Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-16 14:42:11

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4032) vicze válasza persil (#4030) üzenetére


vicze
félisten

Továbbra is ott tartunk, hogy egyáltalán nem értitek mi történik ilyen esetben.
Jelenleg a TWS-ek 2 módon kacsolódnak. Egyik, hogy BT jel egyik füleshez(ez akár lehet bármelyik) kapcsolódik majd továbbítja a másikhoz. (master-slave, non-pc kifejezéssel), a másik, hogy "külön-külön" kapcsolódnak (kiemelném, hogy ez nem azt jelenti, hogy két fülest látsz kapcsolódva, az egy még régebbi mód és nagyon nagyon elavult és rosszul működik!), de még így is kell egymással kommunikáljanak, hogy sync-et tartsanak. Ezeket a módokat akár váltogatni is tudják szituációtól függően.
A BT továbbra is egy kifejezetten gyenge 2,4GHz ráció jel(10 vagy 20x-es teljesítmény különbségről van szó WiFi-hez képest), ami kizárólag egyenes irányba tud terjedni, ez a frekvenciát különösképpen vízzel teli objektumok(tested) teljesen elnyelik. Hogyan jut el akkor a jobb oldali fülesből a bal oldalba a jel? Közvetetten. 2,4GHz abban jó, hogy viszont, hogy visszaverődjön dolgokról, így a környezeted objektumain végig visszhangozva eljut a másik oldalba. Mikor bekapcsolod gyakorlatilag egy végtelen BT visszhang tölti be a teret.
Na most mi történik, ha nincs miről visszhangozzon a jel? akkor igen könnyen előfordulhat, hogy nem jut el a másik oldalra, mert a tested(fejed) leárnyékolja és nincs miről, vagy túl messze van a legközelebbi objektum amiről visszaverődne a jel. Minél nagyobb nyitott üres tér van, annál nagyobb eséllyel fordul elő ez a probléma.

BT 5.0 amennyiben mind a két eszköz támogatja, segít ezen bizonyos mértékben, pont annyira, hogy élvezhető mértékre csökkentheti a kihagyásokat.
Különböző antenna megoldások is javíthatnak, hogy a gyengébb szórt jelent is megkapja a füles.

A interferencia probléma inkább zárt térben jellemző ahol sok a 2,4GHz-es eszköz, és akár elnyomják egymás jeleit.

Nagyon sok esetben teljesen egyedi lesz, hogy miért hagy ki a füles, és nem technológiai korlát, hanem akár HW kialakítás miatt, mert pont ahhoz a felhasználási módhoz az nem megfelelő.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.