Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
végre megvettem az SSD-t és lecseréltem a 8GB RAM-ot 16GB-ra. Most már száguld a Workstation-ba zárt vSphere. HDD-ről futtatva hasznavehetetlenül lassú volt, most meg elért egy teljessen használható sebességet.

Tehát WS-ben létrehoztam:
-2db ESXi 5.5 hostot 8db Gb NIC-kel
-1db W2K12-t, mely a vCS-t illetve a klienset futtatja
-1db FreeNAS-t iSCSI LUN-nal
A WS-ben létrehoztam külön
-Management,
-Storage,
-App és
-vMotion hálózatokat,illetve az ESXi-ben mind a négy feladatkörhöz egy-egy külön vSwitch-et dual-NIC (alapértelmezésben asszem aktív-aktív team) uplinkel.
Ellenőriztem, hogy a vSwitchek uplinkjei a WS-en belül a megfelelő, host-only-ként beállított hálózatba vannak dugva.
Külön-külön VM kernel és hozzárendelt vSwitch szolgál a Management-Storage és vMotion feladatokra, a feladatok nincsenek keverve.
a vCS-ről, melynek (debuggolási célból) van interfésze a vMotion hálózatba tudom pingelni mindkét VM kernel IP-t
Nah és hosszú felvezető után, ha hostok között vMotion-t akarok csinálni, az leragad 14%-nál és a következő hibát kapom (nem az enyémek, de az ényém gyakorlatilag ugyanez):
[I]The vMotion migrations failed because the ESX hosts were not able to connect over the vMotion network. Check the vMotion network settings and physical network configuration.[/I]
meg még ilyesmiket:
[I]Handling message _vmx3: Migration [a0a00d4:1357591370037703] failed to
connect to remote host <x.x.x.x> from host <y.y.y.y>: Timeout[/I][I]--> vMotion migration [a0a00d4:1357591370037703] failed to create a
connection with remote host <x.x.x.x>: The ESX hosts failed to connect over the
VMotion network
--> The vMotion migrations failed because the ESX hosts were not able to connect
over the vMotion network. Check the vMotion network settings and physical network
configuration.[/I]Valakinek van esetleg valami ötlete? Nagyon jó volna megoldani ezt a kis buktatót...
Még a 4.0 idejében olyan szépen összekattingattam egy fizikai VMWare labrt, most meg úton útszélen hibák, ráadásul ez a vSphere Web Client is hidegzuhanyként ért...
J.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- Asus ROG Strix Scope Deluxe /DE/Red switch/
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest