- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #27652 üzenetére
+
Esetleg EZ?
-
5leteseN
senior tag
A kérdés: W11 alá melyik ingyenes, (Open Source) irodai program javasolt.
Word kompatibilis kellene.Előre is
:
-
5leteseN
senior tag
A probléma: Bár megy a letöltés a Firefox alól, a W11 ennek ellenére elküldi a vasat aludni, és a letöltés természetesen meg is szakad. Miért ???
Mi a megoldás(hogy figyelembe vegye, hogy a Firefox "dolgozik")?
...és egyáltalán: Miért nem veszi figyelembe? Emlékeim szerint korábban nem volt ilyen probléma. -
5leteseN
senior tag
válasz
fekete.puma #27515 üzenetére
Én meg Linux párti vagyok, az említett gépre például feltettem próbaként a W11 mellé az MX-Linux-ot két éve a "Kis-Öregnek", és azóta is tart a "próba"!
A 60+ éve ellenére a sebesség miatt lazán át tudott(akart) szokni élete első Linux-ára!Ettől függetlenül ezzel a két-magos CPU-val is mennie kellene a Windows-nak , egy négy-magossal meg főleg! Az 4500(+) Passmark-pont az asztali gépeken is bőven elég Windows alatt netezni, mozizni(mi is fő használati profil?).
Való igaz, hogy néha döccenhet a Windows a nagyobb procin is, egy Linux meg ugyanezen valóban száguldani fog. -
5leteseN
senior tag
+1 !
Az a 16GB RAM megtámogatja a szerény, csak kétmagos CPU-t és ezt teszi az SSD is, erősen! Ismeretségben van hasonló lapos, netezésre, filmezésre lazán, komportosan használható szinten ment a Rufus-os W11 "csak" 12GB RAM-mal is, és szintén SATA SSD-vel.
Ráadásul asszem' ebben még cserélhető(foglalatos) a proci!
A jelenlegi kétmagos helyett lehet bele tenni 4 magos CPU-t is(i7-3632QM), ami az általánosságban elfogadott Passmark szerint:
sokkal combosabb, és "bőven" elég még W11 Őfelségének is. A TDP-je is azonos a jelenlegivel(papíron).Tudsz akár válogatni
:
Kicsit "húzósak az eBay-en a CPU árak, de kb 50€-ból meg lehet úszni beszerélessel együtt(itthoni szereléssel, nyilván).
Kis türelemmel és "lesben állva" ennyiért komplett gépet lehet majd (nyáron, az "uborka szezonban") venni, tartaléknak jó lehet.
Az eBay-en lehet hogy találsz majd VGA-t is hozzá:
Türelemmel gombokért, gyorsan-sürgősen arany-áron, ugyanez a CPU-ra is áll. -
5leteseN
senior tag
Ez
(sárga betűkkel) probléma tér vissza rendszeresen, és vszínűleg emiatt lassú és emiatt szakadozik a net.Amikor kézzel beállítom ugyanezt, akkor utána kb a következő indulásig jó, és utána megint kezdődik a probléma!
-
5leteseN
senior tag
Mint említettem: folyamatban van!
..."szándékosan"!
-
5leteseN
senior tag
HDMI-n van, korábban is azon volt, mikor még minden jól működött.
Az előbb megnéztem egy DP=>HDMI átalakítóval az egyik DP kimenetet a háromból, ott sincs kép, de semmi(W11 sem).
Ezt a vonalat hagynám is, mert korábban jó volt a HDMI kimeneten, a hajnali BIOS-kattintás óta vannak ezek gondok!
-
5leteseN
senior tag
Nézem közben a "pöcök" féle utat. Azt nem értem, hogy az UEFI-s BOOT-kattintás
előtt hónapokig jól dolgozott.
Lassan kezdem keresni a nagy-kalapácsot!
-
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #26246 üzenetére
Valami miylemi lehet, mert mint korábban írtam, a "...vami UEFI-re kattintottam..." után drivert, beállítást módosított, és azóta nincs Logo, BIOS képernyő. A VGA egy 4GB-os RX580, lehet, hogy nem UEFI-s.
Hoppsz ránézek(GPU-Z):
...kezdtem örülni, hogy ez lesz, de UEFI-s a VGA BIOS, elméletileg, a GPU-Z szerint.
Ennek ellenére nekem ez a gyanús.
Hogyan tudnám visszaállítani ezt az említett "...ha alapértelmezetten Legacy (CSM) + UEFI volt..." állapotot?
...
-ek javaslatokért, nézem őket! A spec hibajavítós Újraindítás-os nem megy, mert a az újraindulás utáni menüválasztó képernyő sem jelenik meg, pedig szerintem él, jól indul el, csak az ekkor megjelenő képernyő, fekete, "nincs kép" ekkor sem.
VGA: RX580GB4(4GB-os).
Nézem a (CMOS-)Reset-es javaslatokat.
-
5leteseN
senior tag
válasz
norba69 #26231 üzenetére
A javasolt "Újraindítás" beállítása után az Újraindítás menüje sem jelenik meg.
Előtte továbbra sem jelenik meg a LOGO, valószínűleg a DEL vagy az "F2" -k lenyomása után sem jönne be a BOOT-képernyő, csak a fekete helyette.Nem az érdekelne (bevallom töredelmesen), hogy minek nincs köze a fekete BOOT képernyőhöz, hanem, hogy minek van!!!
Esetleg arra egy-két tipp?Mint említettem, azóta van ez gond, mióta hajnali fáradt pillanatomban a BOOT menüben valami UEFI menüpontra "kattantam rá". Ezután még BOOT-olt egy felvillanó LOGO-val, amit a az addigi W11 indulásoktól eltérően valami "Driverek..." és "Beállítások..." kiírással szinesítette hajnali perceimet. Azóte NINCS logó, az ehhez az AsRock modellhez működő Del-F2 gombokat (szinte biztos) hogy elfogadja, mert bár fekete képernyő van, de a BIOS-os viselkedést mutatja az Alt-Ctrl-Del megnyomásra: azonnal újraindul, ahogy azt egy BIOS Setup üzemmód alatt ezekre a gombokra szokás.
A Windows állapot kiírásban, nincs bekapcsolva a "Gyors-indítás", a TMP-s izék, és BOOT-nál az UEFI az állapot. Szerintem ez a gond!Hogy tudom Windows alól vissza váltani Legacy-ra a BOOT-ot?
Azt ééértem, hogy Shift-es valami, de azt a Qrva indítási módot(bill kombinációt, bármit...) beírhatná valaki a "Shift"-es ... homályban maradó tudás nélkül!
Mutatom az edigi ilyeneket:
az Shift-es izé,
a Shft-es Bisz-baszka,
Shift-es akármi,
S...-es Ló-fax,
..."
"
Gondolom ezzel én is sokat segítenék!
Én is tudnék ilyeneket, csak szerintem, csak ennyiegy faxságnem segítség... -
5leteseN
senior tag
Igen, erre és a hibernálás miatti problémákra emlékeztem, alapból kiszoktam kapcsolni, most is ki van.
A biztonság kedvéért az "Újraindítást" most is ellenőriztem, de sajnos jól emlékeztem, hogy így (is) jelen van az eredetileg említett "fekete képernyős BIOS ", + gyártói logo nélküli indulás. Egyből a W11 tekeri a karikákat az indulásnál, ahogy szokta.Gyors indítás ki van kapcsolva, a TMP is.
Windows-ból vissza tudom állítani a Legacy BOOT-ot?
-
5leteseN
senior tag
Mivel én csak közel 50 éve éldegélek, ezért a
: "shiftes újraindítás ...
1000 éve ismert, talán a windows 8- őta ismert dolog" nekem nincs meg.
Gondolatolvasásban jó vagyok, de még csak személyes jelenléttel megy, most jelentkeztem a következő
danosszintű Jedi képzésre.A komoly verzió: ...bővebben?
-
5leteseN
senior tag
Ééés "szerencsésen" belefutottam a "Megnyomom az "F2"-t de nem jelenik meg a BIOS képernyő(és a gyártó logó sem)" problémába.
Előtte az utolsó beállításom mintha az lett volna a BIOS-ban, hogy valami "legyen UEFI BOOT", majd mentés, indítás. Ezután a következő első W11 induláskor már csak bevillant az alaplapgyártói logó, majd valami "Előkészítés", +"Windows driverek ...) felirattal folytatódott a W11 indulás. Újraindulásakor már nem is volt logó, csak a W11.
Elméletileg nincs gyorsindítás( .../h off), mscfg is kikapcsoltnak mutatja. A BOOT-ot UEFI-nek.Hogyan, mi után adja vissza W-Öfelsége a jelenlegi fekete helyett a használható BIOS képernyőt?
Belép egyébként, mert a a fekete képernyős BIOS az Alt-Ctrl-Del után újraindul.Valószínűleg az immár UEFI-re állított BIOS-t kellene a "vegyesre" (vagy Legacy-ra, az előzőre) visszaállítani.
Hogyan? W11-ből lehet ezt, vagy csak BIOS-ból?
AsRock B365M-OEM alaplap. -
5leteseN
senior tag
Mint enyhén fertőzött konteos, törölném a CoPilot-ot és képenyőt szerviz célokból("csakis"
) fényképezgető "háttér-szolgáltatást".
Hogyan is?
...+
.
-
5leteseN
senior tag
válasz
paolinho #24953 üzenetére
Ha jelenleg HDD-vel dolgozik a "lapos", akkor mindenképpen javasolt a SATA-SSD-re váltás saját tapasztalatok szerint.
Nagyságrendi gyorsulás lesz a következmény
Használt SATA-SSD vannak fillérekért, és viszonylag könnyű átklónozni a teljes HDD-t egy ideiglenesen az USB3-as kimenetre rakott SATA-SSD-re(3-4€-s adapterrel).
Ez ugyan nem javítja a W11 telepítési követelményeit, "csak" sokkal gyorsabb lesz a jelenlegi, és jövőbéli W11-es rendszer is.A Rufus-os közreműködéssel készített telepítővel talán meg lehet oldani az eredeti kérdést is, de abban nem vagyok járatos.
Én új W11 telepítésnél használom a Rufus-os megoldást, de W10-ről W11-re még nem alkalmaztam. -
5leteseN
senior tag
válasz
Janika(1982) #24847 üzenetére
Én is kötekszem egyet: Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
...kettő: + "Vasakban" és élményekben gazdag B.U.ÉK. !
...vagy nem erre gondoltál?
-
5leteseN
senior tag
válasz
adika4444 #24746 üzenetére
4, : ?
"...In case you receive a message telling you a file is not found after running the OOBE bypassnro command correctly, try to edit your Windows registry to solve Windows 11 oobe/bypassnro not working.
Step 1: Also, press Shift + F10 to launch Command Prompt on the OOBE interface.
Step 2: Type regedit and hit Enter to access Registry Editor.
Step 3: Copy and paste the path – Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OOBE to the address bar and hit Enter.
Step 4: Create a new DWORD value called BypassNRO by right-clicking on the empty area and choosing New > DWORD (32-bit) Value.
Step 5: Double-click on it to set Value data to 1."...Gugli Barátom javaslata. Van erről tapasztalat?
-
5leteseN
senior tag
Az SSD-n lévő előtelepített W11-nél telepítéskor nem műxik az OOBE\BYPASSNRO
1, Miért nem?
2, Mi más műxik?
3, -
5leteseN
senior tag
Aktivált Windows 11 Pro alá tennék Riello SDH 1500-as UPS-t.
Tudnak kommunikálni egymással vajon?
Ez az 1500W-osnak írt UPS mennyi ideig tudja működtetni a kb 350W-os teljes rendszert?
-
5leteseN
senior tag
válasz
Doky586 #24636 üzenetére
Senki nem akarja hogy magától frissülgessen(majd én memmondom neki, hogy mikor: mikor tuti, hogy nem qrták el a redmondiak:
) , de nem is ez volt a kérdés!
"Ismétlés a tudás...": Az volt a kérdés, hogy: "Miért indulgat újra hajnalonként???"
Miért is? Valami időzített karbantartásra gyanakszom, bár én nem emlékszem, hogy ilyet beállítottam volna!
Amikor ÉN indítottam kb hónapokkal ezelőtt az egyik "hiha-kivárós" frissítést, utána vettem észre ezt a változást. Addig nem csinálta, emlékeim szerint valahol kikapcsoltam vmi "Majd Én=>W11 majd a használati statisztikád alapján karbantartgatok valamikor" fedőnevű szolgáltatást, de mivel akkor (én naív) azt hittem, hogy ez kb örökre szól, nem jegyeztem meg, hogy mi a *#*@x volt és hol. -
5leteseN
senior tag
válasz
VikMorroHun #24632 üzenetére
Használgatom éjszakai bagoly üzemmódomban, és mikor 1-2-3-kor megyek "Jó-éjszakát-puszit" osztani, már újraindulgat mire visszaérek a géphez...
Megköszönném, kipróbálnám...
Már az alvó-állapot/hibernálásokat is kikapcsoltam, de akkor is csinálja! -
5leteseN
senior tag
Mi a bánatért indulgat újra 1-2-szer hajnalban a W11, amikor nyugton hagyom pár percre?
Hogy tudom kikapcsolni ezt a "nemtommit"?
Valami 2-3 hónappal ezelőtti frissítés óta csinálja.
Redmondból megint visszakapcsoltak valamit a gépemen az egyik frissítéskor! -
5leteseN
senior tag
Aktivált Windows 11 Pro-val van az a gondom, hogy kikapcsolja a képernyőt és valami (driver, ...
) miatt összeomolhat, mert fekete képernyő lesz a vége.
A gép, ventik, VGA, "minden" látszólag megy, ennek ellenére nincs kijelzőn kép, nincs látható változás egérre, billentyűzetre(de attól még lehet, csak nem látszik), nem tudom használható állapotba visszahozni.
Az Alt/Ctrl/DEL nem-sem műxik, a bekapcsoló gomb nyomva tartásával lehet csak újraindítani, annak minden hátrányával.
Nem egyedi hiba, rendszeres "szolgáltatás".A "Főkapcsoló"-nál minden Altatás, Hibernálás, Monitor-kikapcs letiltva. Valahol lehet még valami erre vonatkozó "titkos" beállítás?
Energiatakarékos üzemmód-nál a Kiegyensúlyozott van beállítva.
-
5leteseN
senior tag
Sikeres Clonzilla-s klónozás után a "friss" W11-emen bővíteném a korábbi 256GB-ról az "úgy maradt" méretet a lehetséges 512GB körülire. Mintha emlékeznék valami olyasmire, hogy valamilyen céllal célszerű üres helyet hagyni valahol az új SSD-n.
...ha jól emléxem!Hogyan is kellene csinálni? +:
-
5leteseN
senior tag
Az RTL8188ETV Wi-Fi-t vagy nem is találja-indítja-bármi, vagy ha igen, akkor percekkel később az indulás után jelentkezik a hiba.
A Rendszer=>Hibakeresés talál vmit, de nem tudja javítani.
A Hálózat...-ban a Speciális...-nál az Alaphelyzetbe állítás után újra indítva egy darabig jó csak.W11 Pro, napra készre frissítve, aktiválva.
Eredeti W11-es driverrel. Ha kellene vmi gyári Realtec meghajtó, akkor emlékeim szerint le kell(ene) tiltani W11 driver-frissítgetését is(hogyan is...). -
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #23717 üzenetére
Ezzel W11-es WinToGo-t tudok javítani?
-
5leteseN
senior tag
...hasonló tapasztalatok, Linux-ok lazán száguldanak az EU-s (presztízs-)selejtezett laposokon, (feleslegesen)lecserélt (Ny-Eu-s)banki-önkormányzati brand-asztalikon(DELL/HP/No-name...).
Én kb fél-tucat helyre tettem Linux-ot: tizesből+(e-HUF) megtáltosodtak az előtte kidobásos gépek ennyi összegből.
Egy kis (128-256GB-os)SATA-SSD+(4+GB)RAM-mal.
A használt alternatívák 50-60e HUF-tól indulnak, teljesítmény kompromisszumokkal, kérdő-jelekkel általában.
Bevallom nem tipikusan Bp-Buda-i lakosú ismerősök, hanem már a nyugdíjból gazdálkodós réteg, kapcsolattartásra, net+mozi+pénzügyek területekre.Az új-garanciás, friss-ropogós, W11-es természetesen jobb, csak...
-
-
5leteseN
senior tag
válasz
MaCS_70 #23582 üzenetére
Ennél német önkormányzatos Op-rendszer át-/visszatérésnél felmerült valami napos szigeten történő tájékoztatás és "továbbképzés" az önkormányzati döntéshozók részére (két orvos-rezidens tanfolyam között, khmm..., izééé, Őőőööö )!
Emlékeim szerint, mintha ez is része lett volna később egy MfS-t érintő EU-s korrupciós eljárásnak, ahol peren kívüli megegyezés született.A szakmai szempontok idővel sokadlagosak lettek!
-
5leteseN
senior tag
-
5leteseN
senior tag
válasz
5leteseN #23440 üzenetére
Az eredeti kérdés "áll", az eredeti hsz(aminek ez a "válasza"), az utána kérdésként felvetett WinToGo(amás gépen lett életre keltve) sem tud elindulni, hiába vannak bemásolva az alaplaphoz javasolt W10(-11)x64 meghajtók.
Pontosan, mi is az a "falra hányt borsó"? ...mert szerintem eddig minden javaslatra írtam, hogy miért nem ment.
Profi kezdő vagyok!A hivatkozott fórumban is láthattál, Windows specifikus a kérdés!
Az ottani utakat már végig jártam.
Ha ott beleolvastál, látható! -
5leteseN
senior tag
1, Közben egy (fontos) mellék-szál: W11-es WinToGo-ból lehet ISO-t csináltatni "saját magával"?
2, Ez az ISO csak mentés és-vagy visszaállítás céllal tud műxeni, vagy ez a WinToGo-ISO is használható OP-rendszerként?
-
5leteseN
senior tag
válasz
Csorbi #23439 üzenetére
Az alaplap Jingsha-3D8.
Ha ez segít: A W10 telepítés tovább megy: drivert kér, de nem írja pontosan milyet.
Ezt hogyan tudom "kiszedni belőle"?Egy fél évvel ezelőtti ugyanilyen alapra úgy menet fel a 11, hogy először 10-es a telepítés közbeni driverrel, majd frissítés onnan 11-re. Sajnos nem tudom elérni azt a vasat, nem írtam fel, hogy hogyan oldottam meg akkor!
Gondoltam, hogy az azóta újabb 11-es felmegy, de nem: a délutáni 24H-s W11 telepítés is lefagy ugyanott!
Kb 10 percet "malmoztam" legtovább, majd kikapcsoltam, várjak tovább??? -
5leteseN
senior tag
válasz
Csorbi #23434 üzenetére
Win11 22H2.
RAID nincs, INTEL RST?, asszem' ennek a drivereit bemásoltam a Rufus-nál javasolt könyvtárba=> nem történt változás.Korábban ment WinToGo-val is, de már azzal sem.
Win10-nél az elején kér drivert, de nemtom' milyet.
Az hogyan tudom megnézni, hogy mi kellene?
X99(C612) chipset.VMD?
-
5leteseN
senior tag
Erre valaki?
Valami olyan lehetőség is jó lenne, ami látom, hogy hol-mikor-miért áll le a település?
-
5leteseN
senior tag
Előtelepített W11 indításkor beragad az kör rajzolásakor, 4-5 másodpercen belül újraindul, majd a "Prepare ..."
indításjavító üzenet után a "második körnél" ismét kiakad és így is marad, nincs semmi továbblépés, nincs további hibaüzenet, semmi!BIOS elméletileg OK, CSM kikapcsolva, Biztonságos indítás, Gyors indítás kikapcsolva.
Rufus-os, Ventoy-os W11-ek szintén, MBR-nél sem indul a telepítés!
-
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #23336 üzenetére
A dolog furcsasága az, hogy az azonos módon készített W10 eljut a driver keresésig, a W11 nem.
Valahol megnézhető, hogy hol fagy le a W-telepítés ebben akorai szakaszban? Ekkor is van már logolás(hol)?
A telepítő szerintem jó, mert az előtelepített W11 kb azonos fázisnál fagy le.
Neki futok a külön mappás dolognak közben.
...:
-
5leteseN
senior tag
Jó, akkor oda másolom be!
Nagyon ...
Jaaa, nem!
Mert piros hó esett, milka-boci adja tejeskávét, stb...
...+ itt még nincs bekötve a drótos net, csak a mobil, azon meg lassan, darabosan, vagy-sehogy-sem jön le épen ekkora darab letöltés, ezért a meglévő ISO-ból gazdálkodok!
...+: Az újban sincs szerintem benne, ami kellene!
-
5leteseN
senior tag
A W11 telepítés közvetlenül az elején(már a "körözés" alatt) lefagy. valószínűleg(szinte biztosan) valami driver miatt.
Rufus-os, Ventoy-os, eredeti, mind...Hova másoljam be a Rufus-os készítésű pendrive-on a szükséges meghajtó programokat?
Kösz-kösz!
-
5leteseN
senior tag
Laposomban(Latitude 7390) lévő előtelepített W11-et szeretném külső USB-3.0/3.1 SSD adapterrel üzembe helyezni. Az a terv ugyanis, hogy (ha lehet) "átépíteném" ezt az előtelepített és automatikusan aktivált W-11-est WinToGo-ra, ami(immáron már W11 WinToGo-t) a korábbi itt olvasott infók alapján az eredeti laposban teljes(aktivált) jogosultsággal tudok majd használni, másutt pedig az aktiválatlan WinToGo jogosultságokkal.
Más gépek megesett tapasztalataim alapján a külső adapterre telepített WinToGo nem tudott elindulni az azonos alaplap SSD foglalatában. Ez a lehetőség jó lenne, ha rendelkezésre állna.
...ahogy "jár":
-
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #23217 üzenetére
Újra-telepítgetések lesznek.
... azért Kösz!
-
5leteseN
senior tag
Egy törlős telepítéshez túlságosan belakott W10-es WinToGo-t szeretnék átépíteni W11-es WinToGo-ra.
Lehetséges a frissítés minden eredeti telepítés (egyebek, adatok letöltések...) megtartásával?...és ahogy illik:
-
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #22752 üzenetére
A többinél 260MB van, bár azt EFI-nek írja!
"Mára" ennyi!
-
5leteseN
senior tag
válasz
5leteseN #22749 üzenetére
validate rendben, convert után reklamál:
MBR2GPT will now attempt to convert disk 0.
If conversion is successful the disk can only be booted in GPT mode.
These changes cannot be undone!
MBR2GPT: Attempting to convert disk 0
MBR2GPT: Retrieving layout of disk
MBR2GPT: Validating layout, disk sector size is: 512 bytes
MBR2GPT: Trying to shrink the OS partition
Cannot find room for the EFI system partition.
MBR2GPT: Conversion failedKell szabad hely! Az elején kell lennie?
Mennyinek?Szerintem egy Live-Linux-os Gparted-del meg tudom csinálni.
-
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #22745 üzenetére
Akkor mehet(disk:0, mi legyen a parancs)?
A Space-X Mars-Project-je van a gépen!
-
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #22742 üzenetére
Emlékeim szerint ez nem WinToGo. Régen készült!
Leellenőrzöm!Hogyan tudom?ű
Jut eszembe, ez elég infó:
-
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #22738 üzenetére
A többi három lemezen előretelepített W11-ek vannak, de BIOS-ban le vannak tiltva, nem boot-olhatóak! Elméletileg!
Ha fontos, segít: ki tudom venni.Azért lett (RUFUS-os) MBR-es telepítés (Long time ago...) megvalósítva, mert eredetileg rakosgatós SSD-nek volt tervezve.
Ez változott, marad véglegesen(Ha-ha-ha...) ebben a gépben,
=> akkor legyen UEFI-s.
Ebben (elméletileg) van minden is a W11-nek...Ha convert -el lesz indítva az MBR2GPT, akkor megmarad a belakott rendszer? Jó lenne...
-
5leteseN
senior tag
Sziasztok!
Gondom van az MBR2GPT megoldással, a futtatás állítólag sikeres, de a közvetlenül ezután végzett Lemezkezelő-s ellenőrzés továbbra is MBR-t mutat:
Nem lett újra indítva. Kell? BIOS-ban kell "mókolni"(mit
)?
Előre is , ahogy jár
a jó-tapasztalatok alapján:
-
5leteseN
senior tag
válasz
Lalikiraly #22002 üzenetére
A Gépház=>Rendszer=>Kijelző-nél lesz a beállítási lehetősége annak, hogy mindkét kijelző ugyanazt mutassa(Klónozás).
Inkább úgy helyes meghatározni az "egy kijelzőnek vegye a 2 őt?", hogy "egy (összefüggő) Asztal-nak vegye a két kijelzőt". Így fogalmazható meg talán jobban az, hogy a két kijelző úgy viselkedik, mintha egy szokásos egy-Kijelzős Asztal folytatódna egy másikon, abban a pozícióban(alatta-felette, jobbról-balról), ahogy a Gépház-Kijelző-ben meghatározzuk, vagy ahogy automatikusan beállítja a Windows, amikor észleli a két Kijelző-t.
-
5leteseN
senior tag
válasz
Lalikiraly #22000 üzenetére
Kell egyszerre mindkettő?
Nekem nem szükséges egyszerre: én klónozni szoktam az így csak egy asztalt a két kijelzőre(1080p), majd a "lapos " kijelzőjét lecsukom. -
5leteseN
senior tag
Sziasztok!
Az asztali PC-t szeretném "takarékra rakni", mikor nem használom, hogy ne égessen W-okat ilyenkor. Erre az Altatás, vagy a Hibernálás ad lehetőséget, Ennél is a nem korlátlan erőforrásokkal kellene jól gazdálkodnom.
Például: Ha jól emlékeszem(jóval korábbról) a Hibernálás lementi teljes RAM-ot. Mind a 64GB-omat?
Nincs is ennyi szabad hely az 512BG-os SSD-men.Milyen megoldás/-ok lehetséges(ek) ilyen esetben?
-
5leteseN
senior tag
Igen, valóban megvan, csak általában(mindig
) bonyolultabb a Windows(vagy "barátai) nélkül telepíteni. Mire esetleg kezdene átmenni a köztudatba, hogy ezt hogyan lehet kikerülni, addigra pedig ez a (ki-)kerülő út változni szokott!
Ezeket fennt leírt piaci módszereket tanítják még a normálisabb főiskolákon, mint piaci(és egyéb erőfölénnyel való visszaélést), de a trendibbé váló fősulik influenszer oktatást tartanak ezek helyett "felesleges" tudnivalók helyett, meg az influenszerhez "hasonló" életbe vágóan nélkülözhetelen tudnivalókat. -
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #19290 üzenetére
King Unique
titán:"...Akkor vagy le kell tölteni és be kell tallózni a hiányzó IRST / VMD drivert, vagy kikapcsolni a BIOS/UEFI menüben azt a funkciót ha van olyan, lásd #11087."
A DELL oldaláról T5810XL(
)-hez letöltött 2019-es IRTS driver nem jó a W-11-nek. Mást nem találok. Bár XLnel írja a T5810-et(a gép saját magát sima T5810-ként emlegeti) nincs csak egy féle DELL T5810!
Ami DELL T5810-nek a BIOS-ban hol lehet ez az emlegetett funkció milyen néven. Én nem látok semmi gyanús/esélyes beállítást.
Milyen nevei lehetnek-szoktak lenni ennek a beállításnak? -
5leteseN
senior tag
Windows 10-röl ugranék 11-re, magyar 10-es, 11-es angolra frissíteném. Nincs aktiválva a 10-es. Lehet?
Az egyből W-11-es telepítés nem megy mert a 11-es hiányzó driver miatt nem tud települni a DELL T5810-re
.
Nincs(nem találtam) Windows 11 DELL támogatást a nevezett T5810-hez.A Windows 10 magyar, angol nyelvi beállítással lett felrakva, de nem teljes az "angolja". két legyet ütnék egy csapásra, ha lehet!
-
5leteseN
senior tag
válasz
Sungoo #19109 üzenetére
Én csinálnék egy USB-s külső tárolóra(USB 3-as kimenetre rakott USB 3-as pendrive-ra de még inkább valamilyen SSD-re) egy WinToGo 10, vagy 11-et a Rufus-szal, nem támogatott hardverre is tud, Windows-fiók nélkül, EFi/UEFi-set (stb...), és így a próba erejéig megmarad az eredeti Windows 7-ted.
Tudod próbálgatni tesztelgetni, elég-e a sebessége, egyebek...
Pár nap után meg majd eldöntöd!De ahogy jónak látod!
-
5leteseN
senior tag
válasz
Sungoo #19106 üzenetére
Igen.
Az nincs meg nekem a korábbi infókból, hogy milyen rendszeren tudtad keret nélkül lejátszani a kérdéses videót?
Ez valami "gyári"(hivatalos-szabványos) videó-file, vagy ismeretlen kódolási előzményű video-állomány.
A válasz kiszűrheti a hibás kódolás/konvertálás/hibajavítás hibaforrást. -
5leteseN
senior tag
válasz
Sungoo #19099 üzenetére
Ha nem bizalmas a videó, akkor rátenném egy "ceruzára" (pendrive) és néhány útba eső ismerősnél teszt-lejátszanám, hogy ott is van-e ez a hiba. TV-box-on is nézném, illetve Apple gépen is, ha tudod.
Ha olyan a formátuma, akkor a TV lejátszón is tesztelném. Ha ezek mind kerettel játszák le, akkor bele van a videóba kódolva a keret. Nem ismerem a videó-állomány előéletét, de DiVX-es átkódolásoknál (és egyéb nem teljesen szabványos, vagy sérült és javított videóknál) fordul elő ilyen "mellékhatás".
Ez esetben átkódolód-levágós lépés következik, vagy a Yt-on elérhető valamilyen más formátumban, akkor azt kell megkeresni és letölteni.
Egyre biztosabb, hogy ez nem a te számítógéped hibája, megnyugodhatsz!
-
5leteseN
senior tag
válasz
Sungoo #19093 üzenetére
Ha másik video-lejátszónál is megvan ez a "hiba", akkor a "keret" is bele van kódolva (magyarul: hiba) a video méretezésbe.
Én megnézném más lejátszóval is.A nem teljes képernyős lejátszásnál például nekem is van keret a Yt-on néhány videónál a "képernyő-szélességű"(x2-es ?), lejátszásnál, ami teljes-képernyős üzemmódba váltva eltűnik.
Egy próbát megér, pikk-pakk lehet telepíteni ehhez a próbához lejátszót: MX-Player, MBPC, a Windows-ét is érdemes kipróbálni...
Ha csak egy (kiemelten fontos) videónál van ez a probléma, keresnék egy másik kodek-kel készültet(ha pl ez egy film), vagy átkódolnám és közben levágnám a keretet. Ez már a videó-kódolók Ph-s szak-fóruma lenne, de ott ez nem lenne egyedi kérés!
-
5leteseN
senior tag
A Pro az igényes átlag(és feletti) egyéni felhasználónak van bőségesre méretezve(kis cégnek is kb a "rendben van", szint), amibeszerzési forrástól függően 30-50e Ft.
A Pro Workstation a következő, nevéből következően profi munkaállomásokra méretezve(munkára, 2D-3D, CAD-CAM, AI/MI?...) 300e(+) Ft.Tudás arányaiban, összegek nagyságrendileg.
-
5leteseN
senior tag
Keresztgyerek ajándéknak menne a főleg használt elemekből épített szuper-PC.
Mivel nem tudom mire fogja-akarja használni, W10-et és W11-et is feltennék neki a 2GB SSD-re, kettős indíthatósággal(dual-boot), hogy majd kiválasztja és aktiválja már amelyiket akarja.Meg tudom csinálni(most még mindkettőt aktiválás nélkül)?
Ha igen, hogyan javasolt? -
5leteseN
senior tag
válasz
Csorbi #18516 üzenetére
Igen, ezt használnám, hogy ne a net-nézegetéskor szükséges méretből vegyen el erre is, ezért tenném a kép (általában nem annyira fontos) bal-jobb szélére. Nem akarok egy 42-es (TV-)monitort forgatgatni ilyenkor függőlegesbe, utána meg filmnézéshez, sok-egyebekhez meg vissza vízszintesbe.
Nincs ideje ezt a korábban meglévő lehetőséget berakni a W11-be Mikro-Ms-éknak, mert a világ-megváltó oltóanyagokat kell kísérletezni!
"Hurrá!" -
5leteseN
senior tag
A Tálcát lehet már végre a bal oldalra rakni?
"Gyárilag"! Nem "mókolva".
-
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #18504 üzenetére
Most nézem, hogy előbb a Windows 10 WinToGo-ról kellene a Windows 11(22H2 vagy "egyből" a 23H2) WinToGo-ra lépni.
Erre vonatkozott volna a kérdésem, csak elírtam! -
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #18504 üzenetére
Köszönöm!
-
5leteseN
senior tag
W11 22H2 Pro-ról lépnék fel W11 23H... Pro ra. WinToGo!
Tudok?
Hogyan?
-
5leteseN
senior tag
Érdeklődöm: Ha Windows 10-ről lépek tovább W11-re(lehetőleg a 23H-sra tenném), akkor a W10 alatt a "vas" elemei miatt felrakott meghajtó-programok maradnak?
-
5leteseN
senior tag
válasz
Csorbi #18483 üzenetére
Hasonló tapasztalatim voltak, én is ezért letten boot-olós klónozós: az élő Windows alóli klónozásnál 3(+):1 arányban vesztett a program (sikertelen klónozás), a boot-olós klónozásoknál megoldásoknál 10(+):1 arányban nyert(sikeres volt) ugyanaz a pár évvel ezelőtti ingyenes változatú program.
-
5leteseN
senior tag
válasz
Csorbi #18473 üzenetére
Nem viszem semmilyen más irányba, ezek mind ott vannak a Hiren's ISO-ban, +szinte minden mással, amire egy esetleges probléma esetén szükség lehet.
Ugyanúgy tudja mezei-klónozni, mintha a futó rendszer alól próbálná saját magát klónozni.
Ami nekem önmagában némi ellentmondás, de sikerült már ebben a formában, nekem is... Sokadszorra.
Ahhoz képest nekem, saját tapasztalatból, sokkal jobbnak, biztosabbnak tűnt, hogy egy másik futó rendszerből klónozok egy "passzív" Op-rendszert.
Ez az én szubjektív véleményem.A Hiren's-ből (ha már kéznél volt ez a lehetőség is
inicializáltam az összes itthoni és ismerősöktől gyorsan begyűjthető SSD-ket is, ami feladat pár hete komoly hozzászólás-özönt generált.
Illusztrálom, hogy nálam hogyan ment a 100(+)-os hozzászólásos feladat megoldása minden esetben : Pikk-pakk! -
5leteseN
senior tag
válasz
Grizzlu #18471 üzenetére
Én azt javaslom a saját tapasztalat után(sok időpazarló próbálgatás után), hogy töltsd le legújabb Hiren's Boot/Rescue ISO-t(Windows-os az része, az ami ez esetben játszik, hirtelen nem találom=> "Gugli"), és Rufus-sal telepítsd fel boot-olósnak a pendrive-ra. Ha a kettős(UEFI és-vagy EFI) változattal rakod fel(erősen javasolt, a Hiren's oldalán le van írva, hogy hogyan, mindez pedig azért mert:), akkor majd "mindenen" tudod használni, mindkettőn sikeres boot-olással elindul, kipróbáltam.
Egy Ventoy-os változatban valószínűleg ezért nem tudtam a Hiren's-t használni, mert az UEFI-s lett a felrakott ISO(vagy a Ventoy vagy a Hiren's, vagy mindkettő) és nem indult a régi, EFI-s gépen. Ne tegyél semmi mást a Hiren's pen-re, nem is nagyon kell más. Ha kell mégis, akkor meg fel tudsz vele csatlakozni netre is, és ...
Nekem most ez az IT-s "svájci-bicskám"!
-
5leteseN
senior tag
válasz
Doky586 #18459 üzenetére
Én nem használok Bitlocker-t, és régebbi gépekre is hasnálom, ezért MBR-t kell beállítanom. Ez esetben i lehetséges?
Igen partícióra gondoltam, de a Gépház a "Lemez" kifejezést használja, majd utána a "Kötet"-et.
Elírtam.
"Kötet"-et kellet volna, ha szó szerint idézem, ahogy akartam is, az elírás lett belőle. Bukta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!