Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• joysefke

veterán

Sziasztok!

végre megvettem az SSD-t és lecseréltem a 8GB RAM-ot 16GB-ra. Most már száguld a Workstation-ba zárt vSphere. HDD-ről futtatva hasznavehetetlenül lassú volt, most meg elért egy teljessen használható sebességet. :C

Tehát WS-ben létrehoztam:
    -2db ESXi 5.5 hostot 8db Gb NIC-kel
    -1db W2K12-t, mely a vCS-t illetve a klienset futtatja
    -1db FreeNAS-t iSCSI LUN-nal
    A WS-ben létrehoztam külön
    -Management,
    -Storage,
    -App és
    -vMotion hálózatokat,

illetve az ESXi-ben mind a négy feladatkörhöz egy-egy külön vSwitch-et dual-NIC (alapértelmezésben asszem aktív-aktív team) uplinkel.

Ellenőriztem, hogy a vSwitchek uplinkjei a WS-en belül a megfelelő, host-only-ként beállított hálózatba vannak dugva.

Külön-külön VM kernel és hozzárendelt vSwitch szolgál a Management-Storage és vMotion feladatokra, a feladatok nincsenek keverve.

a vCS-ről, melynek (debuggolási célból) van interfésze a vMotion hálózatba tudom pingelni mindkét VM kernel IP-t

Nah és hosszú felvezető után, ha hostok között vMotion-t akarok csinálni, az leragad 14%-nál és a következő hibát kapom (nem az enyémek, de az ényém gyakorlatilag ugyanez):

[I]The vMotion migrations failed because the ESX hosts were not able to connect over the vMotion network. Check the vMotion network settings and physical network configuration.[/I]

meg még ilyesmiket:
    [I]Handling message _vmx3: Migration [a0a00d4:1357591370037703] failed to
    connect to remote host <x.x.x.x> from host <y.y.y.y>: Timeout[/I]

[I]--> vMotion migration [a0a00d4:1357591370037703] failed to create a
    connection with remote host <x.x.x.x>: The ESX hosts failed to connect over the
    VMotion network
    --> The vMotion migrations failed because the ESX hosts were not able to connect
    over the vMotion network. Check the vMotion network settings and physical network
    configuration.[/I]

Valakinek van esetleg valami ötlete? Nagyon jó volna megoldani ezt a kis buktatót...

Még a 4.0 idejében olyan szépen összekattingattam egy fizikai VMWare labrt, most meg úton útszélen hibák, ráadásul ez a vSphere Web Client is hidegzuhanyként ért...

J.

Új hozzászólás Aktív témák