- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
A xiaomi mipad 3-mal mi lett? Csak androiddal jött ki?
Szerintetek lesz normális ajánlat a jövőben, normális áron? Atomok lassan már teljesen kikopnak, nem?
Intel is befejezi lassan a gyártásukat.
A snapdragonos windows tabletekre leszek még kiváncsi, ha jó lesz az az emulálás, akár még jó is lehet. -
-
BullZeye
veterán
Sziasztok,
Melyik jelenleg a legjobb ár/érték arányú ipari környezetre gyártott rugged tablet, amihez van hasonló erős kiviteli billentyűzet dokkolható formában?
Nagyon jó lenne, ha felárért lehetne törés és cseregaranciát kérni rá.
10,1", 8gb ram, 256gb ssd, tpm chip,
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
frankdelgado #13595 üzenetére
Itt vettem (még 114 k-ért), és alul én írtam a véleményt is róla: [link] Az Edigitalban most is 115 k a 128 GB-os, SIM-kártya nélküli modell.
szerk: a windowsos Yoga az egy teljesen más kategória: drága profi / félprofi cucc, a Miix 320 meg egy "filléres vacak". A Miix 320 második-harmadik, hurcibálós gépnek, alkalmi használatra nagyon jó, de egyébként elég lassú, türelem kell hozzá. (Atom proci + eMMC tárhely, ugye...)
-
-
_q
addikt
Ahogy zsocy is írja: [itt].
Én annyival egészíteném ki, hogy jóval egyszerűbb a helyzet. [Innen] letöltöd a microsoft-os programot, azon belül kiválasztod a windows 8 32 bit-es verziót, mert gondolom ezt akarod telepíteni, egy 4-8 GB-os pendrive-ot bedugsz a gépbe, ez a telepítő pedig elkészíti neked a bootolható pendrive-ot. Eléggé egyszerű semmi plusz nem kell. Ha win 10-et szeretnél telepíteni, akkor ahhoz ez nem jó, ez csak a win 8-at tartalmazza. Azon belül is ne a win 8 pro N hanem a sima verziót töltsd le. CD key nem fog kelleni ha minden igaz, mert ez a BIOS-ba van égetve, onnan felismeri, Acer honlapról amit találtál 85 MB-os driver packot kell csak telepítened majd ha kész a windows telepítés.
-
zsocy
őstag
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Andris837 #13582 üzenetére
Ha újban gondolkozol, akkor vagy még marad is pénzed, vagy pedig gyűjtened kell hozzá. 150 körül pont semmi nincs....
Én az elsőt vettem meg most (a második messze túlmutat a zsebemen), jelenleg folyik a "belakása". Kijelzője nagyon jó, a billentyűs dokkolója is. Kedvenc CAD-programom és a fotós RAW-konverterem simán fut rajta.
-
Andris837
senior tag
Sziasztok!
A közeljövőben lecserélném a PC-met tábla PC-re.
Amire használni szeretnénk:
- böngészés,
- filmnézés (TV-re streamelve, amennyiben ez lehetséges)
- játék (egyszerű tabletre optimalizált játékokkal)
- irodai programok (office szövegszerkesztés, táblázatkezelés)Keret: ~150k
-
_q
addikt
Az a 85 MB-os telepítő kell neked, ha win 8.1-et használsz, ha win 10-et akkor pedig a Serial IO és VGA ami a honlapon fent van, mivel ugye más nincs. F12-vel restartkor tudsz belépni a boot menübe, ott kiválasztani a már előre előkészített pendriver-ot, amin a windows telepítő van és onnan telepíteni. Egyidőbe mehet a pendriver-ra a driver pack is, nem fog a windwos telepítőnek bezavarni.
Mindenek előtt viszont az F12-es boot menu lehetőséget kapcsold be, mert most ki van kapcsolva és addig hiába is nyomkodod majd az F12-t indulásnál.
-
T. I.
senior tag
válasz
this is life #13577 üzenetére
De! Köszi, be tudtam így lépni. Végre, hosszú idő után valami megjelent a kijelzőn.
A bios menü szépen működik, tehát nem a display hibásodott meg. Most viszont mi a teendőm, mit kellene beállítanom a bios-ban,h bejöjjön a rendszer?
-
_q
addikt
Nem boot loop probléma áll fent? Elindul a tablet elkezdi tölteni az acer icon alatt, majd újraindul és kezdi előlről? Ha nem akkor a bios-ba be kell tudnod lépni, amit elvileg a jobb alsó sarokba ki is ír, hogy mit kell nyomni. Itt nem azt kell írnia, hogy BIOS hanem valami más, amivel majd ki lehet később választani, hogy boot partíciót adsz meg vagy BIOS-ba akarsz belépni.
-
T. I.
senior tag
válasz
this is life #13574 üzenetére
Köszönöm!
Próbáltam mindent, de nem jött be. Alaplapi elhalálozásra gyanakszom. Annyira jutottam, hogy fehér csík villant fel a kijelzőn 2 másodpercenként. Szerviz lesz belőle. -
Vagy billentyuzettel probalsz biosba lepni (esc vagydel gomb) , esetleg a hangero fel vagy le lenyomva tartva es ugy bekapcsolni , pendriverol bootoltatni es helyreallitani, vagy tobbszor megszakitod a bootolast,reboot ,power off,reboot,power off (minden esetben kb 15 mp-ig lenyomva tartva a power gombot) ...etc es elvileg a helyreallito menunek kell bejonnie ,ott pedig egy alaphelyzetbe allitas. De lehet tiszta telepites is biosbol inditva , viszont elotte az osszes drivert szed ossze hozza ..
-
T. I.
senior tag
Sziasztok!
Van egy Acer Iconia Tab 8 W 810 típusú tabom. Nem nyüstöltem sokat, inkább pihenhetett. Most azonban váratlanul nem kapcsol be, vagyis az Acer jel az elején bejön, aztán semmi. A kurzor (egér) mozgása látható, kis fehér pöttyek jelzik az útját.
Mivel/hogyan tudnék életet lehelni bele, azaz újrahúzni? WDRT az csak a telókat ismeri. A gombnyomásos HR-t próbáltam, de a kijelzőn nem jelent meg semmi.
Win 8.1.-es notival összekapcsolva nem ismeri fel (nem is észleli a kapcsolódást)
Bármi ötletet szívesen fogadok. -
bear_
aktív tag
Sziasztok!
Tanuláshoz keresek tabletet.
Elvárások: 9-10" közötti 4:3-as kijelző, legalább 4gb ram, max 120 pénzért.
Létezik ilyen masina?
-
válasz
qqcqqc #13568 üzenetére
Jogos, sokan keresnek 4"-os telót, de sokkal többen szeretnének 5.5-öst. Metrón/buszon még a kiscsajok is inkább S7-et markolásznak, mint iPhone SE-t...
Ebook olvasásra ebook reader ajánlott, nem tab, vagy teló.
Valóban 7.9-9 a legideálisabb középút, de ugyanakkor két pad közé, az asztal alá esés. Se nem igazán mobil (csak táskában lehet hordani), de tartalomkészítésre már nem. Igen, utóbbira is használható a tab, próbálj csak ki egy Thinkpad Tablet 10-et és meglátod (Atom x7-Z8700 + 4GB RAM + 64-128GB háttértár).
-
válasz
AxBattler #13566 üzenetére
e-book olvasásra szar. Telefonálni megint a tepsi kategória. Telefonnál nálam a most mininek tartott 5 colos készülékek is nagynak tűnnek, pedig elfér a kezemben. Ha analóg példát akarok mondani, akkor a 6-7 coll a zsebkönyv, kis méret, kis betű. a 7,9-9 a kezelhető normál könyv, a 10 az a Gyűrűk ura vagy a HP. És nem csak olvasásnál netezésnél is. Lehet, hogy otthon az ágyban használható a 10-es tab, de szerintem már korlátozottan mobil. Olvasgatom itt, hogy sokan laptop kiváltásra keresnek tabot, hát szerintem ők eltévedtek, ez az eszköz tartalom fogyasztásra lett kitalálva és nem tartalom készítésre. Van windowsos tabom (kicsi 8 colos atomos 1 GB), hát....
-
válasz
Bogyó bá' #13561 üzenetére
A 8 colos echte kínai 30 körül van, dual os, atom 2 GB ram.
Mert a 10 colos az nem 8 col körüli, hanem egy tepsi hozzá képest. Mondjuk napi tartalom fogyasztásra a tömegközlekedésen a tízesek rohadt kényelmetlenek. szerintem max 9-gy számít hordozhatónak az eszköz. A 10-es tabok helyett már inkább egy 13-as normál belű laptopnak van értelme. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #13563 üzenetére
A "kétszáz dolláros" übergagyi kijelzővel és 2 giga RAM-mal, 32 bites W10-zel: [link]
Az előbb ajánlott, "normális" verzió (4GB / 64 GB / fullHD), 64 bites oprendszerrel: [link]Szóval - ha figyelembe vesszük az itthoni brutális ÁFÁ-t is - nálunk kimondottan jó áron került forgalomba, és szerencsére csak a "jobbik" konfig.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Hétvégén megpróbálok sort keríteni rá: ma délutánra ígérte a futár, de be is kell "lakni", holnap-holnapután meg meló miatt nem leszek itthon...
A Youtube-on rákeresve, végig nézve vagy 10 videót, elég bizalomgerjesztőnek tűnt, ezért is mertem megrendelni. Sajnos teszt nem sok van róla, az áprilisi kiállításon készült a legtöbb videó és leírás. Elvileg akkor jelent meg, de igazából e hónap elején kezdték Európában teríteni.A videók egy része sima HD kijelzőről és 2 GB RAM-ról beszél, de nálunk szerencsére csak a jobbakat lehet kapni, nem a 200 dolláros vackot.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
VMatteo #13559 üzenetére
50-60-ért csak echte kínai windowsos tabletet tudsz venni, de a 8" a szokásos kijelző felbontással úgyis elég satnya. "Kicsit" többért ez viszont nem tűnik rossznak: 4 GB RAM, profi billentyűzetes dokkoló, 10" 1920x1200
felbontású IPS kijelző, 64 GB tárhely, 1xUSB3,0 C-type, 2x USB2.0., ráadásul 64 bites W10-zel! [link]Nekem ma hozzák a "nagy tesóját", ami tök ugyanez, csak 128 GB eMMC tárhellyel bír (a 64GB-os számomra nem elégséges). Mondjuk ez jóval drágább volt (114k)
-
VMatteo
őstag
sziasztok!
50-60e Ft-ért milyen tabletek most a bestbuy-ak? SIM kártya nem feltétel, akár külföldről Erős akksival és jó hardverrel, 8" körül. Létezik valami nagyon ajánlott? -
Aske
aktív tag
Sziasztok,
végignéztem rengeteg tesztet youtubeon, és azt hiszem a cube mix plus lesz a befutó.
Atomot 300 dolláros tartományban már nem akarok, mert van olyanom és ismerem a korlátait, szal mindenképpen core m-et akartam ssd-vel.
Abból pedig az egyik legjobb ár-érték arányúnak a cube mix plust látom.
m3-7y30 proci
128gb ssd
jó wifi -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Papooo #13553 üzenetére
Köszi, de 10"-nál nagyobbat nem szeretnék, mert az már nem hordozható számomra (múlt héten, erdélyi motoros túrámon is nálam volt a kis 8"-os a tanktáska alján, arra mentettem át esténként a fotókat, illetve RAW-ból konvertálgattam is néhány képet).
A használt, gari nélküli cuccoktól amúgy is félek, nekem eddig még soha nem volt velük szerencsém. A használtaknak az akkuja amúgy is gázos lehet, egy akkucsere meg már nem éri meg.A mostani, atomos - 4GB RAM -os, 128 GB eMMC-s gépeket nézegetem, de a zsebem 100-120k-nál többet nem bír el sajnos. Eddig az Asus 101-ese volt a "befutó" ugyanilyen paraméterekkel és áron, de annak rettenetesen alacsony a kijelző felbontása.
(#13554) Doky586: tudom, ezzel én is tisztában vagyok. A kis Miix II-esemben is eMMC-van, de nincsenek sebesség gondjaim, csak a tárhely nagysága nem elég néha (folyamatosan takarítgatni kell, azt meg rühellem).
-
-
Papooo
senior tag
válasz
Bogyó bá' #13551 üzenetére
Ha nagyobb méret és rajz is fontos, illetve ha nem kizáró ok a használt, én inkább hasonlót keresnék, vagy még tablet szerűbbet, esetleg modernebbet.
Persze sok nagy gyártónak (pl.Samu xe700 sorozat) vannak hasonló megoldásaiÁltalában 60-90 között mozognak, általában erősebbek, és kábé akkor fognak kuka éretté válni, mint a mostani új gépek.
Mivel ezek a vasak újkorukban 800-1300 dolcsi között mozogtak árban, ezért elég minőségi cuccot kellett letenni a gyártóknak az asztalra.
-
sbwolf
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #13551 üzenetére
Ebböl is kispóroltak 1600 Ft-ot.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek ezt meg szabad venni ennyiért??
5 éve nagy megelégedéssel használok egy Miix 2 8"-osat (BT-s billentyűvel, néha BT-s egérrel is), de több programhoz hiányzik a 64 bites oprendszer, a 4 GB RAM és a nagyobb tárhely (nem bízom a microSD kártyákban, volt már teljes adatvesztésem márkás, Mahasz-címkés bolti kártyával is.)
Illetve az FHD felbontás, illetve a kicsit nagyobb méret is jó volna, mert rajzolok is rajta néha.Nagyon kevés tesztet találtam róla, például azt sem sikerült kiderítenem, hogy a töltője milyen csatlakozással rendelkezik?
Vett már valaki itt Miix 320-at?
-
-
soldi3r
veterán
Hello!
8-9-10" koruli olcso tabletet vennek. Nem jatszani, csak bongeszni es esetleg filmet nezeni utkozben, netan skypeolni. Androidban nem annyira bizom, bar ott is koulnezek. Ezek a Linx markajuak mennyire megbizhatoak? -
-
la_cc
addikt
Sziasztok!
Mi most a best-buy kínai tabik terén? Chuwi-kat néztem, kizárólag EU raktárból, első sorban, tinydeal-en. 10 incs körül nézelődök egyelőre.
Ajánlás / tipp?
Köszi előre is!
-
Aske
aktív tag
Sziasztok, tudnátok ajánlani valamit ami tudja a következő ket?
10-12 coll
Ssd
Min 4gb ram
Fhd vagy afölött
Intel kaby lake processzor M3-7Y30
Elfogadható ár érték arány
Jol működő dokkolhato billentyűzetKöszönöm!
-
válasz
pècsimunkás #13536 üzenetére
Alapbol , jol beallitva a win kb 10-12 gigat eszik , a maradek hely sok mindenre eleg , egyedul a nagyobb updeteknel lehetnek gondok , amugy inkabb itt neznek szet jo aron szoktak refurbised tabletek lenni lenovo outlet.
Jartam mar ugy 32 gigas tablettel hogy szenne le kellett csontozni a wint ,meghajto tomoritest is hasznalni kellett , hogy a th2 frissulhessen rs1-re ...ez van is raktaron es support teren a Lenovo mas dimenzio mint az alview ... -
pècsimunkás
addikt
válasz
this is life #13535 üzenetére
Azt írta , hogy az ár fontos tènyező a HDMI port mellet . Amire szeretnè használni , ahhoz vègül is elèg . A 32 giga tárhely esetleg lehet kèrdèses , hogy elèg - e ...
Nem tudom a win10 mennyi helyet foglal . Nekem is ilyesmi tabletem van, èn 8.1- el használom , van 11 giga szabad hely van a 32- ből a C meghajtón . -
-
Dronte
aktív tag
válasz
pècsimunkás #13532 üzenetére
Jelenleg csak Ediginál látom, 52-ért. Elég tetszetős első látásra de a márkát nem ismerem igazából.
-
Dronte
aktív tag
Hali!
Allview wi901n van valakinek tapasztalata vele? Őt néztem ki áldozatnak
Köszi!
-
C$igu$sz
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy szükségem lenne egy Windows alapú "tabletre" ami gyakorlatilag egy nagyobb monitor 15-18" ig. Be kellene építeni cégem előterében egy fix helyre, hogy bizonyos emberek bizonyos dolgokat elérhessenek róla. Tableteket néztem 10" ig amik elfogadhatóak, de tud valaki bármilyen megoldást akár tablet akár nem nagyobb kijelzőre is, minél olcsóbb minél nagyobb és minél egyszerűbb...
-
Papooo
senior tag
válasz
Attila2003 #13526 üzenetére
A még tavaly a Wi7 topicban láttam valami regisrty kulcsot, ami rendbehozta a win10 elforgatási problémát.
-
Attila2003
tag
Hali. Van egy Alllview Impera i8 Windows-os tablet windows 8.1-el. Régebben feltettem a windows 10-et rá, de az automata elforgatást sehogy sem tudtam működésre bírni. Most újra 8.1 es van rajta, és szeretném tudni változott e valami, meg lehet e oldani az automata elforgatást. Vagy van valami program ami általánosan jó, vagy a Microsoft újított e valamit. Nem telepíteném újra a 10-est, ha nincs megoldás.Köszi.
-
tigomigocika
senior tag
válasz
this is life #13504 üzenetére
Köszönöm!
Remélem kiszolgál jó darabig
-
zsocy
őstag
válasz
r.levente75 #13522 üzenetére
Esetleg próbáld meg újraindítani?
-
r.levente75
addikt
Borzasztó idegesítő, hogy a tabomat, nem tudom működésre bírni. Be van kapcsolva, nyomkodom a gombokat és semmi, mintha ki lenne kapcsolva. Egyre jobban utálom!
-
válasz
AllTheBest #13519 üzenetére
1600 Ft-ot kispóroltak belőle így fele annyit sem tud mint tudhatna [link]
-
AllTheBest
őstag
Sziasztok! [link] erről van valakinek véleménye?
Eléggé elgondolkodtam egy ilyen vásárlásán...
-
-
_q
addikt
válasz
this is life #13511 üzenetére
Akkor összességébe arra amire a legtöbben használják arra jó, de csodát nem kell várni. Ilyenkor jöhet esetleg szóba az i5 ami viszont melegszik, illetve az ára se éppen az atomok szintjén van. Amúgy gearbest-ről van vám + áfa is ?
-
_q
addikt
Mit értesz az alatt, hogy feloldani? Illetve ilyenkor mikor 1 perc után nem működik akkor ujjal ugyan úgy használható? Mielőtt ismét feloldod a tollat előtte start menü vagy tálca se érhető el? Kérdés, hogy csak a chrome-ot nem tudod használni vagy ilyenkor az egész windows nem válaszol a tollra. Ha csak windowson belül vagy akkor nem csinál ilyet a toll?
-
A baytrail atom 2 giga rammal , alap dolgokra eleg, netezes , full hd filmnezes,irodai appok futtatasa , teamviewer , mellette tomoritest is birta ,futtatam mar android emulatort azon belul jatek ,proba keppen es furgen tette a dolgat (igaz melegedett is ezerrel). Amugy sokszor inkabb memoria limitbe lehet utkozni sem mint cpu limitbe . Az a baj hogy a fejlettebb atom proci se erosebb lenyegeben , igy ha kellene a plussz ero ,na az nincs . Ha tisztaban van az ember a hw korlataival , akkor kezes barany a vi 10 is .
-
A chuwi vi 10-hez nincs toll , a hi 10 prohoz van [link] , a billentyuzet nem felcsatlakoztatasa win bug , nalam az egerrel jatsza , esetleg megnezhetned az usb energiagazdalkodasi beallktasokat hatha lehet ott valamit kezdeni vele , de azert eros ketsegeim vannak ez ugyben , a wireles eger erzekeloje nalam ha nncs boot idejen bedugva akkor az egerentyu nem mukodik az istennek sem , de ez mar a th2 ota igy van (lehet hogy funkcio)
-
Thom!
veterán
Hogy lehet beállítani google chromeba hogy jól kezelje a böngésző a wacom tollat? Egy idő után állandóan lefagy a toll és idegesít?
A gép Thinkpad Yoga 260. -
_q
addikt
válasz
this is life #13504 üzenetére
Chuwi 10 pro-hoz van toll és billentyűzet? Amúgy a helix-nél azt tapasztaltam azon kívül hogy meleg, hogy pl ha billentyű nélkül indítom és utána teszem rá a billentyűzetet akkor nem működik, kell egy restart, vagy néha nem fordul el valami miatt csak szintén egy restart után. Ezek miből adódhatnak? Bugos?
-
-
Csak azt nem tudom miért a leggagyibb Z83xx atomot használják a gyártók amikor mindössze 6$ -al drágábban (kb 1600 Ft) tehetnének bele dupla erős, dupla gyors, sokkal nagyobb grafikai teljesítményű Z85xx Atomot is.. [link]
-
A sajat tabletem , meg nem igazan tudtam 65-70° fole kuldeni ,pedig tokban van tartva baytrail atom , nix lassulas es tarsai , mint a rosszabb hoelvezetesu core m tableteknel . Chuwi vi10 pro ...
tigomigocika
Arra boven eleg lesz az atomos tablet , bar a teamviewer be tud neki futteni , de birja... -
_q
addikt
Az normális, hogy ezek a tabletek melegednek? Passzív hűtésesek esetleg kevésbé mint az aktív hűtésűek? Nem kell-e tartani attól, hogy nem bírják a terhelést?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M2 / Ezüst / Wifi / 256GB / Garancia
- Panasonic Toughbook Cf H2 - Ütésálló tablet.- Erős fényerővel - Több darab
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- iPad 10th gen (2022) - Silver - 64GB - WiFi - BONTATLAN
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest