Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
válasz
alak8 #158223 üzenetére
Tapasztalatbol mondom, hogy felesleges a Rufus korlat kiszedese egy olyan rendszernel amit nem fogsz tudni rendesen hasznalni. az emmc lassu, a 2GB ram keves.
#158224 alak8
Legtobben ott van az msi/exe telepito. Amik a drivers mappaban vannak (cat,sys,inf) azokat manualisan tudod megadni.Powershell script. pedig windows + R powershell. odanavigalsz a mappara amit letoltottol. es kiadod ezt a parancsot.
./autoinstall-intel.ps1 -
Geth
veterán
válasz
alak8 #158224 üzenetére
Én lementeném a repó tartalmát, majd a problémás eszközök hardverazonosítójára rekurzívan rákeresnék az .inf file-okban, és az egyes talált driver-eket telepíteném a eszközök tulajdonságai alatt.
De ahogy nézem van powershell script is, amivel lehet, hogy Te jobban jársz. -
Geth
veterán
válasz
alak8 #158214 üzenetére
Chromebooktól függetlenül az ismeretlen eszköz hardver azonosítója alapján is lehet keresni/validálni drivert.
Az eszközkezelőben az adott eszköz tulajdonságainál a Details fülön a Hardware Ids alatt találod a szükséges azonosítókat (VEN_<4 karakter> és DEV_<4 karakter>).
Ez alapján akár gugli keresés is segíthet behatárolni, de chromebook-ra keresve rögtön kidobta például ezt a repositoryt.
Nem biztos, hogy ész nélkül feltenném az egész pakkot, de ezt a repositoryt klónozva/letöltve vagy akár a github felületén rákeresve próbálkoznék.A gép nem tűnik túl acélosnak, nem tudom gondolkodtál-e egy lájtosabb Linuxon? Főleg hogy nemrég azt írtad teljesen kiszállsz a Windows táborból. Bár azóta elég aktív vagy mindkét win topikban, ráadásul egy nem kimondottan win-nel árult laptoppal próbálkozol. Furi :)
-
King Unique
titán
válasz
alak8 #158176 üzenetére
Nem teljesen ugyanaz a kettő, mivel a Rufus a 0-ról telepít egy Windows 10/11-et Windows To Go módban, míg az imént a más által leírt módszernél egy már meglévő, belakott Windows 10/11 rendszer Windows To Go módban használata történik.
De amúgy kissé túl van bonyolítva az utóbbi, ez alapesetben csak annyi, hogy a PC-ből áttenni az SSD-t pl. egy USB-s külső házba vagy adapterhez csatlakoztatni, majd arról bootolni, szükség esetén (ha nem indulna) előtte átkonvertálni Windows To Go módba. Klónozni max. akkor kell, ha eleve külön meghajtó használata a cél és nem a PC-ben lévő meghajtó kiszerelése és USB-n csatlakoztatása.
-
-
válasz
alak8 #158174 üzenetére
A klónozás itt ugyanazt jelenti mint bárhol máshol a világon.
Az eredeti pontos, hű másolata.
Ha Te most fogsz egy bármilyen lemezt, hdd-t ssd-t bárimlyen írható-olvasható adathordozót, sd-kártyát pendrájvot és egy célszoftverrel rámásolod (klónozod) az eredeti Windowsod Linuxod bármidet, akkor az arról ugyanúgy elindul mintha az eredetit indítanád és minden ugyanolyan lesz, bitről bitre, a telepített szoftvereid, a beállítások, minden.Én ezt csináltam csak egy külső usb-s hordozható ssd-re.
Bootképessé kell tenni ha esetleg nem indulna el, efi stb. de ezt itt most sok karakter lenne elmagyarázni.
Lényeg hogy a módszer működik. Így működik minden os alatt a beépített rendszervisszaállítás is. Már ha be van kapcsolva -
válasz
alak8 #158172 üzenetére
SSD bedug egy megfelelő méretű szabad partícióra ráklónoztam a 7 éves belakott, kezemreálló, agyonszoftverezett csicsázott W10-est. Én speciel a Clonezillával csináltam de vannak erre faék egyszerű guis szoftverek.
Majd csináltam egy efi partíciót, arra meg egérhúzással átmásoltam az eredeti komplett efi bejegyzéseket.
Nem nagyon akarózott elindulni, kékhalálos bootképernyő, kellett neki egy pár bcd parancs amit egy Win telepítő pendrive bedugása és bootolása után parancssorba megkapott.
Reboot és szépen működik.
Kiabált az első bootnál hogy ajjaj, én togo lettem, meg ne huzigáljam ki a ssd-t ha éppen fut.
A mutatvány előtt minden sallangot, hibernálást, fast startupot ki kell kapcsolni!!
Arra is fel kell készülni hogy a klón az Univerzum összes gépén nagy valószínűséggel elindul, de azon amiről klónoztad, és még megvan az eredeti, azon UUID ütközés miatt nem fog bootolni.
kékhalállal elszáll, ez teljeséggel érthető. -
King Unique
titán
válasz
alak8 #158161 üzenetére
Akkor nem lenne egyszerűbb inkább megtartani a windowsos PC-t, aztán szükség esetén elővenni, minthogy külső SSD helyett valami lassú vacak pendrive-ra telepített Windows 10/11-gyel vesződni?
Egy másik lehetőség a Linux & Windows dual boot, ha van elegendő szabad terület a linuxos PC-ben lévő SSD-n, vagy több SSD van benne. Ha nincsen és / vagy mindenképpen USB-s meghajtón hordozható rendszer kell, akkor van értelme a Windows To Go megoldásnak, egyéb esetben viszont nem sok.Aktiválás szempontjából a Windows 10 és Windows 11 ugyanaz, mindkettő használható testreszabási korlátozásokkal akár aktiválás nélkül is, stb. Vagyis a "tehát a windows 11-et tegyem win to go pendrájvra" ötletnek az aktiválás szempontjából semmi előnye nincsen, a hosszabb támogatás az előny a Windows 11 javára, mivel ugye a Windows 10 általános támogatása idén októberben megszűnik.
-
válasz
alak8 #158149 üzenetére
Én egy saját aktivált W10 klónt tettem rá usb ssd-re.
Eddig megfordult kb. 15 pc-be laptopba.
Mivel ez nekem egy javítatgatós hordozható rendszer, egy adott gépbe 1-2 órát működik maximum, nem nagyon foglalkoztam eddig ennek a módszernek a jogtisztaságával.
Lehet el vagyok már maradva de régebben ha jól emlékszek 10 vagy 30 nap? aktiválás nélküli próbát lehetett tenni a windowsokkal.
Meg a vízjelen kívül annyi a hátrány hogy némely beállításokat nem enged állítgatni.
Pl. asztal háttér témák színek de enélkül él több 100millió winuser.
Félre ne érts nem erre biztatlak de egy tartalék rendszernek szerintem tökmindegy az aktiválása.
Ha meg egyszer majd 1-5-10 év múlva fix rendszert csinálsz belőle fix gépen, akkor arra átviszed a retailt. -
King Unique
titán
válasz
alak8 #158147 üzenetére
Ha a másik PC-n van Windows 10/11 Home kiadáshoz tartozó digitális licenc, akkor ahhoz csatlakoztatva automatikusan aktiválódni fog a pendrive-on lévő Windows To Go módszerrel telepített Windows 10 Home kiadás is. Sőt, nálam ez olyan PC-n is működött, amin csak Pro kiadáshoz tartozó digitális licenc volt, ott is automatikusan aktiválódott a Home, holott normál esetben azzal csak a Pro kiadásnak kellene.
Tehát nem feltétlen kell itt semmit manuálisan újraaktiválni, licencet Microsoft-fiókhoz kapcsolni majd áthelyezni és egyebek.Ennyi!
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest