Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
whiskeys
őstag
Sziasztok, melyik a legjobb minőséget adó codec? S kb. mennyi a kB fogyasztása? Köszönöm szépen.
-
truefx
aktív tag
válasz
#79335424 #7296 üzenetére
Nyilván ha egy karakter nem írható le ASCII kódtáblával az üzenetből, az egészet Unicode-ként kell elküldeni, olyan nincs, hogy egyiket igy a másikat úgy kódolja... Még a modern Android se tud ilyet. Egyszerűen ilyen a protokoll.
Handcent SMS tudott olyat, hogy minden 2 byte-ot igénylő karaktert átírt szó nélkül ASCII-be, de ez off. -
aicon
senior tag
Csak hívás fogadásra ingyenes szolgáltatót tud valaki. (nomadikus vezetékes szám, magyar)
Lehetőlen olyat ahol ki lehet kapcsolni a hangpostát. (nem mint a neophone-nál)
köszi -
törölt tag
válasz
Rodzser Mór #7290 üzenetére
Csúf hiba, pont úgy, mint az Androidban. Az SMS -nél az elküldhető adatmennyiség van karakterre "átszámítva". Alapértelmezetten a 8 bites kódtáblát használja. Csakhogy vannak olyan karakterek, amik ebben nincsenek benne. Van egy alternatív megoldás, a balra dőlő ékezetes betük, melyek szerepelnek a 7 bitesben. De a Magyar ABC -nek vannak olyan betűi (pl. Ő, Ű), amik nincsenek egyikben sem. Ezek csak 16 bitben írhatók le. Az a régi, szar Nokia rendszer (a Symbian, a többit nem ismerem) ebben az esetben 16 bitesben írta le az adott karaktert. Vagyis egy ilyen karaktert kettőnek számol. A modern, fejlett, nyomorult Droid az első ilyennél az egész szöveget átteszi 16 bitesbe. Ezért "feleződik" a mennyiség.
-
gelez
csendes tag
3G Watchdoggal mértem 1 perc adatforgalmát MV-vel meg Groundwire+ILBC-vel. 5-600KB lett. Miért ilyen sok amikor az ILBC 15kbit/s igényű? Ha ez 2-vel szorzom 225KB lesz percenként, fele sincs az 500-nak. Lehet ezt vhogy csökkenteni?
-
Zeki
nagyúr
válasz
Rodzser Mór #7292 üzenetére
Oké, akkor úgy mondom,a netes sms küldők nem tudják. Sőt, sok oldal inkább egy script segítségével eltávolítja az ékezetet, hogy meglegyen a 160 karakter.
De találkoztam olyannal is, ami ha ékezetet írtál, nem is kézbesített. -
Tesztelo.hu
senior tag
-
Zeki
nagyúr
válasz
Rodzser Mór #7290 üzenetére
Tilos ékezettel írni. Az ékezet nem Unicode szabvány, így nem lehet 160 karakter egy sms.
Még telefonon sem tudsz 160 karakteres ékezetes sms-t írni, 1 üzenetben. -
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
FVD-val ha SMS-t küldenék, akkor a karakterszámláló lecsökken 160-ról 70-re, ha "á", 'í", "ó", "ő", "ú", "ű" magánhangzók kerülnek a szövegbe. És csak egyszer csökken, azaz utána beírhatjuk egymás után is többször ezeket a magánhangzókat, nem csökken már tovább.
Tudjátok, hogy ez mitől van?
És ki lehet ezt küszöbölni? -
aicon
senior tag
Tud valaki olyan VOIP adaptert amely több szolgáltatást tud kezelni egyszerre ugyanarra az analog telefonra.
Telefonból lehetne esetleg kiválasztani melyikkel akarok kimenő hívást kezdeményezni, de a háttérben éljen mind a kettő pl. bejövőre.
Nem a PAP2T vagy SPA112 -re gondolok ami kettőt kezel két külön analog telefonra.
Köszi. -
FeRkE
őstag
válasz
pinnacle #7286 üzenetére
Akkor már inkább innen a C610IP, lesz nekik hamarosan, elvileg 20db-ot be tudnak szerezni nemsokára.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
allfinanz #7279 üzenetére
Köszi! A Gigaset telefonok is tudják. Gigaset C590 IP-t még nem láttam máshol, csak itt minden drága. Azt mondták, hogy ők a Gigaset szerviz, kérdeztem, hogy van-e más hivatalos forgalmazó, nem tudtak rá válaszolni. Weboldaluk sem működik.
-
student
őstag
Nem tudtok valami magyarosításról FVD-hez?
-
FeRkE
őstag
6. Az Ephone hálózatában használt kódekek
Az Ephone hálózatában az alábbi kódekeket lehet használni kommunikációhoz. Felhívjuk figyelmét arra, hogy más kódekekkel egyelőre nem lehetséges kapcsolódni a SIP szerverhez.
G.711 a-law Codec Type (64 kbps)
G.711 u-law Codec Type (64 kbps)
GSM Codec Type (13 kbps) -
allfinanz
senior tag
válasz
pinnacle #7251 üzenetére
Az a készülék nem alkalmas kezelni a bejövő analóg vonalat.
Ilyen készülék pl. a SPA-3102. Kezeli a bejövő digis vonalat is, meg egy bejövő internetes vonalat is.
Kifelé akár +4 internetes szolgáltatón keresztül is hívhatsz a már említett digin és a bejövő netes szolgáltatón kívül. -
truefx
aktív tag
Erről van tapasztalata valakinek? Nekem nagyon szimpatikus a Grandstream, volt nálam egyszer egy 4 vonalas szuper (nem DECT) készülék, nagyon megbízhatóan működött, és a web felülete is nagyon jó volt. Ezért is húz felé a szívem. Kíváncsi lennék, hogy a DECT telefonjaik is ilyen jól sikerültek-e.
-
-
ther
aktív tag
FVD-nél most az ingyenes vezetékes hívásom 0.01 eurocentbe kerül percenként mert "fair use policy exceeded", azaz túlléptem a megengedett perceket. Ha jól emlékszem ez valami 4 vagy 6 óra hívás 5 nap alatt? Ennek a pontosabb feltételeit tudja valakit (pontosan mennyi a perc limit, hány napon belülre vonatkozik, hogyan nullázódik)?
-
betyarr
veterán
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Greenbook #7258 üzenetére
Köszi! Szerintem ezt már mondtátok, csak elfelejtettem.
Nekem jobb lenne üzenetrögzítős telefon (meg tudjam hallgatni ki az, vagy a telefonszámhoz hozzárendeljem a neveket), találtam is, ennyit még meg is érne, gondolom itthon 2x ennyibe kerülne, csak nem tudom, hogy nálunk működne-e. Európai eladót még nem találtam, remélhetőleg ezt nem csak az amerikai piacra gyártották.
Persze lehet, hogy egyszerűbb egy elosztót betenni. -
Gerasz
aktív tag
válasz
pinnacle #7251 üzenetére
PAP2T-vel sehogy. Ahhoz olyan IP-telefon vagy adapter kell, ami analóg vonalat is fogad. Előbbire példa a fenti Siemens telefon, utóbbira meg a Linksys SPA3102 (vagy SPA3000). Linksys SPA3000 az ebay-ről, Kínából ~7500 Ft, személyes tapasztalatom csak az SPA3102-vel van. Az fasza.
-
-
FeRkE
őstag
Végül úgy néz ki, Gigaset C610IP-t sikerül még vennem, a kistesót már nem tudja beszerezni az RCM Computer. Erre is várni kell 1-2 hetet, mire megjön.
-
pinnacle
nagyúr
DIGI-s telefonomat szeretném FVD-al is használni, VOIP adapterrel vagy VOIP telefonnal. Ezt, hogy lehet megoldani? Azt nem értem a leírás alapján, hogy ha az adapterhez csatlakoztatom a telefont, akkor csak a VOIP hívás megy, illetve, hogy lehet a DIGI-s számomat felhívni?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest