- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsocy
őstag
Nem, ez teljesen ugyanaz mint a tiéd + 4g, core m5 procival. Latitude 11 5175, gari is van rá, házhoz hozta a tulaj. Év vétele volt
Bár mindegy is, az akkor egy nagyon jó vétel volt, de már nincs.
Viszont az továbbra is igaz hogy nézni kell az aprót mert nagyon jók vannak. -
bcl
senior tag
Sejtem, melyikre gondolsz
Az, ha jól tippelem, még 4. gen i5, meg aktív hűtés, ugye?
Ha igen, nos, csak személyesen adták volna ide (nekem Szegedről plusz 10 ezer), és gari is most májusig volt rajtuk.
Szóval picit többért kaptam újabbat, házhoz szállítva, hosszabb garival. Igaz, 4g nélkül, amit kb nem használnék. Talán a GPS miatt jó lett volna, de gyakran az se kell, meg itt a telefon
Bill: Jó tudni, köszi. Az enyémmel kompatibilis az előző gen dokkolója, a ceruza nem. -
zsocy
őstag
Akkor én ne is mondjam hogy szinte ugyanilyen gépet vettem itt az aprón pár hónapja, csak ebben 4g és gps is van, 90ért... Szóval tényleg ki lehet itt fogni nagyon jó vételeket, csak figyelni kell.
Billentyűzetet kérdeztem a delltől, de azt írták hogy itthon nem forgalmazzák. Vagy béna volt az ügyintéző, vagy külföldről kell rendelnem,mert azt már most látom hogy jó lenne ha lenne. -
nemalszom
csendes tag
válasz
Doky586 #13293 üzenetére
Alapvetően nem tudom, hogy van-e értelme sokkal 80-120 fölé menni. Az asztali gép bírja ezeket a programokat. Gondoltam, ha árban elérhető, hogy a tableten is fussanak, az zsír. Ami nyerő dolog az a ceruzás rajzolás. Az meg persze érthető hogy ezek a 2 az 1-ben laptop/tabletek meg drágábbak, mint eg hagyományos tablet v laptop.
Ezt a vám dolgot megkérdezem öcsémtől, hátha egyszerűbb az UK-ba rendelni, és onnan le tudja ő szállítani. Bár valószínű ugyanaz a helyzet, mint itthon. (áfán felül van még 10%?)
Köszönöm a segítséget.
-
bcl
senior tag
válasz
nemalszom #13292 üzenetére
Nekem egy bő hónapja jött meg az USÁ-ból egy Dell Latitude 5179-es tablet, Core m5 6Y57 CPU, 8GB RAM, 256 GB SSD (NEM eMMC! és cserélhető!), fHD kijelző, smartcard, nfc, ujjlenyomat olvasó - igazából fullos, kivéve két dolgot: nincs benne 4G (így GPS sem), meg nincs hozzá billentyűzet/dokkoló.
USB-C (3.1-es!), full size USB3, mini hdmi, microsd olvasó így is van rajta.Egy Asus T100TA van (/volt; készül a családban máshoz), a billentyűzet ritkán kellett, szóval egyelőre elvagyok, ha nagyon fog kelleni, majd veszek. Nyilván a ceruza és a plusz akksi miatt azért praktikus
Nehezebb, vastagabb, mint az asus, meg nem is bírja addig az akksija (azé egy hónap múlva három éves lesz, és még mindig bírja 8-10 órát!), de cserébe sokkal erősebb, érezhetően gyorsabb.Refurbished, közel egy év Dell garival. (service tag rendben, igaz a warranty transfert a Dell nem kapkodja el...)
Cakkumpakk volt 132 000, ennyiért a futár a kezembe nyomta, és elköszöntünk egymástól.
Ebből ~7500 a szállítás, meg vagy huszonpárezer forint áfa, de még így is jó áron voltCsak azért mondom, mert ki lehet az ebay-en is fogni jó dolgokat, érdemes nézelődni!
-
-
nemalszom
csendes tag
válasz
Game-over #13288 üzenetére
A külföldi rendelés nem gond. Lehet, hogy túllőttem a célon.
Tán maradni kéne az asztalinál a tervezéssel, és max csak modell bemutatásra korlátozni a tabletet. Bár valószínűleg nem csökkentene sokat a gép követelményén.
http://www.graphisoft.com/support/system_requirements/AC21/bimx.html
Ez hasonló paramétereket kér. Köszi a segítséget!
-
Game-over
aktív tag
válasz
Doky586 #13286 üzenetére
Az Acer harmatgyenge erre, az Asus már egy fokkal jobb, de ahogy írták előtte, ide inkább CoreM-es processzorral szerelt gép kell, ami ennél sem érvényesül.
nemalszom: zsocynak igaza van, talán megnézném még hogy mit tud egy Cube i7 Bookon produkálni (már ha szóba jöhet a külföldi rendelés), ott CoreM proci, 4Gb RAM, SSD, aktív stylus.......de lehet ide ez is kevés
-
-
zsocy
őstag
-
nemalszom
csendes tag
Üdv!
Hasonló cipőben járok, mint bopeti98: windowsos tabletet keresek 80-120 körül.
Építészként használnám: tervek, látványok, modellek bemutatására, egyeztetésre (képek, pdf, CAD). Nem tudom ilyen árkategória elbír-e egy egyszerűbb tervező programot (Archicad, Sketchup, max Photoshop)
Sketchup rendszerkövetelmény:
1 GHz processzor
4GB RAM
3D videokártya minimum 512 MB memóriával, OpenGL 3.0 támogatással
Windows 7, 8, 8.1 vagy 10 (kizárólag 64-bites verziók)
.NET Framework 4.5.2 verzióItthon windows gépen dolgozom, irodában MAC gépek vannak, de mindig szétbarmol mindent az átállás (pl.: feliratok), ezért gondoltam, hogy jobban járok windows tablettel.
Érintőceruza bármelyik tablethez használható? Jó volna a rajzoláshoz, skiccekhez... Billentyűzet hasonlóan jó plusz lehetne, de nem tudom, mi fér bele ebbe az árkategóriába.
Ezen kívül itthon netezésre, videókra használná a család.
Köszönöm a segítséget!
-
bopeti98
őstag
válasz
this is life #13282 üzenetére
Az, hogy a dual simes telóm tönkrement, és most egy ősrégi egy simes telefont használok, amit a közeljövőben nem akarok lecserélni. Inkább tabletet vennék, mert az sokkal kényelmesebb számomra.
-
-
bopeti98
őstag
válasz
Alex91 #13280 üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy jó lenne ha 4G-s lenne. Windowsos gépből itthon csak valami Alcatelt találtam ami beleférne a keretbe, de a külföldi rendeléstől sem zárkózok el. Androidosból a Huawei MediaPad M3-at néztem ki.
Van olyan Win-es gép ami megfelelne számomra, vagy esélytelen? -
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Már régebb óta szeretnék tabletet venni, és max 100-110 ezret tudnék rászánni. Ebben a kategóriában érdemes Win 10-es gépben gondolkodni, vagy jobb ha az Androidnál maradok?
-
tlac
nagyúr
válasz
thespilertm #13277 üzenetére
videó van a neten
én is vettem ilyen tabletet az outlet-ből, én német billentyűzettel kértem
nekem is kellene matricát szerezni hozzá
milyen matricát csinálsz? -
thespilertm
csendes tag
Üdv.
Valaki tudna nekem küldeni egy képet a Lenovo Miix 310 magyar billentyüzetéről?
Billenyűzetmatricát gyártatok hozzá, mert az enyém angol és nagy segítség lenne -
-
salesman
őstag
Üdv!
Thinkpad 2 tablethez hol lehet érintőceruzát kapni?
Milyen elven müxik? Rezisztív, kapacitív?
Köszi! -
-
sharp4
őstag
válasz
this is life #13271 üzenetére
GTA esetleg. Vmelyik régebbi verzió.
-
válasz
sharp4 #13270 üzenetére
Amit az aruhazbol enged letolteni azokkal nem lesz gond , talan a regebbi 6-8-10 eve kiadottakal sem , de max ez a plafon . A core M is keves , a cpu nagyjabol talan eleg lenne kiveve az alacsony orajelet , de a gpu azert szuk keresztmetszet tud lenni . Amugy milyen jatekokat futtatnal rajta ?
-
sharp4
őstag
válasz
this is life #13268 üzenetére
Gondolom játékokra nem elég.
-
do3om
addikt
Acer Switch 10 (HDD nélküli, 2014.10)
Ha valakinek van hibás érdekelne a billentyűzet rész, nálam már sokszor nem érzékeli rendesen, a tartófülek elrepedtek.
Privátban! -
-
sharp4
őstag
Sziasztok
HP Elitepad 1000 G2-ről mi a véleményetek?
-
válasz
Game-over #13262 üzenetére
Winen a beleposzint az 1giga de az elegge kompromisszumos , ket gigaval mar kellemesen mozog , es ami a win elonye hogy a windowsra irt alkalmazasok,programok mind elerhetoek,futtathatoak ,persze tisztaban kell lenni a vas kepessegeivel . Alapjaba veve kicsit masabb felhasznaloi igenyekhez van mind a ket rendszer es a maga kategoriajaban mnd a ketto jo (persze megfelelo hw-en futtatva )
-
hroberto
veterán
válasz
Nem Android-Windows vitát akartam nyitni, csak leírtam a tényeket, hogy egy kb. azonos specifikációjú droid, windows táblagép között nincs árelőny a droid javára.
Továbbmegyek: ha mondjuk szeretnél 4 GByte RAM-ot a gépbe, már droid vonalon 100 000 HUF körül járunk. A Windowsos Lenovo Miix 310 meg 85 körül megvehető.
Filmnézésre meg aztán tökmindegy milyen az oprendszer. -
zsocy
őstag
válasz
Sokmindenben igazad van, de azért windows alatt sem túl bonyolult rákattintani kétszer a filera total commanderben, az mpchc meg már játsza is a filmet. Minden működik ahogy megszoktad.
Az viszont tény hogy 60 alatt csak használt vagy kínai van, és ha itt valami gyenge hardveresen, azt hamarabb megérzed mint a droidnál. -
Game-over
aktív tag
válasz
hroberto #13261 üzenetére
Én sem azonos hardverre gondoltam az árazásnál, hanem az adott célnál (most a filmnézés) az ár/érték arányra.
Viszont ha már itt tartunk, egy droidos gépnek nincsenek is olyan rendszerkövetelményei mint a Windows-nak, tehát ebből a szempontból már nem releváns a felvetés:
Pl. droidon a 32 GB ROM + 2 GB RAM társulás már kellemes élmény tud lenni, míg Windowsnál ez a belépőszint.
A másik meg hogy hazai piacot nézve 60 k alatt nem láttam szinte semmilyen Windows alapú gépet (új garanciás terméket), droidos vonalon meg van választék bőven (persze a jóból ott is kevés van, de ez már más kérdés).
Én is használok Win10-es gépet, meg Droidot is, de ha filmet akarok nézni, akkor a legkényelmesebb megoldás szvsz az androidos gép, a Windows körülményesebb szerintem. Más szempontból nem is összehasonlítható a Win a droiddal, de ha szigorúan a filmnézést nézzük szempontként, akkor nálam az Android nyert.
-
Game-over
aktív tag
válasz
adamkaa777 #13258 üzenetére
Én a helyedben filmnézésre androidot vennék, a Windows alapú gépek drágábbak mint a droidos társaik, és ott nagyobb is a választék.
-
zsocy
őstag
válasz
adamkaa777 #13256 üzenetére
Lemaradt a lényeg, mennyit szánsz rá?
-
adamkaa777
senior tag
Sziasztok.
Tablet vásárlás előtt állok. Főként filmezésre és sorozat nézésre kellene. Tehát ami nekem fontos a 10 col (hd kijelzővel ) , Jó aksi ,illetve nagy (bővíthető) tárhely .
Üdv. és előre is köszönöm a segítséget . -
Tuomas
addikt
Sziasztok!
Szombaton vettem egy Asus transformer minit (T102 HA). Igazából nagyon meg vagyok vele elégedve, tökéletes kis gép, a kérdésem az lenne, hogy használ/használt-e valaki innen ilyent és ha igen, akkor neki mik a tapasztalatai, esetleg van-e valami hibája a gépnek, vagy jó tanácsa, hogy nem használjam
Képernyő mennyire karcolódik, a billentyűzet, amiért ennyire vékony és hajlítgatható, mennyire bírja a strapát, nem törik meg a mágneses résznél?Köszi!
-
juuzer
addikt
Bocsánat, hogy megint zavarok de még mindig a tablet dolog a kérdéses
Android topicban is hozzászóltam., igazából csökkent picit a keret. Nézegettem a Cube WP10-et. Gearbesten 35k körül van, igaz WP 10-es. Tudom appgap, meg ilyesmi de anno szerettem a Windows Phone-t és csak alap dolgokra használnám.
Proci elég csirke viszont 2 giga ram van benne legalább és szerintem jobban megbírkózna basicebb taskokkal mint egy hasonló árú droidos tablet.
Videózásra, pdf olvasásra és netezésre kéne leginkább. Szerintetek ennyiért megéri?
-
Romvr
őstag
Erre van valakinek ötlete:
1.) Kikapcsolom az összes létező menüben hogy Hibernálja a gépet, mégis X+n idő után (értsd: random), hibernálódik a tabletem ha nem macerálom. Van hogy 20 perc sleep/lock után, van hogy 10 óra múlva.
2.) Ha powercfg -h off -al megszüntetem ezt a képességét. Akkor vagy X+n idő után kifagy és csak hard-resettel tudom újraéleszteni, vagy szimplán kikapcsolja magát (shutdown).Legújabb Win10 van rajta, de egyel régebbi verziónál is ezt csinálta. Kezd az idegeimre menni.
-
kkdesign
senior tag
hát én ezt a választ kaptam az edigitalban, mert hogy a 310 már nem elérhető elvileg
én is néztem hogy nagyon jó a 320, viszont lehet, hogy ÉN ipaddel jobban járnék, jobban kihasználnám, így utólag már lehetek okos
de elég vonzó ajánlat lenne a miix 320 is...
azon talán tudnék rajzolni jobban, mint ezen a 310en, mert ez vmiért nem csinált mást csak szaggatoptt vonalat húzott
-
kkdesign
senior tag
válasz
hroberto #13232 üzenetére
ma adtam le az enyém az edigitalba, de töltőt elfelejtetttem, így hnap mikor átveszem a rendelésem majd akkor leadom, bár nem mondták hogy kell, nálam is volt de én hülye táskámban hagytam
azt mondták, hogy nincs már ez a típus így ha javítható javítják, ha ne, akkor miix 320at adnak, vagy pénz visszát
-
evooo
aktív tag
válasz
this is life #13244 üzenetére
Hibernáció kikapcsolva.
A hangerőset kipróbálom, thx. -
-
evooo
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo Miix 8.0 tabletem, ami kikapcsolt állapotban 100% töltöttségről, nullára merül egy éjszaka alatt.
Tudnátok segíteni pls, mi lehet?
2x volt újratelepítés, most nincs semmilyen telepített program rajta.
Csak az eredeti Win.10 -
schumy1
aktív tag
válasz
this is life #13216 üzenetére
Köszi
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Valaki küldött már szervizbe lenovo miix 310et? mire lehet számítani? javítják, vagy cserélik? Vagy mik a tapasztalatok?
Az a hibája, hogy ahogy egy tabletet fogni szokás, a tab hátulját érintve vibrál a képernyő nagyon durván, olyan mintha a régi tv játék sárga kazettáját elkezdeném mozgatni és begolyózik.
(úgyérzem itt jött elő a lenovo miix 310 tablet részének a 'minősége.. '
hardverileg jó de az összeszerelés azért hagy némi kívánnivalót
)
-
válasz
Napoleon12 #13226 üzenetére
Szivesen ☺, hasznald majd egeszseggel es hiba mentesen szolgaljon jo sokaig . Ha most vennek tabletet en is lecsapnek a lenovora, akkor bezzeg nem volt ilyen jo aron mikor en vettem win tabletet , igy egy kinait nyuzok ...ja es egy arban volt anno a fenti lenovo mostani araval .
Amugy nem vagyok maganyos , egy 4 eves leanyka buszke es boldog apukaja vagyok 😁 , a kockulas csak kikapcsolodas ,hobby es a szurke allomany karbantartasi celjait szolgalja . -
Napoleon12
csendes tag
Bocs nem akarok floodolni, csak szeretném megköszönni
Végül megrendeltem azt amit ajánlottál, és már most úgy érzem, nagyon jó választás. Ezt a fajtát nálunk 90 alatt nem igazán lehet megvenni, rádásul nagy és gyors is. 4gb-os tablet nem igazán kapható normális áron belül, végiggondolva pedig a windows sokkal jobb választás számomra, mint az android hiszen játszani annyira nem is fogok viszont programozni ezen is lehetséges. Ez a tablet/laptop hibrid megoldás rohadt jó. Szóval kösz még egyszer meg a többi magányos kockának akik itt vannak és segítenek másoknak ^^ <3333
-
Napoleon12
csendes tag
okéj Kösz miszter <3
-
válasz
Napoleon12 #13223 üzenetére
Ram-bol sosem eleg , nincs gond a 2 giga rammal szerelt win tabletekkel sem , de neha erezni mikor kifogy alola a memoria , pl bongeszes tobb tabbal , es amikor ujra nyitsz egy mar megnezet hatterbe tett ablakot, ujra kell toltenie , vagy memoria igenyes alkalmazasoknal jon jol ...ettol fuggetlenul 2 giga rammal is kenyelmesen el lehet lenni , csak tisztaba legyen az ember a hw korlataival . Virtualizalni ne 2 giga rammal allj neki 😀 , de pl az android emulacio win alatt mar 2 giga rammal is ossze hozhato ...
-
Napoleon12
csendes tag
A biztonság kedvéért rákérdezek: Szükség van arra a 4 gb-ra?
-
Napoleon12
csendes tag
válasz
this is life #13221 üzenetére
Érdekes. Tehát a 4 gb a normális belső tárhely? Csak mert az androidosoknál már az is hatalmas dolognak számít ha van 2 gb
Egyébként nagyon bejön az oldal. Ahogy látom igen olcsón lehet gyorsnak számító tableteket venni. Ha így van soha többé android.
-
válasz
Napoleon12 #13220 üzenetére
Ami mar ertelmes meretu belso tarhelyel ,rammal rendelkezik az kb 45-rol indul , gorgess feljebb es klikk a tablet kepere ...
-
Napoleon12
csendes tag
Sziasztok
Windowsos tabletek olcsóbbak mint az androidosak? Ha igen mit ajánlotok 40 ezerig? Leginkább netezésre és könyv olvasásra használnám. 10 col lenne a legjobb de ha nincs ilyen ár-érték arányba jó megértem azt is. (Ha tudtok használtan jót, az is érdekel)
-
-
tbalint3
tag
Üdv.
Táblagép vásárlása előtt állok és a lenovo miix 310-et néztem ki (a 64/4GB-os típust)
Azt kérdezném, hogy van benne GPS vevő is? Mert használnám a win10-es Térképek alkalmazást hangos navigációra is.Köszönöm
-
-
schumy1
aktív tag
Tablet módban win 10-nél hogy lehet elérni a lomtárat?
-
juuzer
addikt
válasz
DopeBob #13212 üzenetére
Király, köszönöm
Gondolkodom, hogy innen nézek egy tabit, mert sajnos egyéb helyeken, meg úgy ámblokk is az androidos felhozatal az olcsóbb szegmensben elég gyér :/ Akkor inkább megveszem innen 25k-ért az 1 GB RAM-os, 10"-es tabit mint máshol duplájáért
Meg ugye a Windowsos is. Anno a Lenovonak volt 50k körül/alatt 8"-os tabja most már alig látok olcsóbb wines tabot :/
Mindenesetre köszi még egyszer
-
-
DopeBob
addikt
válasz
juuzer #13211 üzenetére
Igen, telefonon rákérdeztem. Win10, dokkoló benne van árban. Van hozzá doboz meg töltő elvileg esztétikailag kifogástalan. Majd teszek fel képeket ha megjött.
Mondjuk nem értem a 4Gb RAM-ot, Intel szerint ez a proci csak 2Gb-ot támogat, és a Lenovo oldalán is 2Gb szerepel.
-
DopeBob
addikt
válasz
this is life #13205 üzenetére
Igen, végül is ez lett a befutó. Meg is rendeltem már. Nem pont az amit szeretnék, de egyelőre nem találtam jobbat.
Azért azt tudni kell, hogy ezek nem zsír új cuccok ennyiért, hanem javítottak/felújítottak.
-
válasz
qqcqqc #13206 üzenetére
Akkor ez a neked valólenovo miix II 8 col
Kérdés hogy mikor lesz raktáron... -
válasz
this is life #13205 üzenetére
Ez már nekem nagy.
Én 10 alatt gondolkozom és ott nincs normális kínálat. A dual bootos kínaiaknak kicsi a háttértára (32 GB), mondjuk van rajta robot. Most egy Acer W1-810-es van és néha kevés az 1 GB ram, de a méret tartalom fogyasztásra pont elég. -
-
válasz
überfaller #13199 üzenetére
Nezz korul a lenovo outletben hatha akad egy ket jo aru tablet ...
-
válasz
überfaller #13199 üzenetére
Attól függ mekkora kijelző kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hálózati / IP kamera
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest