- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
itanczos
senior tag
A puding próbája az evés!
Az azért túlzás lenne, hogy nem megbízható! Ellenkezőleg! De nem arra lett kitalálva, amire te szeretnéd használni!
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
spe88
senior tag
válasz itanczos #26698 üzenetére
Köszi a részletes beszámolót, viszont most elbizonytalanodtam. Mindenhol azt írták eddig, hogy a VoIP egy-két kivételtől eltekintve ma már stabil. Na most én 90%-ban mobilnetről használnám, kocsiban is akár, sőt, elég sokat utazom, szóval ez teljesen alap számomra. Akkor felejtsem el a dolgot? Jelenleg éppen készülök felmondani a vodás, flottás csomagomat, de ha ennyire megbízhatatlan a cucc, akkor inkább hagyom.
Telefonom egy Redmi 4X, paramétereit tekintve szerintem jónak kell, hogy legyen. Nyilván az OS instabilitása nem hardverfüggő sok esetben, de az előző Androidommal (Honor 6) sem voltak különösebb problémák, pedig én eléggé szőrszálhasogató vagyok ilyen téren.
Ezt eddig nem írták nekem. Ha nem mobilnetről VoIP-oznék, hanem otthoniról, akkor már felhívom az illetőt, akár Skype-on is képpel, mert otthon általában ez embereknek nincs adatkorlátozás stb.
Mit tegyek, akkor most? El vagyok bizonytalanodva.
Nem gond, ha néha megadja magát a VoIP, mert néha a sima GSM-szolgáltatás is megakad. De ha nem lehet használni autóban, autópályán mondjuk, akkor kuka az egész.
köszi
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
itanczos
senior tag
A mai ingyenes lehetőségek (skype, messenger, viber, stb) tökéletesen megfelelnek magán használatra!
De amint fontos az stabil elérhetőség, az egyszerű vissza hívhatóság (sima telefonról is), már más megoldást kell keresni. Ilyen a VOIP!Miért kell alközpont? Mert azzal már több kimenő hívás lehetőséged is van, több saját melléket is használhatsz, és persze ezek kapcsolatát, a hívások ki és bejövő szabályait megadhatod.
Pl: megadhatod, hogy mobil számokat a stuntcalls-on keresztül hívja, a vezetékeseket a browsercalls-on, míg a saját céged mobiljait a rádugott céges mobil kártyával, ingyenesen.Amikre figyelni kell VOIP-nál (számomra a VOIP csak a SIP/IAX-t jelenti):
- internet kapcsolat! Nem kell nagy sebesség, de nagyon fontos a folytonosság! Vagy a minimális ping érték!
- mobil internet necces! Mert nem valósítja meg a fenti feltételt, főleg mozgásban! Nekem gyakorlatilag autóban szinte használhatatlan a VOIP, Skype és Viber jobban tűri a mozgást.Okos telefonoknál nagyon érzékeny a hardverre és szoftverre, főleg android fronton! Nem akarok vitába bocsátkozni, de (SZERINTEM) mint majd mindenben, az iOS-en stabilabb és megbízhatóbb a VOIP kliensek működése, mondom ezt androidos tapasztalattal is!
Ha bejövő saját számot szeretnék, akkor javaslom a svájci érdekeltségű Ephone-t. Nekem több cégem is ezt használja, akár 10-nél több számmal is. Persze csak bejövőre!
Kimenőre leginkább a stuntcalls-ot használjuk, elégedetten. Minőség a GSM és a HIFI GSM között van. Az elmúlt két évben 1-2 alkalom volt a szolgáltató miatt akadozás.[ Szerkesztve ]
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
whbear
senior tag
válasz tomazin #26695 üzenetére
Mert családon belül mindenkinek van egy kiterjesztése és ingyen beszélünk, nem kell csak 1 előfizetés szolgáltatóként, én határozom meg milyen körzet melyik kimenő trunk-ra menjen, így semmi gondja nincs a családban senkinek csak tárcsáz és kész. A többit intézi a PBX. És amit én is véletlenül fedeztem fel, hogy sokkal stabilabb az egész főleg úgy hogy IAX2-t használok a végpontoknál. Így nincs akku merülés, hálózat váltást simán lekezeli nem érzékeny NAT mobilnetre ami elég nagy gond SIP alatt.
[ Szerkesztve ]
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
-
whbear
senior tag
A Skype 400 perc 1845 forint. 1 hónapig érvényes sajnos csak és fel kell tenni a Skype klienst ami nagyon erőforrás igényes. PBX-be meg drága beintegrálni mert 5 EUR + ÁFA / hónap egy SIP vonal a Skype Connectben.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #26691 üzenetére
Amiket írtam menüpontok neveiként megtalálod. Add extension, add trunk, add outbound route, add inbound route. Dial plan nem fog kelleni neked. Olyan mezők kitöltése menni fog hogy password, SIP server, stb. Ahogy ráviszed az egeret mindenhez van súgó. Adja magát. Kezdd el és menni fog.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
Kábé. De a sip is függ az eszköztől, a kompabilitástól, meg mennyire terhelt a sip szerver.
Manapság mikor a viber/skype/whatsapp és egyebek jobban elterjedtek, a dellmontos sip-sip már nem igazán érdekes.
Amúgy van fizetős korlátlan skype is, a te telefonszámoddal hív bárkit az országban. USA címmel meg kínai juanban fizetve egész baráti az ára. Meg van havi 400 perces csomagjuk is.
A minősége elég baba. -
spe88
senior tag
Ismerkedem még a témával... Olvastam a SIP-ről. Ez valóban azt jelenti, hogy két SIP-címet regisztrált user tud egymással ingyen beszélgetni? Úgy képzeljem el ezt, hogy a mobilom kezdőképernyőjén mondjuk van egy shortcut, ami a SIP-es elérhetőségét hívja az adott appon keresztül a hívott félnek?
Ha igen, mivel jobb ez, mint mondjuk egy ingyenes Messenger-, vagy egy Skype-hívás? Azt tudom, hogy a fizetős VoIP-szolgáltatások (Stuntcalls stb.) jobb minőséget és stabilabb kapcsolatot biztosítanak (elvileg), mint a nemfizetős társai. Ugyanez lenne az előnye a SIP-hívásoknak is?
Köszi
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #26674 üzenetére
Ahány PBX annyi féle konfiguráció. A legegyszerűbb ha regisztrálsz a PBXes-en, ingyenes fiók bőven elég lesz. Ha ott gyűjtöttél tapasztalatot akkor lehet VPS-re feltenni 3CX, Freepbx, Incredible PBX vagy ami tetszik. Mind más lesz de mindenhol érvényes alapok hogy létrehozol extensionokat ezeket állítod majd be a kliensben. A Voip szolgáltatókat beállítod úgy, hogy létrehozol trunk-öket. Utána beállítod az outbound és inbound routing-ot amivel egymáshoz rendeled a trunk-öket és az extension-öket. A legegyszerűbben a pbxes-en tudod megcsinálni mert ott lehet közvetlenül kijelölni trunk-öt az inbound route-hoz ami megkönnyíti a bejövő hívások leválogatását mert pl. a Reenger nem küldi el a DID-et és így nem könnyű beállítani a FreePBX-ben. A 3CX nagyon könnyen konfigurálható de még fizikai szerveren is késik a hang jelentősen. Nekem a FreePBX bevált nagyon, bármi kérdés felmerült találtam megoldást hamar, de a mélyvíz topikban itanczos ft. nagyon segítőkész és vágja a témát.
[ Szerkesztve ]
-
spe88
senior tag
Nézegettem a Stuntcalls árait - mint ajánlott szolgáltatót - és látom, hogy különböző országokba, más-más a hívás díja. Azt hittem eddig, hogy ez egységes VoIP-on kerresztül.
Olyan kérdésem van, hogy ha külföldről hívok magyar számot, akkor is 1,2 Eurocentes költséggel számoljak?
Illetve, ha a németeknél vagyok és német számot hívok, akkor is az 1,4 Eurocentes költség a mérvadó?Gondolom igen, de azért megkérdem.
-
spe88
senior tag
válasz Dluinet #26681 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Akkor már csak azt kell kiderítenem melyik VoIP-szolgáltatót válasszam.
Az alábbi paramétereknek szeretném, hogy megfeleljen:
- nincs kapcsolási díj
- Call back funkció (ezt valószínűleg mindegyik tudja)
- hangminőség ne legyen rossz (úgy hallottam, hogy jó netkapcsolat esetén a minőség még jobb is, mint GSM-hívásoknál)
- be lehessen regisztrálni a normál telefonszámomat (ezt is valószínűleg mindegyik tudja)
- másodperc alapú, bár ez nem olyan mérvadó, ha elegendően olcsó a szolgáltatás percdíjaHa valaki, aki benne van a témában egyből tudna adni tippet azt megköszönném!
-
fradi81
veterán
jókat írtok csak nem értem, szóval még olcsomobilon van pár forint+mobilvoip app, elég ócska a hang, de tesztelném hol a gond.
moto g72, Ninebot d28e
-
spe88
senior tag
válasz Dluinet #26678 üzenetére
Ez tuti? Mert félórája jöttem ki és mondta hogy az összes csomagjuk blokkolja a VoIP-ot kivéve a full korlátlan, ott meg minden használna az ember ugye VoIP-ot?
De ha tuti, akkor be is nevezek egy Domino Fix-Maraton kombóra, meg valamelyik VoIP-szolgáltató csomagjára és megoldódik az egész mobilnet-telefonálás fillérekből.
-
spe88
senior tag
Hali!
Valaki használ Domino Maratonnal VoIP-ot? Az ügyfélszolgálaton azt mondta a csóka, hogy a Telekom blokkolja ezt a tevékenységet. Viszont nem volt meggyőző elején azt sem tudta mi az a VoIP, úgy magyaráztam el neki. Ráadásul olvastam itt a fórumon, hogy elvileg van valami megoldás, amit nem is tudnak blokkolni a szolgáltatók.
Bármelyikkel kapcsolatban, akinek van infója és megosztaná, azt megköszönném!
-
Stanlee
őstag
válasz tibor23 #26675 üzenetére
sip uri-hoz ephonenal milyen cimet kell megadni?
pl. az en szamom: 00 36 62 xxx yyy
akor a sip-uri hivashoz mit kell megadnom mondjuk zoiper-ben? Akarhogy probalgatom, mondjuk a bejelentkezett dellmont de easybell-es vonalon keresztul sem sikerul az ephone-t felhivnom, ugyanez vissazfele is igaz. Koszi.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
whbear
senior tag
válasz fradi81 #26672 üzenetére
Az valóban nem működik. Én vagy felhívok egy másik telefont és átbeszélem, vagy az Asterisk echo tesztje de ha nincs egyik sem akkor a pbxes-en lehet csinálni egy extensiont és azzal lehet tesztelni. A szűk keresztmetszet nem a szolgáltató oldaláról van tapasztalatom szerint. Mióta PBX-en keresztül használom a Dellmontot azóta semmi gond nincs vele.
-
fradi81
veterán
Hali
Voip hangminőséget lehet tesztelni valahol? Az összefoglalóban lévő számot nem lehetett hívni.
moto g72, Ninebot d28e
-
whbear
senior tag
válasz pinnacle #26669 üzenetére
A régi is jó volt már, de a 2.17 esetén még kisebb a késés a hangban, azaz gyakorlatilag nulla. A *43 kóddal lehet tesztelni Asterisken. Reengerrel jobb a hangminőség mint gsm vonalon. Teljesen áramkörkapcsolt érzés telefonálni vele.
-
ggabor02
aktív tag
Először is gratulálok az új fritzhez.
Natolt nettel nem fog menni.
Én kértem a digit, hogy ne legyen natolt, azóta rend van.
Használd a fritznek a saját myfritzes dyndns-ét. Be kell regisztrálni, ingyenes.
Én 3 db iphone-ról használom a beépített VPN kliensét, azzal tökéletes.
Egyszer próbáltam androidos telefonon is, azzal is ment.
Egy jó tanács, hogy ne a saját károdon tanuljál. Csak VPN-en keresztül engedd meg, hogy kapcsolódjon valaki a routerhez. Egyszer néhány napra kiengedtem. Feltörték, egy albán emeltdíjas számot hívogattak róla, lett jó pár ezer Forint károm.
Röviden ennyi. -
pinnacle
nagyúr
válasz whbear #26665 üzenetére
Mi ez, automatikus hangerő? Majd kipróbálom. Most épen nem tudok telefonálni wifin, mobilneten.
-
pinnacle
nagyúr
Zoiperen kell valamit állítani, hogy halljon a hívott fél? Samsung J5 2017-el nem hallanak. Én tökéletesen hallom a másik felet. Kikapcsoltam a GSM kodeket, de akkor is azt használja. MobileVoip-al semmi gond.
-
whbear
senior tag
Ezt nem próbáltam, csak nézegettem de feldobom egy cloud szerverre. A 3CX tetszik nagyon, van a nerdvittles.com-on link a full verzióhoz de nagyot késik a hang. Freepbx volt a másik ami győzött is a hangminőség okán, de nagyon fapados a 3CX-hez képest.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz whbear #26627 üzenetére
Helló ,te pár hete írtad hogy kipróbáltál jónéhány különböző PBX-eket.
Nem akadt esetleg a kezeid közé az "Incredible-PBX" ? Tudsz róla esetleg egy pár jó szót?Ez a PBX teljesen GPL - egybeintegrálva a Xivo-Wazo unified communications platformmal..
Most például itt a Nerdwittles-en találtam Installation Overview -t."Incredible PBX Wazo"
-
hgabor19
aktív tag
Ha volt már téma, akkor bocs.
De jó lenne tudni, hogy melyik telefon app generál kevesebb adat forgalmat.
A Viber vagy a Google Duo?
A Viber "adathasználat korlátozása" opció amúgy mit takar? HD hangról átvált GSM codecre, és ennyi? -
Stanlee
őstag
Nem vagyok benne 100%-ban biztos, de ugy emlekszem: ezen a FB-n mar megy az, hogy mobilnetrol ugyanugy beregisztralod a zoipert, mint ahogy egy dellmont accounttal tenned. Es utana megy a telefonalas. Nem kell hozza VPN.
https://avm.de/service/fritzbox/fritzbox-7390/wissensdatenbank/publication/show/42_IP-Telefon-an-FRITZ-Box-anmelden-und-einrichten/
Ez azt irja, hogy jobb eloszor VPN-en bejelentkezni.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
zeon.hu
nagyúr
válasz outdoor #26656 üzenetére
Pl Iqpro flotta korlátlan (csak adat) havi 4362Ft, ebből 13GB használható EU-ban.
Flotta topikban több infó.
De ha hosszabb időre mégy, akkor tényleg érdemesebb helyi kártyát venni, feltételezem, hogy vannak itt a fórumon ország specifikus topikok, ahol segítenek.#?*@&!
-
outdoor
aktív tag
válasz itanczos #26655 üzenetére
Ha van jobb, mint a magyar UPC Mobil 8000 forintos csomagja korlátlan hazai internettel és 7GB EU intenettel.
Ráadásul 300 perc + 300 sms az egész EU-ban ingyenes. Szerintem ez jó csomag, hiszen a voip sincsen ingyen.
Létezik kicsiben is 6190 forintért korlátlan hazai internet és 4GB EU internet +150 perc + 150 sms.
Egy kinti kártya is jó lehet, ha pl. havi 30 euró alatt az egész EU-ban korlátlan internetet nyújt.
[ Szerkesztve ]
A proper digital assistant could be my best friend
-
itanczos
senior tag
válasz outdoor #26654 üzenetére
Jobban jársz, ha veszel egy kinti adat kártyát.
-
outdoor
aktív tag
Mások EU országba megyek, és VOIPozni szeretnék.
Milyen mobil internetet vigyek magammal? Korlátlanra gondoltam.
A proper digital assistant could be my best friend
-
tibor23
senior tag
NAT-olt nettel nem fog működni, de lehet kérni, hogy ne Natolják. Ezen kívül kell valamilyen DNS szolgáltatás is, mivel változó az IP címed. Az AVM-nek van egy saját MyFritz nevű szolgáltatása, ezzel a legegyszerűbb összehozni. Nekem fix ip címem van, ezért nem kell ezzel szórakozzak. Ha mindez megvan, akkor már tudod konfigurálni a VPN-t a Fritzboxon. MyFritz szerintem a VPN-t is magában hordozza, vagy kikerüli, azzal érdemes próbálkozni.
[ Szerkesztve ]
-
milenda
tag
Ma olyat tettem, amit régóta nem: beléptem a weben a StuntCalls-fiókomba. Ott meglepetéssel láttam azt, hogy „Your PIN code is xxxx”. Lehet, hogy ez mindig is ott volt, csak én eddig nem vettem észre, de mi ez a PIN kód és mire jó?
-
nTom
aktív tag
válasz zeon.hu #26647 üzenetére
hopp, nem a "válasz"t akartam nyomni, hanem az "Új"- at
fritzbox használóktól kérnék segítséget.
Vettem egy 7390-est. Itthon telekomos internet/telefon/tv előfizetés van, a vezetékesről bármit hívhatok. Ezért szeretném összehozni hogy távolról mobilnetről kapcsolódjak a fritzhez, azon keresztül menjenek ki a telefonhívások.
Német menüs, egy kis szenvedés árán eljutottam az alapokig: (kábelmodem mögött van) működik a net, a vezetékes telefon.
Ha hívom egy mobilról a vezetékes számom, kicsörög az analóg, és a másik mobilra telepített fritzfon app (itthon fritz-wifivel) is, bármelyiken tudom fogadni a hívást. A mobilos appal tudok is hívni a vezetékes vonalon keresztül.Most már jó lenne távolról is ezt megtenni. Mivel T a szolgáltató, valószínűleg NAT-olt a netem.
- ennek van-e jelentősége VPN használatánál?
- milyen VPN-t érdemes használni?
- a fritzben ehhez mit kell beállítani?A hálózathoz analfabéta vagyok, de igyekszem
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
-
zeon.hu
nagyúr
válasz < CyberBob > #26643 üzenetére
Kösz!
Egyel fentebb a hiba oka, csak ötletem sincs, hogyan javítható.#?*@&!
-
zeon.hu
nagyúr
MIUI-n használ valaki Reengert Zoiper-el?
Gyerek telefonján néha kimegy a hívás, de inkább nem (forbidden 403), beállítások jók, egyenleg feltöltve.
Bejövő ok, tehát valami egyéb gond lehet.#?*@&!
-
-
zeon.hu
nagyúr
Reenger-nél hogy lehet új számot kérni? Gyereknek is kérnék egyet.
Bejelentkezve lehet vagy új reg kell.
Ugyanazzal a kártyával lenne fizetve.#?*@&!
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #26634 üzenetére
Igen, be lehet jelentkezve, de a bejövő hívás a legutoljára bejelentkezett kliensre fog menni, nem lesz stabil vagy kimegy a hívás vagy nem. Nálam is két helyre megy ki de úgy, hogy hivócsoportba vannak szervezve a kiterjesztések.
HXY: Stuntcalls gond nélkül megy. sip.stuntcalls.com:6000
-
HXY
addikt
Nektek megy PBXes.org-gal a Delmont klónokkal?
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #26632 üzenetére
Media5-fone, Session Chat, Grandstream Vawe, Groundwire, Bria, Sipdroid, AGEphone a teljesség igénye nélkül. De tökéletes így sohasem lesz tapasztalatom szerint. Kell egy PBX ami állandó stabil kapcsolatot tart a szolgáltatóval és aztán lehet játszani az extensionokkal. Pl minden direkt megoldásnál jobb a pbxes + sipdroid tcp kapcsolattal. Szerintem.
-
zeon.hu
nagyúr
Javasoljatok pár klienst, ami megy a Reengerrel.
(és nem a Zoiper )#?*@&!
-
itanczos
senior tag
Figyi! Nem kell a port átirányítás SIP klienshez!
Sőt! Nem is szabad, mert rövid időn belül betalálnak a hackerek és csörögni fog egyfolytában a telefon!
Ezért is kell kikapcsolni a router-en az UPNP-t!A kliens bejelentkezik a szerverbe és kész! Azon a megnyitott csatornán keresztül kell kommunikálniuk!
Csak akkor kell a visszafelé port átirányítás, ha VOIP szervert üzemeltetsz!
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz < CyberBob > #26628 üzenetére
Új account létrehozása nem sip hanem iax. Utólag nem lehet módosítani.
Kell hozzá saját Asterisk vagy Freepbx szerver.[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Kipróbáltam a Zoipert IAX2 protokollal, 3 nap tapasztalata itt.
- nincs g722
- nincs chat
+ akku gyakorlatilag nem merül, nincs is a listában a Zoiper
+ nem érzékeny NAT - ra
+ wifi / mobilnetet váltás hibátlan
+ mindig elérhető, több WiFi mobilnetet váltás után is stabil a bejövő hívás.
+ 50 perces beszélgetés után úgy tűnik stabilabb, egyszer sem csuklott a hang és visszhangos sem volt.
Trunk és extension is csak g711u kodek van engedélyezve.A tapasztalatok alapján érdemes kipróbálni a FreePBX-el.
[ Szerkesztve ]
-
mcll
senior tag
Sikerült megoldani. Közvetlen a T-s modemre dugtam a telefont, ott forwardoltam az 5060-as portot a telefonra és most működik minden irányban.
Lehetséges hogy a Linksys router ami mögötte van, az szűri le valahogy ezt a portot? Mivel az egy WRT54GP2 amiben van két VOIP vonal is. Bár ugyanez a hiba volt mikor oda volt rádugva a telefon, szóval nem hiszem.
"Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
mcll
senior tag
válasz itanczos #26620 üzenetére
Na most épp itt vagyok Édesanyáméknál.
A helyzet az hogy a Linksys telefonnal sem megy. Otthon szépen működött, de itt nem. Routerban a telefon felé az 5060-as port kinyitva. Hívni kifele tudok a telefonról, azonban ha a VOIP-ot hívom, akkor a telefon kicseng, felveszem és nagy csend. A hívó oldalon meg az látszik hogy vár hogy felvegye valaki.
Lehet mégis a T-nél keresendő a hiba? Lehet hogy csak bizonyos portokat engednek át, a többi meg egyszerűen tiltják? Mit lehetne tenni? Létfontosság ez a telefon, idős emberekről van szó.
"Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
zeon.hu
nagyúr
Zoipert hogy állítsam be, hogy menjen az autós receiver-el?
Gsm, egyéb média átmegy a hangszórókra, de a Zoiper hívás nem.#?*@&!
-
mcll
senior tag
válasz itanczos #26620 üzenetére
Szerencsére nem NAT-ol, ezt már néztem. De amúgy több port forward szabály is be van állítva a routerbe, azok szépen működnek, úgyhogy a probléma nem itt van.
Mindenesetre vasárnap megyek ki hozzájuk és viszek egy Linksys SPA921-et, így nem kell a router VOIP részét használni. Gyanítom ott lesz valami, mert ilyet korábban nem is hallottam hogy kifele tudok telefonálni, de egy bejövő hívás nem jön át. Mintha nem is létezne az állomás."Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
itanczos
senior tag
Esetleg nézzétek meg, hogy NAT-ol-e a Thome?
Vagyis a router által adott WAN ip cím egyezik-e pl a https://www.whatismyip.com/ által vissza adottal.
He nem, akkor az lehet oka...Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
mcll
senior tag
Sziasztok!
Akadt egy kis gondom a VOIP-al. Anyáméknál üzemel már egy pár éve (Neophone van nekik, és T-Home a netjük, hátha ez fontos). Egy Linksys WRT54GP2 VOIP-os routerük van. Idáig semmi gondunk nem volt, azonban kb egy hete ha őt hívják ki se csöng, a hívó félnél is süket a vonal, nem jelez se foglaltat se semmi, majd egy idő után bontja a vonalat. Viszont anyámék meg kifele tudnak telefonálni.Pénz van feltöltve. Routerben semmi sem lett átállítva. Kábelek is rendben, a modemet, routert már többször újraindítottuk.
Mi lehet a gond?"Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
HXY
addikt
PC-ről nektek megy az immmr?
-
itanczos
senior tag
válasz olloczky #26613 üzenetére
Hát, ez pont fordított, mint alapból volt. Vagy a telefon beállításainál kell lennie, a normál telefonos résznél, vagy a VOIP programban keresgélj erre vonatkozó beállítást.
-
olloczky
senior tag
válasz itanczos #26608 üzenetére
Ma csak egyszer telefonáltam MobileVOIP-ről de nekem is pont ez történt 70es számot hívtam, de másodjára jó volt.
Kérdésem is lenne: megoldható az valahogy, hogy amikor a mobilevoip-ről beszélek, a rendes telefonhívás ne csörögjön rá, amikor engem hívnak? Jelezzen foglaltat az engem hívó emberkének, mintha rendesen telefonálnék. Sőt még a messenger hívás is simán rácsörög, miközben telefonálok és elég idegesítő jelenség. Xiaomi telóm van (MIUI) ha esetleg rendszerbeli beállítás kell és tudjátok mi az.
Előre is köszönöm
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
itanczos
senior tag
válasz milenda #26609 üzenetére
Ez mai dolog! Mint írtam, már majd 2 éve használjuk, nem volt komolyabb probléma. Ez a mostani szerintem az...
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Friss jelenség Stuntcalls-szal:
Hazai mobil számokat hívva bemondja a hívott szolgáltató: "Ezen a számon előfizető nem kapcsolható..."
Vodára 90%-ban, Telekom 30%, Telenor 50%.
Próbáltam több rendszeren keresztül (több cég freepbx-én), mindegyiknél ugyanez!Aztán újra próbálkozásnál egyszer csak sikerül a hívás.
Mi a bánat ez?!?
Hozzá tartozik, hogy majd 2 éve használjuk több cégnél is a stuntcalls-browsercalls trunk-öket és nem volt eddig ilyen!
[ Szerkesztve ]
-
Palkova
tag
válasz anadroid #26606 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Csak megerősíteni tudom "android" által leírtakat.
Több mint tíz éve használunk Fritz!Box-ot (7170, ami egy elég régi darab) de akár vonalas, akár mobil irányba 99% vagy nagyobb százalékban tökéletes a kapcsolat a szokásos Delmont klónokkal is.
Igen, minden a megfelelő HW és beállítás kérdése. -
anadroid
senior tag
válasz tibor23 #26602 üzenetére
2005 tavasza óta használom a Finarea/Betamax/Dellmont klónokat, tehát nekem is van tapasztalatom. Mégpedig az, hogy jó kapcsolaton és jó eszközzel nincs több hiba, mint az egyéb telefonszolgáltatóknál (ahol egyébként 160 hívásból egy lehet hibás - legalábbis ezt tanították anno a Lágymányosi 7A2-ben).
2006-tól Fritz!Boxokat használok, akkor még ADSL-en (Axelero tesztkapcsolattal kezdtem Drajkó Laci jóvoltából). A Fritz rendesen priorizál, abszolút elsőbbséget ad a VoIP kapcsolatnak (ez nem annyira jellemző a mezei routerekre). Szóval 700 szál torrent mellett meg se nyekken a VoIP. A UPC "jóvoltából" a múlt szerdai zűr óta rákényszerültem, hogy rengeteget hívjak VoIP-ról mobilon valakit (napi 2 óra), akinél úgy sikerült megölniük a kapcsolatot, hogy csak pénteken kora délután állt helyre (elszállt a UPC modem, állítólag valami mekkmester jóvoltából a távtáplálásra egy kicsit több feszültséget adtak, mint kellett volna - mesélte a szerelő). Volt mögötte 2 Fritz!Box, amiből a 7490 megúszta, a másikat még nem tudom. Nem reagál a LAN1 kapcsolatra (ami ebben az esetben WAN, de a 7490 is ezzel kezdte). Szóval a VoipSmash-t használtam, és vezetékeshez közelálló minőséget produkált stabilan a mobil irányon.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
echte
csendes tag
srácok, ha lejár az ingyenes 250 perc a immmr-nél sms-t lehet küldeni továbbra is?
-
tibor23
senior tag
válasz anadroid #26600 üzenetére
Nálam indulása óta megy, volt hogy hónapokig ezzel telefonáltunk. Én nagyon megutáltam a Dellmont-ot magyar mobilra a kiszámíthatatlan hangminősége, és egyéb időszakos hibái miatt. Ettől még van rajt valami pénzem, és időnként használom nagyon rövid, 10mp körüli hívásokra, sőt mint írtam Anyukámnak ezt konfiguráltam. Vezetékes hívásokra tudom ajánlani ha fontos az olcsóság.
[ Szerkesztve ]
-
tibor23
senior tag
Anyukám telefonálási szokásaihoz a következő kombót használom:
1. Fonio (vagy Ephone)-tól kérni egy földrajzi számot, "előfizetési" díjakat nézd meg melyik szimpatikusabb
2. Discountvoip.com-mal mennek ki a hívások (30 fillér a vezetékes hívás percdíja, 95% vezetékest hív, itt a hangminőség is jó, mobil 0,01 font/perc)
3. Tartalékban nyitottam a Reenger account-ot is, de most nem megy hívás róla
4. Egymás között Fonion keresztül beszélünk ingyenesen
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Tesla topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Büszke apukák és anyukák topikja