Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
vass1024
tag
Sziasztok!
Huawei telefon mellé, futáshoz szeretnék bluetooth os fülhallgatót. Kinéztem árukeresőn pár típust:
[SoundMagic S20BT]
[Sony WI-SP510]
[Huawei FreeLace (CM70)]
[Huawei FreeLace Pro]Érdeklődnék, hogy valaki találkozott már valamelyikkel? Ti melyiket vennétek?
(Nekem talán Huawei-ek tetszenek jobban)Köszönöm a válaszokat
[ Szerkesztve ]
Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
=WiNTeR=
senior tag
Samsung Galaxy Buds Pro tulajokat kérdezném, hogy nekik okozott már fülgyulladást vagy irritációt a használat?
Intereneten rengeteg ilyen beszámolót lehet olvasni (nikkel töltő-érintkezők vagy az akrilát bevonat). Nekem mintha kissé begyulladt volna a bal fülem egy másfél órás utazás közbeni használat után, de nem 100% hogy a GBP a ludas."I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
sompetike
aktív tag
válasz =WiNTeR= #9003 üzenetére
Napi két órát használom tavaly február óta. Semmi bajom nincs vele. A múlt hónapban vettem rá egy comply memory foamot. [link]
n450-n1610i-e318-e628-e688-n3210-e10-e20-e28-er310-et65-sm35-sme45-n3650-n6220-mv360-n6230-n6230i-mitacmio a701-n5630xm-n8-NEXUS 4-mate7-Honor 7 Samsung Note7-S7edge-Huawei MATE 10 PRO-Samsung Note10–Iphone 13PM
-
patomi
őstag
2-3 hét. Anno tréfa mentesen jött, most nem tudom. Nekem tevi volt, most z3 a neve. Elvileg kicsit más a hangzása, illetve z3 2.0, ami megint más kicsit.
Nekem a hiby wh2 jobban bejön kevesebb mély miatt(tevihez képest) [link] . Ez most akciós megint. A dd verzió, ezt használom én is. Karácsony előtt érkezett tréfa mentesen.Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
celf
őstag
mondjuk én nem bánom, ha van basszus, persze csak módjával. többnyire elektronikus zenét hallgatok, és az egyik reviewer amazonon írta, hogy eléggé center felől jön a hang, amit nem bánok. Anno Sennheiser IE8 ami volt a "szétesett" soundstage-el elég kontraproduktív volt.
[link] ez a Z3 2.0, nem tudod? -
haiduo82
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mi az általános tapasztalat az Anker Soundcore Liberty 3 Pro illeszkedését illetően? Az érdekelne különösen, hogy futás közben mennyire marad stabil? Továbbá megéri a felárat a Liberty Air 2 Prohoz képest?
"Együtt vagyunk senkik"
-
YellowFlash
aktív tag
Áve!
Futáshoz keresnék max 30E-ért fülest.
IP védettségből nem kell a legdurvább. Izzadtságot jól bírja, meg max még annyit, hogy ha a kiesik a fülemből és betont ér, akkor ne legyen baja.
Hangminőségből elég egy szolid közepes. Üzemidő legalább 4 óra. Zajszűrés jó ha van, de nem fontos.Szemüveges vagyok, szóval a száras, fül köré rakható darabok sajnos nem jók.
Szóval konkrétan vezeték nélküli, apró füles kellene, vagy esetleg olyan vezetékes aminek a kábele a nyak köré, a fej mögé kerül.They don't know... PepeLaugh
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz haiduo82 #9010 üzenetére
" ... mi az általános tapasztalat az Anker Soundcore Liberty 3 Pro illeszkedését illetően?"
Nekem tökéletes. Mivel nem csak a gumiharangokat lehet csereberéli, hanem van egy ilyen kis "illeszték", ami a fül hátsó / felső részébe hivatott betámasztani, ezért szerintem jó eséllyel szinte mindenki számára kényelmessé lehet tenni." ... futás közben mennyire marad stabil?"
Nem vagyok nagy futó (sajnos), de kocogás közben szépen stabilan van (az előbb írtak okán)." ... megéri a felárat a Liberty Air 2 Prohoz képest?"
Ez ugye a kinek mi éri meg kérdés.
Nekem megérte, ill. néhány okból nekem nem alternatíva a Liberty Air 2 Pro:
• nem szeretem a "nyeles" füleseket
• úgy rémlik, hogy a Liberty Air 2 Pro csak a "double tap", és a "tap & hold" tudja vagyis nem tudja a teljes vezérlést (ez utóbbi mondjuk fw. frissítéssel változhatott, szóval érdemes lenne esetleg a gyártónál rákérdezni)
Liberty 3 Pro előnyei (ami nekem számított)
• teljes vezérelhetőség (single-, double-, tripple- tap, tap & hold)
• BA + DD meghajtók
• LDAC
• multipoint
• (állítólag) még jobb hangzás
Utóbbit - mivel Liberty Air 2 Pro-m nincs, ezért - nem tudom megerősíteni, de mindentől függetlenül nagyon, de nagyon meg vagyok elégedve a hangjával. -
haiduo82
aktív tag
válasz <Adamsky> #9012 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ, sokat segített.
Egyelőre a saját JBL Live Free Nc+ fülesemnek adok még egy esélyt memóriahabos harangokkal, mert legalább vagy 6 fülesét kipróbáltam már hozzás, de egyikkel sem az igai futás közben, kicsit mindegyikkel kimozdul (még a Sony WF SB800N egyik harangja a legjobb nekem hozzá eddig). Aztán ha így sem lesz ok, akkor lecserélem és a Liberty 3 Pro, most nagyon megtetszett (csak nem szeretnék azzal is hasonló módon járni).[ Szerkesztve ]
"Együtt vagyunk senkik"
-
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok, Kb. 30k-ig tudtok ajánlani fülhallgatót Teams meetinghez? Jelenleg egy X3-as Edifier és egy Xiaomi AirDots van itthon. Külföldi rendelés is belefér, nem ragaszkodom a hazai webshopkhoz, kialakításban pedig az in-ear-t szeretem.
Korábban 3 jelöltben gondolkoztam, Samsung buds és live és Jabra, de ezek nem tudom mennyire jók laptoppal. Ugye telefonon a Samsungoknak ott a saját progija amit javít rajtuk.
-
-NoVa-
addikt
válasz Janoo_07 #9016 üzenetére
Egyik sem kifejezetten Windows alá optimalizált, és a Teams mikrofonkezelésére hallok panaszt mindennel is, kollégáknál is akad minden robothangtól érthetetlen recsegésig. Én a Sambung Buds Live-ot sokat használtam meetingre, jó, jól hallanak vele, de telefonon futtatom a Teams-et, arról lépek be mindig, és ha épp screen share kell, akkor belépek gépről is mellette képet prezentálni. Most a Sony LinkBuds még jobb, de az árkereten kívül van bőven.
PC-hez van itthon a feleségemnek egy Plantronics Voyager 5200, az működik neki stabilan. Elméletileg kéne minden másnak is, de nem próbáltam.
-
Janoo_07
aktív tag
Köszi az ajánlást, nekünk is elég vegyes a tapasztalás, pedig elvárható lenne lassan egy beszélgetésre kitalált programtól, hogy ezt profin kezelje.
Sony ár miatt, Plantronics pedig kialakítása miatt esik ki (plusz nem írnak róla valami szépeket ). Lehet a Live-ot kipróbálom majd. Egyik ismerősömnek van ilyen.
Más ötlet esetleg még valakinek a fentiek mellett?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Janoo_07 #9018 üzenetére
"Más ötlet esetleg még valakinek a fentiek mellett?"
Lehet nagy butaságot fogok írni, de mi köze magának a Teams-nek a mikrofon minőségéhez? Szerintem olyan füles, ami telefonnal vagy PC-n mondjuk Webex-en, Viber-en, Messenger-en jól működik, annak Teams alatt is jól kellene, nem?Nemrég járt itt egy fórumtárs, aki egy Teams kompatibilis (jelentsen is ez bármit) Jabra cucc felől érdeklődött. Hogy aztán megrendelt-e az amazon-ról, azt nem tudom. Nála lehetne esetleg "kopogtatni".
-
Janoo_07
aktív tag
válasz <Adamsky> #9020 üzenetére
Szerintem alapvetően kell egy jó mikrofon, vagy több a fülhallgatóba. Ezen kívül ha jól tudom, a telefonra telepített saját applikáció bizonyos modelleknél sokat segít, hogy a másik fél jobban hallja a beszélőt és fordítva. Szóval igazából emiatt érdekes ez a laptopon használom vs telefonon dolog.
Lehet rá fogok írni, köszi a tippet.
-
-NoVa-
addikt
válasz <Adamsky> #9020 üzenetére
Generikusan a Windows kontra BT eszköz mikrofonja szokott nyűgösen együttműködni többeknek. Meg az, hogy a Teams melyik mikrofont próbálja alapértelmezettként használni, sokszor hallottam már meetingen halkan zúgó kollégát, akinek a dokkolóban álló csukott notebook mikrofonjáról vette a hangot, a headsete helyett. Persze ezt egyszer kibogozva a következő újracsatlakozásig Ezt persze ki lehet tapasztalni, onnantól jó.
A mikrofonhoz csak pár apróság. A Buds Live 3 mikrofonnal és egy csontrezgéses mikrofonnal operálva szűr, zajos környezetben is nagyjából tiszta, de tompább hangot ad le. Tökéletesen érthető marad mindig. A Sony mesterséges intelligenciás zajszűrése jobb, autóban sem változik a hangom, és elég keveset ad be a háttérzajból. Csukott tetővel nem tudják a kollégák megkülönböztetni, hogy otthonról, vagy kocsiból beszélek, viszont a kocsinál zajosabb környezetben meg már én nem hallom a többieket jól, az izolációmentesség nem arra való.
-
siege5
aktív tag
Sziasztok!
Jelenlegi Edifier X3 típusú fülesemet cserélném jobbra újabbra.
Leginkább irodai használatra tervezem. Szeretem a mély hangokat, de vegyesen hallgatok rajta zenét telefonhoz kapcsolódva. Üzemidő fontos, napjában kétszer 4 óra közben fél óra töltést szoktam beiktatni. Ezen felül a jó illeszthetőség (bár ez relatív).
Samsung telefon mellett lenne használva (már ha fontos).Jelenleg (és kb ez az az árkategória amiben nézelődöm) két kinézett típus között variálok.
A sokak által és egy rating oldal alapján a : Jabra Elite 3 (jelenleg elég jó árban van a piros M betűs webshopban)
illetve az egyik népszerű szupermarketben pontgyűjtő akcióban lehet piaci árnál jobb áron hozzájutni egy: Huawei Freebuds 4i típushoz (erről viszont a fent említett ratings oldalon nem találtam leírást) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Janoo_07 #9021 üzenetére
"Szerintem alapvetően kell egy jó mikrofon ... " - erről beszélek én is.
" ... a telefonra telepített saját applikáció bizonyos modelleknél ... " - én ilyenről még nem hallottam. A fülesben szokták az ilyet megoldani (rég rossz lenne, ha ehhez külön app kellene, hogy fusson a telefonon ...)#9022 -NoVa-
" ... halkan zúgó kollégát, akinek a dokkolóban álló csukott notebook mikrofonjáról vette a hangot ... " - OK, de ez "user error"" ... Buds Live ... egy csontrezgéses mikrofonnal ... " - hogy, mivel?
Na, ilyenről még nem is hallottam (fülesről már igen, de mikrofon?). Na, majd utána nézek / olvasok. Mondjuk, ha annyira tuti lenne, mint az ember elsőre gondolja, akkor mást se használnának a gyártók. -
bandus
veterán
milyen vezeték nélküli fülhallgatót ajánlanátok kb. egész napos, irodai használatra. a sony wf-1000mx4 jó lenne, de ahogy olvasom nem tud több eszközt kezelni, én pedig nagyon örülnék neki, hogy a számítógéphez (teams) és a telefonhoz is automatikusan csatlakozna és ott tudnék éppen beszélni, ahol kell. valamint ha elmegyek erre-arra az irodában, akkor magától visszacsatlakozna a laptopra, amikor leülök elé. szóval ilyesmi szempontjaim vannak, hangminőség, zajszűrés minősége annyira nem fontos, a mikrofonja legyen jó, hogy engem jól halljanak.
köszi
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz RedCactus #9028 üzenetére
koszi, nem gondoltam volna en sem ezt ekkora featurenek, de tenyleg nincs belole sok. ez a redmi nem adja. viszont Jana koszi a tippet, a fent emlitettbol mar van elite 85t, az is igen baratsagosnak tunik egy kisnutanajaras alapjan, es a multipont kapcsolaton is javitottak benne.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Druantia
csendes tag
válasz <Adamsky> #9030 üzenetére
Végül hosszas gondolkodás után én is a Liberty 3 Pro mellett döntöttem (bár nálam a mérleg másik felén egy Jabra állt).
Csak azt sajnálom, hogy gondolkodtam rajta, mert kb egy hónappal ezelőtt mikor beszéltünk róla majdnem fele annyiba került. Már 170$ a hivatalos oldalán is Így már jobban jár az ember, ha itthon az alzában veszi meg, ami azért durva.Egyébként a legtöbb tesztben dicsérik a hangját, de egy-két helyen olvastam, hogy a magasok túl durvák és nyersek tudnak lenni - tapasztaltál ilyet, esetleg EQ-ból orvosolható ez ha igen?
[ Szerkesztve ]
Ajándék csónak ne nézd a lapát.
-
falabu88
aktív tag
Sziasztok! Fiil T1 Lite-hoz van valami bevált eladó valakinek aliexpressen vagy valahol máshol? Eu raktár preferált, de nem kitétel
Erre most rápróbáltam, de kérdés eredeti-e (hamisítják ezt egyáltalán?), illetve egyáltalán postázza-e.. 1 eladása van összvissz.. Max visszakapom a pénzt.
https://a.aliexpress.com/_mrSCKQi[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Druantia #9031 üzenetére
eu.soundcore.com-on most épp 140 Eur, de szokott ez ilyen 110 Eur is lenni, (ha jól emlékszem) szóval, ha nem tegnapra kell, akkor érdemes picit várni.
Igen, a hangjával elképzelhető, hogy "babrálni kell". Valakit ez zavar, valakit nem (engem spec. az zavarna, ha nem tudnám a saját ízlésemhez szabni). Sok gyári pereset van (azokba is bele lehet nyúlni, de lehet teljesen "custom" beállítást is csinálni (akár oldalanként a HearID-val). -
hallgi
csendes tag
Sziasztok! Feleségem nagymamájának (91 éves) keresek olyan bluetooth fülhallgatót, ami össze van kötve kábellel (nem tudom mi ennek a típusnak a gyűjtő neve). Aranyom nem akarja, hogy hangos legyen a TV este és zavarja a családot. Kipróbálta a Soundcore A1 life füleseimet, és ódákat zengett róla, hogy mennyire jó. Azért gondoltam egy olyat venni neki, ami össze van kötve, mert azt nem kell a dobozba pakolgatni, nehezebb elveszíteni, és többet is bír egy töltéssel. (Tudom a TWS dobozzal együtt általában többet megy). Vagy lehet inkább bluetooth fejhallgatót kellene néznem? Tehát a lényeg a minél hosszabb üzemidő, a hangzás másodlagos, kizárólag TV mellé fogja használni, amin nincs jack dugó. Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
retesz147
addikt
Sziasztok!
Van egy kis problémám, ezért kérném segítségeteket.
2 hete használok egy 1MORE ComfoBuds Pro TWS-t Samsung Galaxy S20-as készülékkel. Eddig 2-3 alkalommal használtam sétálás közben, de sajnos élvezhetetlen volt, mivel 20-30mp-ként megszakad a "vétel" 2-3mp erejéig. A teló az első nadrágzsebemben van. Ilyenkor nem szakad le a telóról a füles, mert nincs újracsatlakozási hang.
Próbáltam mindent (beállítások a füles appjában), de eddig semmi nem vált be....Ennyire gyenge lenne a jelerősség valamelyik készüléknél?
Ha kezembe veszem a telót és felteszem a mellkasom magasságába, akkor eltűnik a probléma....
Nemár, hogy cca 1m tényleg gond....
Van valakinek ezzel tapasztalata?Köszönöm!
Xiaomi 13 eu dev...
-
<Adamsky>
nagyúr
Szevasz hallgi! Az ilyen "füles" a neckband típusú. Bárhol rákeresve kapsz egy csomó találatot. TV-zésre gyakorlatilag szerintem bármelyik jó lesz.
Pl.: Pioneer SE-QL7BT, Sony WI-C310, Panasonic RP-HTX20B, JBL T125BTWHT -
Aaron14
őstag
Sziasztok!
JLab Audio Epic Air Sport ANC füles mennyire ajánlott? Kardióhoz használnám, főleg POP zenéket hallgatok. Most egy AKG Y55 fejesem van, nyilván teljesen más liga, de minőségben valami hasonlót keresek csak vezetéknélküli füles változatban.
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Aaron14 #9041 üzenetére
Az a baj, hogy a füleseknél és a telefonoknál is van egy szórás jelerősség ill. a vételi képességek tekintetében. Ha "szerencséd van", akkor egy gyengébb készülékhez olyan fülest sikerül "párosítani", ami alapból gyengusz. Megoldás nincs, ill. telefon és/vagy füles csere.
-
Csongor Oszt
csendes tag
válasz retesz147 #9039 üzenetére
Szia,
2021 november óta használom én is az 1more ComfoBuds Prot, egy Redmi Note 9 Pro-val, télen a telefon kabátzsebben, de nem találkoztam ezzel a jelenséggel. Próbáltad már a fülest másik telefonnal, ill. a telefont más fülessel? Ha a telefonod más fülessel is ezt csinálja, akkor valószínűleg a telefon szórási jelerősségével lehet a gond, ahogyan Adamsky írta. -
retesz147
addikt
válasz thefreeman #9045 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tapasztalatokat!
Tegnap próbáltam, akkor meg jó volt....Valahol a határon billeghet a jelerősség. Tesztelek tovább telefoncserével, fülescserével.Épp Mi Mix 2s-ről váltottam S20-ra, hát teljesen felesleges volt. Az S20 eddig nem nyűgözött le, gondolkozom, hogy visszakapcsolom a Mix-et.
Xiaomi 13 eu dev...
-
siege5
aktív tag
Sziasztok!
Észrevételt illetve tapasztalatot szeretnék kérni. Vettem a napokban egy Jabra Elite 3 típusú fülest.
Irodai használatra nekem tökéletes és jobban is szól, mint az eddigi Edifier x3.
Viszont az a problémám vele, hogy ha telefonálok a mikrofon eszméletlenül gyenge. Alig hallanak a vonal másik végén.
Kérdésem, hogy akinek van ilyen fülese, vagy tud róla információt az tapasztalt e hasonlót. Mikor leírást néztem róla nem állították be sehol ennyire rossznak, és így meglepő. -
soldi3r
veterán
Szevasztok!
Szabadteri programokhoz nezegetem a fulhallgatokat. 3-on akadt meg a szemem: HAYLOU GT6, EDIFIER X2, BlitzWolf BW-FLB5. Ezek kozott van erdemi kulonbseg? Esetleg hasonlo verziobol letezik vizallo/moshato?E30 (oo=[][]=oo)
-
ghozt
csendes tag
Sziasztok!
Főleg sportoláshoz (edzőterem és bringa), alkalmanként otthoni használatra szeretnék fülest, iPhone-ról használnám.
A mostani -JBL/under armour flash- kezdi megadni magát akku terén, egyébként meg voltam elégedve, kényelmes, stabil volt, kategóriákhoz képest a hangminőség sem rossz.
Kipróbáltam a Beats Fit pro-t de egy nap után vissza küldtem, nekem nem jött be, hangzásban gyengébbnek találtam mint a JBL, az ANC mellett is nagyjából ugyanannyi külső zaj szűrődött be mint a JBL-en ami nem tud ANC-t.
Szóval nekem csalódás volt főleg a 90000-es ár mellett, de lehet csak az én fülemhez nem passzolt.
Tetszik a Jabra elie 7 active és a sony XM4 is bár nem tudom a sony mennyire stabil sportoláshoz?
Valakinek van tapasztalata bármelyikkel, esetleg az újabb JBL-ek valamelyikével?
Valószínű hogy megvárom hogy kijöjjön a Sennheiser momentum tw3 is, a korai teszteken elég jók a vélemények róla.
Ha bárkinek egyéb típussal van jó tapasztalata azt is köszönettel fogadom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest