- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Papooo #15447 üzenetére
Köszönöm az ötletet. Azt hiszem, ezen eredetileg még 8 vagy 8.1 Windows volt.
Sajnos tableten nem tudom, hogyan megy a downgrade. Letöltöttem egy 8.1 ISO-t. Ha ezt rámásolom egy pendrive-ra, azt hiszem, kevés lehet. Egy boot megoldás kellene. Ráadásul a BIOS-ba be sem tudok lépni, akármilyen F billentyűt nyomkodok.
Köszi előre is, ha tudsz még segíteni.
-
válasz
Papooo #15353 üzenetére
A kínai tableteknél nem mindig válik be a normális brand-ek drivereit használni , eddig nálam volt kínai tablet ,azoknál valamiért csak az általuk elérhetővé tett touch driverrel lehetett életet lehelni az érintő felületbe .
Telepítési sorrendben pedig alaplap,i2c,gpio driver majd befejezésnek mehetett fel a touch panel .inf drivere , esetleg lehetett találni,elérni cmd alól rendszergazdaként futtatható telepítő állományt . (baytrail atom) . -
tlac
nagyúr
válasz
Papooo #15335 üzenetére
akkor ott lehet valami más gond lesz
Z8350 atom-os tablettel nem volt ilyen gondom
sőt egy latitude 5175-re felerőltettem a windows 11-et is (procin - Core M5-6y57 - kívül minden támogatott lett volna)
azt kell mondjam, hogy tabletként használna minden egyes frissítéssel csak rosszabb lesz
tablet mód nincs és több dolog csak akkor ugrik fel ha egérrel felé tudnék menni
win8.1 volt eddig a legjobb touch screen-re -
adatfalo
senior tag
válasz
Papooo #15266 üzenetére
A win 10et fel tudtam rá tenni, viszont driveket alig találok, hardverazonosító szerint igyekeztem letölteni a megfelelőket, de a 90%a mégsem kompatibilis. Van rá mód, hogy a WinPE-ből kinyerjem a drivereket?
Jelenleg se hang, se touch screen, se wifi, és még +10 "ismeretlen eszköz"...
A feladás határán vagyok, már többet szenvedtem vele, mint amit ér. -
-
-
válasz
Papooo #15249 üzenetére
Sokszor csináltam már én is , igaz tableten még nem .
Pont így csináltam , rátettem egy hubot így egeret meg billt is és ugye az usb sticket is .
Bejön a bios de nincs ilyen választási opció mint gépen hogy mi legyen az elsődleges boot forrás , de nemsokára ccsinálok egy képet - -
válasz
Papooo #15247 üzenetére
Nem ez a gond , szerintem letörölt minden boot szektort és nyilván minden linuxos fájrendszerben fut .
Folyamatosan a Bliss bootja jön be ..
A biosban nincs olyan opció hogy magát a konkrét ezközt válasszam bootnak , de az usb bott be van kapcsolva .
Teljesen összekuszálta a doolgokat ez a sz.r -
vendingo
veterán
válasz
Papooo #15209 üzenetére
Ekkora hülyeséget nem kéne kijelenteni, hogy felejtse el.
Nekem rokonom ügyvéd, és 2in1 win10 tabletet használ az irodában és a partnereinél is, mert könnyebb cipelni, jobban bírja az akkuja is, mint egy notinak. Nem kevés irodai munkát, szerződéseket, pdf-ket kezel vele.
Csak ezen dolgozik, rádaásul aliexpresses chuwi géppel, még csak nem is nagy márka csúcs termékével. -
wd.taz
aktív tag
válasz
Papooo #15184 üzenetére
Sziasztok!
Hát, a "tokomtelevanezzelasz@rral", de tényleg.
Nagy nehezen felkutattam a jó drivereket, az utolsó csak megszivat.
Bosch Accelerator(GIRO) van a tabban, de mindent fordítva csinál. Ez kb. a nyolcadik driver.
Mindig fejjel lefelé áll a kép, bárhogyan is állítom be, valamint a kalibrálását se tudom belőni.
Rábökök a bal oldalára és a jobb oldalon történik valami....Láttatok már ilyet? Ötlet, hogy a baltán kívül még mit lehetne beleállítani?
Tazi
-
wd.taz
aktív tag
válasz
Papooo #15182 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Idebent a cégnél elég nehézkes a "gugli használata" IS, proxy mögül látok mindent, Németországon át megy minden kérés-fogadás.Amúgy azt hiszem, hogy ez lesz a jó: [link]
Legalább is nagyon remélem. A te linked az a 0802-höz való, Intel Atom Z3735G van benne.THX!
-
wd.taz
aktív tag
válasz
Papooo #15179 üzenetére
Szia !
Bementem a BIOS-ba nem látta az emmc-t. Nyomtam egy "BIOS defaultot" és látja!
Na, mondom akkor már menni fog...
Csak x64-et tudok rá telepíteni, 32 bitet nem engedi....? hiányzik neki valami ha jól értettem talán...
Szóval, van fent win10 home x64, meg 16db hiány az eszközkezelőben.
Se touch, se wifi, se SD, se semmise, meg mittudom én, hogy mik hiányoznak.(ezeket hogy a sz@rba fogom összeszedni még nem tudom, de legalább nem a kukában van a cumó)
Ez az a bizonyos készülék: [link]
Esetleg van itt olyan akinek hasonló készüléke van és rendelkezik driverekkel?
Tazi
vendingo: Gratula!
-
wd.taz
aktív tag
-
Upo
addikt
válasz
Papooo #15145 üzenetére
A szopás ezekkel az, hogy az akku már koros bennük. És vagy töltés, vagy OTG kábel az USB port miatt. A win8/win10 a 16/32 tárhelyen meg használhatatlan, 2-3 frissítés és megtelik. Munkára szerintem alkalmatlan, attól még hogy el lehet vele fészbúkozni, és amikor beáll akkor factory reset és megy tovább a fészbúk.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Papooo #15130 üzenetére
Én nem ebből indultam ki. 85k volt az utolsó ismert ára: [link] Használt alkatrészek ha nem túl régiek, akkor olyan 65-70%-os áron mennek, ami 55-60k-t jelent. Azt nem tudom, hogy milyen extra miatt ennyire drága a többi T100-hoz képest, amik 30k-val olcsóbbak, de ez az ára. Az értékének a 2/3-át a main board adja, ami rossz, szóval olyan 15-20k körüli összeget érhet az enyém, abból a HDD ami olyan 5-7k lehet. Viszont ez nem a beárazós topik, úgyhogy egyáltalán nem releváns itt.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Papooo #15126 üzenetére
Na majd körülnézek akkor. Viszont ha külön lapot veszek, ott írják, hogy tesztelték, stb. A törött gépnél előfordulhat, hogy a lap is rossz benne, nem?
Amúgy nem az ár számít, mert 10-15 körül vannak, az meg nem pénz érte. Szervizben ugyanilyen lapra, mint ami most benne van 70-80 körüli összeget mondtak. Valamivel combosabb a processzor, de olyan hatalmas különbség nincs ha egy ilyen olcsót veszek, mert amúgy sem egy gyors gép. Valszeg rootolom majd, aztán megy valami alacsony gépigényes Linux rá. Nekem a törött kijelzős gép akkor érné meg, ha egyszerűbb kicserélni a kijelzőt, mint a main board-ot.
szerk:
Nézem közben a törötteket itthon, de nem olcsóbb: [link] Ez még a legjobb ár 15-ért. Majd körülnézek külföldi oldalakon is, de valahogy egy alaplap szimpibb, mert paypal-al vissza tudom kérni a pénzt, ha rosszat küldenek. -
Dominiator
aktív tag
-
volandy
senior tag
válasz
Papooo #15082 üzenetére
Hát igen! Ez egy jó mondás! Tetszik! Kolléganőm unokája, még "szinte menni sem tudott", de már kezelgette az anyja okostelóját! Nekem 55 környékén járva még okostelefonom sincs. Ha vennék is (és lehet hogy nem lesz más megoldás látva, hogy mennyire nincs 8" tablet Magyarországon) csak akkor használnám amikor meg akarok nézni valamit az interneten. Laptopon, számítógépem van kb 1995 óta. Ezért is örűltem ennek a windowsos tabletnak, mert hasonlít az otthoni gépemhez.
-
Daemon09
őstag
válasz
Papooo #15053 üzenetére
Igen, ezzel a módszerrel találtam meg hozzá mindegyiket. A probléma viszont ugyanúgy fennáll. Hiába van meg az illesztőprogram, win szerint működik is az eszköz, de hang, kamerák továbbra sem működnek.
Valószínűleg nem jók az illesztők mégsem, hiába teszi hozzá a win. Kb a 15-ik hang driverrel sikerült kicsikarni belőle hangot. Szóval meglesz ez, csak idő kérdése. -
válasz
Papooo #14959 üzenetére
A beépített mmc törlésére nem lenne jobb ubuntu live futtatása ,esetleg telepítése , az mmc-t teljesen nullára írni ,hogy fájl recovery programmal semmit se tudjanak újból elérni ?
Vagy ugyanez windows alól ha már életet tudott bele lehelni .zolinho72
Biosból próbáltad a windows10 telepítést indítani ?
Esetleg vedd fel velük a kapcsolatot [Itws Hungary Chuwi márkaszervíz] . -
Upo
addikt
válasz
Papooo #14943 üzenetére
A tool megcsinálja a telepítőt, de arról nem fog botolni, mert az alapból ntfs-re formázza a pendrive-ot, a chuwi uefi meg csak fat32-ről bootol. Kézzel kellene megcsinálni.
Nem bántásként írom, de nem úgy néz ki mintha nagy informatikai guru lenne. Ha feltelepít valahogy egy alap windowst, szerintem az életben nem fogja összehozni, hogy legyen érintő, hang, elforgatás érzékelés. Ezeket nem ismeri fel a win10, kellenek a kínaiak által taknyolt i2c driverek hozzá, de az se mindegy hogy melyiket melyik után rakja, és melyik win10 által felismert drivert kell kézzel cserélni hogy működjön. Sőt, ezek nélkül egy jópár hardver meg se jelenik az eszközkezelőben, nincs mit feltelepíteni. Ha nem vagy benne a dologban és nem toltál végig ilyent azon a hardveren, akkor miért ajánlasz olyant, amivel kvázi használhatatlan lesz a készüléke?
Inkább a helyreállítási menüben levő alaphelyzetbe állítást kellett volna javasolni (NEM a windows gépház alattit). Az a recovery partíción levő gyári windowst állítja helyre, olyan lesz mint mikor először bekapcsolja. Persze ha más "szakértők" javaslata alapján letörölte a recovery partíciót a hely miatt, akkor ez nem fog menni.
A helyreállítás menü elérhető, ha van rádugva usb billentyű, akkor a kikapcsolás menüben úgy kell rákattintani az újraindításra, hogy előtte lenyomom és nyomva tartom a shift gombot. Képernyő billentyűzetről nem jó.
Billentyű nélkül parancssorból lehet, a parancssor ablakban (vagy a futtatás ablakba be kell gépelni a
shutdown -f -r -o -t 1
parancsot, ott a hibaelhárítás - gép alaphelyzetbe állítása.
Ez vissza fogja állítani az alapértelmezett windows telepítést. -
Aureal
őstag
válasz
Papooo #14911 üzenetére
Csípős ára volt ennek hajdanán [link] de a lényeg hogy ez még véletlenül sem használható tabletként akkor, vagy tévedek?
(mj. nem laptopot keresek, mert az amúgy van, céges, kis nyeszle tudású, de nem tablet + priv dolgot azon nemigen csinálnék... + az is HP és én minden HP cuccal a nyomtatókig bezárólag csak szívtam, úgyhogy kerülném is azt a márkát, már csak a support miatt is, akik keményen lesz...ják a user fejét, hiába náluk költötte el a pénzét.) -
Aureal
őstag
válasz
Papooo #14907 üzenetére
(aztán lehet pont azért eladó amúgy...)
Lehet akkor mégis inkább szintet kéne lépni?
(Előzőekhez: nem, nem asztali gép kiváltására kellene, de azért ne legyen már annyira ergya sem, amit fél év múlva kihajint az ember - felhasználás: apró okostela bámulás helyetti normálisabb méreten netezés, emailezés, filmnézés, olykor konvertálási és videóvágási (HD nem 4 K) munkák, amihez nem szeretnék még egy külön gépet még...) Ennyi. + adja meg a mobilitás élményét, de ne egy 15"-os laptop kényelmetlenségével, kvázi ezért díjaznám a leoldható tapi screent... -
Aureal
őstag
válasz
Papooo #14899 üzenetére
Akkor egy Lenovo Miix 320 mire elég mondjuk 4gb ram, 64-128gb ssd kivitelekben igazán? Úgy értem tele velük a net, mindenki eladni akarja (persze sok 2gb ramos van köztük), így reálisan valami erősebb után kéne nézni vagy várni érdemes és pl. fél év múlva nézni meg a h.piacot szted?
500-as, 700-as széria persze most is van belőlük, de abból 2-3 300-as kijön árban... -
válasz
Papooo #14846 üzenetére
Nekem pedig olyan amelyikben se biosban sem a windows10 alatt nem ment a touchpanel , csak külön driver félpakolásával , és csak külön lehetett a panel driveret feltenni ,mert hiába volt dd mentesem benne az érintőhöz való driverekkel , backup-al nem lehetett a tochpanelt feléleszteni , csak külön telepítve , rendszergazda joggal.(kinai csodabogarak)
Viszont usb hubra nem volt szükség, mert két teljes értékű usb volt a tablet alaplapján. -
-
-
Quattro
tag
válasz
Papooo #14738 üzenetére
Igen, ez így van, azt tudom, hogy mindent nem tudnak azért pótolni ezek a 2in1 tabletek. De ahogy visszanézem az elmúlt 1-2 évemet, hogy mire használtam a “gépeimet”, rá kellett jönnöm, hogy teljesen feleslegesen porosododik otthon a laptopom. Mindig úgy voltam, hogy legyen egy laptop biztos, ami biztos de sosem használtam. Így meg felesleges 200e FT-os gépet otthon pihentetnem amikor napról napra megy le az ára és nem is hasznàlom. Ezért úgy döntöttem, hogy vannak már olyan szinten ezek a 2in1 tabletek, hogy el lehet velük lenni a hétköznapokban egesz jól már. Ha meg nagyon kellene egy laptop pl. videoszerkesztésre akkor vki gépén megcsinálom vagy akkor veszek laptopot, amikor valóban szükség lesz rá, nem úgy hogy hát majd egyszer lehet, hogy kell. De lehet, hogy ezzel pont elkiabálom és pont szükség lenne rá 🙂
-
Quattro
tag
válasz
Papooo #14736 üzenetére
Értem. Elsősorban én is Windows-os tabletet kerestem de gondoltam rákerdezek, hátha android vonalon is vannak már használható office-t futattó tabletek. Mert nagyon sok android tabletet látok, windows-osból kevesebb van azért.
Játék nem fontos nekem. Igazából a notebook-omat szeretném kiváltani ezzel a 2in1 tablettel mert a jelenlegi tabletem csak porosodik itthon, abszolút nincs használva. De ha néha vmit kell csinálni office-on arra kell. Erre meg tökéletesen lenne egy windows-os tablet. Akkor keresgélek tovább a Windows-os tabletek közt. -
Quattro
tag
válasz
Papooo #14730 üzenetére
Köszönöm a választ! Akkor jól éreztem, hogy nem ér meg 100e ez a gép. Annyira nem vagyok otthon ebben a világban, tudnál esetleg vmi konkrét gépet javasolni? Windows-os gép kellene, ami 2 az 1ben tablet. Különösebb elvárás nincs (net, word, excel, filmnézés stb) csak megbízható legyen, szép kijelző, ne fagyjon le, nem játékra kellene.
-
macika1967
csendes tag
válasz
Papooo #14725 üzenetére
continnue ::::: Boot manager :::::device management
Boot from file :::secure boot option::::::::::: scu
Nos igy néz ki a hat ikon az első kettő ikonra tudok rámenni(continue, illetve boot from file)viszont belemenni nemtudok.Igazából nekem az scu kellene de nemtudok elnavigálni odáig meg hogyan tudnék belemenni.Szétkaptam a tabletet de az aksin illetve a panelen kivül nemlátok semmit.Nincs valami rövidzár lehetőség amivel default helyzetbe áll vissza a bios?Igazából mind a hat ikon aktiv.Csak a + - gomb kombinációval nemjutok tovább.
-
-
r.levente75
addikt
válasz
Papooo #14667 üzenetére
Ez a hibaüzenet. Ez valszeg meghaladja a szintemet.
Ami érdekes, hogy feltöltöttem délelőtt, leszedtem a töltőről miután zölden világított, megpróbáltam indítani a szokványos módón, miután többször nem lépett tovább, viszont most az akku lemerültségi szintjét mutatja teljes lemerült állapotot.Ami jellemző, hogy 2 év gari volt rá, természetesen lejárat után dobta el magát...
-
derrik
őstag
válasz
Papooo #14591 üzenetére
tlac: bocsánat ! Valóban. De úgy akartam mondani akkor, hogy az 1080p egyenlőre kevésnek tűnik
Tapi notebook kategória az Lenovo Yoga 3 pro, de hiába M-proci van benne, aktív digitalizálót nem tettek bele.
Most az usa-ban keresek a Best Buy utolsó ár 599 volt a ms Surface 3 pro.
Huawei Matebook de annak valami csillagász írta az árát.... -
válasz
Papooo #14582 üzenetére
Ilyet vettem a nyaron ,eddig nincs okom panaszra ,a nagy melegben se voltak hoelvezetesi gondok . Igaz akksirol a TDP KERET 14Watt-ra van leveve ,cpu/gpu akksirol energiatakarekos uzemmodban ,full tempo es terheles csak halozatra kotve . Elotte a baytrail atom tabletem volt ,passziv hutessel ,Chuwi vi10 ,ott valamit nagyon elbarmotak a hutessel , mert mar egy sima bongeszesnel is forro lett a hatlap ,meg sok egyebb apro nyug, 2 ev alatt 2 akksit nyirt ki a tablet ,ha throttlingolni kezdett akkor toltesvezerlo chip/elektronika tolteni sem engedte az akksit ...stb Ha windows es tablet talan a core M johetne kepbe , de a hutes ott is kerdeses.
-
válasz
Papooo #14534 üzenetére
Nem akarom en se tul tolni a bringat ,alapbol tartalom fogyasztasra kell az utod is , illetve nem art a 64 bites win fut rajta ,az egyebb eszkozeim felelesztese okan ,nagyjabol atom x7 ,4 giga ram es minel nagyobb kijelzo mert vakeger vagyok .. Itt is leltem par eszkozt a hw apron , mar csak a dontesnek kell megszuletnie ...
Csak halkan kerdezem a valasz privatban is johet a sony mennyibe fajna ?
A gyerkocnek pedig pedig panasonic toughpad kell az elnyuhetetlen , igaz az ara is -
-
válasz
Papooo #14526 üzenetére
Alapjaba veve nekem a touch screen a lenyeg ,abbol pedig a minnel nagyobb annal jobb elvet vallom.
Sajnos doglodik a chuwi vi10 tabletem es keresgelem az utodot az x5 atomot kizartam mar es a 2 giga ramot is.
Egyenlore meg csak szimatolok a vegso dontes elott . Egy biztos vagy apollo cerka esetleg u pentium ami meg bele fog ferni arba , a core M nem nekem van kitalalva ,sajnalok annyit adni egy hasznalati targyert .. -
Somatom
veterán
válasz
Papooo #14496 üzenetére
Attól függ, hogy mit tekintünk alapnak. A vasat, vagy az OS -t. Anno volt egy Asus eee -m, Atom N270 -nel. Gyárilag XP volt rajta. Azzal tényleg gyalázat volt. Aztán véletlenül ráakadtam a Puppeee -re, és nehéz volt elhinnem, hogy ugyanazt a vasat használom. Azóta nálam a Puppylinux az OS -etalon. A Windows -t pedig bottal sem piszkálnám.
-
margithid
veterán
válasz
Papooo #14498 üzenetére
Lehet nekem nagyok az elvárásaim.
Másik topikban írtam, hogy egy felújítottam notebook(core i5 2520M, 6 GB Ram, SSD) is elég lassúcska nekem néha.
Megszoktam a sebességet az asztali gépen (i7 4770, ssd), igy valószínű túlzó elvárásaim vannak, de ezt az Atom tabletet soha többé!
Érdekes módon a Xiaomi Redmi Note 5 sebességével nincs bajom! -
inf3rno
nagyúr
válasz
Papooo #14423 üzenetére
Egyébként nagyjából az volt a terv, hogy mindent felszórok a szerverre, aztán ha itthon vagyok, akkor az asztali géppel érem el a tartalmat helyi hálón, ha meg máshol vagyok, akkor meg a tablettel VPN-en keresztül. Nem igazán akartam laptopot venni tartalom fogyasztásra. Melóra meg nekem kényelmetlenek ezek a hordozható gépek a komolyabb laptopokat is beleértve.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Papooo #14423 üzenetére
Ha felkerül apróra, akkor tuti, hogy nem veszek másik tabletet és hordozható kütyüm sem mostanában lesz. Valszeg core i3 alá nem adom, és a minimum lesz, hogy külön lap, cpu, memória és ssd. Ez a minden egybe nekem nagyon nem jött be. Egyébként nem terveztem mostanában gép fejlesztést, az itthoni szerver több, mint 300-at elvitt, azért inkább alkatrészből oldanám meg, aztán max megszerelem, ha úgy van. Érdemes összehasonlítani, ez egy régebbi alaplap amazonról: [link], ez meg ami kéne: [link] ránézésre totál ugyanazok a csatlakozók vannak rajta és a forma is stimmel. A ruszkiktól csak azért nem rendelem meg az eredetit ötöd áron, mert van egy égésnyom az egyik hűtőjén (gondolom a fém lemez arra szolgál). Maga a ruszki oldal meg olyan a review-ok alapján, hogy eléggé orosz rulett
, hogy jót kapsz e vagy sem, garira meg ne számíts.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elden Ring
- Le Mans Ultimate
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Ipad mini 7 csere Legion go-ra (Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy Tab S7 Plus 5G
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest