Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
Köszönöm szépen a válaszokat.
Meg fogom próbálni.
Nem csak a kikapcs menüvel van gond.
És nem egy bizonyos alkalmazással, több külön alkalmazás ugyanazt a problémát dobja. Tehát maga a W11 kezel vmit rosszul.
Pl megnyitok egy alkalmazást bármelyiket, pl beépített file kezelő, és megnyílik az ablak, van menüsor de ures az ablak és tölt, azaz csak úgy csinál mintha. De sose tölt be.
Be kell zárni és újra nyitni, és jó.
Az Xbox alkalmazás letöltött alkalmazásainak egyiknek sincs ikonja az asztalon. Megnyílnak és futnak, de nincs ikon. Azt még nem néztem meg a windows menuben az alkalmazásoknál van e ikonja.Pl MS solitaire, nincs ikon.
Ha haza értem majd megnézem.
És frissítem is mind ahogy írtad.Lényeg hogy sok kis fura hibái vannak.
AMD Ryzen9 cpu. Semmihez nincs semmi telepítve csak ami kell. Pl nvidia driver only. És minden más is így van. Semmi utility, piszkátor, se húzó, semmi.
A gepben csak a ram van 3600-ra állítva mert olyan ram van benne, és ennyi van állítva a biosba meg w11 nek engedélyezve a hülyesége, semmi sincs húzva se semmi. -
A Windows Defender visszaállítása segíthet, ha problémákba ütközöl vele. Íme néhány módszer:Windows Security alkalmazás visszaállítása
Nyomd meg a Win + Q billentyűkombinációt, és keresd meg a Windows Security alkalmazást.
Kattints rá jobb gombbal, válaszd az Alkalmazás beállításai lehetőséget.
Görgess le, és kattints a Visszaállítás gombra.Windows Defender szolgáltatás újraindítása
Nyomd meg a Win + R billentyűket, és írd be:
services.msc, majd nyomd meg az Entert.
Keresd meg a Windows Defender Antivirus Service szolgáltatást.
Kattints rá jobb gombbal, válaszd az Újraindítás lehetőséget.Windows Defender újratelepítése PowerShell segítségével
Nyomd meg a Win + X billentyűket, és válaszd a PowerShell (Admin) lehetőséget.
Írd be az alábbi parancsokat, és nyomd meg az Entert:Set-ExecutionPolicy Unrestricted Get-AppxPackage *Microsoft.Windows.SecHealthUI* | Reset-AppxPackage
Indítsd újra a számítógépet.
Windows Defender teljes visszaállítása
Nyisd meg a Parancssort (Admin), és futtasd az alábbi parancsokat:
sc stop WinDefend sc start WinDefend
Ez újraindítja a Defender szolgáltatást.
Ha ezek után is problémákba ütközöl, érdemes lehet egy rendszerellenőrzést futtatni vagy a Windows újratelepítését megfontolni. További részleteket találhatsz itt.
A PowerShell-es teljes reinstallon kívül minden megvolt. -
mexel
veterán
Köszönöm, ismerem, de nem fontos itt jelenleg, egyébként egész jól összehozott kis progi.
Ha jól emlékszem talán két éve lehetett a win10-nél hogy egy frissítés után nem lehetett szinte semmi usb-s nyomtatót telepíteni márkafüggetlenül, illetve a meglévőek nem nyomtattak. Azt hiszem a a KB5014666 volt a ludas.
A hivatalos driverek nem működtek. Valami sebezhetőség miatt változtattak, és ha jól emlékszem virtuális portra lehetett telepíteni valahogy, de talán csak egy javítás után működött a dolog, szívás volt egy ideig, de nem emlékszem pontosan mi is volt akkor a hirtelen megoldás.
Ezért kérdeztem most rá hogy talán hallott-e már valaki valami ilyesmit amikor ezt a hibát észrevettem - illetve ilyen jellegű változás lehetet-e csak más téren, de a reakciókból úgy látszik nem :) -
cigam
titán
-
NY_A
őstag
Köszönöm. Megnézem a linket amit betettél.
Chrome pucoláson és autostart ellenőrzésen már túl vagyok. Próbáltam mindent leállítani, hogy semmi se induljon autostart hátha valamivel együtt jön de akkor is feljött a chrome. Ha törlöm a böngészőt, akkor meg a Windows akar javasolni böngészőt hozzá storeból, hogy meg tudja nyitni ami indulni akar. Érdekes. -
bebeago
tag
Próbáld ki ezt, én ezt használom (24H2):
Alternate Font Sizer
Ingyenes, tud magyarul, elmentheted a beállításokat, adott esetben a mentésből vissza is állíthatod, akárhányszor változtathatsz a méreteken.
A beállítások akkor lépnek életbe, ha kilépsz, és újra belépsz a fiókodba, vagy újraindítás után. -
King Unique
titán
Az nem terelés volt, hanem az ingyenességhez eleve kapcsolódó Windows 10 digitális licenccel és termékkulccsal aktiválását a Windows 11-nek, amit igen, akkor elismerem, hogy én említettem.
De akkor most már remélhetőleg minden tiszta és sikerült pontosítani az ingyenesség, automatikus aktiválás, M365 platformtámogatás, C2D PC-re telepíthetőség és egyéb fogalmakat is.
-
King Unique
titán
Az előbb még az ingyenességről volt szó, nem az aktiválásról. De egyébként Windows 10/11-nél csak az elején, 1x kell aktiválni, utána már automatikusan aktiválódik digitális licenccel, az előtelepített PC-ket még eleve nem kell manuálisan aktiválni mert BIOS/UEFI OEM Key megoldással eleve automatikusan aktiválódnak.
M365 Linuxokra mondjuk eleve nincs is, ott azzal valóban nem kell...
23H2-ig simán telepíthető C2D PC-re Windows 11, max. a 24H2 és újabb nem fog menni az SSE4.2/POPCNT hiánya miatt.
-
King Unique
titán
Az manapság már egyre kevésbé érv, vagy jóformán már szinte semennyire, mivel tele a net pár ezres Windows termékkulcsokkal, meglévő Windows 10 termékkulccsal és digitális licenccel ingyenesen aktiválható a Windows 11 is, egyéb módon amúgy is ingyenesen aktiválható amihez még KMS bohóckodás sem feltétlen kell mert már akár digitális licencet is lehet ingyenesen generálni néhány kattintással, + ott vannak az egyes cégek és oktatási intézmények által ingyen biztosított eszközök, Windows (és M365) licencek, stb.

-
5leteseN
őstag
...hasonló tapasztalatok, Linux-ok lazán száguldanak az EU-s (presztízs-)selejtezett laposokon, (feleslegesen)lecserélt (Ny-Eu-s)banki-önkormányzati brand-asztalikon(DELL/HP/No-name...).
Én kb fél-tucat helyre tettem Linux-ot: tizesből+(e-HUF) megtáltosodtak az előtte kidobásos gépek ennyi összegből.
Egy kis (128-256GB-os)SATA-SSD+(4+GB)RAM-mal.
A használt alternatívák 50-60e HUF-tól indulnak, teljesítmény kompromisszumokkal, kérdő-jelekkel általában.
Bevallom nem tipikusan Bp-Buda-i lakosú ismerősök, hanem már a nyugdíjból gazdálkodós réteg, kapcsolattartásra, net+mozi+pénzügyek területekre.Az új-garanciás, friss-ropogós, W11-es természetesen jobb, csak...
-
Geth
veterán
Ah, akkor ez csak egy vélemény, jogos.
Én ugyanezeket (ügyfélkapuzás, netbankolás, mail, böngészés - én ezt röviden netezésnek rövidíteném, rendes Start menü, rendes tálca, egyszerű és átlátható felületetek, nem kell félni a kártevőktől, jól futott az adott hardveren, végig frissült magától rendben, fájltípus-megnyitás nem mászott el, stb.) megcsináltam anno Win10-el, évekig nem nyúltam hozzá.
6 éves munkagép megy itt is Win10-el, közel non-stop.
Egy olyan pont jó lett volna, amiben tényleg kidomborodik valami előny
(Szerintem ennyire basic használatra tökmindegy melyik élő platformot választja magának az ember. Én csak azért pakoltam Win-t ide-oda, mert arra van meg az automatizációm, linux esetén csak szerverre csináltam meg a pár perces deploy-t.) -
vlevi
nagyúr
Ez addig igaz, amíg te magad használod, és ismered, vagy pedig van kedved keresgetni.
De, amint valamelyik nyafogós családtagnak telepítesz Windows + MS Office helyett Linux + Libre kombinációt, rögtön jön a sírásrívás, hogy ezt se találom, azt se, hol van ezen a k***a gépen a nyomtatás, ésatöbbi, aminek a végén te őrülsz bele, vagy felrax egy windowst.
Soxor már az is kiveri a biztosítékot a felhasználóknál, amikor Win7-ről 10-re, majd pedig 10-ről 11-re kell átállni. -
DrKapocs
őstag
Igen, megfogadom a tanácsod. Nincs fenn Avast (marad a Defender) és Cyberghost sem a mentésben. Erre a kettő dologra gondoltam, mint forrás. Erasert is töröltem, az benne volt a mentésben. Tudom, hogy nem lehet kinyomozni az okot, inkább arra voltam kíváncsi, hogy találkoztatok-e már hasonlóval. Cyberghostot sem teszem vissza, az sincs fenn még a mentésben. Gyanús ez a Privacy guard is, bár nem volt bekapcsolva. Fene tudja. Nem sok idő van már a Cyberghost prémiumomból, nézni kellene valami olyan VPN-t, amiben nincs ilyen Privacy guard dolog. Surfshark esetleg? Vagy a legnagyobbnál, a NordVPN-nél érdemes maradni? VPN-n kell, szükséges számomra.
Inkább attól tartok én is, amit hotkar fórumtárs ír, hogy újra előfordul. Ezt szeretném megelőzni. Gondolom nem hardveres a hiba, mert az új SSD az 3 hetes. De az nem így jelentkezne szerintem.
-
-
King Unique
titán
• Állítsa be a Windows Update aktív óráit a Windows 11 rendszerben
18 (!) órás aktív időszak, amikor eleve nem történik automatikus újraindítás a Windows Update-frissítések telepítésnek befelyezéséhez (ami nyilván működik is, ha be van állítva).• Ütemezze az újraindítást a Windows Update szolgáltatáshoz a Windows 11 rendszerben
Akár 1 héttel (!) késleltethető ütemezett újraindítási időpont megadása.• A Windows Update automatikus újraindítási értesítéseinek engedélyezése vagy letiltása a Windows 11 rendszerben
Külön ablakban értesítés megjelentése az újraindításról, ahol még olyankor is van késleltetési és ütemezési lehetőség.• A Windows 11 frissítéseinek szüneteltetése és folytatása
Akár 35 napig (!) szüneteltethető frissítések, ha épp nem alkalmas a frissítés.• 20+ éve eleve ismert automatikus frissítési és azzal járó újraindítási időpont ("patch tuesday": minden hónap 2. keddje helyi idő szerint 19 órától).
Tehát bőven van beállítási lehetőség az automatikus frissítés utáni újraindítás ütemezése 3 (!) helyen is, a Windows 10/11 erről a tálcán + akár külön ablakban is megjelenít értesítést, eleve szüneteltethető is a frissítés 35 napig ha épp nem alkalmas, stb.
Ezt a "automatikusan újraindul frissíteni" mesét még a Windows 10 korai verzióinál el lehetett lőni, ahol nem vagy csak részben voltak meg a linkelt útmutatókkal szemléltetett beállítási lehetőségek, ellenben a 17xx vagy 18xx verzióknál már ott is alap lett ezek megléte, a Windows 11-nél meg eleve benne voltak már a kezdő 21H2 verzióban is, ahogyan az újabbaknál szintén megtalálhatók.
Ha az aktív órák beállítást megtalálja a gépházban a felhasználó, akkor elég életszerűtlen, hogy a szintén ugyanott lévő szüneteltetési és ütemezési lehetőségeket meg pont nem, + ráadásul pl. a tálcán is eleve ott virít frissítés után. Szóval, ha 3 beállítási opció közül egyikre sem képes kattintani, meg a kötelező újraindítást megjelenítő 2 opció közül egyiket sem képes észrevenni és ott késleltetni / ütemezni, akkor az inkább masszív user error esete lesz... -
Geth
veterán
Feldob egy figyelmeztetést jóó előre, hogy az ütemezett idő is elmúlt, kellene a restart, ott még mindig lehet azt kérni, hogy később. Kolléga ott mire nyomott? Előtte elolvasta?
Ha valahol egy win restarton múlik a határidő, ott szerintem lehetne egyéb lépésekkel is javítani a folyamatokon.
-
Geth
veterán
Váratlan frissítési meglepetések? Ez lehet többet elárul a cég infrájáról, mint az OS-ről

Csak mondom, amit látok magam körül
Sajnos ez csak anekdotikus érvelés, lásd: én csak annyit látok, hogy a céges környezetbe (domain, group policy, stb.), a Linuxos gépeket több nyűg integrálni. -
kutga
félisten
Én is Minttel kezdtem, aztán Debiant próbáltam, de nekem egyelőre jobban bejön a Windows. Amíg csak internetezésre, emailre használtam, oké volt a Linux, de valahogy amikor office fájlokkal kellett dolgozni, jobban kézre állt a másik rendszer. Lehet aztán persze nem adtam neki elég időt, de a Mint már ott kihúzta a gyufát, hogy a wifi stickemet semmi esetre sem volt hajlandó felismerni.
-
Köszönöm a választ. Az esetleges WiFi jelzavarást kizárnám, mert másfél éve ugyanabban a pontban használja csak a gépét a párom, valamint akkor szerintem a többi laptop esetén is tapasztalnom kéne ugyanott a hibát.
Ettől függetlenül beültem az autóba, kimentem Vecsés határába ahol tuti nincs WiFi, de a hibajelenség megmaradt.
Kínomban felraktam egy korábbi BT drivert, de az sem hozott megoldást.
Szerintem elindulok a HW hiba kizárásának irányába, ami csak azért cumi, mert az alaplapra van forrasztva a WiFi/BT modul.
-
-
Nagyjából. (Iskolai rg vagyok.) Kifejezetten az volt az előírás, hogy úgy, ahogyan volt, bontatlanul, kipróbálás és beállítás nélkül adjuk ki a tanulóknak. Ha valami probléma van vele, akkor csak az működik, hogy visszahozod, megnézzük, hogy be lehet-e kapcsolni, átvesszük, és nyitunk rá hibajegyet ("Szerviz esetet") a Krétában, aztán majd várunk, hogy mi lesz. (Aztán valamikor jönnek érte, vagy megjavítják, vagy visszakapod, vagy másikat kapsz vissza, stb.) Szerencsére még nem volt velük gond, de az tuti, hogyha lesz, akkor a tanulók és a szülők az én ...mat fogják szidni a Kréta helyett...
-
King Unique
titán
Pont az a vicc, hogy nincs is okvetlenül szükség az ilyen programokra, vagy legalábbis nyilván nem minden felhasználónak, a többség elvan ezek nélkül is, mivel a tipikus átlagos felhasználók tömegei nyilván nem feltétlen fognak ilyenekkel vesződni, ahogyan szervezeti (vállalati, intézményi) használatnál sem éppen jellemző, mégis tudják használni a Windows 11-et így is. 
A Windows 11-féle Start menü és tálca lehet nem pont olyan, nem ugyanúgy testreszabható mint a Windows 10-nél, na de ez nem feltétlen minden felhasználónak akkora probléma és a többség az említett 3rd party programok nélkül is tudja használni, lásd az előző pontban leírtakat. A gépház meg szerintem pont hogy jobb lett, tetszetősebb és rendezettebb a megjelenése, mint a Windows 10-nél.
A másik meg az, hogy a felhasználók többsége a gyakran használt programikonokat eleve az asztalra + a tálcára rögzíti és onnan indítja, a gyakori rendszereszközök eléréshez Windows 8 óta eleve adott a Win+X menü, ott van a tálcán a kereső is, stb. Vagyis a Start menü nyomogatása korántsem minden esetben szükséges.
Ha kiadnak egy új Windows-verziót, akkor annál azért szokás valamit újítani a felhasználói felületen is, elég olcsó húzás lett volna 1:1-ben újra kiadni egy Windows 10-et Windows 11 néven. Ahol még mindig a jobbik eset, hogy nem a Windows 10 lett az eredetileg Windows 10X nevű fejlesztésnek induló projekt keretében 23H2 vagy 24H2 funkciófrissítéssel átvariálva, hanem inkább kiadtak egy új verziót Windows 11 néven és a Windows 10 megmaradt a megszokott formájában. Ezzel pedig pont hogy adott még a választás lehetősége, mert akinek annyira nem felel meg a Windows 11 Start menüje és tálcája, az használhatja még kb. 1,5 évig, vagy az ESU-frissítésekkel akár 4,5 évig a Windows 10-et. + Az említett 3rd party programok a jelenlegi Windows 11 22H2 és 23H2 verziókkal még működnek, amik támogatása Home és Pro, valamint Enterprise és Education kiadások függvényében még 1,5 és 2,5 évig biztosított, nem feltétlen muszáj most ősszel 24H2 verzióra váltani, aminél ugye a hírek szerint blokkolva lesznek ezek. + Majd a 24H2 verziónál is vsz lesz lehetőség "trükközésre", mint azt a #19503 számú hozzászólásban már szemléltették.
Az eleve az említett 3rd party programok és azok fejlesztőinek a hibája, ha nem képesek a vackaikat úgy megírni és optimalizálni, hogy ne okozzanak rendszeresen ilyen-olyan hibákat (pl. fagyások, nem működő Start menü, nem működő jobbklikkes menü, stb.), az ilyen cikkek sem véletlenül íródnak, ezen nagyon nincs mit magyarázni. 
(#19533) heavygrip:
Az MCT-vel kreált USB-s telepítési adathordozó eleve bootolható legacy (CSM) és UEFI módban egyaránt, a mindkét bootolási módot támogató UEFI-s PC-knél az F12 / egyéb billentyűvel előhívható gyorsmenüben lehet kiválasztani, hogy melyik szerint történjen. -
Geth
veterán
Az a bajom, hogy a felvetésemre semmit nem reagáltál.
~30 éve használok win-t, ritkán kényszerültem kompromisszumokra, és amikor igen, akkor sem bántam meg hosszútávon.
Ha a pixelb*szás jobban megy linux alatt, akkor azt mondom hajrá. Nem vagyunk egyformák, én a hatékonyságot előbbre helyezem a kinézetnél, és ha folyamatosan azt tapasztalom, hogy én a hatékonyságban nem szenvedek hátrányt, valamint a legtöbbb panasz arra jön, hogy túl vastag a tálca (jó méretű monitor jó skálázással, helló!) és hasonlók, akkor nem érzem zsákutcának a döntésemet. Próbáld meg a valódi problémákra helyezni a hangsúlyt, nekem bejött. -
-
roseA580
aktív tag
Windows konfigurációfrissítés (KB5035942)
Valószínűleg ez okozhatja, mivel sok minden megváltoztat... (nem eltávolítható frissítés)
Nálam talán ez a funkciója csinálta a galibát:
"Ez a frissítés olyan problémát old meg, amely hatással van az USB-hangra. Egyes processzorok meghibásodnak. Ez a szüneteltetés, a lejátszás vagy az alvó állapotból való folytatás után következik be."
Persze a "processes"-t nem "processzorok"-nak illene fordítani, kedves MS!

-
roseA580
aktív tag
Igen, péntek hajnalban feljött nekem is az a kis ablak, hogy szeretne újraindulni.

Pedig már rég nincs bekapcsolva nálam a "A Windows-frissítések letöltése, amint azok elérhetővé válnak" opció.
Nekem "csak" a mikrofonom nem működött Discordon a frissítés hatására. (nagyon jó érzés az event elött 10 perccel észrevenni)

Szerencsére a mobilomon tudtam pénteken is Discordozni.
Ma sikerült visszaállítanom, de persze ehhez kellett egy áruházi program, mert a már nincs a realtek audió konzol integrálva, szerencsére (még?) ingyenes a letöltése a Windows áruházból...
-
adika4444
veterán
A gyártói szoftverek (bloat-ok) tudnak furcsaságokat okozni szép számmal.
Én HP-n, DELL-en friss Windows telepítéssel kezdek mindig és semmilyen gyártói cuccot nem rakok rá. A BIOS-t frissítem kézzel, a drivereket egyszer felrakom hivatalos driver pack, Windows Update vagy hasonló segítségével, utána meg a mindennapi dolgokhoz tök fölösleges valami HP vagy Dell-specifikus szolgáltatás.Ez más gyártókra is igaz valszin, de nincs sok tapasztalatom.
-
Win 7-es gépet jól tudta használni, de mondjuk erre már meg sem próbáltam feltenni, már a korábbi Core i-s lapokra se mindre akart felmenni, driverek nemnagyon voltak.
Linuxban meg egyáltalán nem vagyok otthon. :/
De most, h kidühöngtem magam, már úgy néz ki, fog menni ez, Skype megoldódott, mondjuk ha választhatnék, az Aero felületet jobban szerettem, mint ezt a sterilt. -
Yeffy
veterán
Na igen. De nem akartam, es most sem akarom ilyen iranyba elOFFolni a topikot, csak ezt le akartam irni, h erzekeltessem, miert zavar ez. Mert egyebkent nincs kulonosebb prekoncepciom az uj Win ellen, de ugye ahogy irtam, nem astam bele magam, h miben kulonbozik ezen kivul a Win 10-tol. Szoval lehet, h van mas is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- RISC-V alapokon nyugvó egykártyás gép(ek) a Banana Pi konyhájából
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xbox Series X|S
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fűnyíró topik
- BestBuy topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MacBook Pro 13 M1 8GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus Z170-A Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime X570 R7 5700 64GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman S2 TG FSP 650W
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nekem is hánynom kell töle, cégben már 11 van, nem vagyunk barátok még mindig a 11-el. Ment is a mod, hogy régi start menü legyen.

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!
)
persze ilyen alapon le is állíthatnám