Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
Egyrészt erre talán lehet azt mondani, hogy Jézus kettős természetű volt. Egyrészt ember volt, másrészt az Isten fia. Viszont tényleg, az vajon hogy jön össze, hogy Jézus egyszerre fia az Istennek meg az apjának is (akitől a vérvonal jön), ráadásul úgy, hogy szűznemzéssel fogant.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
euchi
aktív tag
Ha nem haragszol meg, én is írnék egy hosszabb összefoglalás jellegű hozzászólást, kizárólag tényekkel és érvekkel. Mivel azt írtad, hogy többet nem írsz ebbe a topikba, igyekszem úgy fogalmazni, hogy ne kelljen rá reagálnod. További kérdés nem lesz benne. Ne is tekintsd válasznak, inkább csak a tiedhez erősen kapcsolódó hozzászólásnak.
Kezdeném azokkal a dolgokkal, melyek a keresztény tanítás lényeges elemei, és fontosak az eredendő bűnről folytatott vitánk kapcsán:
1.Jézus bűntelen volt, az eredendően bűnös állapot nem vonatkozott rá.
2.Anyja Szűz Mária, aki szűzként esett vele teherbe.
3.Jézus Krisztus isteni eredetű.
4.Jézus hús-vér emberi lény volt.
5.Minden emberi lény eredendően bűnös.Kiegészítés:
2. és 3. alapján Jézus isten és teljesen ember is egyszerre, azaz kettős természetű.
Régen a vérrokonságot szó szerint vették, mert nem ismerték a DNS-t. De mi már ismerjük, és azt is tudjuk, hogy miként lesz a kisbaba, hogyan öröklődnek a tulajdonságok. Leegyszerűsítve: egy darab petesejtet termékenyít meg egy darab hím ivarsejt, magukban hordozva az ősök tulajdonságait (ritkán kicsit máshogy alakul, de ez most nem ide tartozik). Tehát genetikai öröklődés és vérrokonság között ne tegyünk különbséget!
Gondolatmenet:
Föltesszük, hogy az első állítás igaz. A második állításhoz figyelembe kell vennünk a negyediket, Jézus emberi mivoltát. Az fentebb említett magocskára nekem volna egy jobb szavam, hím ivarsejt. Lényegében mindegy, minek nevezzük, mert Jézust emberi lénynek tekintjük. Tehát úgy foganhatott, mint egy ember, leszámítva azt az "apróságot", hogy "a Szentlélek tette be a magocskát" (lásd 3. állítás). Az ötödik állítás szerint ha a vérünk/DNS-ünk hordozza az eredendő bűnt, akkor Jézus is eredendően bűnös volt, hiszen ő is emberi lény volt, emberi DNS-sel. Vagy ha így jobban teszik, az anyja vére folyt az ereiben és nem paradicsomlé. Ebből világosan látszik, hogy az 1. és az 5., illetve az 5. és a 4. között ellentmondás van.
-
bronin7
csendes tag
Egy utolsó gyenge próbálkozás arra, hogy JJános barátunk győztesként meneküljön ki ebből a vesztett csatából... Elismerésem neki, mert nagyon sokáig állta a sarat, próbálta megvédeni mindazt, amiben hitt. (az más kérdés, hogy miben hitt)
Csak az volt a gond, hogy magát többnek gondolta, mint a topicba beíró többi embert.
Elnézést, de ezt le kellett írnom.Az viszont kétségtelen, hogy a módszere (s most konkrétan nem az ő személyére, hanem az ilyenfajta embertípusokra gondolok, akik elvakultak a saját fanatizmusoktól, s próbálnak meggyőzni másokat úgy, hogy fel sem merül bennük, hogy akár tévedhetnek is) már életképtelen a 21. században,s nem a középkorban vagyunk.
Én hiszek, amiben hiszek, de nem próbálok istent vagy prófétát játszani, hiába hiszem azt, hogy én valami különleges ismerettel vagy tudással rendelkezek, s csak én tudom elmagyarázni az embereknek a "helyes" irányt...
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Kedves JJános!
Egy valamit kelllene megértened:
Ahhoz, hogy az ember erkölcsös tisztességes életet éljén és segítsen másokon, ahhoz nincs szükség a kereszténységre. Ehhez nem csak egy út a járható.
Hiába mondod, hogy ez nincs így.
Ha megnézed a téréképet akkor láthatod, hogy a világ elég sok területén, nincs kereszténység és mégis sok értékes erkölcsös ember kerül azokról a területekről, ahova nem jutott el Jézus tanítása.
Nem tudom, hogy mit értesz Isten igéjéből, de az az előző hsz-id alapján megállapítható, hogy nagyon erős gyűlölet van benned. Ne kívánj másoknak rosszat.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
JJános
addikt
Csakhogy ne te vidd el a balhét. Utoljára visszajöttem. Nem a dns-ünk hordozza az bűnt, hanem az emberi faj. Ha már azonosítani kellene, akkor az a vér. Mert az Ádámi fajnak ugyanaz a vére. De ezt nem azért írtam, hogy most ezzel gyere nekem.
Írtam, hogy Éva, és Ádám Isten beszédére nem volt lojális, mindahogy azok sem lojálisak, akik most nem fogadják el Isten szavát.
Mert aki elfogadja az Ő beszédét, és elfogadja a megváltást, bejön az élet az életünkbe. És a halott szellemünk Isten drága szellemével már tud, képes kommunikálni. Mert az élet, aki szintén Jézus, bejön az életünkbe.Mária szervezetébe nem került más. Írtam, hogy Jézus szolgai formát vett fel. Megüresítette magát. Azt a dicsőséget, amit bírt ott fent, letette. Azt a hatalmat, amivel bírt, letette. És folytathatnám, hogy mit tett még le.
Tehát megüresítette magát, és szolgai formát vett fel. Önmagában, ha csak ennyit tett volna az emberi fajért már örülhetnénk.
Képzeld el, mondjuk te neked van egy milliárd dollárod. Jézusnak ennél sokkal több anyagi java volt, hogy másról ne beszéljünk.
És akkor te lerakod a pénzt, odaadod valakinek, és elmész rabszolgának. Megtennéd az emberi fajért? Nem hiszem!
Jézus ennél sokkal többet tett meg!És akkor Jézust, mint egy magot, Isten drága szelleme lehozta a földre, és beültette ezt a magot, és nem emberi magot, bár azt is magnak nevezi a biblia. A mag pedig az Isten beszéde. Az Isten beszéde pedig az IGE. És az IGE a mag. És az IGE testté lett!
Aki ezt a gondolatmenetet nem tudja végig gondolni, és nem hisz benne, arra nem tudok mit mondani. Azt álljon neki az IGE alapján gondolkodni.
Nincs ezen a történeten semmi kapaszkodó hidd el! Ne keress rajta csomót, mert nincs.
Azt pedig, hogy miért megyek el, mert itt akkor is alázzák az embert, ha nem tett semmi rosszat. De majd az Úr mindenkinek megfizet, ezért. Mert ne higyje senki, hogy Isten megengedte a másik ember alázását, akit Ő teremtett. Bár nem kívánom senkinek, hogy Isten bármit is számonkérjen rajta. Csak tudom, hogy ezt nem engedte meg senkinek, hogy teremtményeit bántsa valaki, és nem fogja annyiban hagyni.
Azt szokás mondani, hogy Isten malmai lassan őrölnek, de én azt mondom, hogy nem fog késni!
Jó lenne, ha megszünne itt, és máshol az a jelenség, hogy hívő embert kérdezgettek ,de csak azért, hogy fogást találjatok, hitetlenkedjetek, maceráljátok az embert. Mert isten ezt sem engedte meg senkinek! És most megmondom, hogy Isten nagyon szigorú lesz azokkal szemben, akik az Ő gyermekeinek a békességét el akarják venni.
Undorító emberke, aki egy ártatlan kisgyerek beszólásáért, amit én humornak szántam, a másik embert egyből elme gyógyintézetbe csukná.
Senki nem fog annyira szenvedni, mint az akitől Isten az emberek ellen elkövetett bűnöket kéri számon.
Mert az ember Isten képére, és hasonlatosságára teremtetett. és Isten senkinek nem engedte meg, hogy a másik embert bántsa.
Nah, üdv!2007-05-06 óta itt!
-
euchi
aktív tag
Vajon valami rosszat mondtam neki? Érdekes, pedig erre a hozzászólásomra már reagált. Ez a kérdésem ennyire zavarta?!
"Ha normális ember lennél, gondolkoznál rajta, de te csak a fogást keresed."
Én sem vártam tőle többet, csak annyit, hogy gondolkozzon rajta, és válaszra méltassa. Nem tudom, mi szükség volt erre a sértődött kifakadásra.[ Szerkesztve ]
-
önállóság
csendes tag
Ahhoz, hogy vallásként működjön nem kell megfelelnie a vallás kritériumainak! Magán hordozza egyébként az ószövetségi jegyeket, pl az isteni szentháromság szimbolikája? Marx, Engels, Lenin! Sztálin megjelenésével Engels ki esett a pixisből! A központi irányítás, legfelsőbb hatalma szintén meg van! Nincs persze teremtéstörténet sem az emberre sem a világra vonatkozólag, de hitéletet alakít ki, legalább is ez a szándék! És nézd meg, mennyi híve van, még mindig!
-
JJános
addikt
Honnan idéztem? Nem mindegy neked, ha úgy is elveted majd? Az én verzióm az, amit erről tudok többször többféleképp leírtam. A te verziód meg a kétely, a kételkedés. És nem az vezet, hogy valamit megértsél, hanem fogást keresel rajtam. Mindvégig képmutató módon.
Közös verzió az, amikor ketten megegyeznek. Hát ilyen nem történt.
Érdekesnek találod, hogy Isten ígéje ilyen dolgokat is kijelent? Tényleg érdekes.
Nem engedtem szabadjára a fantáziámat. Te engedted szabadjára a gyűlöletedet.
És nem fura, csak neked! Nekem például nem fura. Nekem ez a dolog szent. De sejtettem, hogy erre megy ki a játék, hogy be tudj szólni, hogy le tudj ugatni, hogy alázzál.
Ha normális ember lennél, gondolkoznál rajta, de te csak a fogást keresed.Baromi nehéz az igazságot megérteni. De a hazugság, az jöhet? Azt megeszed?
Itt most kijelentem mindezekért elhagyom ezt a topicot, mert sok az aki alázni akar csak. Érteni meg nem. Én pedig ismerem az igazságot, és az igazság is ismer engem.
Majd lesz meglepetés, ha valaki ezeket számon fogja kérni, hogy miért nem hittél? Miért nem hittek keresztelő Jánosnak. Én nem hozzá mérem magam, csak hasonló az eset.
Lesz sok pofáraesés az előtt, aki mindenki szándékát ismeri. Mert Ő majd megfizet mindenkinek a szándéka szerint! Mindenkinek! Képmutogatóknak, farízeusoknak, viperák fajzatainak.
Nekem is. És reménykedek abban, hogy én jót kapok, mert semmi rossz szándék nem volt bennem.És az én reménységem meg nem szégyenül.
És kívánom minden topicot olvasónak, és írónak hogy kegyelmet találjon az ítélő előtt. Mert nem vagyok ítélet kívánó, sem roszmájú.Elmegyek, mert elüldöztök. Nem jövök többet, és ne írjatok, mert nem olvasom el.
Lehet érteni? Ne írjatok, mert nem olvasom el.
Aki akar írjon privibe! Isten áldjon meg benneteket, és térjetek meg, mert elközelgett az Isten országa.2007-05-06 óta itt!
-
leeate
senior tag
Azon gondolkoztam, hogy a kommunizmus az egy vallásnak tekinthető? Vagy nem?
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
Sir Pocok
őstag
Csak érdekességként linkelem a Védák teremtés töténetét (ie.1500!).
Érdekes olvasmány...Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Sir Pocok
őstag
válasz fordfairlane #5766 üzenetére
A zen buddhizmussal kapcsolatban sokat írtam ebbe a topicba. A keleti "vallások" teljesen más megközelítést használnak mint a keresztények.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
JJános
addikt
válasz LEFTHORSE1 #5779 üzenetére
Nem akarok senkit bántani, de sajnos ilyen tévedések tömege fordul elő némely vallásban.
De aki figyel meglátja ezeket, mert Isten megadja.2007-05-06 óta itt!
-
euchi
aktív tag
válasz LEFTHORSE1 #5779 üzenetére
Az, hogy téged gyerekként belekényszerítettek ebbe, meglátszik az előző hozzászólásodon. Kicsit elegánsabban is debütálhattál volna a topikban. Persze, írjál csak nyugodtan, de egy kicsit megfontoltabban.
"...szándékosan feszíttette magát keresztre, tudta-olvasta a próféciákban hogy az Isten fiát keresztre fogják feszíteni, kiprovokálta, hogy mutassa meg az Istennek hogy annyira szeret minket hogy képes megbocsájtani az embereknek ..."
Kiprovokálta? Hehe! Hát a sztorit így még nem hallottam.
"És akkor mi az utókor legyünk hálásak azoknak a gyilkos embereknek akik a próféciát beteljesítették, mert alapítottak egy szép vallást? Ha nem öli meg senki Jézust akkor mi lenne a kereszténységgel?"
Ez most beugratós kérdés?A hosszú ékezetekre figyelj oda. Gyakran elvéted.
[ Szerkesztve ]
-
LEFTHORSE1
őstag
Dehogy hülyéztelek le benneteket, én jó lelkü embernek tartom magam, senkit sem szeretnék megsérteni, sőt igazán szeretlek benneteket, nekem nagy megkönnyebbülés társalogni-leírni azt amit a lelkemet régóta nyomja, tudva azt hogy más tudomásul is veszi. Eltériteni valakit az eredeti hitétől az nincs szándékomban, mert akkor lesülyednék a J-h-v-isták szintjére, és az a világ legszánalmasabb tevékenysége
Cseberből vederbe
-
LEFTHORSE1
őstag
Pedig még elég sok dologról tudnék még írni, nagyon kis korom óta küldtek-járattak a templomba, hittanórákra, amíg mások unottan ''túlélték'' az ilyen előadásokat, addig én keményen odafigyeltem és próbáltam felfogni mint valóság, már 7 évesen megfogalmazódot bennem hogy itt valami nem stimmel, lázadó lettem a lelkem mélyén de Istentől nagyon féltem ezért még magam előtt sem mertem bevallani, nem hogy beszéljek erről valakinek, aztán telt múlt az idő és egyre megvilágosodott lettem, rájöttem hogy a hétköznapi viselkedés az ami igazán számit, minden amire a papok tanitanak haszontalan, fikarcnyi bölcsesség nem árad a mondanivalójukból. Ami az én vallásomban (katolikus) nagyon zavar az a Jézus halála körüli események, ő szándékosan feszittette magát keresztre, tudta-olvasta a proféciákban hogy az Isten fiát keresztre fogják fesziteni, kiprovokálta, hogy mutassa meg az Istennek hogy annyira szeret minket hogy képes megbocsájtani az Embereknek (egy kalap alá vette a bolygó akkori lakoságát és az eljövendő nemzedéket is). És akkor mi az utókór legyünk hálásak azoknak a gyilkos embereknek akik a proféciát beteljesitették, mert alapitottak egy szép vallást? Ha nem öli meg senki Jézust akkor mi lenne a kereszténységgel?
Cseberből vederbe
-
fordfairlane
veterán
válasz Algieba #5774 üzenetére
A problémát nem az jelenti, hogy te nem tudod megszabni másoknak, hogyan éljenek, bennem sincsenek ilyen igények, de az élni és élni hagyni elvnél sokszor nem jön össze az élni hagyni. Nehéz magadat teljesen függetleníteni a többi embertől, meg a hülyeségeiktől, még akkor is, ha igyekszel nagyon elszeparálni magad tőlük, pl. elbújsz valami távoli kis faluban vagy tanyán.
x gon' give it to ya
-
Algieba
őstag
Sosem volt, sosem lesz olyan vallás, hit, ami képes lenne a népekre, országokra szétbomlott emberiséget egy cél érdekében összefogni és ráterelni egy tényleg fenntartható életútra.
Soha nem volt, nézd csak meg pl. a vallásháborúkat. Totális széthúzás és önérdek, biztos hit az igazukban.Visszatérve az emberekre. Nem vagyok fizikailag sem elég erős ahhoz, hogy szembeálljak több millió emberrel és azt mondjam nekik, rosszul csináljátok! Mert ki vagyok én, hogy megszabjam nekik, hogyan éljék az életüket?
Ugyan így, kik azok a régen élt zsidó szerzők, akikre nekem, most a Biblia útján hallgatnom kellene? Emberek voltak. A maguk igazát, hitvilágát örökítették meg.
A bolygó nélkülem és az emberi faj nélkül is, tökéletes.
Nekem csak ez számít. Más nem.A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
kymco
veterán
válasz Algieba #5770 üzenetére
Vannak a környezetedben, akik szennyezik a környezeted levegőjét, vegyszereket kevernek a megvásárolni szándékozott ételedbe, hogy nagyobb legyen a profitjuk, döntenek az adózásod mértékéről, döntenek arról, hogy megszűnjön a munkahelyed, a közeledben lévő park, mert többet ér, ha társasház kerül a helyére stb... tényleg felesleges a többi emberrel foglalkozni....
www.refujvaros.hu
-
Algieba
őstag
Miért kéne foglalkoznom az emberekkel? Nem vagyok tanár, nevelő, szociális munkás, orvos, bíró stb.
Miért háborgassam nyugalmamat mások ballépéseivel?Szerk.: Nekem elég, hogy a baráti körömet ép eszű, normális, tevékeny emberek alkotják. Akikkel öröm találkozni, beszélgetni, ha kérik, segíteni nekik.
[ Szerkesztve ]
A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
kymco
veterán
válasz LEFTHORSE1 #5754 üzenetére
De azért a buta ősemberek jobban ügyelnek a helyesírásra... Sebaj Majd pár év múlva árnyaltabban is tudsz fogalmazni....
www.refujvaros.hu
-
Algieba
őstag
Részemről tökéletesen elégedett vagyok eme gyönyörű világgal.
A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
fordfairlane
veterán
Nem baj, ha más véleményen vagyunk, de figyelnünk kell a nem vallásosokra, akik idejönnek a mi szabadságunkat kikémlelni.
A topikbeli ténykedésedet elnézve kissé túlértékeled a saját fontosságodat, de oda se neki, kellenek az ilyen nem túl okos szuperegók is, színesítik a képet.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
JJános
addikt
Nem is az a baj, mert meg voltál győződve igazadról.
Nem baj, ha más véleményen vagyunk, de figyelnünk kell a nem vallásosokra, akik idejönnek a mi szabadságunkat kikémlelni. Őket csak egy dolog érdekli. Lealázni minket, és Istenünket. Majd ha magunk között leszünk, akkor beszéljünk érdemi dolgokról.
Ezeknek itt semmi nem drága!
2007-05-06 óta itt!
-
-
Köszönjük, hogy lehülyéztél minket, a továbbiakban nem tartunk igényt a véleményedre.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
euchi
aktív tag
Te jó ég! Ezért a hozzászólásért téged szét fognak szedni.
"Ha tényleg létezett egy emberiséget erősen megfigyelő és irányító felsőbbrendű lények szervezete, akkor szerintem ma a 100%-os sikerüket ünnepelnék, hisz felszaporodtunk a csillagos égig és olyan társadalomba tudtunk tömörülni ahol nagyjából rend, kényelem és jólét biztosítva van."
Ha én lennék a teremtő, én ezzel a világgal nem lennék elégedett."Külömben ezt az Isten-ember kapcsolatot úgy látom mint a paraszt és disznói közti viszonyt, amig felnőnek addig megvédi mindentől, szaporitja becézgeti, majd jön a vágás, szívig szúrja a tőrt... Ezzel azt akarom kihozni hogy lehetséges az hogy itt egy lélektenyészet folyik, az egész létünk lényege valami felsőbbrendü lények haszonélvezése. Még tudok több hülyeséget is írni.."
Szerintem nem folytasd. -
JJános
addikt
Ez egy katyvasz, és nem a vallás topicba való!
2007-05-06 óta itt!
-
LEFTHORSE1
őstag
Én Algiebával értek egyet, ideje volna elfeledni a Bialiai Teremtőt, az egész csak buta ősemberek gyülekezetének a saját maguk vígasztalására kitalált FÉRFI egocentrikus mendemonda. Dehát a végtelen tér és időhöz képest minden lehetséges. Ha tényleg létezett egy emberiséget erőssen megfigyelő és irányitó felsőbbrendü lények szervezete, akkor szerintem ma a 100%-os sikerüket ünnepelnék, hisz felszaporodtunk a csillagos égig és olyan társadalomba tudtunk tömörülni ahol nagyjából rend, kényelem és jólét biztositva van. Külömben ezt az Isten-ember kapcsolatot úgy látom mint a paraszt és disznói közti viszonyt, amig felnőnek addig megvédi mindentől, szaporitja becézgeti, majd jön a vágás, szívig szúrja a tőrt... Ezzel azt akarom kihozni hogy lehetséges az hogy itt egy lélektenyészet folyik, az egész létünk lényege valami felsőbbrendü lények haszonélvezése. Még tudok több hülyeséget is írni..
Cseberből vederbe
-
JJános
addikt
Ugyanazt mondtam végig, csak más szemszögből. Ne védekezz, mert nem támadlak. Te támadtál, mert nem értetted meg, hogy miért mondtam.
Micikackó története: A családban egy kisgyerek, hallgatva micimackó történeteit, megszólalt a mackója fejét böködve: -gondolkozz micikackó!
És ezért én már mindjárt elme-kór eset lennék. Nem hiszem!
2007-05-06 óta itt!
-
Én arra a kijelentésre reagáltam, hogy Isten nem büntet. A büntetés ténye meg teljesen független attól, hogy szenvedő alanyai vagyunk-e, hiszen magáról a büntetésről, mint jelenségről beszéltem. Mivel Isten igazságos, csak azt bünteti, aki megérdemli. Egyébként meg a büntetés is a szeretet egyfajta kifejezése. Aki félrelép, az büntetést kap, ami segít visszakerülni a helyes útra.
Péld 23:13-14 - "Ne sajnáld megfenyíteni a gyermeket, nem hal bele, ha megvered bottal. Te csak bottal vered meg, de lelkét a holtak hazájától mented meg."
Vagy mit gondolsz, a szülő miért fenyíti meg a gyerekét, ha az rosszat tesz?
Még mielőtt valaki rám fogná: nem, nem verem bottal a gyermekem, de ha szükséges, kap büntetést.
Egyébként:
2Sám 7:14 - "Atyja leszek, és ő a fiam lesz. Ha bűnt követ el, megfenyítem férfihoz illő bottal és embereknek kijáró csapásokkal."
fordfairlane: "Húbazz, te tényleg súlyos elmekórtani eset vagy."
Nem az, csak ideges lett.[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
JJános
addikt
Idáig vitáztál velem, és át s gondoltad, hogy minn! Nem én magyarázom félre, hanem te. Olvasd vissza! Ki nem értette meg, hogy a hívőnek Isten nem büntető, hanem szerető.
Annak büntető, aki áthágja szavait! és még én kérdezzek nyelvtanárt. Azért ami sok, az sok(k).
2007-05-06 óta itt!
-
-
euchi
aktív tag
"Jobb lenne, ha nem kisértenél engem, mert a választ megadtam."
Kisérteni téged? Elég furcsa szó ez ide. És letámadni sem akarlak. Konkrét válasz nem adtál. Pedig az első mondat egy egyszerű eldöntendő kérdés volt. Az utolsó mondatomon kell egy kicsit agyalni, de az sem egy bonyolult kérdés.
Végül is, a válasz kikerülése is válasz. -
Még egyszer: ne próbálj belemagyarázni a szavaimba olyat, amit nem mondtam!
Én arra világítottam rá, hogy Isten igenis büntet. Azt soha nem állítottam, hogy kegyetlen lenne! A büntetésnek semmi köze a kegyetlenséghez, ha mégis úgy gondolod, kérdezz meg egy nyelvtanárt.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Úgy érted, az 1870-es években? Mert ha 1970-ről beszélsz, akkor gyakorlatilag értékelhetetlen a munkájuk, ugyanis rengeteg szó ami benn van már nem úgy, vagy egyáltalán nem létezik a magyar nyelvben (és 1970-ben sem létezett).
-
JJános
addikt
Olvasd el az 5717-es hsz.-t mégegyszer.
Itt beszéltek a büntető, kegyetlen Istenről, te meg azóta vitázol velem.Én meg arról beszélek, hogy mindenki a saját cselekedetéért felelős, és ugyanazt mondod, csak más szemszögből."De azok megkapják a saját büntetésüket, akik nem térnek meg."
És miattad káromoltatik Isten! Mert nem érted meg, amit írok!
A büntető, és kegyetlen Isten, az nem azok szemszöge, akik Istenhez tartoznak!És akkor még lemarhaságozod, amit irok!
[ Szerkesztve ]
2007-05-06 óta itt!
-
Noddy
senior tag
Azt hiszem a 70-es években revideálták a Károli fordítást, ezt nevezzük most új fordításnak. De sok lelkész (akik tudnak arámiul, ógörögül, héberül, mert nekik ez munkaköri kötelesség) sokkal jobban szeretik használni a régebbi fordítást, mert részlet gazdagabb, jobban körülírja a dolgokat. Persze ők jobban ismerik a korabeli szokásokat, körülményeket. Ezért fontos, hogy az ember, jó igehirdetőt hallgasson, ha van rá lehetősége.
Olyan sokat írtok, hogy el se tudom olvasni :p
[ Szerkesztve ]
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
"Nehogymá Isten legyen kegyetlen!"
Hátööö, hol írtam én ilyet? Isten nem kegyetlen, hanem igazságos. És mivel igazságos, a bűnért büntetés jár. Vagy szerinted mi volt Jézus keresztre feszítése? Büntetés a bűneink miatt, amit ő magára vállalt... De azok megkapják a saját büntetésüket, akik nem térnek meg.
Azt sem írtam sehol, hogy Istent kéne kárhoztatni a büntetés miatt. Olyan dolgokat magyarázol a szavaimba, melyeket nem állítottam.[ Szerkesztve ]
-
JJános
addikt
Jó lenne, ha megértenél!
Miért voltak mérges kígyók fajzatai? Mert az ördög befolyásolta őket, ők meg hagyták!
Jogos, hogy így a kárhozat nézett ki, illetve szerintem meg is térhettek, mint ahogy megtért a vámszedő.Kegyetlenül megbünteti, de nem azért mert Ő kegyetlen, hanem mert, az emberke olyan útat választott, ami azt hozza magával!
"Konokságodban és szíved megrögzöttségében csak büntetést halmozol magadra"
Ki halmozza a büntetést? Isten? Nem! Az, aki konokságot cselekszi!Érted? Mert, ha nem, akkor itt legyen a vége! Nehogymá Isten legyen a büntető Isten! Nehogymá Isten legyen kegyetlen!
Aztán a hitetlen meg nyugodtan kárhoztassa ezért, te meg még igazat adsz nekik!
Gondolkozz micikackó!2007-05-06 óta itt!
-
Az a baj, hogy a magyar fordítás oldaláról közelíted meg, holott pont fordítva kéne. Ha látod az ógörög eredetit, benne az 'agape'-val ( αγάπη ), akkor nyílván az agape jelentését nézed meg a szótárban és nem a 'filia' vagy 'eros' szavakét. Nemde?
Egyébként megragadnám az alkalmat, és bocsánatot kérek, ha bárkit is megbántottam.
[ Szerkesztve ]
-
kymco
veterán
Vegyünk egy egyszerű példát... ott van az agapé szó... Ha nem ismerik a jelentését félre lehet fordítani, vagy inkább hiányosan lehet értelmezni azt a mondatot, amiben szerepel....
Mert hát rokonértelmű szava a filia és az eros szónak... mégis van egy többlet jelentése....De jöhetnék kevésbé ismert szavakkal, ahol pld az Újszövetségben egészen más jelentést kapott egy-egy közismert görög szó... erre esetleg a szövegkörnyezet adhat némi választ, de talán van, amikor az sem...
Ha ráeresztesz egy google translate-t egy idegen szövegre, akkor ebből csak sejteni lehet a jelentést... nos ezt nyújtja a szótár is... önmagában...
Nem gondoltam többre, nem minősítettem, mert én sem fordítom kapásból az ógörögöt....[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
JJános
addikt
Én lennék a legnagyobb sült bolond, ha én a te szabályaid szerint gondolkodnák.
Amit itt kérsz, az butaság. Csak arra lenne jó, hogy letámadjál.
Jézust sokszor állították ilyen helyzet elé. Például, hogy szabad-é adót fizetni.Jobb lenne, ha nem kisértenél engem, mert a választ megadtam. Ha nem tetszik, az már nem az én gondom.
2007-05-06 óta itt!
-
Mihez pontosan? Hogy lefordítsunk szavakat? Nyilván nem lehet egy-egy kiragadott szót lefordítani, de a szövegkörnyezetet is értelmezve (kellhet az is, amiket írtál), bárki képes lehet rá.
Egyébként lehet, hogy félreérthető voltam a Károli fordítással kapcsolatban. Nem a fordítással van a baj, hanem a régi magyar nyelvvel, hiszen azóta már rengeteget változott a nyelv. Annyira, hogy sok minden félreérthető.
[ Szerkesztve ]
-
A büntetésről néhány szösszenet:
Mt 23,33 - Kígyók, viperák fajzata! Hogy is kerülhetnétek el a kárhozat büntetését?
Mt 25,46 - Ezek örök büntetésre mennek, az igazak meg örök életre."
Lk 12,46 - akkor ennek a szolgának az ura olyan napon érkezik meg, amikor nem várja, és olyan órában, amikor nem gondolja. Kegyetlenül megbünteti, és a hűtlenek sorsára juttatja.
Róm 2,5 - Konokságodban és szíved megrögzöttségében csak büntetést halmozol magadra, a haragnak és az Isten igazságos ítélete megnyilvánulásának napjára.
Róm 5,16 - A kegyelemmel tehát másképpen van, mint az egy ember bűnével. Az ítélet ugyanis egynek bűnéért rótt ki büntetést, a kegyelem pedig sok vétekből megigazulásra vezet.
2Tessz 1,8 - s lobogó tűzzel megbünteti azokat, akik Istent nem ismernek és Urunk Jézus evangéliumának nem engedelmeskednek.
2Pét 2,6 - vagy amikor Szodoma és Gomorra városát elhamvasztotta, és végpusztulással büntette, hogy példát adjon a későbbi korok bűnöseinek.
2Pét 2,9 - Ért hozzá az Úr, hogy az Isten szerint élőket kiragadja a kísértésből, a gonoszok büntetésével pedig várjon az ítélet napjáig
Júdás 1,7 - Ugyanígy Szodoma és Gomorra, valamint a szomszédos városok, amelyek hozzájuk hasonlóan kicsapongó életet éltek, és természetellenes gyönyöröket hajhásztak, intő példák a számunkra: az örök tűz lett a büntetésük.És ez csak az Újszövetség.
-
Mégegyszer: kitől tanulod ezeket a marhaságokat?
Kymco:
"Egy jó fordításhoz kevés a szótár... kell helytörténeti, kultúrtörténeti ismeret, kell jó nyelvtanismeret... történelem ismerete... Fordítási gyakorlat.."
1. hely és kultúrtörténeti ismereteknek mindig utánanézek
2. történelemnek mindig utánanézek
3. fordítási gyakorlatom van
4. az arám és ógörög nyelvtant nem igazán ismerem, de attól még utána lehet nézni a szavak jelentésének
Egyébként sehol sem írtam, hogy én fordítanék Bibliát, nem is vállalkoznék rá, viszont utána tudok nézni szavaknak, ami nagyon fontos.[ Szerkesztve ]
-
euchi
aktív tag
-
JJános
addikt
Az nem az én magom! Ne keverj!
Leírtam neked egy logikai menetet. Mégegyszer : Az ige testté lett. Jézusról szól? Igen.
A mag Isten igéje? Igen. Jézus isten igéje? Igen. Ami testté lett.Egyébként meg nem kell, hogy megtaláld, és nem kell, hogy megértsd, mert a számodra ez semmi. Mert nem is fogod fel ezeket. Át sem gondolod, csak szórakozol.
2007-05-06 óta itt!
-
önállóság
csendes tag
Aki beszéli a nyelvet az nyilván megtanulta árnyalataival, nyelvtanával, ragozásaival együtt! A szótár alkalmatlan egy bibliai mondanivaló kifejezésmódjának a visszaadására hoppá!
Te a Magyar nyelvet szótárból tanultad? Szerinted nincs különbség ha valaki beszél egy nyelvet, és a között, hogy egy-egy szót megnéz a szótárban?Tehát ezek szerint megértetted az üzenetet? Azért beszélsz lényegtelen dolgokról ugye?
-
JJános
addikt
Kicsitt úl sokat gondolsz magadról.
Isten nem büntet. Még arra is hajlandó volt sok esetben, hogy elláljon a szavától.
Ha nem érted, vagy nem akarod érteni, akkor nem tudom mit csináljak.Azt mondta Isten, hogy válaszd az életet. Ha te a halált választod, akkor az Isten büntetése?
Tévedsz.
Azt mondta Ádámnak, és Évának, hogy ha esznek arról a fának gyümölcséből, akkor meghalnak. Ettek? Ettek. Isten büntetett? Így is fel lehet fogni.Azt mondja az állam, hogy ne ölj. Ha megteszed, a büntetést rád szabják. Akkor az állam büntet? Te pedig, aki áthágod a törvényt szidhatod, mert ez az állam büntető?
Legalább gondold végig.
2007-05-06 óta itt!
-
válasz önállóság #5723 üzenetére
Mellélőttél, de nagyon. Én és a katolicizmus 2 külön dolog.
És azért, mert nem beszélek ógörögül, még meg tudom nézni szótárból a szavak jelentését. Vagy szerinted, lenne különbség, ha beszélném is a nyelvet? Aki beszéli, szerinted honnan tanulja a szavak jelentését? Szótárból, nem? Hoppá.
-
önállóság
csendes tag
Próbáld már meg szét választani a dolgokat! A te hitrendszered lévén katolikus vagy a Csia Lajos féle bibliára és a katolikus tanításokra épül! NEM a Görög eredetire! Ennek nem az a jelentősége, hogy a fordítás fontos, vagy nem, hanem az, hogy milyen ismereted van a témáról! Mivel az előbb írtad, hogy nem tudsz ó Görögül, ebből adódóan nem ismered a görög szöveget, és mivel nem ismered, nem is épülhet arra a hited! Teljesen lényegtelen a fordítás ebből a szempontból! És ha jól gondolom Arámiul sem tudsz, az viszont tényleg baj, ha azokban más van írva, mint az általunk ismert bibliákban, legyen az Károli vagy akár a Csia féle!
Tehát a fordítás nem önmagáért fontos, hanem azért, mert ott jönnek létre véletlenszerű, és szándékos torzulások!
-
kymco
veterán
Jn. 1,1
Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige.Jn. 1,9
Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba.Jn. 1,12
Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében,Jn. 1,14
Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.www.refujvaros.hu
-
JJános
addikt
válasz Algieba #5717 üzenetére
Eléggé érthetetlen, amit itt összeraksz.
"egyszerre jó és büntető istenképről." Isten nem ilyen. igen-igen jó, és nem büntető. Nem Ő büntet. Az bünteti saját magát, aki az Ő beszédét számításon kívül hagyja. Ő csak elmondja, hogy mit ne tegyél, hogy jól legyen dolgod. De Te neked kell döntened, hogy mit kezdesz az életeddel, ami mellesleg örök. És ha te úgy döntesz, hogy nem érdekel mit mond Isten, akkor a következményeinek terheit te viseled. Nem Isten büntet, hanem te magad, magadat.Ha felraknak egy száz emeletes ház tetejére, és azt mondják, hogy ne ugorj, ne lépj le, mert akkor nem lesz jó dolgod.
Akkor, ha ezt mégis megteszed, azok voltak, akik megbüntettek? Nem. A tett a tied. És a következmény is.2007-05-06 óta itt!
-
válasz Algieba #5712 üzenetére
"A megváltói dologról annyit, hogy nagyon sokan várják, de x száz év alatt minden maradt a régiben."
Ez a mondat csak a szűklátókörűségedet mutatja. Fogalmad sincs a megváltás lényegéről.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Algieba #5717 üzenetére
Ne haragudj, de elég nagyképűnek hangzik, amit leírtál. Gondolom azzal nem vagy tisztában, hogy a Biblia nem abból áll, hogy hiszünk Istenben és akkor mindenki heppi. Keresztényként élni csak nagy akaraterővel lehet, ugyanis nem könnyű akkor is igazat mondani, ha az kényelmetlen, akkor sem lefeküdni a barátnővel, ha a hormonok másra késztetnek, visszautasítani a feketén/szürkén felajánlott jövedelmet még akkor is, ha nem lesz egy ideig munka... Szóval nagyon nagyképű az amit írtál.
Nézz körül a világban, mindenki úgy él, ahogy azt a saját világképe, legfőképpen az érzései diktálják. Ehhez képest én - keresztényként - úgy élek, ahogy Isten szeretné, hogy éljek, még ha az - esetenként - nagyon nehéz és kihívó is.
-
válasz önállóság #5699 üzenetére
"Károli"
Ez nagy baj. A Csia viszont jó, mert mai nyelven van írva.
"A hitünk, nem az ó görög írásra épül"
Ez még nagyobb, mert ezek szerint fontosabb egy fordítás mint az eredeti?
Szótárazni neked nem fogok egy egész evangéliumot, mert nincs rá pár hónapom. Egyébként nincs gond a magyar Bibliafordításokkal, a Károlit kivéve a nyelv elavultsága miatt. De, fordítási hibák - még ha elvétve is - minden Bibliában vannak. Ezért nem árt megnézni az arám és ógörög eredeti írásokat.
-
Algieba
őstag
Az önérvényesítés és az élet ismerete normális szellemi fejlődés esetén kialakul. Persze személyiség függő, hogy ki milyen szellemi mankót használ az élete során az élete jobbá tételéhez.
Nekem nem kellenek mesék, hogy lássak, érezzek, tudjak, és élvezzem minden óráját a rövid életidőmnek.
És nem kellenek emberi ígéretek egy nem létező helyről és egyszerre jó és büntető istenképről.
Ahogy a másik, ijesztgetős felére is csak legyintek. Tükörbe néztem, lenéztem a saját személyiségem legmélyére, oda, ahová az információs áradat törmelékei hullottak, és sem istent, sem ördögöt nem találtam ott, csak szavakat.Mondom, a hit a lényeg. Nem a vitátok, nem a Biblia, nem is a megváltás. Hanem a hit.
Értitek, vagy sem. Nekem nyolc.
-
euchi
aktív tag
"A mag, az Istennek a szava. Az istennek a szava az ige. A testé lett ige, Jézus.
A mag Jézus. Így lett testé!"
Ezt honnan idézed?"Erre írtam, hogy úgysem fogadod el, majd írsz róla saját verziót."
Miért létezik "közös" verzió? Amikor az ember olvas egy könyvet mindig a saját módján értelmezi, és a számára fontos részleteket ragad ki. Ezt láthattad az én példámon keresztül.
"Akkor meg minek írogatsz nekem, hogy érdekel, hogy mit mondok, utána meg leugatod?"
Nem ugatom le, csupán érdekesnek találom, hogy erre a szövegre alapozod, hogy Jézus kiüresedett és magocska lett belőle, amit a Teremtő "beoltott" Szűz Máriának. Úgy tűnik ezegyszer mégsem ragaszkodtál a Szent Íráshoz, szabadjára engedted a fantáziád, és valami egészen fura dolog sült ki belőle. -
JJános
addikt
válasz Algieba #5709 üzenetére
Jézus nem azért jött, hogy megújítsa a zsidó vallást. Hanem a megváltás miatt. Hogy életünk legyen! Hogy a halált helyettünk megkóstolva felszabadítson bennünket az életre.
Egyébként a zsidó vallást, és a gondolkodást nagymértékben megváltoztatta.
A bibliát Isten íratta le, az Ő embereivel. Szem, és fültanúkkal!
A biblia nem szájhagyomány útján terjedt.2007-05-06 óta itt!
-
Algieba
őstag
válasz önállóság #5710 üzenetére
A megváltói dologról annyit, hogy nagyon sokan várják, de x száz év alatt minden maradt a régiben. Még a 20. században is csapkodtak csecsemőket a falhoz. És ez nem a gonosz műve volt, hanem az embereké.
Vagy, mondhatni, isten malmai nem az ember ideje szerint őrölnek, és isten elképzelései közel sem egyeznek az emberekével.
Olvastam az Újtestamentumot. Itt van a polcon. Egy kicsi, barna, vászonkötéses könyv.
-
önállóság
csendes tag
válasz Algieba #5701 üzenetére
el kellene dönteni, hogy ateista vagy , vagy nem! Ha ateista vagy akkor feleslegesen fárasztod magad, hogy az írásaimból összeollózz egy hszt
Minek szólsz hozzá olyasmihez amihez az égadta világon semmi közöd! Neked nyolc, hogy a megváltó képes e megváltói szerepét betölteni vagy nem? Értelmes ateistákat az jellemzi, hogy legalább ismerik az írást, de semmi ismerettel bele karatyolni egy témába!
-
Algieba
őstag
Olvastam az Újtestamentumot. Jézus jó fej volt. Bár biztosra veszem, hogy József volt az apja. Meg akarta újítani a zsidó vallást, csak mint sok más újítónak, neki is rossz vége lett.
Aztán, hogy mivé költötték át életét és munkásságát, már a Biblia íróira tartozik.
Hisz van az a játék, amikor elindul egy mondat a játékosok között és mire az utolsó visszamondja hangosan, már alig emlékeztet az eredetire.A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
JJános
addikt
Butaság. E znem metafóra, ez a legszorosabban vett fő igazságok egyike.
Erre írtam, hogy úgysem fogadod el, majd írsz róla saját verziót. Akkor meg minek irogatsz nekem, hogy érdekel, hogy mit mondok, utánna meg leugatod? Semmibe veszed, és előjössz valami maszlag verzióval. Neked a sötétség kell, nem a világosság. Jobb neked a hideg, mint a meleg? Jobb a mese a valóságnál? Ez az igazság!
Én mindeddíg az igazságot írtam! A legszorosabban véve!A metafóra ide a közelbe sem jöhet, érted? Fel tudod fogni, hogy a véresen komolyat írom?
A mag, az Istennek a szava. Az istennek a szava az ige. A testé lett ige, Jézus.
A mag Jézus. Így lett testé![ Szerkesztve ]
2007-05-06 óta itt!
-
kymco
veterán
Akkor vegyük ezt a szöveget, vitánk tárgyának. Ebben a szövegben szerintem gyönyörűen le van írva, hogy ha a világ megfelelő pontjára születsz (jó földbe hulló szemek), akkor megleled Istent. Erről már beszéltünk régebben a többi vallás kapcsán. De te gondolom másként értelmezed a szöveget. És szerintem itt a baj. Hogyan tekinthetsz valamit 100% igaznak, ha az többféleképpen értelmezhető? Ennyi erővel mindenki kiolvashatja a maga igazságát a bibliából.
Az a gáz, hogy a tanítványok sem értették ezt a példázatot, és Jézus megmagyarázza nekik... szó sincs arról, hogy ki hova születik... sokkal inkább arról van szó, hogy milyen a szíved, mikor hullik a mag... Ez egy példázat, ahol a föld nem valóságos föld, nem földrész, a mag nem valóságos mag, a magvető nem valóságos magvető....
www.refujvaros.hu
-
euchi
aktív tag
Elolvastam. Ott a magvak csak egy metafora.
"...Kiment a magvető, hogy elvesse a magot. Vetés közben néhány szem az út szélére esett. Eltaposták, és az ég madarai felcsipegették. Más szemek köves talajra hullottak. Kikeltek, de aztán elszáradtak, mert nem kaptak elég nedvességet. Ismét más szemek szúrós bogáncs közé hulltak. A szúrós bogáncsok velük együtt nőttek, és elfojtották őket. A többi mag jó földbe hullott, kikelt és százszoros termést hozott..."
"...Tanítványai megkérdezték, hogy mi a példabeszéd értelme. Így válaszolt: Nektek megadatott, hogy megismerjétek Isten országának titkait, de a többieknek csak a példabeszédek szólnak, hogy nézzenek, de ne lássanak és halljanak, de ne értsenek. Ez a példabeszéd értelme: A mag Isten szava. Az út szélére hulló szemek azok, akik meghallgatják a tanítást, de aztán jön a gonosz lélek és kitépi a szívükből, nehogy higgyenek és üdvözüljenek. A köves talajba hulló szemek azok akik meghallgatják s örömmel szívükbe is vésik a tanítást, de nem vet bennük gyökeret, így aztán kísértés idején hűtlenné válnak. A szúrós bogáncs közé hulló szemek azok akik meghallgatják, de később az élet gondjai, javai és élvezetei meggátolják őket a fejlődésükben, ezért termést már nem hoznak. A jó földbe hulló szemek azok, akik tiszta és jó szívvel hallgatják a tanítást, meg is tartják és kitartásukkal gyümölcsöt teremnek..."
Ha ebből következtettél, hogy Jézus egy magocska volt, akkor legalább olyan jó a fantáziád mint Tolkien-nek.
"Én hiszek a biblia szavaiban 100%-ban."
Akkor vegyük ezt a szöveget, vitánk tárgyának. Ebben a szövegben szerintem gyönyörűen le van írva, hogy ha a világ megfelelő pontjára születsz (jó földbe hulló szemek), akkor megleled Istent. Erről már beszéltünk régebben a többi vallás kapcsán. De te gondolom másként értelmezed a szöveget. És szerintem itt a baj. Hogyan tekinthetsz valamit 100% igaznak, ha az többféleképpen értelmezhető? Ennyi erővel mindenki kiolvashatja a maga igazságát a bibliából. -
kymco
veterán
önállóság, ugye nem gond, ha nem megyek le blikkbe?...
Félek, ha így belelovalod magad újra, megint bannolni fognak...[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
Algieba
őstag
A vita értelmetlen, mert laikusként, szkeptikus ateista pogány stb. emberként is fixnek tartom, hogy Mária és Jézus is zsidó volt. Azonban Jézus olyan új tanokat hirdetett, amik nem tetszettek a zsidó főpapságnak és elintézték "legálisan" a római helytartóval. Ők mosták valójában tisztára a kezüket az "elegáns" megoldással.
Hogy aztán Jézusnak tényleg egy megfoghatatlan, szellemi lény volt az apja, vagy József az ács. Nekem nyolc.
Odaátról még senki sem köszönt vissza, hogy szia minden oké. Tényleg van Isten és túlvilág.
Addig meg tartom magamat ama nézetemhez, hogy minden agyban dől el. Ha hinni akarok, akkor még az elfeket is látni vélhetem a helyi kiserdőben, vagy istent az égben, vagy a halott rokonaimat a házukban kísérteni.Ilyen egyszerű. Szó szerint, minden hit kérdése. Kivéve a tényeket, hogy szerves lények vagyunk, egy nagy teljesítményű adatfeldolgozó és tároló szürkeállománnyal a fejünkben, mely bár pompás fejlesztés, de nem tévedhetetlen, és halál esetén, ahogy kell, elrohad a tarka álmaival együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Windows 10
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Hálózati / IP kamera
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest