- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Triathlete
senior tag
Sziasztok!
Befizettem az XBOX Game Passre, ezután közölte, hogy telepítsem a legújabb XBOX telepítőt. Ezt elkezdtem de olyan 35% környékén megállt a tudomány, hálózati forgalom nulla, ebből gondoltam, hogy nem a háttérben tölt le valamit, illetve a feladatkezelőben is 1% alatt van a CPU használat. Próbáltam első körben a gépet újraindítani de mindig ugyanott hasalt el a dolog. Aztán kicsit keresgéltem a neten, volt SFC scan -nem talált semmi hibát, a Microsoft Store javítása, ezt követően már 20%-ig megy csak a telepítő és ugyanúgy tétlen onnantól.Tűzfal elvileg nem fogja, adminisztrátorként lett indítva a telepítő, de egyszerűen sehogy sem tudom felerőszakolni a gépre, még egy hibakódot sem kapok. Valaki lezongorázta már ezt? Minden infónak örülök, és köszönöm előre is!
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Céges hálózaton benyeltünk egy zsarolóvírust. Amíg IT csinál valamit szeretnénk egy internetfüggetlen lokális hálót csinálni tuti vírusmentes gépekből:
volt egy gépünk ami ~fél éve nem volt bedugva sem, ő lett a szerver. elvileg ez vírusmentes kell legyen.
Van egy gépünk, mai kb. 3 hete volt utoljára hálózaton. Erre szeretnénk a windows újra telepíteni, hátha már van rajta vírus. A terv az alábbi lenne: egy új gépen (vírusmentes) leszedem a windowst a microsoft oldaláról és csinálok egy telepítő pendrive-ot, amiről újra húzom a windowst a potenciálisan vírusos gépre. (Bízom benne, hogy a BIOS-ban lesz az aktíválókód, különben bukta?)
A kérdés az lenne, ha elindítom a potenciálisan vírusos gépet, de boot-oláskor a pendrive-ról bootolást választom, akkor biztos lehetek-e abban, hogy a gépen esetleg lévő vírust ki tudom írtani? Ha így nem, akkor hogyan?Első ötletem az volt, hogy linux live rendszer alól formázom a HDD-t a fentiek előtt, de ehhez kevés vagyok
Szerk:
valahol olvastam, hogy a windows key ki lehet olvasni a rendszerből. Ezt legálisan hogyan lehet? (akkor talán nem kellene aggódnom azon, hogy bios-ba van-e a licensz beégetve vagy sem. Jelenleg nem tudok global IT-val beszélni, ők meg nem tudják megnézni a windows licenszkódokat, mert őket is érinti a gond.)szerk2: ezzel pl. ki tudom szedni elvileg a product key-t nem? (természetesen ugyanarra a gépre tenném csak vissza, minden céges gépen van legális win)
https://www.freecodecamp.org/news/how-to-find-a-windows-10-product-key/ -
King Unique
titán
-
trialboj
őstag
válasz
UnSkilleD #143638 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, a probléma megnevezése segített megoldást találni! A videóban 1:35-nél a a vertical sync opciót állítottam on-ra, és megszűnt. Nem tudom ez mi a fenét csinál vagy jelent, én nem zsugázom egyik gépen sem, de az itthoni vasban is geforce 1070Ti van, kollégámnak is 1080TI van és ott nincs ilyen gond a premiereben.
Ez valami újdonság ami a 2000 szériát érinti? Nekem ugye 2080TI és 2070 super alatt jött elő.
Még félek visszarakni a régi kártyát, ugye van valami spéci módja hogy kell legyalulni a videókártya drivert mielőtt vid karit cserélnék?
Kösz még egyszer.
-
Kbali
nagyúr
-
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #143507 üzenetére
Bocsi a dupláért...
2.) Outlook asztali alkalmazás, O365 részeként, W10 Pro rendszeren. "Résztvevők listájának elrejtése" opció hogyan állítható be a naptárban??? Weben megvan, de asztalon nem. Mikor kerül bele az asztali Outlook lehetőségei közé???
Van erről infónk?Erre egy külső beépülő modulja akad valakinek már megírva?
-
Salex1
őstag
Egy pc-n win10 és wifi stick. Telepítés után jól működött, de tegnap frissített a Windows és az óta pár percenként ledob a wifi. Már sokmindent kipróbáltam, de nem wifi probléma. Hogy tudhatnám meg melyik frissítés okozta?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
King Unique #143603 üzenetére
Ha jól sejtem nálam ez az több eset is lehetséges:
1. Mivel bejelentkeztem a gépre egy MS fiókkal, és a laptop teljesítette a bitlocker követelményeit, így a bitlocker automatán bekapcsolt, és kimentette a kulcsot az MS (ha 365-ös office, akkor talán már Azure) fiókba.
2. Mivel az office telepítése végén kipipáltam, hogy engedélyezem a munkahelyemnek hogy kezelje az eszközömet, így bekapcsolt a bitlocker.Már csak azt nem értem, hogy állítódott be a pinkód (én nem állítottam be), helyi felhasználói fiókom van. Ezt mutatja a beállításoknál.
Ujjlenyomat (és jelszó) meg van adva, de ha ujjlenyomatot akarok hozzáadni, akkor pin kódot kér (ami nincs), és pin kódot megadni nem tudok (mint ahogy a fenti képen látszik).Lehet, hogy miután bejelentkeztem a munkahelyi MS fiókkal letiltódott a pin kód lehetőség?
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Windows színprofil beállítással kapcsolatban kérdeznék. Adott egy monitor, ami kalibráltatva lett, ICC profil megvan hozzá. Eddig egy AMD kártyával használtam, ott működött szépen beállítást követően. Most ideiglenesen áttértem a prociban (11700k) lévő, integrált Intel UHD750-re, de jelentős mennyiségű szenvedés után sem akarja használni a színprofilt, hiába van beállítva ugyanúgy.
Hogyan lehetne megoldani, hogy a kalibrálás alapján keletkezett ICC profilt tudjam használni ezzel a GPUval is? Esetleg van valami ismert bug, ami miatt nem megy Intellel? Jelenleg olyan, mintha az Intel drivere felülbírálná a Windowsos beállítást.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Pyttawrx #143599 üzenetére
Céges gép, rendszergazda vagyok rajta (én "tettem föl" az előtelepített win-t). Csak furcsa volt, h magától bekapcsolt kérdezés nélkül. A kulcsot mivel rendszergazda vagyok ki tudom menteni, csak furcsa na.
Örülök, hogy be van kapcsolva a bitlocker, mert egyébként föl lehetne törni a win-t (sterlec, meg hasonlók akkor belelátnának, fel lehetne törölni a felhasználói fiók jelszavát), és céges gép, ezzel megyek be belső hálóba (ott meg távoli asztallal felmegyek a benti gépemre). (AD-ba én nem akartam beléptetni, mert akkor rámenne mindenféle céges policy, meg háttérben futkosnának a scriptek.)
Helyi fiókkal vagyok bejelentkezve, nem használok edge-t (firefox a menő), az office miatt jelentkeztem be a céges MS fiókba. És most ott kutakodás után látom, hogy ott van a bitlocker kulcs
. Lehet, hogy az office 365 miatt már ilyen funkció is van, ami az azure-ból átjött.
Közben lehet rájöttem, azt sejtem, hogy ez lehetett a hiba, ez jött fel office telepítés után. Ezt utólag ki tudom valahogy kapcsolni? Konkrétan ez a beállítás mit csinál/jelent? -
trialboj
őstag
Sziasztok, van valami ötlet mi okozhatja ezt a rettenetes kockásodást csíkozódást, kép összeomlást premiereben? Swenkelés közben látszik itt pl a nő jobb oldalán az épületen. Rendkívül zavaró, de csak én látom a kijelzőn, ha kimentem eltűnik, ha a képernyőt rögzítem programmal, akkor sem látszik. Eddigi vid kártyát is kicseréltem 2080ti ról 2070ti-ra, de teljesen mind1 mert ugyan úgy szar.
Újra raktam miatta a wint, a premiere ment fel először minden fasza volt, aztán elkezdtem belakni, feldobtam a geforce experience programot onnan studio drivert installáltam hozzá, és nap végén mikor kipróbáltam, akkor megint előjött ez a csíkozódás.
Hogy létezhet hogy a gyártó által javasolt driverrel rosszabb a kép mint nélküle? -
King Unique
titán
-
VW
aktív tag
Az alvó módból való felébresztéskor, jön a bejelentkező ablak. Beállítható valahol, hogy rögtön az asztal jelenjen meg? Win10 Enterpise 64bit.
-
King Unique
titán
válasz
tpeter77 #143607 üzenetére
• How to Fix Your Keyboard Not Working in Windows 10
• [Fixed] Keyboard Not Working on Windows 10Nem derült ki a leírtakból, hogy a linkelt leírásokban javasolt megoldások szükség esetén mind ki lettek-e próbálva.
Aztán hogy az eszközkezelőben nincs-e esetleg hibakód, Microsoft-fiók esetén a személyazonosság igazolásához a biztonsági adatok és e-mail-cím visszagazolása megtörtént-e már, stb.Az aktuális 21H2 verziónál a 19044.1706 az e havi általánosan naprakész állapot, ellenben a teljesen naprakész a 19044.1708 a soron kívül kiadott OOBE kumulatív frissítéssel.
+ Az eszközillesztő-frissítéseket is érdemes megnézni a választható frissítéseknél, nincs-e esetleg a billentyűzet működéséhez köthető frissítés, stb.Ha gyárilag Windows 10-zel előtelepített a laptop, akkor nem feltétlen kellene egyből nekiállni a clean install módszernek, előtte javasolt mentést készíteni a rendszerről és a szükséges partíciókról, ami később 1:1-ben visszaállítható.
Másrészt a billentyűzet teszteléséhez nem feltétlen kell kapásból másik Windows 10/11-et telepíteni illetve egyből törölni és újratelepíteni a meglévőt, amikor kipróbálható pl. egy pendrive-ról bootolt Linux Live, vagy WinPE 10 alapon egy HBCD PE alatt is, amely utóbbiakat telepíteni sem kell + addig a meglévő Windows 10-et sem kell piszkálni. -
válasz
tpeter77 #143628 üzenetére
Szerintem, ez nem hardverhiba lesz. Csinálj gyári visszaállítást, ha van rajta azure ad join... stb progi, ha nincs akkor tegyél rá te friss image-ből win-t (edu ha van, ha nincs akkor pro, majd du kóddal aktiváld). DE! mielőtt netre engeded (telepítés alatt se legyen), szedd le a friss drivereket a gyártói oldalról, chipset, vga, audi, int me.... stb. És net nélkül tedd fel őket szépen egyesével
Ja jut eszebe, BIOS frissítés? (Ha még nem volt)
-
-
-
tpeter77
addikt
válasz
cigam #143627 üzenetére
Így kapta a Klebelsberg Központból, az új RRF pályázat keretében kaptak a pedagógusok laptopot, és ez az egyik.
Előretelepítve kapod, csak a felhasználói fióknevet kell megadnod. Nem tudom ki csinálta az image-t és hogy, de a többi géppel nincs probléma. Win10 és Office 2019 van rajta licenszelve.
Új felhasználót is létrehoztam, úgy sem jó.
Külső billentyűzet sem működött, a sajátja csak az Office+böngészővel, a start menüben, és a Gépházban nem.
Bitlocker kikapcsolva, továbbra sem jó.
Újra fogom telepíteni, mert egyik módszer sem vált be, amit felsoroltatok és ráment 2 délutánom és a tanárnéninek sem jó, hogy a gépét nem tudja használni, mert azt kell nézze, mit próbálok a gépén csinálni.
Ha ezek után sem lesz jó, akkor megy vissza garanciába. -
válasz
tpeter77 #143626 üzenetére
Jó, de csak feltelepítette valaki? Ki tudja miket mókolt (pl. milyen security policy-t húzott rá). Csak egy admin user van, vagy eleve egy korlátozott fiókkal lehet csak belépni?
Akadálymentesítést végigbogarásztad?
Csökkentett módban indítva jó? A bitlockert kikapcsolva jó? Külső billentyűzetet rádugva jó? -
-
tpeter77
addikt
válasz
svgyula #143622 üzenetére
Ezt a laptopot pár napja kapta a pedagógus a legújabb projekt keretében.
11. generációs intel procival szerelt és 8GB ram.
Így kapta, előre van telepítve: Win10 Edu Pro és Office 2019 van rajta. Semmi más. Böngészőből is csak Edge volt.svgyula
Az első a Win10 frissítések bekapcsolása és a Dell driverek telepítése volt. Az Assistant is sokáig tekert, nem volt rá lehetőségem kivárni, mit csinál vele.
A Dell oldalára felmentem, a böngészőbe tudok írni, letöltöttem az egér/billentyűzethez tartozó drivert, Serial IO drivert, a chipsethez valókat és az inteles Management, de ugyanúgy semmi változás.
A Windows friss, nem talál frissítést.cigam
Biztonsági program nincs fent rajta, alap Defender fut csak. Eseménynaplót nem volt időm megnézni. Majd meglesem.tordaitibi
1 felhasználós a laptop, de a gmail-es fiókjával van belépve rá, nem tartományi felhasználós a fiók.
Hátha itt a gond, és egy nem MS-fiókba léptetett felhasználóval kíváncsi leszek, mit fog csinálni.
Ezt az új felhasználó létrehozását nem tudom hogy lehet megoldani, mert a Gépházban nem megy a billentyűzet, de kipróbálom a virtuális billentyűzettel, hogy megy-e. Bár vannak kétségeim.
Ha nem lesz jó, újratelepítem, tiszta telepítéssel, és meglátom akkor hogy működik.movax
Átolvasom a leírást -
svgyula
addikt
válasz
Szia! Mivel DELL-ről van szó, (bár sok lapossal is így van) az is kérdés milyen billentyűzet van az eszközkezelőben? Le lett-e töltve a DELL oldaláról a specifikus driver vagy az informatikus feltelepítette a win "oszt csók használd paraszt"?
Ez utóbbi szokott a gyakoribb lenni. A következő állomás a korlátozás, telepítés, kapcsolatok stb. Aztán jön az amikor a luzer panaszkodik, hogy megnézik a drivereket is. -
válasz
Pyttawrx #143617 üzenetére
Ja ok.
Amíg a probléma nem nyer megoldást, az esetleges megkerülése is megoldást jelenthet, ideiglenesen vagy akár véglegesen is ha nincs más lehetőség.
Másik rendszeren (Ubuntu) 1 évig szenvedtem azzal ha a monitor elment alvóba, visszajövetkor 10-ből 3x elment a hdmi hang, átváltott a belső hangkártyára. Ezt csak hosszas kattingatásokkal lehetett visszaállítani.
Megoldás nem volt, tényleg mindent kipróbáltam. Lett írva egy kis szkript, amikor a monitor visszakapcsol akkor lefut és visszállítja hdmi-re a kimenetet.
Azaz a probléma a mai napig fenáll de én semmit nem veszek észre belőle. Akkor végül is megoldva -
-
válasz
tordaitibi #143616 üzenetére
Pontosan tudom mi az! Nem ezért volt a fejvakarás…
Tudnátok segíteni, mi okozza a gondot?
Erre ez megoldás. Ezért volt a -
-
icp1970
senior tag
Sziasztok.Platform váltás előtt állok .Vagy Intel 12 gen I5 12400,vagy AMD Ryzen 5 5600G lesz a proci. A milyen procit vegyek topikban elhangzott hogy az Intel 12 genes cpu hoz,és álltalában az 1700 -as foglalathoz,win 11 kell mert Win 10 en néha kékhalálozik.Igaz ez?Mert nem szeretnék egyenlőre Win 11 re váltani,és ha ez igaz akkor amd lesz.
-
movax
őstag
válasz
Amikor utoljára láttam ehhez hasonló anomáliát, az appokkal volt valami gebasz (buherált rendszer, kézzel eltávolított appokkal). Az appok teljes reinstallja megoldotta, itt van útmutató hozzá.
-
válasz
tordaitibi #143611 üzenetére
-
-
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Dell Latitude 5420 laptop.
Mostanában kapta a pedagógus, és furcsán működik a gép. Valószínű Win10 beállítási hiba lesz, de nem tudok rájönni, hol keressem a hiba forrását.
A billentyűzete nem mindig működik.
pl. A start menüben és gépházban nem lehet keresni, mert nem csinál semmit, mert inaktív. A wifi hálózathoz szintén nem lehet csatlakozni, mert pl. az Eduroam hálózathoz való csatlakozásnál a kék-fehér ablakban nem aktív a billentyűzet, nem lehet beírni az adatokat.
Ha pl. Word 2019-et indít, ott rendben működik a billentyűzet, de a Windowsban a kereső ikonra kattintva megint nem megy a billentyűzet.Még nem láttam ilyen hibát. Tudnátok segíteni, mi okozza a gondot? Valami Win10-es beállítás lehet, mert a hardveres hibát kizárnám, de ötletem sincs, merre keressem a bajt.
Köszönöm! -
Cs1csó
titán
válasz
Teasüti #143602 üzenetére
Windows 11 a jövő, tehát előbb utóbb valószínűleg ez lesz "a"' Windows.
Amúgy volt erről egy cikk, hogy igazán kihasználni a tudását egy Intel 11. vagy 12. genes processzor kell, ezekben a processzorokban vannak "lassabb" és "gyorsabb" processzor magok és a Windows 11 tudja a futó folyamatokat szétosztani processzor mag szinten is, tehát kis erőforrás igényű vagy egyéb módon alacsonyabb fontossági besorolású programokat a lassabb (gondolom kisebb energiát fogyasztó) magokra oszt ki a rendszer és a fontos vagy nagy rendszerigényes programokat pedig a gyorsabb (több energiát fogyasztó) magokra osztja ki.
Ez a régi processzoroknál nem megoldható. -
seger
addikt
S.o.s tudnátok segíteni?
Usb hdd hash hogyan lehet kiolvasni?
-
King Unique
titán
válasz
ArthurShelby #143584 üzenetére
• BitLocker drive encryption in Windows 10 for OEMs
Nem újdonság, hogy OEM Windows 10-zel előtelepített PC-knél illetve jelen esetben laptopoknál automatikusan aktiválódhat a BitLocker, bár itt nem derült ki a leírtakból hogy ténylegesen be van-e kapcsolva, vagy csak aktiválásra vár, lásd az alábbi leírást szemléltetésképpen.
Is a volume with BitLocker “Waiting for Activation” encrypted or not?
A BitLocker meghajtótitkosítás állapota lekérdezhető, szükség esetén be/ki kapcsolható, szüneteltethető, helyreállítási kulcs megkeereshető vagy éppen elmenthető, TPM esetén az eszköztitkosítás is használható, stb., lásd az alábbi útmutatókat.
• How to Check Status of BitLocker Drive Encryption for Drive in Windows 10
• How to Turn On or Off BitLocker for Operating System Drive in Windows 10
• How to Suspend or Resume BitLocker Protection for Drive in Windows 10
• How to Find BitLocker Recovery Key in Windows 10
• How to Backup BitLocker Recovery Key for Drive in Windows 10
• How to Turn On or Off Device Encryption in Windows 10A PIN-kód is egy belépési opció a több közül, ami ha annyira zavar, akkor kikapcsolható, eltávolítható a bejelentkezési képernyőről, stn. ez sem újdonság.
• How to Remove PIN from your Account in Windows 10
• How to Enable or Disable Domain Users to Sign in with PIN to Windows 10 -
Teasüti
nagyúr
válasz
tordaitibi #143601 üzenetére
Nemtom miért, de viszketek attól, ha egy feláras beépített eszköz helyett extra költségen egy külső eszközt kéne használni. Mintha levágnám a karomat, hogy protézist tegyek fel helyette.
Ezzel a kerülővel csak időt nyernék, hátha a következő két évben jön működő driver.
Win11 volt akinek problémamentes volt ezzel az Intel kártyával. Viszont az is olyan mehh. Mi létjogosultsága van egyáltalán a 11-nek? -
válasz
Teasüti #143600 üzenetére
Nagyszerű
[Ajánlom magamat]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest