Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ollie

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    A büntetésről néhány szösszenet:

    Mt 23,33 - Kígyók, viperák fajzata! Hogy is kerülhetnétek el a kárhozat büntetését?
    Mt 25,46 - Ezek örök büntetésre mennek, az igazak meg örök életre."
    Lk 12,46 - akkor ennek a szolgának az ura olyan napon érkezik meg, amikor nem várja, és olyan órában, amikor nem gondolja. Kegyetlenül megbünteti, és a hűtlenek sorsára juttatja.
    Róm 2,5 - Konokságodban és szíved megrögzöttségében csak büntetést halmozol magadra, a haragnak és az Isten igazságos ítélete megnyilvánulásának napjára.
    Róm 5,16 - A kegyelemmel tehát másképpen van, mint az egy ember bűnével. Az ítélet ugyanis egynek bűnéért rótt ki büntetést, a kegyelem pedig sok vétekből megigazulásra vezet.
    2Tessz 1,8 - s lobogó tűzzel megbünteti azokat, akik Istent nem ismernek és Urunk Jézus evangéliumának nem engedelmeskednek.
    2Pét 2,6 - vagy amikor Szodoma és Gomorra városát elhamvasztotta, és végpusztulással büntette, hogy példát adjon a későbbi korok bűnöseinek.
    2Pét 2,9 - Ért hozzá az Úr, hogy az Isten szerint élőket kiragadja a kísértésből, a gonoszok büntetésével pedig várjon az ítélet napjáig
    Júdás 1,7 - Ugyanígy Szodoma és Gomorra, valamint a szomszédos városok, amelyek hozzájuk hasonlóan kicsapongó életet éltek, és természetellenes gyönyöröket hajhásztak, intő példák a számunkra: az örök tűz lett a büntetésük.

    És ez csak az Újszövetség.

    ***

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés