Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- sivi151: Framework csendesen felvette a magyar billentyűzetet
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
6.7-el is NIC probléma
-
tasiadam
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Igazából ez kéne, de bármit szenvedek, ssl problémára futok.
.\ESXi-Customizer-PS-v2.6.0.ps1 -v65 -vft -load net-igb,net-e1000e,net55-r8168,net51-drivers,net-r8101,esx-tools-for-esxi,esx-ui,fw-ntpd,cpu-microcode -NoSignatureCheck
Azért raknék fel ennyi NIC-et, mert van egy usb 3.0-rj45 kábel is, ami elv jó, míg az integrált elv nem, vagyis nem tudták éeltre kelteni. Én még nem próbáltam linux alatt, de nekem mindegy melyik műxik. előző gajdáza azt mondta, hogy proxmox alatt jó volt. Ha már nem, megyek oda vissza, pedig nagyon nem akarok. -
tasiadam
veterán
Na most gépről pontosítok. Intel NUC6i5SYH-t vettem, benne NVME, HDD, SD krátya, amire az ESXi menne. Vagy engedjem el, és proxmox újra?
Ez alapján estem neki -
tasiadam
veterán
Van valakinek 6.5 ESXi minden lehetsehes driverrel? Megvan ax uj NUC-om, amire szeretnem felrakni, de mindig hibaba futok powershellbol, ami egyre nagyobb nyulureg. Most ujabban ssl cert baja van. Tobb ido ezt megcsinalni, mint felrakni. Foleg hogy max 1x kene
-
tasiadam
veterán
Van valakinek kész 6.5, 6.7 vagy 7.0 ESXi realtek driverrel készen, működően?
-
tasiadam
veterán
üdv
Most újra ott tartok, hogy kéne egy VM host, ezért már a lehetőségeim mérlegelem. HP EliteDesk 800 G2 és G5 közötti kis gépeket néztem, 4-8gb ram, i3tól egészen a 6 magos i5ig.
Nyilván a low power lenne a cél, ezért kicsi a gép. De úgy tudom, hogy nincs támogatás core CPU-kra, és csak i3, pentium, celeron, xenon a supportált.
Van valami lehetőség, hogy i5-re felmenjen az ESXi, mondjuk 6.0? Nem kell a legújabb, nem kell több gép, de nem akarok fölöslegesen nagy energiát igénylő Windows-ból hyper-v-s hostot kreálni, főleg hogy nincs vCPU provision, sem memória overcommit.
Valszeg 12 vCPU elég lenne, de nagy duzzogva 2 magot is szét tudnék kapni megfelelően. 1 PiHole, 2 VM, egyik VM-en jenkins, másikon docker host menne, kb 5 poddal. -
tasiadam
veterán
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Egyebkent ha akarsz NAS-t es hypervisort, es nem ARM, akkor a TrueNAS 10/10. Van virtualizacio benne es nagyon egyszeru a hasznalata.
De ha kihuztad alola a disket, es a VM-ben az 5 diskbol 5 volt addolva, akkor persze, hogy hisztizni fog a hianyara. Gondolom mind az 5 disk a VM-hez volt addolva, igy a resource eltunr alola.
-
tasiadam
veterán
válasz
[Newman]
üzenetére
1 kis gepet konnyu neki hamar inditani. Van 1 pingeles tesztunk ahol az elhalas es a felallast merjuk. Itt majd latjuk, mennyi ido.
Olvastuk, hogy SDK-n keresztul vmtools segitsegevel lehet appot monitorozni, perpill erre kene feature.
Tehat akkor appot nem fogunk tudni default nezni, max VM-et, az meg meglehetosen ritkan tud meghalni.
-
tasiadam
veterán
Megnéztem egy 4/8as LTS-t 100gb tárhellyel, ez is hibátlanúl átmegy, gyorsan. Köszi a segítséget!
A VM toolson keresztül az app monitoringhoz értesz? Még olyan tesztet akarnak csináltatni, hogy ha pl lehal a hálózat a VM-en, akkor indítsa újra. Trigger: belépek SSH-val és leállítom az intet-et, vagy bármelyik befele jövő hálózatot. -
tasiadam
veterán
Amúgy jutott eszmbe ma, hogy el kéne engedni ezt a tesztelést. Elég erősen az infra beállításaitól függ a HA. Ha valaki külön köti be a storaget külön kártyán, akkor a storage hearthbeat azt mondja monsani, hogy megy, nincs gond. Ha valakinek ez nincs beállítva, értelmét veszti az isolation. Ha kitépi az ember a gépet, akkor már lehet értelme, ilyenkor egy sima reset is működik, de ez is beállítás és infra függő.
-
tasiadam
veterán
Nincs resource pool.
-
tasiadam
veterán
Host failure response alatt:
Restart VMs
Medium prio
Resources allocated
Admission: Slot policy próbálva, cluster resource percentages 0, 99, 1, 50, 100%al is próbálva, mind mindig ugyan úgy hibára fut. -
tasiadam
veterán
válasz
[Newman]
üzenetére
Admission alatti reservationre gondolsz? Az nincs beallitva,lekapcsoltam ma megint.
Van mar merge requestem a masodik nic portra, hogy kapjon DHCP-n IP-t, igy oda tennem at a vmotiont es az iSCSI-t, de ha ott latja, hogy megy a gep, van beat, aklor sokkal elorebb nem vagyok.
Kihuzott geprol athuzni az VM-et? Megnezem, ujrainditom, es amikor bootol be, athuzom, megnezem mit reagal.
-
tasiadam
veterán
Admission le van tiltva, másküldönben rögtön lehal.
A hearthbeat, azaz a storage és a management 1 porton megy. Addoltam a gépekhez még 1-1 hálózatot, külön a vmotionnak, hátha akkor azon tudja magával valamit kezdeni. De rettentő tanácstalanság lett rajtam úrrá, hogy miért nem akar elindulni.
A failover nekem kell, hogy menjen, mert pont azt akarjuk tudni, hogy mi van, ha lelőjük alóla a gépet. Akár a tápot is kihúzhatom belőle, más nem lesz az eredmény, ugyan úgy failover failed. -
tasiadam
veterán
válasz
[Newman]
üzenetére
Van egy termékünk, amit virtualizáltak, így megy Hypervisorokon is, elsődlegesen eddig ESXi van, mint támogatott paltform, későbbiekban valszeg KVM/Porxmox vagy Hyper-v is szóba kerül. No. A termék DRBD disk HA-t tud, de ez virtualizálva nem oké.
Van egy clusterem dedikálva a HA-t tesztelni. 2 nodeból áll:
-DL380 g9 HP asszem, egyik egy 20 magos 40 válasz 40 vCPU-s gép 320gb rammal. Ezen fut a vCenter, így őt nem bátom sosem.
-DL380 G9 HP szintén, de 6 magos 12 szálas 12 vCPU-s gép 48gb rammal. Ezen van termék, de jelenleg egy Ubuntu 22LTS van. A VM 24gb 2/2-es.
-Storage: TrueNAS által 2 (230gb/LUN) LUN van átadva mint iSCSI storage, gigabiten. Ez az előírás a storage hearthbeathez.
-Minden gépbe 2 kábel megy, iLO és network, amint a storage és a management is megy, ha ez lényeges (isolation esetében pl az).
-Mind a 2 hoston 6.5ös ESXi van, vSphere 6 és vCenter 6 licencek, most a fajtáját fejből meg nem mondom, de nem eval egyik sem.Teszt: A kisebbik gépen fut egy VM, mindegy mi, vagy több is. Kitépem a network kábelt, ezzel szimulálom a node lerohadását.
Tökéletesen el is vesztem a kapcsolatot, majd hirtelen jön, hogy vSphere HA trigerred, stb. "Insufficient resources to satisfy vSphere Ha failover...." <- ez a kihúzobb gép miatt, mert már nem áll fenn a HA-hoz szükséges 2 node.
De aztán: "vSphere HA failover operation in progress blablabla 1 VMs waiting for resources, 0 inaccessible vSAN VMs"
Itt jön a probléma: Milyen resources? Mire vár? Miért vár? Miért nem írja le egyértelműen egyébként ez fizetős dolog, hogy mi a probléma, miért nem indul?
HA beállítások:
Szép és jó. Bocsi, telefonos képek lesznek, jobbat nem tudok, céges a gép, saját gépemről írom.
Ezek a beállítások. Admission controll jelenleg ki van kapcsolva, így nem jön perma alarm, hogy insufficient HA resources.Ezt egy 100tb-os LUN- 12 DELL blade-es clusterre is írja, ha be van kapcsolva.
Az admission már mindennel le volt tesztelne, minden beállítással, de továbbra sincs előrelépés, mindenhol failelt, csak ha nem disable, akkor rá is vágja azonnal, hogy failover failed.
Ezzel kapcsolatban kerestem már 2 embert is, akinek VMware certje is van, hogy but why, egyik sem tudta az okát, hisz, minden jónak tűnik. -
tasiadam
veterán
Sziasztok
Van olyan ember aki nagyon de nagyon penge HA részéből a vCenternek, vSphere-nek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

2 mag 4 szálas CPU kéne, de 17w környékén alig akar ilyen ami elérhető