- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoulReaver
veterán
válasz
ddt500hu #151005 üzenetére
Szerintem inkább ösztön szerűen játszom... Néha hanyag vagyok az biztos, és hamar kihullok, de ki nem? Mindenkinek vannak pancser napjai... Egyébként T8 -tól felfele játszom, főleg t10 -ben.
(#151006) zozyk
Holnap du. jár le az egy hetes banom, akkor tudlak vissza igazolni
De játszhatunk majd!
-
po1son
addikt
válasz
ddt500hu #150828 üzenetére
Szerinted a játék bugos vagy egy új fajta cheat, ami randomszerűen átenged néha pár lövést? Az utóbbi időben többször találkoztam ilyennel, de érdekes módon nekem nincs ilyen szerencsém.
e-newsee - Hát igen, jó móka amikor a kis alfával rendelkező tankkal lősz majdnem egy full hp-s ammoracket.
Egyszer t44el szembe kerültem az E4 ellen a 2. lövés ammorack lett. Először nem értettem mi történt, csak káprázott a szemem, aztán rájöttem 2k dmg 13 másodperc alatt és én voltam. Kb úgy éreztem magam, mint amikor Tom Hanks a Ryan közlegénybe lövi a tigrist pisztollyal aztán egyszer csak bummmm (csak nekem nem kellett légi támogatás). -
galervin93
addikt
válasz
ddt500hu #150801 üzenetére
Nem bizony. :-) Én minden meccsemen törekszem arra, hogy legalább egy átütő találatom legyen nagy sebzéssel. Utána már nyugodt vagyok. :-D Nagy alfánál sajnos nagy az rng abszolút értéke is, így nem ritkák a 7-essel kezdődő rollok, de megkapja ugyanezt az ember pluszban is. A 150-es HEAT-et okosan használva meg szintén lehet szemétkedni, néhány tanknál, ahol necces az átütés inkább ezt a kisebb, de "biztos" sebzést választom. Én nagyon szeretem, lassan ezer meccsem van már vele, és nem tudom megunni. :-)
-
Gyuri27
félisten
válasz
ddt500hu #150775 üzenetére
T10 gamében 5-10 perc spot nem hoz 2500-t. Ma ezzel szenvedtem.
T55A light küldi. Spot 2500 és 2000 dmg a szakasztól.
Hát nem lett meg. Teszem hozzá halkan, hogy rengeteg városi mapot rotált ma megint.
Ugye ettől kell majd még többet spotolni. Azt hiszem mire meglesz nemigen lesz hajam. -
po1son
addikt
válasz
ddt500hu #150006 üzenetére
Hát igen 20/10 előre-hátra és a fordulási sebessége is szép buffot kapott, így már szerencsére csak a scout tankok és a gyorsabb medek tudják leforogni.
Egy kicsi infó a halloweenről wotinfo.hu.
-
zodo
nagyúr
válasz
ddt500hu #149802 üzenetére
Gondolom prémium tank-ban ülve gyorsabban képződnek és emellett a kreditet is termelnek amiért legfőképp kérdezte hogy melyik ajánljuk.
Beültetsz valakiket aztán sorban ülteted őket az adott tankra képezve míg el nem ér a cél tankig.
Én így szoktam, mások másképp.Pl.: T-44 -től végig ültettem egy sort Obj.140-ig akik felváltva utaztak a Rudy-ban is.
Lassan 5 skillesek és nem vagyok pro.
Heavy ágon kissé macerásabb de nem kivitelezhetetlen.Neo*
2-3 hét alatt 2k csata.
Nem semmi. -
Neo*
csendes tag
válasz
ddt500hu #149802 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, jogos...nem is a legénység az elsődleges szempont hanem a kredit. 2000 csata körül járok, tier 5-6 ban még ha kikapunk akkor is pluszal zárom a kört, viszont tier 7-ben már előfordultak minuszos körök amikor kikaptunk. Legénységet egyébként egy barátom tanácsára mindig pakolgatom át a következő tankba.
-
AlexHerceg
tag
válasz
ddt500hu #149653 üzenetére
Ha az elmúlt öt-hat év "buff"-olásait nézzük, talán ez a tank kapta a legkevesebbet összességében....persze kinek , mi a buff. Van akinek az is elég, hogy bejelentik..másnak az, hogy érdemlegesen javítanak az ágyú karakterisztikáján, játékélményén.
Véleményem szerint nem ez a legjobb 10-es tank - régebben mindenképp az volt ... de meghagylak a hitedben, hiszen kinek mi esik kézre...neked ezek szerint ezNyilván te is régi motoros vagy - netán te is szolgáltál harci egységnél - , ha ilyen sokoldalúan látod a helyzetet,
Talán még emlékszel arra ís, mikor még az Oroszlánt nerfelték 4 éve talán? , vagy a kv1s 6 tierű op. csodára.
A wot buff/nerf. irányú útjai kifürkészhetetlenek..Itt semmi sem állandó, csak az újabb és újabb prémiumtankok megjelenése és az, hogy fizess az "ingyenes" játékért.
-
jr1994
addikt
válasz
ddt500hu #149388 üzenetére
Amúgy lehet inkább nem kéne kirakni a "nekem megvan az objekt 260" jelvényt. A szar global stat miatt eddig xvm fókuszt nem kaptam, viszont így lehet hogy jönne az objekt fókusz
(#149391) sequator: wut?
Akkor lehet a 15-ösre menni ha az előtte lévő 14 már megvan.
Morphelo verseny döntőre megy valaki? Még nem tudom hogy itt leszek-e egyáltalán, de ha igen, akkor lehet kimegyek.
-
Viktoár
addikt
válasz
ddt500hu #148618 üzenetére
Jah akkor hivatalosan is létező dolog,pedig csak a tapasztalatomat írtam.
Én gondolkozás nélkül kivenném a játékból mert semmi előnye nem származik belőle annak aki taktikázik és ésszel próbál játszani. Ők eleve nem mennek ki a nyílt terepre szétlövetni magukat hogy aztán a low hp-jukat védje az rng.Ez a botoknak kedvez leginkább.
Természetesen úgyanúgy érvényesül mindenkire ez a "védelem", csakhogy aki ésszel próbálja lehozni a csatát nem biztos hogy tudja értékelni a noob védelmet amikor 1-1 lövésen múlik a győzelem.
-
Viktoár
addikt
válasz
ddt500hu #148468 üzenetére
Említettem én is hogy a testpáncél mint olyan nem létező dolog az angol nehéztankoknál t8-tól.
Először nekem is furcsa vagy inkább idegesítő volt hogy minden belövi.Aztán úgy tapasztaltam hogy sokkal kifizetődőbb ha második vonalas "csipkedős" játékot játszom az elején majd mikor már a többségnek kevés a hp-ja akkor jöhet a klasszikus heavy játék. Olyankor bátrabban bevállalok egy-egy lövést hogy cserébe 2 lövésből kilőjjem az ellenfelet,hála a jó dpm-nek.
Sajnos nem igazán nehéztank,hiába van annak titulálva.
Azért néha az a kevés páncél is tud pattintani,eddig ~3700 pattintott volt a legjobb eredményem vele.
-
Viktoár
addikt
válasz
ddt500hu #148458 üzenetére
Az mondjuk tényleg elég sűrű,nekem is feltűnt.
Talán ez a legnagyobb baja,de nekem valaki javasolta a vizes lőszerrekeszt rá megoldásként. Bár nem tettem fel,inkább megjavítom és mehet tovább a móka.Ha másodszor is ellövik akkor meghúzom magam amíg újratöltődik a javító készlet.
Egyébként miért kap ilyen sűrűn ammoracket?
-
Viktoár
addikt
-
lacibacsi
addikt
válasz
ddt500hu #148350 üzenetére
A szar páncélról jut eszembe... Tegnap egy FV215b 183 kb. 350 méterről két lövésből küldte garázsba a Maus-omat... Addig oké hogy a HE nagyot sebez, de az anyja kínjába az RNG-nek, hogy kétszer egymás után beengedte a kb 45 fokban elforgatott toronyfronton keresztül...
-
lacibacsi
addikt
-
notika77
senior tag
válasz
ddt500hu #147838 üzenetére
Azért a döntögetős mod a végén nagyon jól jött! Az elején is volt ránézés, de a végén egyértelmű!
Azt nem tudom, hogy tundra mod volt-e fent neki, nekem gondot okozott volna pár lövés, hogy hol van a ház sarka a bokor takarásában, milyen magas a dombocska a tank mellett, de ezek akár a szerencse/tudás számlájára is írhatók, főleg úgy, hogy nincs tundra modom, így anélkül néztem meg a replay-t. -
Chris0321
veterán
válasz
ddt500hu #147677 üzenetére
Nekem tegnap volt egy olyan csatám amiben elvileg teljesítettem a feltételeket de mégsem adta meg. A T-71-el fel kellett derítenem az ellenfelet amibe ezret kellett sebezniük a csapattársaknak és nem az ellenség ne lásson meg ez alatt. Az 1000 spot sebzés megvolt, nem sokkal de többet lőttek direkt figyeltem. Lámpa nem villant, rám nem lőttek. A csata után nem kaptam meg a küldetést késznek.
-
galervin93
addikt
válasz
ddt500hu #147674 üzenetére
Véletlen.
A Foch B meg gyors, könnyű borulni vele.
Én is szenvedek emiatt, azt mondják realisztikus, szerintem meg nagyon nem, hogy mint egy trabant, egy kavicstól is elkezd kacsázni a tank...Ez meg asszem új negatív rekord a Centivel, 24 találó lövésből 8 (!!!) ment be. Mindez T8-ban, amit lőttem az Cérna, Löwe, IS-3 volt, és persze nem toronyfront.
-
galervin93
addikt
válasz
ddt500hu #146088 üzenetére
No ez az, de így is tökmindegy, mert 10/29, egyszerűen nem tudok ráhatással lenni a csatákra. Akár sokat sebzek, akár nem, nagyrészt kikapunk. Kemény 1600-at lőttem eddig vele, ami elég ócska, miközben egy-egy picit is értelmesebb meccsen simán 2000-2500 körül vagyok mindenféle erőlködés nélkül (nem számít, hogy győzünk vagy sem, csak meccs legyen, ne yolo-race party). Csak egyszerűen ez olyan ritka, hogy az valami vicc. (Jó persze ebben az ezerhatos átlagban van már vagy 3 nulla sebzéses dezertálás, pl. amikor a következő négyzetben álló Jgpz úgy lő meg Pilsenen mindenféle bokor nélkül, hogy nem látom meg?! Tudom, ismerem a szpot-rendszert, de ez kurvára nem egészséges sehogy sem, hiába tudom, hogy mi történt, egyszerűen nevetséges, borzalmasan rossz a szpot rendszer...) Nevetséges, hogy jellemzően 55-60% körüli wr-t hozok a gépeimmel, erre ezzel meg 30%, ilyen egyszerűen nem létezik. Vagyis de - kell a botoknak is a sikerélmény, így én most szopok.
Az már csak hab a tortán, hogy érthetetlen mellé-alá-fölé (+ ugye a pattanó...) lövéseim vannak, a találati(!) arányom szerintem 50-60% lehet, jellemzőek a 7/13, 5/10 meg hasonló csaták, az átütés azért érzésre olyan 70-80%-ban összejön (bár pattantam már Cromwell B-ről, Udesről satöbbi...), de egyszerűen sokszor nem találom el a fullra beszűkült ellenfelet... Más tankjaimmal ez azért jóval ritkább, de ezzel annyiszor előfordul, nem tudom mire vélni, és rendkívül frusztráló...
Persze én is sokat hibázok még vele, meg kell szoknom a magasságát (hiába érzem úgy, hogy nem látják a frontlemezt, simán lőnek befele), meg a borzalmas célzókört, ami nagyon szét is esik, meg lassan is megy össze.
De érezni, milyen fasza farmoló masina lehetett ez a sok szórás meg pontosság nerf előtt. Nagyon megöli a játékélményt az össze-vissza repkedő lövedékek garmada (persze ez általános, nem tank-specifikus probléma)... -
Viktoár
addikt
válasz
ddt500hu #146040 üzenetére
Sajnos nekem már a 230-as pennel lett meg a 183-as. Tapasztalatom szerint AP-vel sokkal játszhatóbb mert a HESH alig üti át a tankokat (még a papírokkal is képes szarakodni) és nem éri meg a 8000 kreditet.
Van berakva HESH de csak 4 db arra az esetre ha a végére papírtankok maradnak vagy resetelni kell.
Amúgy szigorúan AP-vel játszom. Nem is az zavar hogy sokszor nem üti át a páncélt hanem hogy győztes csatával is akkora a minusz hogy az ember rögtön a kikapcs gombot tapogatja.
-
Kotomicuki
senior tag
válasz
ddt500hu #146026 üzenetére
Sajnos, in game legalább felezni kell azt az átütést, ha biztosra akarsz vele menni, mert a nagy HE-nerfek nem kerülték el a HESH-t sem(, sőt...): a kezdetekkor (a 8.x-as verziókban) még valóban piszok jó volt, de ma már annak csak nagyon halovány árnyéka - papíron azonos átütési értékek mellett!!!
-
jimmy74
őstag
válasz
ddt500hu #146020 üzenetére
A legjobb a teknőcbe hogy a repesz lövedèke vmi fèlelmetes,talán úgy emlékszem 90mm-nèl több átütèsű.
Rengeteget használtam anno ezt a lőszert persze medek lightok ellen.
Közel 2000 átlagom volt ezzel a tankkal pedig nem vagyok ès voltam csak átlag player.
Nagyon szerettem ezt a tankot. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
ddt500hu #145965 üzenetére
Hát az kapasbol -20k ha nem akciosan vetted.
&h1mpi!
Megnéztem a tegnapi TierX-es statokat, nekem majdnem nullszaldósra jött ki - nagy meglepetésemre - pedig indokolatlanul is ellőttem nemkevés aranyat.
Ebbe benne van hogy az előző screenshot utan mentem még 4-5 totál bukó csatát az este a helyett hogy hulye fejjel lefekudtem volna....én nyomorékja.
Sajnos a nem teljes replayek nincsenek benne de azokkal az átlag kb. nullás lenne.
zozyk: az a kütyü sokkal sokkal jobb, bele kell még rázódnod.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ddt500hu #145946 üzenetére
Hát ez nagyon nem így van, persze max ha full goldal nyomod ami tier10-ben sztem egyáltalán nem indokolt már, hisz ott nincsenek esetleges átlőhetetlen +2 tier-es ellenfelek.
Vesztes csatában általában olyan -8/10k-val végzek győztesen simán benne van a plusz 15-20+ k is. Persze prémium fiókjal értem. Prém nélkül én se nagyon tolom a tier10-et.
-
galervin93
addikt
válasz
ddt500hu #145927 üzenetére
Nekem meg már hónapokkal ezelőtt volt olyan ellenfelem, aki szerint "blue faggot" voltam és ezért nyírt ki, ami vicces, mert valami 1700 most az overall, magyarul sötétzöld kb., szóval lol... Ettől függetlenül amúgy valahol a te értékednél kezdődhet a dolog. Ezért lenne jó betiltani azt a fost...
-
jr1994
addikt
válasz
ddt500hu #145933 üzenetére
Az nem a teljes beszűküléshez szükséges idő. "The aiming time listed for each gun (in a specific turret) describes the time it takes for the aiming circle to shrink to a third of its size."
Táras tankoknál az is számít, hogy lövés után mennyire esik szét a célkereszt. Tanks.gg szerint ez az érték a Foch B-nél 3,84. Na, én ezeket a számokat sosem értettem, csak hogy a kevesebb a jobb. De most szerintem megvilágosodtam. 3,84-szeresére nő meg a célkör lövés után. Szerintem ha 3x-osára nőne, akkor kéne éppen 1,84s alatt beszűkülnie, ha nem forgolódsz közben. De mivel jóval nagyobbra nő, nem szűkül be időben.
LOL azt is írják hogy a lövések 4,2%-a a körön kívülre megy, minden nap tanul valamit az ember
Ezt majd letesztelem valami loltraktorral.
-
Viktoár
addikt
válasz
ddt500hu #145933 üzenetére
"Miért hazudik a célzásidőről a játék?"
Mert úgy "eladhatóbbak" a tankok.
Egyébként egy csomó tanknál hazudnak a számok.Én szoktam nézegetni a tanks.gg-n különböző felszerelésekkel hogy változnak az alapértékek.Nos ugyanazzal a cuccal a játékban más (rosszabb) értékeket kapok.
Például a T30-ra felraktam, célzásgyorsító + venti + töltésgyorsító, + bia skill és így papíron 17.17 mp az újratöltési idő. [link]
A játékban pedig ugyanez a felszerlés + bia (+2 skilles legényekkel) csak 17.34 mp.
-
jr1994
addikt
-
sith7
félisten
válasz
ddt500hu #145644 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy megkapom ingyen az új Foch-t!
Ejnye .,.. holnapra küld be anyukádat az ellenőrződdel
akkor megoldva a kredit probléma
szerk.
dokee78
Teljesen mindegy mit csinálnak a szerinted OP tankokkal, mert amióta létezik a "2" - es gomb, azóta nincs ilyen tank ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged