Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gedeon31
addikt
Ha nincs a gépnél mennyi idő múlva kérje a Windows az újbóli bejelentkezést opciót hogyan tudnám elérni?
-
jimmy399
senior tag
válasz
teptep
üzenetére
@azbest:
@teptep:A rendszer működik hiszen mindíg töltőn van a gép.
Nem a boot sorrenddel van a baj, hanem megy a gép folyamatosan és egyszer csak újraindul és eltűnik az ssd a gépből amit a bios se érzékel. Egy forced ki-be kapcsolás után mintha mise történt volna ismét működik.
Ha az elem merült volna le csak írná a bios indítás során, ezt már 25 éve is írta az akkori gépen hogy low battery. -
cigam
titán
Természetesen próbáltam, hiszen az SMB megosztás is így működik, de valamiért nem engedett be.
cog777
Az egy új, telejes önálló fiók lesz.Talán a helyi fiókhoz is beállíthatod a onedrive-ot.
Amúgy nem egyszerübb RDP helyett böngészőbe belépve kezelni közvetlenül a onedrive-ba? -
teptep
őstag
-
The Goth
tag
Azt be lehet valahogy állítani, hogy a gyári fájlkezelőt megnyitva a D,
vagy az általam kiválasztott meghajtót nyissa meg alapestben?
Vagy csak ezért kelleni fog 3rd party soft?
A beállítások közt csak a "Kezdőlap" és az "Ez a gép" opciókat ajánlja fel.
24H2 legfrissebb. -
azbest
félisten
válasz
jimmy399
üzenetére
Gondolom lemerült az akku.
A cmos elem is vagy lemerült és ha az akku lenullázódott az sem táplálja a beállításokat tartalmazó memóriát vagy újabb gépekben előfordul, hogy már nincs cmos elem sem. (A tiedben valsz van még [link] )
A kikapcsolt gép is meríti az akkut, főleg az újabb gépeknél. Hagyd töltőn, ha sokáig nem használod, mert a az akkunak nem tesz jót, ha rendszeresen úgy le van merítve, hogy a védelem leválaszta teljesen.#23089 teptep
attól függ mennyit kell akku nélkül állnia. Ha rendszeresen a cmos elemre kell támaszkodnia, akkor leszívja sokkal korábban. -
V.Stryker
nagyúr
Van lehetőség arra, hogy a messengert és a whatsapp-ot a tálca helyett a traybe rakja be az óra mellé?
-
teptep
őstag
válasz
jimmy399
üzenetére
Mérd meg a gombelemed feszültségét.
https://community.acer.com/en/kb/articles/14725-cmos-battery-replacement -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem tudom, mire gondolsz miről szólt?
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Nemrégen telepítettem egy Windows 11 24H2-t párom laptopára. Windows 10 22H2-nél is csinálta azt, hogy megy a gép 1-1,5 hétig lecsukott kijelzővel, és egyszercsak, mikor felnyitjuk akkor random időközönként a BIOS fogad, hogy válasszak boot eszközt, mert nincs miről indulni. (Onnan lehet tudni, hogy megint elszállt a gép, hogy a centillátor süvít benne olyankor)
CTRL-ALT-DEL, checking media... hibaüzenet.
Ki kell kapcsolni, hogy ismét indulni tudjon a rendszer, mintha futás közben eltűnne a rendszerből az SSD (M.2) és aztán csak ki-be kapcsolás után jelenne meg ismét.
Ismétlem Windows 10 alatt is csinálta, és az eseménynaplóban semmi információ nincsen.
Ma kapcsoltam ki az auto újraindítást, mert eddig be volt pipálva.
A konfig:Acer Aspire A315-42G 16 GB RAM,
SSD: KINGSTON SNVS500Gsmart:
Critical Warning,,0,00,0,Engedélyezve
Composite Temperature (Kelvin),,313,00,0,Engedélyezve
Available Spare (Percent),,100,00,0,Engedélyezve
Available Spare Threshold,,10,00,0,Engedélyezve
Percentage Used,,23,00,0,Engedélyezve
Data Units Read (512000 b),,53 146 469,00,0,Engedélyezve
Data Units Written (512000 b),,29 466 321,00,0,Engedélyezve
Host Read Commands,,483 769 359,00,0,Engedélyezve
Host Write Commands,,509 996 439,00,0,Engedélyezve
Controller Busy Time (minutes),,113 800,00,0,Engedélyezve
Power Cycles,,236,00,0,Engedélyezve
Power On Hours,,18 088,00,0,Engedélyezve
Unsafe Shutdowns,,46,00,0,Engedélyezve
Media and Data Integrity Errors,,0,00,0,Engedélyezve
Number of Error Information Log Entries,,0,00,0,Engedélyezve
Warning Composite Temperature Time (minutes),,0,00,0,Engedélyezve
Critical Composite Temperature Time (minutes),,0,00,0,EngedélyezveValami tipp?
-
cigam
titán
válasz
cog777
üzenetére
Rendszer -» Távoli asztal
Ugye itt tudod ki-be kapcsolni a szolgáltatást, és alatta van egy opció "Távoli asztal fehasználói" Itt tudod hozzáadni, hogy a rendszered mely felhasználói léphetnek be távolról.
Nálam MS fiók van, és és jelszó nélküli bejelentkezés, és nem enged be. Viszont ha készítek egy helyi felhasználót, és hozzáadom az engedélyezett felhasználókhoz, azonnal beenged. Hogy MS fiókkal hogyan lehet belépni, az rejtély. -
cog777
őstag
"cog777
Melyik OS verzió van fent a PC-n Home/pro/... ? A távoli hozzáférést engedélyezted, felkonfiguráltad, hogy az adott user is hozzáférjen távolról?"
Nem lattam a hozzaszolasod
mar nem vagyok a gepemnel.
Pro verzio, engedelyeztem a tavoli hozzaferest."felkonfiguráltad, hogy az adott user is hozzáférjen távolról?"
Ebben nem vagyok biztos, mit kell csinalni. Kereso olyan talalatokat hozott ki hogy tiltsam le a PIN es a cameras belepest stb. De total nem jott be. Ha van tipped, akkor megkoszonom, szerdan kiprobalom. -
tomp
félisten
11. generációs i3-as Expertbookom van ami nem kínálja fel a 24H2-t.
Olvastam az Intel SST és ujjlenyomatolvasós hibáról...
Nálam Intel SST 10.29.0.10898 van ami a leírás szerint oké viszont van ujjlenyomat olvasó is. Van valami részletes infó, hogy konkrétan milyen ujjlenyomatolvasókkal van gond? -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
"Mútkor" mondtál (írtál) valamit. Keresem, de nem találom... (első osztályú megközelítés volt az adott témában, de tényleg... HÚN van?)
-
Rinkasime
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Akkor jól emlékeztem, köszönöm!

-
-
Rinkasime
tag
Egy fura kérdés: tudok friss windows-t telepíteni fizikai billentyűzet nélkül?
-
-
Kiflikoch
csendes tag
A boot menüben miért tudok a Wi-Fi-re csatlakozni?
Oda nem kell driver? 🤔
Nem is értem, miért van ott, meg a hang is.
Elnézést, ha butaságot kérdezek! 😊 -
-
XZoli
aktív tag
Úgy gondoltam itt az ideje felrakni az új windows 11 24h2 tiszta telepitésel. Sajnos 4% - 40% telepitésnél kifagy a telepítő kiszedtem minden "felesleges dolgot hangkártya videókártya" és még így is lefagy korábbi windows 11 verziókal is kifagy a telepités elötte semilyen gondom nem volt stabil volt a rendszer. Mérgembe felraktam egy ubuntut simán megy semmi gond. mibe köthet bele a windows telepítő, amitől kifagy az ubuntu köszi meg jól elvan?
-
Csorbi
addikt
válasz
Kiflikoch
üzenetére
Honnan tudod, hogy a tiédben Realtek van és nem Mediatek? A gyártó az oldalán mindkettőt letölthetővé teszi.
Egyértelműen beazonosítható a gyártó az eszközkezelőben itt:
A Vendor ID-t kell nézni:
A PCI\VEN_10EC a Realtek.De egyébként a DeviceHunt oldal is segít a beazonosításban.
-
-
cigam
titán
válasz
Kiflikoch
üzenetére
Jogos

A BT és WiFi általában együtt vannak. A gyári oldalon nyisd le a Wifi (és Bluetooth) driver szekciót, mert alatta ott vannak a Mediatek driverek is. Lehet nem is Realtek, hanem Mediatek chip van a gépedben.
Elméletileg a MyAsus app a megfelelő drivereket tölti le/telepíti. Vagy az csak frissíteni tud? -
cigam
titán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Igen, közben láttam....
Újratelepítéskor simán törölhető, mert a TPM chipben tárolja a kulcsát. Amúgy érdemes a Bitlocker jelszavát kideríteni/elmenteni egy biztos helyre, mert anélkül gondba is kerülhetsz. Pl. ha elromlik az alaplap, és átrakod egy másik gépbe az ssd-t, a titkosító kulcs nélkül nem fogsz hozzáférni.
Alapesetben az online fiókodba menti a a feloldó kulcsot, de létrehozáskor felajánlja a mentés/nyomtatás lehetőségét is. Hogy 24h2-n hogy működik nem tudom
cog777
Melyik OS verzió van fent a PC-n Home/pro/... ? A távoli hozzáférést engedélyezted, felkonfiguráltad, hogy az adott user is hozzáférjen távolról?Kiflikoch
Az eszközkezelőd mutasd, ott rendben lévőnek tűni a wifi? Nincs a gépen egy HW-es kapcsoló a wifi kikapcsolására, esetleg dedikál gombkombináció? -
Kiflikoch
csendes tag
-
cog777
őstag
Lenne egy kerdesem a tavol asztal kapcsolatrol.
IPad-rol probalok bejelentkezni a laptopomba. MS fele Windows App Mobile-t telepitettem fel.
Beirtam az IP cimet, (tudom ping-elni a laptopot), keri a felhasznalo nevet es jelszot.
Felhasznalo nevhez beirtam az MS account-os neve, + jelszot. Nem enged be.
Kikapcsoltam a "For improved security, only Allow Windows Hello sign-in for Microsoft accounts on this device." opciot is. Hatha ker jelszot... de nem enged be.Egyeb otlet?
Ha nem megy, akkor lehet kenytelen leszek egy Anydesk-eet vagy valami mast feltenni, pedig inkabb szeretnek MS sajat megoldasainal maradni. -
V.Stryker
nagyúr
Ahogy lentebb írták, ez kikerült. Egyszerüsíteni lehet, de variálni nem. Az egyszerüsítés meg pont azt nem hozta, ami nekem kéne. Csak visszarakják majd az 56H2-be.

Néztem, hogy a kétfelé partícionált ssd-m mindkét partíciója titkosított, gondolom a win magától csinálta. Ezt majd simán fogom tudni törölni egy új rendszer telepítésekor vagy előtte fel kell oldani win alatt a titkosítást? -
mokus1
addikt
Sziasztok!
Települni akart a pc-re a 24h2. Viszont sajnos hibába ütközött, azóta fel se kínálja? Mit lehetne csinálni? A laptomomra ugyanez sikeres végbe ment.
-
coco2
őstag
Hálásan köszönöm a reakciókat

Szerintem ennyivel beérem

-
coco2
őstag
Kompatibilitási kérdés.
Van-e itt aki laptopon van AMD mobil cpu-val win 11-en? Bármilyen Ryzen 5 xxxxU cpu.
Anno win 10 kezdeti időkben sokat lehetett hallani róla, hogy ryzen cpuval a magok csak alacsony órajellel mennek, hogy video driver kisebb teljesítményen fut, hogy memóriából csak fele annyit lát a win, hogy még kék halál is előfordult, és nem emlékszem rá, még mik. Kíváncsi lennék, mostanra win 11-el van-e hasonló sirám, vagy azok régen csak történelem?
Előre is köszönöm.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ezeket a kapcsolókat valahogy lehet változtatni, hogy számomra hasznosabb kapcsolók legyenek itt vagy ezek fixek?
-
Khaosz55
addikt
Most próbálok egy Win 11-et indtallálni egy szűz gépre. Csináltam egy WIN11 memórikártyára telepítőt [link] .
Felraktam, megadom a cd key-t, és most létre akarok hozni egy Microsoft fiókot, meg is jön a kód a gamailre. Után a jönnek ezek a képek vagy hnag file-ok ami alapján ellenőrzi, hogy robot vagyok-e.
Megcsinálom, sikerül, de nem lép tovább hanem ismét a képeket avgy hang filet csináltatja meg velem, hogy kiderüljön, hogy robot vagyok-e.
Mégis mi a gond? Van netkapcsolat vezetéseke, ha megszakítom a netet nyilván nem megy. -
V.Stryker
nagyúr
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Win 11 install kérdés. Néhány blog szerint (mint pld ez), win 11 clean install kb 20 giga, win 10-re ráhúzva kb 36 giga.
Ebből nekem úgy tűnik, halom sok win10 anyag megőrzés alatt marad. Le lehet utólag törölni azt a 15+ giga anyagot? Vagy akinek kedves az a 15 giga, jobban tenné, ha clean installal telepítene 11-et?
-
cigam
titán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Cipőt a cipőboltból. A google találatai között ott van a legtöbb laptopgyártó mt7921 driverére mutató link. Elballagsz a laptopodnak megfelelő oldalra, és onnan töltsd le, a wifi driverét.
A már telepített driver lementésére léteznek célprogramok, pl. [link]
Külön program nélkül is megoldható:
dism /online /export-driver /destination: C:/DriverBackup -
azbest
félisten
igen, azt mondja ha upgrade volt, akkor benne marad, tiszta telepítésnél az ms nem teszi fel. Korábban így lett fizetős opció az ms féle hevc, mpeg2 és av1 codec is a storeból. Így spórolnak a licenszdíjakkal. Nélkülük lehet kisebb felbontásban megy csak némelyik streaming előfizetés pécén.
Van ahol azt írják, egy anwave nevű tool-lal le lehet töltetni az ms update-ről az ms csomagot hozzá [link]
Régen, még a win7-es előtti időkben is kellett codec csomag a gépekre, persze volt mindenféle kétes tartalmú is volt. De az ffmpeg kb tartalmazott minden fontosat [link] csak lehet ez nem integrálódik az ms böngészőkbe és appokba streaming lejátszásnál.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
A Windows 11 telepítő nem ismeri fel a wifi kártyámat, így egy kis madzaggal valami hálózati végponthoz kell kucorodnom a telepítés idejére. Ha legközelebb nem akarok ezzel szívni, akkor elegendő ha az eszközkezelőben, az illesztőprogram adatainál lévő fájlokat felteszem a telepítő adathordozóra és onnan belinkelem? A gyártó csak exe-t tesz közzé, inf fájlokat nem.
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Tényleg kimaradt az AC3 az 24H2-ből?
Ez hagyján, de tényleg nem tudom feltenni a codecet??Szóval klín install volt, nem uprade.
És lám, sok filmnek most nincs hangja a beépített Media Player-ben.
Mind kiderült most, írják is: ha nem update volt, akkor nincs már benne gyárilag a codec:
Codecs in Media Player - Microsoft SupportÉrtem-értem, le lehet játszani más szoftverekkel, pl. VLC és társai. (És ki is próbáltam, működnek.)
Hanem nekem a gyárilag adott Media Player-ben is kéne ez a képesség, ugyanis használom a LAN-on belül a streaminget a tévére. (dlna szerverkedés, hiszen nem akarnék pendrive-ozgatni esténként)
És így most nem megy: A lejátszó megtalálja a megosztott tartalmat, de ő is úgy tesz, mint ahogy amúgy a beépített Media Player is tesz: kép van, hang nincs.(Nyilván letöltöttem egy kodek pakkot, a K-Lite-ot, nem segített.
És nyilván gugliztam, ajánlottak 350 forintos meg 0 forintos app-ot az MS Store-ból, és az ingyenes nem segített.)Most tényleg kell adnom az MS-nak +350 forintot a gép mellé???
-
válasz
alratar
üzenetére
Szerintem felesleges ezt a Recall-t túlaggódni. Ha nincs ott a menüben [kép] a menüpontja akkor nem működik mert nincs. Pont.
A kis indiai emberke ha azon aggódik hogy ha ellopják a ssd-jét és beteszik egy Copilot kompatibilis gépbe akkor be fog kapcsolni, majd visszacsempészik az én gépembe... Ez már túl ... -
King Unique
titán
-
tomp
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Sziasztok. Megjelent egy ikon az asztalon. Hol tudom ezt kikapcsolni?valami képpel kapcsolatos, azt sem tudom hogy került oda. Köszönöm.
-
Bluerainbow
Közösségépítő
válasz
Bluerainbow
üzenetére
Érdekesség. Ma frissült magától a win 11 23h2 - 24h2re. Ujrainditás után meglepődve tapasztaltam, hogy minden pipa zöld (LeoMoon CPU-V) és megy a Nox Player is. Tiszta telepitésnél továbbra sem múködik. - csak gondoltam leirom.
-
Kiflikoch
csendes tag
A telepítés melyik szakaszában nem kell már a telepitő USB?
Pl. első újraindulás, vagy amikor a nethez akar csatlakozni?Köszönöm!
-
DrKapocs
őstag
válasz
DrKapocs
üzenetére
A tegnapi napon megérkezett a +8 GB RAM, illetve az 512-es SSD. Ma beleraktam a gépbe és feltettem a Win11 Pro-t. A 10 Pro kódját elfogadta, elkezdtem visszarakni mindent. Eddig minden rendben. Pár ismeretlen eszköz van a gépben az eszközkezelő szerint. Különösebben nem foglalkoztam vele, látszólag minden rendben van, még az ujjlenyomat olvasó is simán megy. A HDD-n lévő BitLocker sem okozott gondot, a HDD-t is szépen hozzáadta.
Hosszútávú tapasztalatom persze nincs, de nem tűnik lassabbnak a rendszer a kb. 4 éve üzemelő 10-nél. Sokkal több az animáció, az biztos. Nekem kicsit sok.
Köszönöm a segítő meglátásokat mindenkinek!
-
Csorbi
addikt
Én a lista alapján védelem (protection) szempontjából a kevésbé jók között látom, egyenértékű a (számomra ismeretlen) BKAV és a K7 megoldásaival, ennél rosszabb már csak a semmitmondó NetProtection nevű csoda van.
Az összes többi ismert AV a MS megoldása felett áll, hangsúlyozom, védelemben.
-
cigam
titán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Bőven elég a Windows gyári védelme. Nézz meg egy Víruskereső tesztetet, évek óta a legjobbak között van az MS megoldása.
Ha nem használsz warez kiadásokat, kicsit is odafigyelsz a biztonságra, az Eset kergetőjével sem vagy beljebb.
Persze ha téged megnyugtat, hogy külső gyártó termékét választod, akkor is inkább egy olyan verzióért fizess, amit valóban nap mint nap használsz. pl. Eset esetén teljesen felesleges a nagyobb kiadást megvenni, ha nem kell jelszókezelő, VPN,... elég az Essential is. [link] -
tomp
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megszoknám ha működne de a céges fiók jelszavát nem fogadja el...
Office-ban lévő Outlookban hibátlanul megy de nem szeretem, hogy egybe van a személyes és a munkahelyi címem.
Pont emiatt szerettem a Postát. Az kizárólag munka. -
V.Stryker
nagyúr
Eset Smart Security-nak van értelme ha minden natív gyári védelem be van kapcsolva a win11-ben?
-
-
tomp
félisten
A Posta appot használom a céges emailre de most már egyre erőszakosabb, hogy az Outlook (New) appot használjam. Nekem az nagyon tré. Nem győzöm törölni.
Van valami tartós megoldás, hogy ne telepítse naponta újra az új appot?
-
Sziasztok,
Gondokom már páran használjátok a 24H2-öt.v Én még nem frissítettem , a Recall miatt.
Aki i en az meg tudja erősíteni, hogy kikapcsolható-e?
Tudom, hogy az a mondás, csak Copilot+ PC kapta meg, de én találta, egy ilyet
Íhttps://youtu.be/AZi_8VtFa-A?si=w7AVc-ouBgeByEKF -
V.Stryker
nagyúr
Régen amikor windows használtam, akkor javasolt volt néha egy ilyen cache törlés futtatás, vagyis akkor CCleanert használtunk, hogy kicsit a regisztryt, meg a felhalmozott felesleget kitakarítsuk.
Ezeket mostanság is javasolt csinálni? Ha igen, mivel szoktátok? -
coco2
őstag
Windows stabilitási kérdés. Kellett valaha valakinek windows 10/11-et újrahúznia windows problémák miatt?
Anno win xp / win 7-et kb 9-10 hónaponta újra kellett húzni, mert csúnyát lassult, crashelni kezdett és hasonlók. Az tűnt fel nekem, hogy win 7 hátra hagyása óta (w10-re tértem akkor) nem futottam bele olyasmibe.
Itt a több szem többet látott elv végett tettem fel ezt a kérdést. A reakciókat előre is köszönöm.
-
CirrMee
addikt
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Sziasztok
Azért csak felteszem ezt a kérdést. Nem használtam még Win11 et, csak 10 et.
Új gép, új telepítés. Érdemes a win11 et felraknom, vagy jó az a jó öreg win 10?
Mik a tapasztalatok?Csak a Windows 95 -öt szabad használni. Azóta valahányszor jött egy újabb, az sokkal sz*rabb lett az álmoskönyvek szerint...
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
mar nem vagyok a gepemnel.