Új hozzászólás Aktív témák

• ArthurShelby

addikt

Üdv!
    Windows 8.1 hívő vagyok (stabilabb volt mint anno a win10, a win7-nél meg jobb/gyorwsabb a win8.1). Már anno is úgy voltam, hogy a windows10 majd jobb lesz.
    Most föltettem egy másik partícióra próbaképp, és gondolkozom, hogy a win8.1-et fölfrissítem. DE.

Van még a windows10-ben rollback (anno volt olyan, hogy 30 napon belül vissza lehet térni a régi os-re)? Ez nekem sokat jelentene (főleg ha még kijjebb is lehetne tolni).

Másik problémám a samba megosztás. Asus routereim vannak (2 aimesh módban gyári fw-vel), aminél NAS funkciónál nem lehet állítani, hogy milyen módban legyen (smbv1, vagy v2) (merlin fw-nél lehet v2, de nekem kell a gyári fw az aimesh miatt).
    Egy szó mint száz, a merlin megosztást látja (ott v2 van beállítva), a gyárit nem (az valószínűleg smbv1). Lehetne valahogy az smbv1-t csak az adott ip-re engedélyezni (gondolom azért lett tiltva a v1, mert valami nagy biztonsági rést találtak...)?

Harmadik problémám a beállítások megtalálása (vezérlőpultból mindent kidobáltak), de ehhez csak hozzá kell szoknom, meg kell tanulnom. (sokkal több dolog van itt, mint a gépházban)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés