Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
novoszath
üzenetére
Hw függő, hogy meddig engedi frissülni, elvileg a cpu-nak támogatnia kell a sse2,pae,nx,wddm1.0,dx9 funkciót, viszont esélyes, hogy nálad vakólami win hóbort miatt nem jön össze az update-t.
Saját vason amikor ugyan ez a gondom volt, a win alaphelyzetbe állítás segített, vagy az újra telepítés saját adathordozóról.
Jobb ötlet lett volna, a hosszadalmas frissítési procedúra helyett, win8.x-et átugorva alapból friss windows 10-et telepíteni.
Ui: ez a kérdés is inkább a windows topikba való, előbb kapsz választ és hathatós segítséget. -
válasz
novoszath
üzenetére
Több oka is lehet, pl az serial kód más windows licence-re szól (home, S..stb), vagy nem w10 hanem w8 licence amit csak kerülőúton fogad el az ms,vagy épp rossz helyen akarom megadnia licence kódot, nem vártál eleget, hogy aktiválódjon..etc
Aktiválás ügyben ide írj (w10 fórum) hátha tudnak segíteni.
-
válasz
novoszath
üzenetére
Milyen linux alól milyen programmal próbálod össze hozni a jelszó törlést?
Anno nekem, linux alapú parancssoros boot médiával sikerült összehozni, nem céges policy szerint beállított gép volt, hanem csak sima home, helyi fiókkal és elfelejtett jelszóval, ami miatt be sem lehetett lépni a gépbe, windowsba.
Ezt a módszert használtam [link]
Ha AD vagy ms fiókjelszó védi akkor nem fog működni a fenti módszer, helyi fiók de titkosított meghajtó esetén a gépen tárolt fájlok nem lesznek elérhetőek, hiába töröd fel a usert/admin accountot.
Egyszerűbb lenne letúrnia wint és újra telepíteni. -
válasz
novoszath
üzenetére
Ha jelszóval védett, akkor vagy linux-os okossággal lehet törni és megszerezni a root jogot (már ha a bios nem jelszó által védett). A másik út amit fentebb írtam és te is vissza kérdeztél rá a windows 10 media creation tool segítségével telepítőt létre hozni pendrive-ra. Ha a bios védve van jelszóval és nincs lehetőség az usb boot-ra akkor nem kivitelezhető a telepítés.
-
válasz
novoszath
üzenetére
A rendszert MCT-vel létre hozott win10 telepítővel fel tudod telepíteni, ha most is van és működik rajta a windows akkor elég egy alaphelyzetbe állítás teljes törléssel, szükség esetén driverek telepítése és használhatod is.
Esélyes hogy cella zárlatos vagy más gondja van az akksinak, akksi elektronikának, ami miatt csak a kivétele után kapcsolható be a gép.
-
Ebben az esetben, bele kell nyugodnod, hogy így marad. Az alaphelyzetbe állítást is jobb elfelejteni mert törlődnek/hetnek azok a driverek, amivel működik az eszköz, és egy full reset után nincs, nem lesz lehetőség pótolni.
Ki a gyártó milyen eszközről van szó, írd meg hátha találkozott vele valaki. -
-
válasz
miklos3391
üzenetére
A képernyő feloldásnak működnie kell, ha más nem felfelé sepersz ujjal a képernyőn, touchpanelen és utána a beütöd a pin kódot , jelszót amit beállítottál, jelszó kikapcsoláshoz egy kis segítség [link] . A gépházban kikapcsolhaó a jelszó kérése (windows hello) ,kikapcsolni zárolt képernyőn is lehet, a kijelző jobb sarkán lévő power ikonra kattintva.
-
válasz
miklos3391
üzenetére
Jól értem, hogy a miix2-őt kötnéd össze egy asztali géppel ?
Mert ha igen, usb kapcsolaton keresztül nem fog működni, nem kivitelezhető ami egy android-os telefon,tablet esetén működik mtp/tárhely mód..stb. Wifin azonos hálozaton láthatják egymást(megosztott fájlok,könyvtárak...stb), ha engedélyezve van, illetve megfelelő adapterrel, utp crosslink kábellel közvetlen kapcsolat is kivitelezhető.
Vagy filezilla alkalmazás fájl megosztásra.
Töltésre a számítógép usb portja nem feltétlenül a legjobb választás, mert az usb2 200-300 mah, usb3 900 mah teljesítmény leadására képes. -
válasz
FirstAndroid
üzenetére
Ezt a szálat követve [link] erre sikerül rá lelnem modellspecifikus Linx_1010_RS5_1809_Build_17763_134_Win10_Home_32Bit_OOBE.iso
-
válasz
FirstAndroid
üzenetére
Media creation tool segítségével létre hozol minimum 8 gigás pendrive-ra telepítő médiát , bootoláskor az usb eszközt választod, bios-ból vagy valamelyik f gombot használva f2, f8,f12 ..stb . A windows telepítése könnyen fog menni, a gond a driverekkel lesz, azt össze kell vadászni . (billentyűzetre, egérre szükséged lesz, mert a touchpanel driver hiányában nem fog működni.) S telepítés végén szükséged lesz, szükséged lehet a meghajtó tömörítésére a beépített háttértár mérete miatt.
Ezt a leírást találtam , a windows driverek elérési helye is linkel-ve van . [link]
-
válasz
Startech
üzenetére
Ha a használt szóba jöhet , akkor akár a hardveraprón is körül nézhetsz , lehetőleg minél erősebb hw-el szereltet . Az android könnyen megoldható dual boottal , a win mellé feltelepíted a FydeOs [link] (chrome os fork) ,android futtató környezet telepíthető rá alapból . Korrekt tempóval fut , teszteltem Core m5 6y57 /8 GB ram-os eszközön.
Neten keresgélve a 2in1 tablet/laptop/notebook kifejezést használd . -
válasz
HornedReaper
üzenetére
Utána nézek ,memlékeim szerint nem csak egy -két helyen kell kikapcsolni . Illetve böngészőn belül is kapcsold ki , mert az is tartalmaz hely/jesírás ellenőrzőt .
-
válasz
HornedReaper
üzenetére
A face és egyéb macerás oldalakon , az onscreen billentyű fölé húzd össze , zsugoríts az ablakon, vagy ha minden kötél szakad a kisegítő lehetőségek képernyő billentyűzetét használd . Kényelmetlenebb , de kevésbé bug-os .
-
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Esetleg ezen az oldalon szétnézni ASUS Transformer Book T100HA Drivers Download - ASUS Drivers Download (drivers-asus.com) , hátha valamelyik touchpanel , chipset driverrel életre kelthető az érintő felület .
-
-
-
válasz
kisspista
üzenetére
A lenovo miix széria drivereit lehetne megpróbálni azok, baytrail alapú eszközök voltak. [link] [link] [link] , így az egész kissé vak tyúk is talál szemet esete lehet . Google kereséssel [google search lenovo baytrail vga driver ] . Ha nem csikoz és az öt ujjas érintéssel sincs gond , akkor inkább nem piszkálnám .
-
válasz
kisspista
üzenetére
Az lv hd graphic , nem veletlenül a lenovo át bramdelt intel hd grafikus drivere ? A vga drivernek amúgy nem sok köze van a touchpanel driverehez , külön kellene kezelned őket . A goodix touchpanelhez kereshetsz frissebb drivert , de ha alapvetően jól működik , akkor nem érdemes bántani .
-
-
válasz
BestofJAVA
üzenetére
Nem én akarok venni , hanem csak véleményt írtam
de azért köszönöm a kiegészítést . -
Nem tudom , vagy nekem kajlább a kezem , valamiért a w8.x kevésbé volt számomra felhasználó barát és kézre álló , a w10-ből a th2 update volt talán ami elhozta számomra kényelmet . A w11 hát inkább nem mondok semmit . Hozzáteszem hogy ez szigorúan a saját véleményem , amit tableten , érintő felületes és sima laptopon szereztem .
-
válasz
PC4200
üzenetére
Nem a dual boot-rá gondoltam , hanem a laptop egyben tabletekre , amik jellemzően celonccsal vannak szerelve 64 esetleg 128 giga emc-n windows-al . Igaz alap dolgokra elég, de amint kicsit is erősebb feladat elé van állítva a vas , egyből lükvercbe kapcsol 😀.
Anno a dual boot android nem volt rossz opció , a win8.x mellett , de w10-nél oka fogyottá vált . Ennek ellenére volt amikor emulátorban droidot futtatam , mert azon volt csak elérhető a számomra lényeges alkalmazás .A w11 nem rossz , de nagy hiányosságnak tartom a tablet ui és az ahhoz kapcsolódó gesztusvezérlés sutba dobását. Vissza is álltam emiatt w10-re . Amúgy a leginkább járható útnak egy windows-os érintőkijelzős laptop , 8giga rammal , valamelyik 4 core intel/amd procival és ssd-vel . Lehetőleg nem a consumer kategóriából .
-
Ha jót akarsz magadnak akkor érdemes a kinai tablet,hybrid vasakat kerülni , driver támogatás élmény számba megy föleg amit egy win11-re váltás, update jelenthet , sarkalatos pontjuk többnyire a touchpanel felélesztése , megfelelő driver össze kukázása baj esetén(tiszta telepítés, vagy épp downgrade után) .
Olyan tabletet nézz amely I proci esetén gen8 ez a minimum hw cpu-ban ,tpm chip, secure boot , ezek hiányában , csak trükközéssel rakható fel a w11 . Ami az új oprendszer ellen szól , hogy a tablet módot kissé megcsonkította , kiirtotta az ms a jelenlegi fejlesztés iránya a desktop felé mozdult el és kevésbé gesztus és kéz barát. -
válasz
Papooo
üzenetére
A kínai tableteknél nem mindig válik be a normális brand-ek drivereit használni , eddig nálam volt kínai tablet ,azoknál valamiért csak az általuk elérhetővé tett touch driverrel lehetett életet lehelni az érintő felületbe .
Telepítési sorrendben pedig alaplap,i2c,gpio driver majd befejezésnek mehetett fel a touch panel .inf drivere , esetleg lehetett találni,elérni cmd alól rendszergazdaként futtatható telepítő állományt . (baytrail atom) . -
-
válasz
togaba
üzenetére
Hali
.
Rég beszéltünk , amit megpróbálnék a helyedben az emmc-ről törölni mindent ( mivel kárt nem lehet már benne tenni , réges-rég törölted a Lenovo recovery particiót) utána tiszta telepítéssel felrakni a win8.1 x32-őt a w10-es driverekkel . Most próbáltam ki néhány drivert és win7 alatt is elindul a w10-nek írt . Simán csak szerezz be egy w8.1 x32-őt és mehet a telepítés a fenti driverekkel .
Ui .: a meghajtó tömörítésről s e feledkezz el , mert szűkös az a 32 giga . -
válasz
togaba
üzenetére
A gpio és egyéb drivereket is feltelepitetted? Nézz rá a regedit-re is ott milyen értéket mutat a tablet módhoz kapcsolódó bejegyzés [link] .
[HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ImmersiveShell]
Ne a magyar hanem az usa lokalizációjú oldaldalról lépj be és úgy nézz körül a szükséges driverek közt a manuális letöltés menüpontban . -
válasz
cidalain
üzenetére
A teszt időszakra elvileg sokat engedtek a követelményeken , nálam csak a tpm chip miatt mondott nemet a telepítési szándékra , de dll cserével sikerült ezt áthidalni . Jelen állapotában a w11 amúgy lazán fut ezeken a vasakon, bőven elég a cpu ereje , ahol kevés lehet , az majd a virtualizáció (andoid appok) sandbox és egyebek , vagy csak mondvacsinált indok , mert a BlueStacks egész élhető tempóval fut .
Meggyi001
Win10 alá alap az ssd , hdd-vel használni fizikai fájdalom kategória
.
Igaz anno a th2 hdd-rõl futtatva is egész fürgén tette a dolgát . -
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Annyi előnye van az x86/64-nek, hogy ha kellően erős a vas akkor jó darabig használható lesz. Win 11 kérdéses mert cpu-ban elég magasan van a határ intel gen8 ,amd esetén pedig ryzen ,gpu dx12, tpm 2.0. Insider verzióban könnyített az ms de igy is szükség van egy kis mókolásra ,hogy felmenjen a w11, ha valami hibádzik a követelmény listából .
Nálam i5-3337u (acer iconia w700) a tempóval nincs gond , az on screen keyboard sokat javult , viszont a gesztusvezérlés és a tabletes felület visszább lett faragva .Az rk3066 tablet frissithetelensége miatt nem érdemes bosszankodni , ha sikerülne is a vas kevés , a cortex a9-es utasítás készlet ,alacsony órajel miatt nem lenne élmény a használat . Annál az is jobb ,ha kellően erős w in 1 windowsos gépet használnátok és azon virtuális gépen android emulátort futtatnál . Illetve ami a win 11 újítása lesz, hogy képes majd android alkalmazásokat futtatni .
Új android tablet venni pedig jó kérdés , ha időtállót szeretnél akkor egy vagyon , annyiért lehet , hogy jobb ötlet egy 2 in 1 windowsos laptop .
S mint felettem is említette a fórum társunk , sajnos droid fronton szempont a gyors avultatás , amit nagyban elősegít a soc fejlődés még mindig tempós üteme .cidalain
Ha a hw követelményeknek megfelel az eszköz akkor ingyen frissíthető majd 11-re . -
válasz
cooi11
üzenetére
Szerintem felhasználói szokás függő dolog ,ha mindegyik rendszeren kikapcsolod a rendszer automatikus frissítést ,korlátozod a háttérben futó alkalmazások ténykedését akkor nagy különbség nem lehet a net használat tekintetében . Az x86/x64 platform előnye a sok rétűbb felhasználásra való lehetőség , touch vezérlésre inkább windows 10 mint linux.
Ha az igényeidnek jobban megfelel akkor android ,érintésre jobban optimalizált felület ,kisebb súly ,takarékosabb hardver,tartalom fogyasztásra sokkal inkább alkalmas ,kényelmesebb mint ugyanez linuxon/windowson. -
válasz
Papooo
üzenetére
A beépített mmc törlésére nem lenne jobb ubuntu live futtatása ,esetleg telepítése , az mmc-t teljesen nullára írni ,hogy fájl recovery programmal semmit se tudjanak újból elérni ?
Vagy ugyanez windows alól ha már életet tudott bele lehelni .zolinho72
Biosból próbáltad a windows10 telepítést indítani ?
Esetleg vedd fel velük a kapcsolatot [Itws Hungary Chuwi márkaszervíz] . -
-
-
-
-
-
-
A techtablet oldal tablet szekciója ,hátha megleled a neked való drivereket [link] csak arra figyelj hogy x86,32 bites Os-re valóval próbálkozz.
-
válasz
zolokas
üzenetére
Saját példámból kiindulva az kevés lesz amit felrakott a tuochpanel drivernek , pedig nálam gyárilag hasonló nevű volt , amit linkeltem kinai oldalt onnét leszedhetsz komplett double driver mentést amit a double driver programmal rendszergazdaként backupnak használnál , igaz a touchpanelt attól még külön telepíteni kellett .
Van még a teclast tablet driver packja is hasonló módon[link] kell telepíteni. -
-
-
válasz
zolokas
üzenetére
Sajnos nem a windowsban van a hiba hanem a barkácsoló kínaiakkal , össze tudnak legózni lehetetlen hw elemeket ,ami gyártó specifikus lenne , csak épp azt nem nagyon osztják meg a jó néppel , a gpio driverre szükség lesz ha windows nem rakta volna fel, mert a beépített hw-ek jó része azon keresztül kapcsolódik ,kommunikál.Még megpróbáltatásod a hwinfo programot feltelepíteni,hátha az is tudd egy egy beépített hw-ről információt szolgáltatni .
-
válasz
zolokas
üzenetére
A gpio drivert feltetted ,illetve az usb-hez kapcsolódó ,hid ...etc drivereket .
Francia fórumokat olvasva a hang eltunik windows/driver update után.A win10/8.1 mappában keress rá ezen az oldalon a [link] a touchpanel driverre hátha életre kel tőle,telepítés után , rendszergazda joggal tudod telepíteni .
-
-
válasz
zolokas
üzenetére
A tochpanel driveret valahonnet le kellene vadasznod , mert egy kicsit egyedi drivert igenyelhet,hala a kinai gyartonak. Eszkozkezeloben hw id alapjan kellene drivert keresni hozza a neten . Windows10-bol nincs tablet verzio ,hanem kapcsolhato a tablet uzemmod felulet,illetve automatikusan is atvalt ha touchpanelt erzekel .
-
válasz
Papooo
üzenetére
Nekem pedig olyan amelyikben se biosban sem a windows10 alatt nem ment a touchpanel , csak külön driver félpakolásával , és csak külön lehetett a panel driveret feltenni ,mert hiába volt dd mentesem benne az érintőhöz való driverekkel , backup-al nem lehetett a tochpanelt feléleszteni , csak külön telepítve , rendszergazda joggal.(kinai csodabogarak)

Viszont usb hubra nem volt szükség, mert két teljes értékű usb volt a tablet alaplapján. -
válasz
zolokas
üzenetére
Ha ez van neked akkor pl media creation tools-al készíts telepítő médiát pendrivera x86-os verziót majd biosbol indítva boot usb efi device vagy shell menüponttal indítsd a telepítést ,lehet hogy egérre és vagy billentyűzetre szükséged lesz majd, ha a bios nem támogatná az érintés alapú vezérlést .
-
-
-
Mivel a touchpanel is usb portot hasznal a kommunikációra emiatt az sem jarhato ut ,az eger billentyuzet szinten a fenti okok miatt kiesik . Az a baj hogy a szorgos kinai kezek csak osszetakoljak a biost (szerintem nagyjabol egy sablonból dolgozva) s benne hagynak olyan menupontot amivel lenyegeben hasznalhatatlanna lehet tenni az eszközt .
-
A chuwi vi 10-nel futottak az usb letiltasba nehanyan , es csak bios chip forrasztas ,majd eeprom irassl tudtak eletet lehelni az usb portokba . Gondolom a beex-nel sincs maskepp h20insyde grafikus bios lehet rajta ,azt pedig hangero gombokkal nem lehet vezerelni ,lepdelni a bios menuben .
-
válasz
Attesz
üzenetére
Bar nem konkretan a beex-en , de masik tableten par forumtarsunknak sikerult az usb letiltani , helyreallitas csak eeprom irassal volt lehetseges , sajnos nincs bios reset jumper ,vagy clear cmos . Nekem bios password-ot sikerult osszehoznom (nem tudok biosba lepni es szukseg eseten boot sorrendet valtoztatni) a clear cmos nem ozzehozhato mert nvram a bios chiphez . Nálad elvileg egy bios chip ujrairas megoldas kulso eeprom iroval .
Game-over
Sajna az androidos tabletek sem olcsok , ami mar hasznalhato es normalis gyartotol van kb 60 000 ft .
De teny hogy sima tartalom fogyasztasra inkabb droid mint win10 tablet . -
válasz
Baczoni Norb
üzenetére
uefi leírása
A media creation tools segítségével másik gépen készíts pendrivera boot lemezt , lépj be a tableted biosaba és onnét indítsd a telepítést a boot uefi disk menupont alol (remelem jol emlekszek a menupontra) -
-
Jó eséllyel bios frissítéssel nem tud resettelni , a bios chip külső íróval való újra programozással hozható helyre ,állítható alaphelyzetbe a bios. Anno egy chuwi vi10 tulaj letiltotta biosban az usb-t és csak a bios chip eeprom íróval való újra programozása volt a gyógyír .
-
Nálam ami elhasalt a th2-ről a redstone-ra való frissítés, alapra visszaállított windows ,a hibernációt is kikapcsoltam hogy helyet nyerjek de az is kevésnek bizonyult , végül meghajtó tömörítéssel sikerült elég szabad területet biztosítani a az update-hez . Gondolom a lenovo recovery particio miatt volt helyszűke .
-
-
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Asus-on van,Acer hibrid gepein is akad touchpad ...stb .. van kinalat ilyen teren ,azt kellene eldontened mennyire legyen munkara foghato a tablet ,ha kell az ero akkor core M proci alapbol vagy esetleg aktiv hutesu i3/i5 procis tablet vagy sub noti. Azert arra szamits hogy nem lesz egy tancparkett meretu a touchpad. Numpad alapvetoen nincs ,mert hely se nagyon akad neki , de az legalabb orvosolhato usb-s numpaddal .
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Billentyuzet dokkolos windows tablettel vagy sub notebookkal . Persze kerdes a keret mennyi ra illetve hasznalt a vagy uj legyen . Ha a munka is lenyeges akkor a windows a nyero win32,uwp appok es tsai miatt . Ha fo hangsuly a tartalom fogyasztas akkor android .
-
válasz
derrik
üzenetére
A szinhuseg kalibrációval javithato ,helyrehozhato , a felbontas a jo kerdes inkabb mert relativ magas felbontas fhd ,igenyli a felfele skálázást mert a win32 alkalmazasok igen csak toporodottek lesznek alapbeallitason. Ami erdekes nálam 175%-os felkalazast javasol w10 fhd alatt . Valjuk be oszinten a windos nem "kis" kijelzo es nagy felbontásra van optimalizálva . Igy is kulso alkalmazas kell a betumeret növeléshez ,mert a draga jo Redmondiak ez a lehetoseget is elvettek a creator update-el . En fokepp touch panelt hasznalok , es mokolas nelkul szinte eselytelen az erteklheto hasznalat .. Az uwp appoknal nincs ilyen gond .
-
-
válasz
Papooo
üzenetére
Ilyet vettem a nyaron ,eddig nincs okom panaszra ,a nagy melegben se voltak hoelvezetesi gondok . Igaz akksirol a TDP KERET 14Watt-ra van leveve ,cpu/gpu akksirol energiatakarekos uzemmodban ,full tempo es terheles csak halozatra kotve . Elotte a baytrail atom tabletem volt ,passziv hutessel ,Chuwi vi10 ,ott valamit nagyon elbarmotak a hutessel , mert mar egy sima bongeszesnel is forro lett a hatlap ,meg sok egyebb apro nyug, 2 ev alatt 2 akksit nyirt ki a tablet ,ha throttlingolni kezdett akkor toltesvezerlo chip/elektronika tolteni sem engedte az akksit ...stb Ha windows es tablet talan a core M johetne kepbe , de a hutes ott is kerdeses.
-
-
válasz
Papooo
üzenetére
Nem akarom en se tul tolni a bringat ,alapbol tartalom fogyasztasra kell az utod is , illetve nem art a 64 bites win fut rajta ,az egyebb eszkozeim felelesztese okan ,nagyjabol atom x7 ,4 giga ram es minel nagyobb kijelzo mert vakeger vagyok .. Itt is leltem par eszkozt a hw apron , mar csak a dontesnek kell megszuletnie ...
Csak halkan kerdezem a valasz privatban is johet a sony mennyibe fajna ?
A gyerkocnek pedig pedig panasonic toughpad kell az elnyuhetetlen , igaz az ara is

-
-
válasz
Papooo
üzenetére
Alapjaba veve nekem a touch screen a lenyeg ,abbol pedig a minnel nagyobb annal jobb elvet vallom.
Sajnos doglodik a chuwi vi10 tabletem es keresgelem az utodot az x5 atomot kizartam mar es a 2 giga ramot is.
Egyenlore meg csak szimatolok a vegso dontes elott . Egy biztos vagy apollo cerka esetleg u pentium ami meg bele fog ferni arba , a core M nem nekem van kitalalva ,sajnalok annyit adni egy hasznalati targyert .. -
Sziasztok errol valakinek velemenye es tapasztalata [Jumper-Ezpad-6-Pro-Intel-Apollo-Lake-Quad-Core-N3450-6G-RAM-64GB-ROM]
Lenyegeben Intel Atom X5-Z8350 vs Intel N3450.
Illetve a hasonlo konfigoktol miert joval olcsobb a fentebb linkelt tablet? -
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
2 gigara is elvileg fel lehetne tenni a 64 bites os-t csak kerdes hogy a bios lehetove teszi e , laptopra siman fel tudtam tenni,cerka 2 giga rammal , a tabletem baytrail atom 2 giga ram , a bios miatt nem sikerult kivitelezni.
Igaz 32 bites Os-el is el vagyok kenyelmesen, csak nehany program miatt kellett volna a 64.. -
-
válasz
Spicli
üzenetére
Sajnalom hogy igy alakult , valoszinu hogy csak valami aprobb nyugje lehetett pl tulsagosan lemerult akksi (azt nem lehet sima toltovel gatyaba razni ) hamar feladtad , bar a volt tabletedben levo hw-t nezve , nem biztos hogy nagy veszteseg. Probalj egy cherrytrai atommal szerelt 4 gigas tabletet felhajtani , hw tekinteteben hosszabb tavra tervezhetsz igy .
-
-
válasz
margithid
üzenetére
Nem lesz elszurva , az atomok meg egy darabig a piacon lesznek , bar frissitve nem lesz a portfolio , mint fentebb is irtak az u procik, illetve a core M ami kitolti majd az urt , illetve a passziv hutesu cerka es talan valamelyik pentium . Persze ha az amd ezen a fronton is villantana egy nagyot akkor sok minden valtozhat ...
-
válasz
margithid
üzenetére
Akkor mar inkabb ezerszer egy cherry trail atom alapu tablet , hiaba eros a qsd 835, emulalva nagy teljesitmenyt ne varj tole , meg ha dual cpu akkor sem , amugy az indulo arakat valahol 700-1000 $ kornyekere teszik , annyiert pedig mar a core M , illetve az i.x procis gepek is elerheoek ...
Ezek mellett ha az ms tenykedeset nezzuk ,kerdeses a windows 10 on arm Os minosege is , es akkor az intel hepciaskodasat meg se emlitem ami az sse liszensz korul kezd kialakulni . -
Vagy billentyuzettel probalsz biosba lepni (esc vagydel gomb) , esetleg a hangero fel vagy le lenyomva tartva es ugy bekapcsolni , pendriverol bootoltatni es helyreallitani, vagy tobbszor megszakitod a bootolast,reboot ,power off,reboot,power off (minden esetben kb 15 mp-ig lenyomva tartva a power gombot) ...etc es elvileg a helyreallito menunek kell bejonnie ,ott pedig egy alaphelyzetbe allitas. De lehet tiszta telepites is biosbol inditva , viszont elotte az osszes drivert szed ossze hozza ..
-
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Alapbol , jol beallitva a win kb 10-12 gigat eszik , a maradek hely sok mindenre eleg , egyedul a nagyobb updeteknel lehetnek gondok , amugy inkabb itt neznek szet jo aron szoktak refurbised tabletek lenni lenovo outlet.
Jartam mar ugy 32 gigas tablettel hogy szenne le kellett csontozni a wint ,meghajto tomoritest is hasznalni kellett , hogy a th2 frissulhessen rs1-re ...ez van is raktaron es support teren a Lenovo mas dimenzio mint az alview ... -
-
-
A baytrail atom 2 giga rammal , alap dolgokra eleg, netezes , full hd filmnezes,irodai appok futtatasa , teamviewer , mellette tomoritest is birta ,futtatam mar android emulatort azon belul jatek ,proba keppen es furgen tette a dolgat (igaz melegedett is ezerrel). Amugy sokszor inkabb memoria limitbe lehet utkozni sem mint cpu limitbe . Az a baj hogy a fejlettebb atom proci se erosebb lenyegeben , igy ha kellene a plussz ero ,na az nincs . Ha tisztaban van az ember a hw korlataival , akkor kezes barany a vi 10 is .
-
A chuwi vi 10-hez nincs toll , a hi 10 prohoz van [link] , a billentyuzet nem felcsatlakoztatasa win bug , nalam az egerrel jatsza , esetleg megnezhetned az usb energiagazdalkodasi beallktasokat hatha lehet ott valamit kezdeni vele , de azert eros ketsegeim vannak ez ugyben , a wireles eger erzekeloje nalam ha nncs boot idejen bedugva akkor az egerentyu nem mukodik az istennek sem , de ez mar a th2 ota igy van (lehet hogy funkcio)

-
-
A sajat tabletem , meg nem igazan tudtam 65-70° fole kuldeni ,pedig tokban van tartva baytrail atom , nix lassulas es tarsai , mint a rosszabb hoelvezetesu core m tableteknel . Chuwi vi10 pro ...
tigomigocika
Arra boven eleg lesz az atomos tablet , bar a teamviewer be tud neki futteni , de birja... -
Noveld meg a recovery particio meretet es az osszes driver ami szukseges masold be vagy letre hozol egy plusz particiot a drivereknek es oda pakolod be oket, majd elrejted a particiot illetve iras vedette teszed , igy ha gond van barmikor elerheto , a windows meg maradhat ,vagy barmikor kiirhato pendrivere es onnet telepited.
A regebbi win 10 lehet hogy csak a szokasos ms szerver lehalas miatt nem aktivalodott, vagy pesig amiatt mert a th2 lassan kivezetesre kerul, uj funkciok buildek nem varhatoak ,hanem csak biztonsagi updetek, ha jol emlekszek minden windows10 fo verzio csak ket evig kap teljes koru tamogatast. -
Nlitevel kellene egy telepito lemezt,img filet kesziteni , persze legyenek benne a megfelelo driverek is ...neked nem is recovery particio kellene hanem egy recovery image file , ahonnet a rendszer gonds eseten ujra fel tudna epiteni,telepiteni magat.
Tableteket kevesbe szoktak matricazni , a biosba van egetve a regisztracios kulcs, ha meg az eszkozon mar volt win10 akkor hw id alapjan barmikor be azonositja es aktivalja is .
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
de azért köszönöm a kiegészítést .
.
.
.