Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
fixi
csendes tag
válasz atillaahun #1455 üzenetére
Onnan írányítottak át ide. Kezdek összezavarodni.
-
fixi
csendes tag
válasz atillaahun #1457 üzenetére
Milyen net kell a voip telefonáláshoz.
-
atillaahun
veterán
Ezt mondjuk mondhattad volna korábban is, mert elsőre csak annyit írtál milyen netcsomagot vegyél. Azt hittem eltévedtél.
Naszóval.
Nekem az az általános véleményen, hogy mobilnettel nem lehet megbízhatóan használni a SIP szolgáltatókat. VOIP-ra jó lehet, értsd mondjuk Skype, Gtalk, Fringe, és társaik - ahol csak más hasonló account-tal rendelkezőt tudsz hívni.Viszont a fizetős SIP szolgáltatók esetében (akikről itt általában beszélgetünk), ahol különböző percdíjakon hívhatsz magyar (és külföldi) vezetékes és mobil számokat, én azt tapasztaltam, hogy rendkívül megbízhatatlan a szolgáltatás. Függ mondjuk ez sok mindentől, de leginkább valószínűleg a sávszélességtől. Abból is a feltöltési oldal a lényeg, mert én pl. nagyon jól szoktam hallani mindig a másik felet, de ők folyton mondják, hogy - tessék?/nem hallottalak/(nagyon) rossz/szakadozik a vonal/beszélnél hangosabban? stb...
És ez még sokszor WiFi-n is előfordul. Tehát nekem az a tapasztalatom, hogy a mai Mo-i mobilnetek nagyon gyenge feltöltési sávszélességük miatt nem használhatóak megbízható telefonálásra.Bár tudom, hogy vannak jópáran akik nem fognak egyetérteni velem, mert náluk sokkal jobban működik a szolgáltatás, de arra eddig senki nem tudott választ adni, hogy mi okozhatja a rossz minőséget akár WiFi-n is - 1,5 Mbps-es (tesztelt) feltöltésnél.
[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
-
McLaca
őstag
válasz atillaahun #1459 üzenetére
A rossz, vagyis magas ping okozza.
Nálam wifin LAN-os diginettel nincs gond (20Mbps sávszél felfelé, de közben a torrent 8Mbps-mal tölt fel), a teló N-es kapcsolattal lóg a routeren (aminek 3 antennája van - de nyilván mindegy, mert a telefonban úgyis max. 2 van, de inkább csak 1), a pingem bőven 10ms alatti. Sőt, inkább 5ms alatti.
Viszont én 3G-n (3,5G-n) sem nagyon tapasztalok problémát, viszont nem szoktam közben mozogni, ill. épületen belül nem nagyon használom, mert a 3G-nél maga az épület is egy zavarforrás. Amióta a mobilevoip progiban kodeket cseréltek (Belle-re való verzióban), és 800kB helyett 300-zal is beéri 1 perc beszélgetés alatt, azóta meg pláne rendben van 3G-n. De csak ott indítok mobilnetes hívást, ahol egy helyben tudok maradni, kültéren vagyok, vagy ablak mellett, és a 3G térerő stabilan 80-100% körüli. Ahol ingadozik, és akár 20-40%-ra is lemegy egy helyben, ugyanott, ahol 100%-ra is felkúszik, ott nem kísérletezek, mert messze a torony, és sok a zavarforrás.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
fixi
csendes tag
Hát. A fénebe is. Akkor nem veszek okostelót. Ebből indult ki az egész amúgy. Ugye nem kell mennem okosteló topikba
-
McLaca
őstag
Nem. De több voip szolgáltatónak van PC-s kliense, szóval otthonról egy headsettel tudsz olcsón mobilt hívni.
atillaahun: a késést már indokolhatja a 35-ös ping. A minőség, mármint a hangminőség a kodektől függ, a nettől a folyamatosság.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
atillaahun
veterán
...namégegyszer.
35 milisec az olyan jelentéktelen idő, de általában nem is ennyit szokott késni a hangom, hanem inkább 1 sec közelében, de nem is ez a legfőbb gond általában.
Hanem az, hogy kimaradnak részek abból amit mondok, tehát szaggat a vonal, mintha nem lenne elég a sávszélesség. Ezenkívül azt szokták még mondogatni néha, hogy nagyon halk vagyok, vagy rossz a vonal (bár ebből nem derül ki egyértelműen hogy pontosan mi rossz benne).[ Szerkesztve ]
-
St3ven
addikt
A mindenféle kényelmetlenség nélküli phone-to-phone megoldáshoz viszont erősen javallott egy egyszerűbb okosteló, a legkisebb netcsomaggal. Ott a minőség kiváló, a net pedig csak arra kell, hogy egy kérést indíts a VoIP szolgáltatód felé, hogy kapcsoljon össze a hívott féllel, de a beszélgetéshez már nem kell net.
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
McLaca
őstag
válasz atillaahun #1465 üzenetére
A 10. csomagnál az már 350ms.
A szaggatás adódhat ebből, de az a szerver terheltségéből is fakadhat.
A rossz vonal alatt szerintem tompaságot értenek, esetleg sistergést, azt időnként én is hallok, de az ugyanolyan, mint anno a GSM half rate kódoláskor volt a 2000-es évek elején.
Amit én észre szoktam venni, hogy néha túl van erősítve a hang, és vagy nálam "recseg" be a tüskeszerű hangos részeknél, vagy pont fordítva, a másik hall engem így. Az érthetőséget nem befolyásolja, csak a hangtüskéknél elég éles.Üdv!
-
-
St3ven
addikt
Kétszer annyiba kerül egy perc, mint amit a szolgáltató a magyarországi irányokra megad, és a legtöbb szolgáltatónál van kapcsolási díj.
Nekem - és még sok másnak itt a topikban - ez jelenleg 3,5 Ft/percet jelent, és nincs kapcsolási díj.
(#1469) atillaahun
Nem. Azért írtam, hogy "javallott egy egyszerűbb okosteló". Amin megy a MobileVoip app. Márpedig minden androidos telón megy. De egyébként S40-es Nokiámon néha úgy nyomtam, ahogy mondtad.[ Szerkesztve ]
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
St3ven
addikt
App: MobileVoip
Szolgáltató: FreeVoipDeal
Phone2phone: 3,5 Ft/perc (de ez bármikor értesítés nélkül változhat)
VoIP hívás: 1,75 Ft/perc (értelemszerűen ez is bármikor változhat)[ Szerkesztve ]
-
fixi
csendes tag
Az árváltozás nem gond, mert úgyis beugatjátok ide Akkor ha jól értem phone2phone szolgáltatás 3,5ft/percbe kerül és nem függ a net sebességétől. Viszont szükséges, hogy hívást indítsak vele. A hangminőség pedig 100%-os elmondásod szerint.
Akkor cum-pakk megéri csinálni az egészet. Csak józan paraszti ésszel: hol lehet kapni 600 ft-os (vagy max 1.000 ft netcsomag 100MB) mobilelőfizut 3,5ft-os percdíj mellett
[ Szerkesztve ]
-
St3ven
addikt
válasz atillaahun #1474 üzenetére
Tökmindegy minek hívjuk, az elv, a költség és a végeredmény is ugyanaz.
-
fixi
csendes tag
Ööööh. Összezavarodtam. A callback, ahogy atillaahun kolléga mondta. Az megint másik funkció Bocsánatot kérek tőletek tudatlanságomért. Okostelót akkor veszek, ha tiszta számomra minden. Alap dolgok ezek, amik nektek a könyökőtökön jön ki Tegyük fel könnyű lenne társalognunk, ha most kezembe lenne az okosteló. De sajnos nincs
[ Szerkesztve ]
-
St3ven
addikt
Ha én is szőrözni akarnék, akkor azt mondanám, hogy a callback a phone-to-phone azon változata, amikor csak az adott, regisztrált számod lehet a hívó fél, ellentétben azzal, amikor a neten kitöltöd a p2p adatlapot, és hívónak olyan számot adsz meg, amilyet akarsz (és értelemszerűen akkor azon csöng ki).
[ Szerkesztve ]
-
fixi
csendes tag
Értem. Köszönöm mindenkinek, hogy kibírtátok engemet Fizukor jövök zaklatni megint, mert akkor lesz meg a teló. Most már nem szégyenkezek előttetek. Samsung Star II-t szemeltem ki. Azt írják kifutó modell, remélem annak megfelelőlen az ára is
-
edk-
őstag
válasz atillaahun #1459 üzenetére
Nekem az az általános véleményen, hogy mobilnettel nem lehet megbízhatóan használni a SIP szolgáltatókat.
Nem értek egyet. Nokián Mobilevoip/Yourdialer 3G kapcsolatnál, ha nem járművön mozog az ember, teljesen jó. Fring EDGE-en is érthető volt, amíg ment (Betamax/Dellmont SIP loginnal).
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
edk-
őstag
válasz atillaahun #1482 üzenetére
Budapest, Telenor.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
sumsang
aktív tag
Nos, akkor FVD Callback [link] mégis free ?
-
sumsang
aktív tag
válasz sumsang #1487 üzenetére
Azt vettem észre, hogy a CSipSimple app-ról indított hívásoknál WiFi esetén tárcsázás előtt lehet választani, hogy SIP-en, vagy GSM-en akarom a hívást indítani. Viszont 3G-nél NEM kínálja fel a SIP-en történő hívást, csak GSM lehetőség van. Amúgy szeretett TRÉMOBIL szolgáltatónál történik mindez
-
sumsang
aktív tag
válasz atillaahun #1488 üzenetére
Callback hívás esetén a beregisztrált számokat felkínálja a hívásindítás előtt és ott tudom kiválasztani, hogy melyikre kérjem a callbac-et. Max 5 számot lehet regizni és köztük van a 0621 Neophonex-es számom is.
-
sumsang
aktív tag
válasz atillaahun #1493 üzenetére
Hogy még jobban megkeverjelek: Ezt a karifüggetlen okoskát a lányomnak vettem, s a lányom mobilszáma (nem a sim kártyája) már rajta van Neki próbálok telepíteni/beállítani pár app-ot. A 0621-es szám egy dect telefonomon csörgött ki.
Azon agyalok tegnap óta, hogy tudok egy 0621-es SIP accountot rátenni a CSipSimle-ra. Eddig nem jött össze a próbálkozásom. -
fixi
csendes tag
Remélem nem éitek ugye Elmaradott ember vagyok ráadásul szűkös a pénztárcám. Engem nem érdekel az okostelókban, hogy lehet rádiózni, angry bird-zni stb... Szal ha az 50k-s okosteló nem tud többet nyújtani mint a 20k-s voip ügyileg. Akkor miért adjak ki 30k-val többet, amikor csak 1 cél miatt venném meg.
Visszatérve a Samo Y-ra, hogy képes-e phone2phone vagy akár voipcall nyújtani nekem mint bármely más drágább készülékkel szemben Arra értem, hogy a drágábbikkal jobb a hangminőség stb stb
-
St3ven
addikt
Ha tényleg csak ezek közül választhatsz, akkor én is az Samsung Galaxy Y-t mondanám, de hozzá is teszem gyorsan, hogy elég nagy valószínűséggel (>85%) meg is fogod utálni miatta az androidot és az okostelefonokat.
Amit viszont nyugodtabban ajánlanék, bár szintén nem egy csúcsgép, az a Huawei Ascend Y200, nekem az van, és úgy látom, kb. ugyanarra használnánk.
-
McLaca
őstag
Na, tettem pénzt FVD-re, lőttem is egy 1:56:30-as hívást wifin.
Amit észrevettem, hogy időnként, néha percenként, néha ritkábban kicsit összegabalyodik a hang, és nem értek egy fél szót. Hogy ez csak az adott hívásnál volt így, vagy az FVD csinálja, nem tudom, a múltkor callpirates-en volt egy 41 perces hívásom, ott nem emlékszem ilyesmire. Meg ma, amikor vezetékest hívva tesztelgettem a hangminőséget, akkor sem emlékszem hasonlóra, szóval lehet, hogy csak az adott hívás miatt volt.
Viszont nem volt zavaró, már csak az időtartamból ítélve is, no meg percenként 1,73Ft-ért kb. leszarom, bőven belefér.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest