapom a teamdmget (-25% hp), akkor elfogy a türelmem. Te lehet higgadtabb fajta vagy és nem zavar, ha tönkre teszik a játékodat, de én nem. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy wn8 alapján nem éppen jó játékosokról van szó tehát a csata végkifejletét nem ők fogják meghatározni.
Valószínűleg ha egy uniqum talál el, amire emlékeim szerint még soha nem volt példa 10.000 meccs alatt, akkor ő rá nem lövők vissza... -
-
Simulacrum
senior tag
válasz
Atlantis #49674 üzenetére
Cserében ha jól tudom a torony sokkal gyengébb. Annyi biztos, hogy eddig bármivel mentem, amikor 140-essel találkoztam mindig be tudtam lőni szemből a tornyát, míg a 62-esnek szerintem nem nagyon lehet.
Én is csak pár kört mentem anno tesztszerveren velük és szinte ugyanolyan a két tank, tényleg csak 100-200 csata után jönne ki köztük a különbség, ha van egyáltalán.Én is csak azért fogom a 140-est venni, mert az még nem volt leárazva így ha majd lesz, akkor az kerül a garázsba, de nem vagyok biztos benne, hogy az a jobb.
-
dfsz34
őstag
válasz
Atlantis #43381 üzenetére
A Borsig borsó az egyik legnagyobb op tank a WT sorozatban, szerintem a tier-el súlyozva durvább, mint a WTE. A WTE jó természetesen, de messze nem emelkedik ki ennyire, főleg miután már mindenki tudja, hogy he-t kell adni a WTE pofájának, ami az ágyút is kiüti szépen. obj268 1150-t bevert neki he-vel, plusz nem tudta az ágyúját használni egy ideig és vége volt. A borsó is érzékeny a he-re, de elképesztően jó kamoja van, szóval először észre is kéne venni.
Most nem tudom hogyan van, de karácsony előtt 1536 alap xp nem volt elég a tank ászhoz, ami sokat elmond a borsó képességeiről.
Volt szó a WT pz4-ről, most megnéztem és xp-ben szinte hajszálra ugyanazt hozta nekem, mint a borsó, igaz egy tier-el magasabban. Nem olyan rossz tank az sem és arra szintén nem egyszerű móka ászt szerezni, úgyhogy ott van az is a szeren.
Mindkettővel 58-60% WR-em van, ami 5%-al magasabb, mint az átlagom, újabb bizonyíték az op voltukra.
Ellenben a WTE-vel 48% csak. wtf. A WTE nagyon ki van szolgáltatva a csapatnak, sajnos. Azonnal spotolják és kilövik, a támadásba csak úgy tud bekapcsolódni, hogy látókörön kívül követi a csapatot és onnan lő, vagy megy velük és kitáraz, de utána meg kell(ene) védeni, ami a legritkább esetben történik meg. A legszebb példámban egy f155 megkerült fél várost siegfried line-on, elment 6-7 saját tank mellett úgy, hogy az épület egyik oldalán ment a másikon volt a saját tank és utána persze kilőtt engem és le is tudott lépni. Mindenki foschott a fochtól (noob volt az összes) és hagyták menni, fantasztikusan megvédtek. A másik dolog, hogy a WTE nem fogja megúszni hp veszteség nélkül, tehát igyekezni kell(ene) vele magányos ellenfelet vagy alacsony hp-s keresni, hogy ne kapjon az ember sok találatot azonnal.
Az odáig rendben van, ahogy sokan használják a WTE-t, elbújnak valahol és sniperkednek, mert talán úgy a leghatékonyabb. Aki nyomulósabb és nem kezeli mesteri szinten, azt szétkapják, márpedig ebből van a legtöbb. Magamat sem tartom mesteri WTE-nek, de gyakran kijön a lépés, csak látszik a WR-n, hogy győzni, na azt nehéz vele. A borsó vagy a pz4 le tudja hozni a csatát, a WTE nem biztos, mert már kiismerték.
-
-
petike2014
aktív tag
válasz
Atlantis #42772 üzenetére
Válasz neked és Bingisznek, igen, nem 1 hanem 2 emberből ítéltem meg, és az a közösség aki megtűr ilyet az maga is ilyen vagy hasonló az én meglátásom szerint, nem vagyok egy nagy tapasztalattal rendelkező ember de talán ennyire már mégis. Szerintem a HUNS-nak maximálisan példamutatónak kellene lennie (aki persze nem tudja teljesíteni az menjen máshova). A MOD változásokról meg nem volt infóm (valóban nem voltam up to date, de a huns-os kolléga se
). Lehet,hogy elhamarkodottan ítélkeztem,de nagyon felbosszantottak a látottak... De mindegy is, nem erre a fórumra való ez.
További szép napot, GL&HF. -
Bad Pritt
félisten
-
Simulacrum
senior tag
válasz
Atlantis #41854 üzenetére
Engem jobban bosszant, ha egy játékos azzal sincs tisztában, hogy merre van a bázis, azért T8-ban ilyen már nem fordul elő. Természetesen ott is van 15-0-ás csata, a de következő tuti nem ilyen lesz.
A kempfeszt nem zavar, mert én sosem kempelek, tehát jó esetben lövik, amit spotolok, rossz esetben gyorsan jön a következő csata. -
Iron Funeral
őstag
-
diegho
nagyúr
válasz
Atlantis #38472 üzenetére
T5-ben az a jó, hogy ha megfelelő tankot választasz, azzal a 7-eseket is simán átlövöd szemből, így bőven lehet keresni kreditet.
Én sem azért játszom a hellcat-et, mert azzal óriási WN-t lehet csinálni, hiszen a WN8-at csökkentem vele, hanem azért mert imádom és nagy befolyással vagyok vele a csatákra, annak ellenére is, hogy full spotra vagyok beállítva és 1-2 pálya kivételével mindig előrerohanok. A hellcat pont azokat az előnyöket adja, amik nekem kellenek: gyorsan célzó löveg, jó gun depression, nagy sebesség, jó camo. Nekem ezek kellenek ahhoz, hogy élvezetes köröket menjek, de már egyre kevesebbet játszok vele. Mostanában IS-6-al játszok, mert kellene 3. skill a legénységre, ugyanezen okból húzom a WZ132-t team battle-ben, randomban nem lenne értelme, hiszen arty alig van és a nagy td-k egy lövésből kiszednek.
Pl az E4-et meg utálom. Lassan céloz, lassan tölt, nincs gun depression, nincs camo, nincs páncélzat és képes 200m-ről egy keresztben álló maus felett ellőni teljesen becélozva. Hiába azzal a legtöbb a sebzésem, egyszerűen rühellem, csak duplázom, ha éppen van kedvem, pedig ha tolnék vele 200 kört, az átlagsebzésem felmenne elég jól. Helyette inkább játszok a 121-el, meg a 113-al, pedig azok sem kimagaslóak, sőt, viszont legalább van mozgékonyságuk, amivel elég sok hátrányt el lehet fedni. Az E5-öt szintén utálom, csak olyan csatát kapok vele, ahol legalább 20 td van, azokkal meg a 400 alfa miatt nem nagyon lehet mit kezdeni, ráadásul az utóbbi kb 15 csatámban nem sebeztem 2500 felett vele, folyamatosan vagy a mi csapatunk nyer, de nagyon, vagy úgy lerohannak minket, mint a huzat. Cseri-vel is mentem, szóltam neki előre, hogy E5-el szar csatánk lett, mikor megjelent előttünk murovanka-n a dombos oldalon: 2x jpze100, 2x f155, o268, fv215b 183, bat, is7, e100 és mi voltunk 4-en, akkor megértette miért nem játszok azzal a tankkal.
-
Flickering
aktív tag
-
dfsz34
őstag
válasz
Atlantis #37991 üzenetére
A játék problémája a kempelés, ami egyáltalán nem TD-hez köthető, bár TD-vel tipikusabb az biztos.
Egy bokor mögött leső E100 odavág és még nem is spotoltam. Akkor most mi legyen? Nerfeljék az E100-t is!
A korábbi arty helyzethez nem érdemes hasonlítani a mostani kempelést szerintem. Egy jó összmunkával bármelyik TD vagy egyéb kempelő tank kifüstölhető, míg korábban az artyk a pálya másik feléből küldték a halált nagy pontossággal.
-
-
Scheff
tag
válasz
Atlantis #37963 üzenetére
Pista kilőtte a csapattársát, a Bélát. Pista fel van háborodva, mert Béla NEM látta, hogy Pista mögötte áll és célozza az ellenséget. Ez a hülye Béla annyira hülye, hogy nem látta, hogy mögötte céloznak egy tankot. Pista nem érti, hogy lehet valaki ennyire hülye. Pista rögtön elszalad a kocsmába, ahol ingerülten újságolja Lacinak, hogy ez a hülye Béla már megint beleállt a lövésébe. Laci rögtön rájön arra, hogy Béla az ő lövésébe is mindig beleáll, ezért vállon veregeti Pistát. A két sorstárs rátalál Ferire, és Feri határozottan kijelenti, hogy Laci és Pista tankászok, ahogy ő is, de ez a Béla egy utolsó hülye, mert nem látja, hogy céloznak egy tankot és beleáll a lövésbe. Ennek a tudásnak a birtokában vígan tengetik vidám mindennapjaikat.
VÉGE!
-
diegho
nagyúr
válasz
Atlantis #37445 üzenetére
A modpackjának összes elemét már az új patchek megjelenése előtt megtalálod a hivatalos oldalon, sőt találsz komplett packokat, olyant is amiben te választod ki, hogy miket tegyen fel, lásd oldskools promod, vagy lehet használni azt amit én: chr1schis modpack. Ezeket keresni sem kell, nem kell rájuk várni, mindig frissülnek, egy helyen vannak, mindent tartalmaznak, amit kell, tökéletesen működnek, nem kell semmit állítani és tényleg mire befrissíted a kliensed már le is töltheted és az első indítástól tökéletesen használhatod őket.
-
jano_77
nagyúr
-
szbalogh
addikt
válasz
Atlantis #33661 üzenetére
Annak jó a sok egyforma tank, aki cw-zik, hiszen elég sokáig ki szoktak fagyni a tankok egy vereség után.
Simulacrum: Nálam a sorrend: obj 140 > T62 > Bat > 50M
Több nincsen, de szerintem az orosz medek nagyon jók, mert szinte minden helyzetben használhatók. CW-ken is ezeket használják a legtöbben, biztos nem véletlenül. -
Tomi0703
addikt
válasz
Atlantis #27758 üzenetére
Az hagyján, hogy lassú, de még 100%-os kuplung égetővel is olyan lassan fordul, hogy az hihetetlen. A Páncélja meg papíron tényleg jó, csak kevés rajta a döntött rész, így simán belövik (hiába forgatom). Távolról már azért pattognak, főleg, hogy jól be is lehet forgatni mert vastag az oldala is.
Én az elején szerettem, de már meguntam/megutáltam. De még 44k xp az ST-I, valahogy csak kibírom... -
Tiszteletes
aktív tag
válasz
Atlantis #27793 üzenetére
Abszolute egyet értek veled.
Két tankot két különböző képességű pilótával meg ugyancsak nehéz összemérni. Ha valahogy megoldható lenne pontosan azonos képességű játékosokat a tankokba tenni, akkor jelentős mennyiségű csatát lejátszva már le lehetne vonni a következtetéseket, hogy jobb vs. rosszabb tank.
Addig pedig ez stílus, szeretem/nem szeretem kérdés.
-
Tiszteletes
aktív tag
válasz
Atlantis #27763 üzenetére
Hogy az E100-a megy az IS7-et szokták először kihúzni.. Hát nem tudom, lehet, hogy igazad van. De aki tud E100-al játszani, az nem megy ki.. Kidugja a tornyot beforgatva, megvárja amíg pattannak róla, céloz és kiosztja Golddal a 700-as puszit... Mert ha kimegy, akkor sok esetben begyújtják az alját, láncon tartják, és rákerülnek.
E5-el, megfelelően skillezve és szerelékezve, a jó játékosok mentből gyalulnak le szinte bármit. E100 az lassú védő tank, az E5 meg támadó. Lényegesen egyszerűbb a korábban leírt formulát alkalmazni E100-al mint a másodikat E5-el.
Noobozásról szó nincs. És persze az se elhanyagolható, hogy a nagyobb HP-val+páncéllal könnyebb randomban is érvényesülni.
-
Tiszteletes
aktív tag
válasz
Közepesnek nevezhető Skillel 100-szor inkább a nagy HP-s E100, mint a kifinomult játéktudást igénylő E5.
Szerintem az E5-öt nehezebb használni mint az E100-at. Nekem csak egyik oldalról van tapasztalatom, de talán nem véletlen, hogy csak a Top klánok használják az E5 falkákat eredményesen. A gyengébbeknek marad az E100 az IS7-el. -
válasz
Ááá, T95. T28-cal mi a francot csináljak, hogy eredményes legyek? Pont az a bajom, hogy eszméletlenül lassú, és így mire bárhová odaérek vele, már eldőlt a csata, mert vagy ellenség nincs, vagy csak az van dögivel, egyedül meg kicsinálnak. Azt hittem, hogy a T25 AT-hez képest mennyország lesz, mert annak ugye nincs páncélja, még a lehelet is átfúj rajta, de rájöttem, hogy pont azért mentem jó köröket vele, mert nagyon gyors és mozgékony. T28-cal meg valami hibázik. Ha a T95 még lassabb, akkor nem is tudom mit fogok vele kezdeni.
-
echterion
nagyúr
válasz
Atlantis #27725 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nulla. Azt írtam, hogy nekem nagyon nem megy vele. Ha tesztszerón nem megy, akkor szerinted vegyem megy 6 milláért, aztán menjek vele 100 csatát, hátha megszokom? Ennyi időm nincs, hogy 6 milla credit-et csak úgy kidobjak a bizonytalanra. Eddig kb. 10 csatát mentem vele és hát nem én voltam a döntő tényező, na.
-
válasz
Atlantis #27462 üzenetére
A mennyiségi növekedésnek egyáltalán nem velejárója a minőségi is. Sőt, általában egy nagyobb közösség szinte mindig felhigul. Én magamat a full kezdő amatőr (1400 csata) kategóriába sorolom de így is találkozok olyan hazánkfiával akinek a "játékát" látva legszivesebben kilépnék a csatából......
Hozzáteszem ez nem nemzet specifikus. Hihetetlen antijátékosok vannak minden nációból.... -
balintka
addikt
válasz
Atlantis #26617 üzenetére
Még a 3 csatám alatt nem kaptam ammo racket szerencsére.
Páncél tényleg nincs. A szórás az röhej, még teljesen beszűkült célkeresztnél is sokszor mellé megy. Ráadásul sokat pattan is (biztos a pontatlan találat miatt). A nagy ágyúnál a 3,33 célzóidőt nem értem, mikor az 50 B-nél ugyanez meg 2,5 s. Valóban ronda a tankAz 50 B szebb azért.
oPalRx7: Nekem a Bat.Chat ág kész van már, a Lórit szerettem, a Bat.Chatet még jobban. Az AMX 13-akat viszont nem komáztam.
-
BaLee
addikt
válasz
Atlantis #26011 üzenetére
Szerintem meg egyáltalán nem OP tier7-től kezdve csak nem felszínesen kell nézni.
Akkor op, ha a nagy ágyúkhoz veszed hozzá a prémiumlőszert. Csak akkor csődbe mész.
A tier8-as tankra is bár rá lehet tegnni a tier10-es ágyút, nem tudom figyelted-e a páncél(?)ját, ha nem akkor leírom: 20/10/8 és nem spóroltam le a 0-kat.A tier10es az tényleg egy jó táras TD-nek tűnik, arany lőszerrel biztos a CW-k kedvelt tankja lesz de anélkül azért nem annyira OP. Én még mindig azt mondom a Foch 155-ös az OP td tier 10ben de ez a német sem lesz rossz.
Ez olyan ág lesz mint a francia td, ha kibírod a sok sz*pást tier 10-ig akkor lesz egy jó tankod.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Atlantis #25824 üzenetére
Azt szólná, szóról szóra, most, 20123-ban is, mint '87-ben (pedig akkor más rendszer volt).
"Visszahallgattam egy '84-es rádiókabaré felvételemet, és ma, minden pontja aktuális. Hogy én milyen friss vagyok!"
Hogy ON is legyek: a KV-1S nerf / újrapozicionálás kapcsán van valakinek információja?
(#25835) munnergep:Nagyon jó a T28, de azért nem ISU... A T110E4 gyengébb páncélzatú általánosságban, mint a T110E3, alulról egyformán jól átlőhető, de az előbbinek a parancsnoki kupolája sem olyan erős.
HGyu
-
nyunyu
félisten
válasz
Atlantis #25596 üzenetére
Hol lehet átállítani, hogy az új XVM ne win rate szerint rendezze alapból a tankokat a stat-ablakban?
// Achievements window
"userInfo": {
// Initial page (1, 2, 3, 4).
"startPage": 4,
// true - Show filters on tanks.
"showFilters": true,
// true - Set the default focus to the filter text input
"filterFocused": true,
// true - Enable filter tanks in hangar by default.
"inHangarFilterEnabled": false,
// number of column for sorting by default. Sort order: >0 - default, <0 - reverse
// 1 - Nation
// 2 - Type
// 3 - Level
// 4 - Name
// 5 - Fights
// 6 - Wins
// 7 - Average XP
// 8 - Class mark
"sortColumn": 5
}, -
joergie
őstag
válasz
Atlantis #24721 üzenetére
ezt te hunnét tudod? még jó hogy nem vettem meg még az 50b-t
van egy rakás tier8-9 tankom ami arra vár hogy akciós legyen, és megvegyem
Kredit is van most rá. amíg nincs akció, addig meg jegelem a játékot
cseri: nincs semmi gond a végével, senki se számít rá hogy egy 600effis azon a lukon belő artyval. ez egy gg a játék végén és jöhet a következő
-
-
-
-
-
nyunyu
félisten
válasz
Atlantis #24170 üzenetére
~400k egy T5 tank ara, buksz az eladassal 3x200k-t.
Legenyseg atlag 4-5 fo, 80-100k/tank, oda-vissza kepzessel duplaja.Ez nagyjabol kijon az 1M-bol.
Viszont premmel nehez 20k alatt keresni koronkent, es mesz minimum 50 kort az akcio idejen.Modulok? Ja, akciosan bevasarolt az ember, tobb periszkopom van, mint garazshelyem, igy mar a heavykre is azt teszek.
Oke, tank eladasonkent -20 gold a rammer+harmadik levetele, de annyit bevallal az ember. -
válasz
Atlantis #24161 üzenetére
Biztos tier 8-10 ben is vannak hülyék de "itt" lent egyszerűen hihetetlen dolgokat művelnek. Ha nem én szívnék miattuk akkor fetrengenék a röhögéstől, így legszivesebben szétverném a monitorom. (azért arra vigyázok) Tudom, hogy én sem vagyok egy taktikai zseni de olyan laza, agyhalott módon tudnak elcseszni full megnyert csatákat, hogy annál még a hatéves fiam is jobban játszana tuti!
-
Drenadar
veterán
válasz
Atlantis #24158 üzenetére
hát igen mindig annak van előnye aki jobban ráér játszani.Ez minden játékban így van...
tegnap nekem nagyon hamar összejött szerencsére de ez nem jellemző...
(#24159) mefistofeles: naív vagy hogy azt hiszed véletlen... én is utálom ezeket, azt csodálkoznak hogy a találati arányok nagyon alacsony
-
Drenadar
veterán
válasz
Atlantis #24155 üzenetére
Semmi... mostanában nagyon osztogatják a creditet
pl egy kezdőnek is írtó nagy támogatás az hogy napi 15 győzelem 250K kredit. Emlékszem nekem eleinte kellett farmolnom a pénzért, a következő tankra stb... most meg mindenki több millával rohangál
még az is akinek a max tankja 5-ös.
-
Chris0321
veterán
válasz
Atlantis #22000 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy mi a szerepe hanem az, hogy ha nem látod az ellenséget akkor sem lőni sem biztonságosan megközelíteni sem tudod. Random csatában pedig arra számítani, hogy valaki spottol neked nem mindíg lehet vagy lehet már nincs aki megtenné. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb csata egy részében állsz és vársz amikor jól jöhet, ha meglátod a feléd közelítő ellenséget és van időd becélozni.
Én szeretem a Churchill-t, persze tudni kell mik a gyengéi és ha lehet sík terepre menni vele plusz jó irányba mert különben nem érsz oda abban a csatában. Az ágyújával pedig nagyon meg vagyok elégedve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged