Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
A hívő azért nem gondolkodik ezen, mert bizonyossága van...
Tényleg nem lombikban rekonstruálható, tudományosan lekövethető bizonyosság, csak a személyes kapcsolat bizonyossága....
Ezért korainak tartom az itéklezésed és bölcselkedésed egy kiragadott mondat kapcsán...[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
Itt van mellettem a fiam és játszik. Kezdjek kételkedni a létében, abban, hogy a lego darabkák egymásra helyezése nem játék?
Te gondolhatnád, hogy igen, mivel nincs tapasztalatod a gyerekeimről... én nem, mert van.... Ez kb ilyen egyszerű nálam....
A keresztényeknél nem az a kérdés, hogy van-e Isten, mert a kapcsolat vele értelmetlenné teszi ezt, hanem az, hogy milyen... mert a kapcsolatban ismerjük meg a másikat... és sok esetben magunkat is.www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
A kereszténység nem arról szól, hogy elhiszem, amit tanítanak nekem, mert tanítással nem lehet hívővé lenni. A kereszténység azt jelenti, hogy Isten engedi, hogy megismerjem, és megismerve őt vele személyes kapcsolat alakul ki.
Tehát nem arrl van szó, hogy ülök a templomban, és elhiszem, mint egy előadást a pap beszédét.... Sokkal inkább az, hogy az Isten igéje által Isten személyesen szól hozzám...és én erre válaszolhatok.
A feleségem vállalkozást szeretne indítani. Beszélget erről Istennel, és Istennek vannak válaszai... pedig kevés gyöngyfűző vállalkozásra történő utalás hangzik el egy egy igehirdetésen... és mégis megéljük a csodát....www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
Isten nélkül élni még csak lehet, de halni nem érdemes.... Ezt, bár komolyan gondolom, de ne tekintsd kötekedésnek...
Engem is majd 24 éven keresztül az határozott meg, hogy nincs szükségem Istenre... és ez sajnos a természetes állapota az embernek. Ezt hívja a Biblia eredendő bűnnek, Istentől elszakított állapotnak.
Gyerekként sokat játszottam apám kiszuperált villanyborotvájával. Fogalmam sem volt, hogy mire jó, volt űrhajó stb...
Felnőttként tudtam, hogy csatlakoztatni kell egy vezetékpáron keresztül az elektromos hálózathoz. kiskoromban ha feltették volna a kérdést, hogy kell-e a vezetékpár, feltehettem volna, hogy kell ez nekem?
Funkcionálisan csak úgy használható jól, ha megismertem... és akkor már nem kérdés a kérdés.
Kb ez volt Jézussal kapcsolatban is... kell ez nekem? volt a második x-et kitöltő fiatal kérdése... és egyszer megtudtam, hogy mi az, amin hezitáltam... és nem volt kérdés többé....www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
Írtam már róla talán itt is korábban, most nem futja hosszú postokra... más dolgaim is vannak... talán egyszer, ha tényleg érdekel...
Egyébként engem nem a túlvilági lét ígérete hajtott Istenhez, hanem az, hogy elfogad Isten úgy és olyannak, amilyen vagyok, hogy a cinikus Isten tagadó életem sem volt elég neki arra, hogy lemondjon rólam, és akkor is látott bennem fantáziát, mikor padlóra kerültem...
www.refujvaros.hu
-
JJános
addikt
Én tudok egy visszafelé leélni az életet verzióval szolgálni.
Visszafelé leélni az életet?Azzal kezdem az életem, hogy feltemetnek.
Öregként felébredve egyre jobban érzem magam. Egy rakás gyógyszert köpködök a markomba, nap mint nap.
Miután túl egészséges lettem, kirúgnak az öregek otthonából.Hosszú évekig élek gondtalan nyugdíjasként, és bekaszálom a lejáró öregségi biztosításokat, és ingyen beutazom az egész országot.
Ezután, amikor dolgozni kezdek, az elsö napon arany karórát, és kitüntetést kapok a főnökömtöl, majd hamarosan a helyettesem leszek.Negyven egynéhány évet dolgozom, mialatt egyre fiatalabb leszek.
Elválok feleségemtöl, eladom a házam, és hazaköltözök szüleimhez.
Lassan kiskorú leszek, és abba hagyom a munkát.
Jönnek a tanuló évek.
Az érettségi vizsga után kezdem a negyedik évet. Ahogy fiatalodom, úgy válok egyre gyerekesebbé.
Jön az általános iskola: végtelen játék, semmi felelősség!Kiiratkozom az iskolából, és ovis leszek. A családban állandóan verseket mondok, és mindenki puszit akar tölem. Elkezdek sejpíteni, majd négykézláb közlekedni.
Hamarosan kisbaba leszek és mindenki kezét-lábát töri, hogy mosolyogjak rájuk.
Az utolsó 9 hónapot békés lebegéssel töltöm egy termálfürdö-szerü helyen, ahol mindent megkapok, ami csak kell. De jó!
[ Szerkesztve ]
2007-05-06 óta itt!
-
"Nyilvánvaló, hogy egy vallás csak akkor szerezhet további híveket és tarthatja meg a jelenlegi híveit, ha a tanításaiban az áll, hogy csak az általa mutatott út a helyes."
Szerinted. Sok vallás nem állítja magáról, hogy csak a saját útja helyes, mégis rengeteg követője van.
De egyébként van egy lényeges különbség a kereszténység és a többi olyan vallás között, melyek azt mondják, hogy csak a saját útjuk a helyes. Egyedül a kereszténységben halt meg valaki az emberek bűnei miatt, és vállalta magára azokat. Mindezt azért, hogy az embereknek ne kelljen bűnhődniük saját bűneikért (persze azért vannak feltételei). Ezt semelyik más vallásban nem találod meg.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
kymco
veterán
Én gondolkodom és hiszek... ne gondold, hogy az ateizmusod különbbé tett téged... lehet, hogy csak önteltebbé...
(most hallgattam épp a Fazekas gimnázium kedvelt, ismert és elismert matektanárának bizonyságtételét, aki most hozta haza a diákolimpiáról a gyerekeket... hívő református ember, aki gondolkodik... a hitéről is...)
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
Hát ez nem ilyen egyszerű
A hitem alapvetően nem a tanításokban rejlik, hanem abban a Jézus Krisztusban, akit nem látok és nem hallok, de mégis a hitem által látom és hallom és kapcsolatban vagyok vele.
A hit nem pusztán a kjelentett dolgok elfogadása, sokkal inkább az Istennel való élő kapcsolat alapja...
Tehát többről van szó, mint hogy leírták, hogy pokol, és én elhiszem hogy van....
A hit tapasztalatra is épül, pont a kapcsolat során, ezért köze van a gondolkodáshoz is, nem veti el, nem zárja ki, sőt... serkenti...És a te életed is, ha más síkon, de nem csupán a megtapasztalt tényeken alapszik... pont az emberi kapcsolataink jó része hitre épül, mert hát nem látunk a másik ember belsejébe....
és mindent nem lehet tapasztalati úton kezelni... mechanikusan, mert az ember nem állandó, hanem dinamikusan változó lény, változó motivációkkal, érdekekkel, érzelmekkel stb...És én nem azt hiszem, hogy te nem részesülhetsz a kegyelemben... én ezt nem tudom,... sokkal inkább azt hiszem, hogy mint én is, egykor megrögzött ateista is kegyelmet találtam Atyánknál, te is találhatsz....
[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
A hitem kapcsán talán inkább te vagy tévedésben, nem én de sebaj, ennyi belefér
A hitem inkább hasonlít egy nyelvre. Amíg nem ismerem meg a nyelv alapjait, addig nem tudom megismerni az adott nyelven megfogalmazott dolgokat. Csak a nyelvvel ellentétben ezt nem hosszú, esetenként keserves tanulás után sajátítom el (mármint az alapokat), hanem a kezdő lépéseket megkapom ajándékba...
Így a hitem nem cél, sokkal inkább eszköz, és a tanítások sem a hitemet megteremtésén munkálkodnak, sokkal inkább a meglévő hitem formálásában.
Érdemes a hit és a kapcsolat párhuzamánál maradni, ha érteni szeretnéd a hit lényegét...Folyamatosan jöttök az idegen, távoli földrészek kereszténységet nem ismerő népeinek sorsával, pedig a ti sorsotok ide köt Európába... Ha más téren is ennyit foglalkoznátok ezekkel a népekkel, vsz jobb lenne az életük is... no de ez más történet. Tehát tényleg megható ezen népek sorsán való aggódásotok... én nem aggódom. Isten nem igazságtalan, és olyannak ismertem meg, aki ezt a problémát is kezeli....
Valahol elhangzott az alábbi postokban, nem keresztény hozzászólótól, hogy a népek etikai rendszere elég hasonló, és ez mintha azt mutatná, hogy nem a kereszténység Istene és tanításai miatt van így... Én azt mondom, hogy de igen. Ezeket Isten belénk égette, ezt hívják lelkiismeretnek, és ha nincs más, akkor az ehhez való viszony alapján ítél meg...De ha van más, de ha van elutasítás, akkor ez nem működik... így amíg az ember öntudatosan vagy kevésbé öntudatosan elhárítja Isten kegyelmét, nem lehet örökös...[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
Pedig a te vallásod szerint az emberiség kb. hatvan százaléka a pokolra jut, beleértve szerény személyemet, értékrend ide vagy oda. Ha te ezt nem így hiszed annak én csak örülni tudok, de akkor sikerült kialakítanod egy saját vallást.
Ez nem az én külön bejáratú vallásom... ez a kereszténység.... A Római levél igaz csak érinti, de beszél erről...És senki nem állítja, hogy a világ 60%-a helyből kárhozatra van ítélve....
[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
JJános
addikt
Picit hadd kapcsolódjak be. Nem akarok senkit megbántani, de hát én eléggé kemény döntéseket hozok, de természetesen az igazság vezérel.
Isten mindenkinek adja kegyelmét, aki kéri. Aki nem kéri, annak nem.
Valójában az emberi fajnak több, mint 90 %-a nem kéri Isten kegyelmét.Isten mindenkihez eljut, életének szakaszában többször is, az evangélium hírével. Én ha visszanézek életem 41. életévéig többször keresztezte az utam az evangélium, csak mivel materialista voltam, nem figyeltem.
Aki most kegyelmet kap, az az egyházba fog jutni, ami egy kivételes státust fog adni, aki kapja. De én hiszem, hogy sok út van, ahhoz hogy valaki kikerülje az ítéletet. Ezekről most nem akarok beszélni, de van több.2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
Pusztán az miatt nem fog senki elkárhozni, mert rossz helyre született. Ez tuti.
Persze kikerülhetném ezt a kérdést, mert nagyon kényes.Mégegyszer elmondom, hogy az igazság vezérel, de a vonalat nagyon keményen húzom meg. Pontosan azért, mert senkit nem akarok elhitetni azzal, hogy nyugi jó helyen vagy.
Ilyent csak tévelyedett emberek mondanak. Aki magát ilyennel nyugtat, az biztos nincs jó helyen, mert nyugtalan. Érzi a szívében, hogy valami nem stimmel, de nyugtatgatja magát.Menj be egy templomba, és kérdezd meg magadtól, hogy jó helyen vagyok én?
És ha félelmet érzel, ha nyugtalan vagy, ha azt gondolod, hogy Isten nem ilyen, mint ami itt folyik, akkor tudd, hogy ezek a jelzések nem véletlenül vannak. Isten szól, csak figyelj rá.Menj el bármilyen vallás házába, és figyeld a szíved.
Persze sok Isten van, és sok vallás, de csak egy Isten az, aki téged teremtett, és a földet. Ha nem találod meg, mert nem figyelsz, vagy jól érzed magad, vagy jó a társaság, akkor eltévedhetsz.
A sok Isten, nem más, mint gonosz hatalmasságok, fejedelemségek, akik létrehozták maguknak a vallásukat.
De csak egy igaz út van, és egy Isten. De a képesség, hogy a helyes úton járj, minden emberben benne lakozik, vagy lakozott, amíg el nem tompult.Ezt a vezetést Isten mindenkinek adta, és ráadásul egy lelkiismeretet. Ez az igazság.
2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
De tudom! A vallási ellentét abból adódik, hogy az egyik vallás mást hirdet, és a másik is.
Az én vallásom nem különb, mert nekem nincs vallásom.
Csak megvallásom. Nekem is szükségem van egy közösségre, de anélkül is kibírom.
Élem azt az életet, amit a hitem parancsol. A vallásokat nem lenézem, de mögé látok.Amennyiben nem valami butaság, akár célhoz is ér. Sajnos a legtöbb vallással ellenkezik a meggyőződésem. Vannak istenek. Nem igaz, hogy egy Isten van, és minden őt imádjuk. Ez katyvasz. minden vallásnak van egy. Az egyik hisz a reinkarnációban, a másik meg nem. Az már legalább kettő.
Én abból indulok ki, hogy Isten, az én Istenem legalább is mindenható, és mindenütt jelenvaló. Az én Istenem szól hozzám, hallható hangon. Semmi hókuszpókusz, és semmi liturgia. Semmi vallásos fanatizmus, és butaság. Csak úgy természetesen. Azért szól, hogy tudjam, hogy szeret, és tudjam, hogy nem kell kinlódnom, hogy nem tudom magam elfogadni, satöbbi. Mert ha Ő elfogad, akkor kit érdekel, ha valaki nem.
Mindent hozzá mérek.Aki hiszi, hogy az ő vallása visz célhoz, az figyeljen, mert ahol hazugság van, ott azt tetten lehet érni. Azt lehet érezni. Azt lehet tudni.
Senki nem jött vissza a halálból, és még most is él, csak egyedül Jézus!
2007-05-06 óta itt!
-
Dalai Láma
őstag
És lehet, hogy történt is már ilyen. De ez szerintem övön aluli ütés, vagy legalábbis magas labda, vagy pedig gyönyörű lecsapása a magas labdának. Nagyon kiváncsi leszek a válaszra és magyarázatra, mert látszólag fogást találtál.
''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
-
JJános
addikt
Bocsi! hát elmondhatom azt a verziót, amit én tudok.
Jézus, mint Isten fia, fent a menyben elkérte ezt a feladatot. Kiüresítette magát, és mivel Isten ezt meg tudja tenni, egy mag lett belőle. Vagy, ha úgy jobban tetszik kapszula.
Ezt a kapszulát hozta el, és ültette be a Szent Szellem Máriába, és így fogant szűz létére.De nehogy aktusra, vagy ilyesmire gondolj. Ez egy terv része volt.
A zsidók közt sokan voltak akik tudtak erről. Már még csecsemő volt Jézus, akkor is voltak istennek emberei, akik beszéltek szüleiknek az eljövendő megváltóról.Persze a farizeusok másként vélekedtek, és hozzájárultak Jézus megöletéséhez.
2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
Nem találod meg így leírva. De adok igét.
Filippi 2, 5-11. itt azért találsz pár dolgot, amiből lehet következtetéseket levonni.Isten természetesen nem spermává változtatta a fiát. Ezért irtam idézve: Szolgai formát vett fel. Megüresítette magát. .....
2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
A magvas dologra nem találsz igét. Nincs leírva, csak az olvasott igékből következtettem.
Akarod elfogadod, akarod nem. Látom, hogy nálad csak továbbra is porosodni fog a szent írás. Inkább azzal értesz egyet, aki butaságot beszél. Sajnálom.Te tudod, és ti tudjátok. Inkább kell néktek a butaság, és a hazugsághoz hajtsátok fületeket.
2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
Rendben van, hogy a biblia számodra csak egy könyv. Az is rendben van, hogy a gondolkodásmódodtól is távol áll. De az nincs rendben, hogy hívő emberekkel beszélsz a bibliáról, miközben kijelented, hogy úgy gondolkodsz, mit aki egybemossa a gonosz munkáit, az Isten munkáival. Többet veled sem vagyok hajlandó szóba állni. Ez itt a vallás topic, és nem a hívőkkel játszunk topic. Értsd meg számunkra mindez szent, te meg csak játéknak tekinted. Alázni a híveket? Meg bugyuta kérdésekkel mozgatni, hogy aztán kijelenthesd, hogy abszolut nem is érdekel. Tudod kivel játszál. Én nem mondom meg.
2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
-
Az eredendő bűnben én sem hiszek, ahogy már kifejtettem. Véleményem szerint csak bizonyos idézetek - némi ferdítésével lehet ilyet kihozni a Bibliából.
Ebben nem jutottunk dűlőre a többiekkel.Mi volt még a kérdésed?
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
kymco
veterán
A szavaid ítélnek meg téged, nem az, hogy én mit gondolok rólad vagy magamról.Nem gondolom, hogy az lenne a téma, hogy én mit gondolok, sokkal inkább az, hogy te mit írsz
Egyébként én magam örülnék annak, ha a vitapartnerem nem lenézne, hanem komolyan venne, mert egyébként értelmetlen a vita... és értelmetlen az erre szánt idő is...www.refujvaros.hu
-
JJános
addikt
Én mit vetettem el?
Nem te vetetted el, és meg, amit egész este beszéltünk? Aztán rögtön egyetértettél egy sületlenséggel. Velem meg órákon át vitatkozol. Mert az infó az kell, de nem hiszel benne.
Úgy gondolom, hogy a varázslás, igézés manipulálás, gonosz lények,...sorolhatnám. Mindez egy filmben egyértelmű, hogy a gonosz népszerűsítése.
[ Szerkesztve ]
2007-05-06 óta itt!
-
Nem, annyit ír a Bilbia, hogy a szentlélektől van. Bárki, bármit is mond ezen felül, az csak spekuláció. A pontos igazságot csak Isten ismeri, tehát veszélyes ezen felül bármit is állítani.
-
önállóság
csendes tag
Legalább annyira homály fedi, mint a születése és 12 éves kora közötti életszakasz! Fogalmunk nincs a biblia alapján, hogy hol töltötte a gyerek korát! Nagypapa, nagymama! Kik voltak a nagyszülei? Aztán megjelenik egyszer csak 12 évesen beszélget a papokkal azok nagyokat csodálkoznak, aztán megint eltűnik! És újból, majd 18 év múlva kerül elő 30 éves kora tájékán! semmit nem tudunk róla! Ez az igazság!
-
JJános
addikt
Az 5674-es hsz.-ben le van írva. Majd alkalomadtán olvasd el.
Én hiszek a biblia szavaiban 100%-ban. Amit érvnek írok, azért teszem, mert úgy gondolom.
Ha nem hiszel a bibliában, akkor nem hiszel az érveimben. Innentől ez nem vita, hanem kihallgatás.
És megpróbáltam minden kérdésedre válaszolni, miközben te kijelentetted, hogy egyetértesz egy számomra nagy baromsággal, aminek még a gondolata is undorít.
Innentől, hogy gondolod tovább? Nem értem.2007-05-06 óta itt!
-
A vita értelmetlen, mert laikusként, szkeptikus ateista pogány stb. emberként is fixnek tartom, hogy Mária és Jézus is zsidó volt. Azonban Jézus olyan új tanokat hirdetett, amik nem tetszettek a zsidó főpapságnak és elintézték "legálisan" a római helytartóval. Ők mosták valójában tisztára a kezüket az "elegáns" megoldással.
Hogy aztán Jézusnak tényleg egy megfoghatatlan, szellemi lény volt az apja, vagy József az ács. Nekem nyolc.
Odaátról még senki sem köszönt vissza, hogy szia minden oké. Tényleg van Isten és túlvilág.
Addig meg tartom magamat ama nézetemhez, hogy minden agyban dől el. Ha hinni akarok, akkor még az elfeket is látni vélhetem a helyi kiserdőben, vagy istent az égben, vagy a halott rokonaimat a házukban kísérteni.Ilyen egyszerű. Szó szerint, minden hit kérdése. Kivéve a tényeket, hogy szerves lények vagyunk, egy nagy teljesítményű adatfeldolgozó és tároló szürkeállománnyal a fejünkben, mely bár pompás fejlesztés, de nem tévedhetetlen, és halál esetén, ahogy kell, elrohad a tarka álmaival együtt.
A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
kymco
veterán
Akkor vegyük ezt a szöveget, vitánk tárgyának. Ebben a szövegben szerintem gyönyörűen le van írva, hogy ha a világ megfelelő pontjára születsz (jó földbe hulló szemek), akkor megleled Istent. Erről már beszéltünk régebben a többi vallás kapcsán. De te gondolom másként értelmezed a szöveget. És szerintem itt a baj. Hogyan tekinthetsz valamit 100% igaznak, ha az többféleképpen értelmezhető? Ennyi erővel mindenki kiolvashatja a maga igazságát a bibliából.
Az a gáz, hogy a tanítványok sem értették ezt a példázatot, és Jézus megmagyarázza nekik... szó sincs arról, hogy ki hova születik... sokkal inkább arról van szó, hogy milyen a szíved, mikor hullik a mag... Ez egy példázat, ahol a föld nem valóságos föld, nem földrész, a mag nem valóságos mag, a magvető nem valóságos magvető....
www.refujvaros.hu
-
JJános
addikt
Butaság. E znem metafóra, ez a legszorosabban vett fő igazságok egyike.
Erre írtam, hogy úgysem fogadod el, majd írsz róla saját verziót. Akkor meg minek irogatsz nekem, hogy érdekel, hogy mit mondok, utánna meg leugatod? Semmibe veszed, és előjössz valami maszlag verzióval. Neked a sötétség kell, nem a világosság. Jobb neked a hideg, mint a meleg? Jobb a mese a valóságnál? Ez az igazság!
Én mindeddíg az igazságot írtam! A legszorosabban véve!A metafóra ide a közelbe sem jöhet, érted? Fel tudod fogni, hogy a véresen komolyat írom?
A mag, az Istennek a szava. Az istennek a szava az ige. A testé lett ige, Jézus.
A mag Jézus. Így lett testé![ Szerkesztve ]
2007-05-06 óta itt!
-
Olvastam az Újtestamentumot. Jézus jó fej volt. Bár biztosra veszem, hogy József volt az apja. Meg akarta újítani a zsidó vallást, csak mint sok más újítónak, neki is rossz vége lett.
Aztán, hogy mivé költötték át életét és munkásságát, már a Biblia íróira tartozik.
Hisz van az a játék, amikor elindul egy mondat a játékosok között és mire az utolsó visszamondja hangosan, már alig emlékeztet az eredetire.A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
kymco
veterán
Jn. 1,1
Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige.Jn. 1,9
Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba.Jn. 1,12
Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében,Jn. 1,14
Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.www.refujvaros.hu
-
JJános
addikt
Az nem az én magom! Ne keverj!
Leírtam neked egy logikai menetet. Mégegyszer : Az ige testté lett. Jézusról szól? Igen.
A mag Isten igéje? Igen. Jézus isten igéje? Igen. Ami testté lett.Egyébként meg nem kell, hogy megtaláld, és nem kell, hogy megértsd, mert a számodra ez semmi. Mert nem is fogod fel ezeket. Át sem gondolod, csak szórakozol.
2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
Én lennék a legnagyobb sült bolond, ha én a te szabályaid szerint gondolkodnák.
Amit itt kérsz, az butaság. Csak arra lenne jó, hogy letámadjál.
Jézust sokszor állították ilyen helyzet elé. Például, hogy szabad-é adót fizetni.Jobb lenne, ha nem kisértenél engem, mert a választ megadtam. Ha nem tetszik, az már nem az én gondom.
2007-05-06 óta itt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Ingatlanos topic!
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- OLED TV topic
- OpenMediaVault
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest