Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#22234) Attila2011 válasza Kékes525 (#22233) üzenetére


Attila2011
aktív tag

"Ne haragudj, de ez magas labda, lecsapom. Pedofil papok? Ők igazán hívők, de még így sem tudtak ellenállni az ösztöneiknek."
Ha pedofilok, legalábbis kiélik ezen hajlamaikat, akkor nem igazán hívők. Szóval ebben nem tudom mi a magas labda. Ezen ösztöneiket pedig nem azért élik ki, mert nem leküzdhetők, hanem azért, mert nem akarják leküzdeni. Elég nagy különbség. Egyébként ha a pedofília szerinted ösztön, s velem ellentétben úgy tartod, hogy az embert ezek határozzák meg, akkor ezen gondolatmenetet folytatva a pedofíliát nem kéne büntetni? Hiszen szerinted nem tehet róla. Hiszen írod: "Ezekért sem felelős, ugyanúgy, ahogy a betegségért sem."

"Most vannak vagy nincsenek?"
Sehol sem írtam, hogy ne lennének (ha igen, akkor idézd), hanem arról beszéltem, hogy ezek az ösztönök leküzdhetők. Ha valami leküzdhető, akkor teljesen egyértelmű, hogy létezik. Nem létező fantomokkal nehéz küzdeni szerintem.

"Sajátos érvelési technika."
Lehet, de örültem volna, ha rendesen elolvasod azt (és a következő) a mondatot, nem pedig kiragadva pár szót teljesen ellentétes értelmet adsz neki. Nem véletlenül kezdem így a mondatot: "Megteremthette volna az embert úgy is..." majd a következőt: "Ezzel szemben". Te csak pont azt ragadtad ki, amit cáfolni akartam, beállítva úgy, mintha azt szeretném bizonyítani. Én ezt nevezném "sajátos érvelési technikának".

"Eredendően jó."
Szerintem te kicsit másként értelmezed ezt, mint a keresztények. Keresztény dogma: "Isten a világot jónak teremtette." Javaslom keress rá és nézd meg a keresztények miként értik, kicsit hosszú lenne itt kifejteni.
Viszont az furcsa számomra, hogy a te materialista felfogásod szerint, hogy lehet a természet rossz. Mert gondolnám számotokra a természet se nem jó, se nem rossz, olyan amilyennek a természet törvényei évmilliárdok alatt kialakították. Ezzel szemben te állítod: "Erre sok mindent lehetne mondani, de azt hogy eredendően jó azt korántsem."

"Ezzel elismerted, hogy ebben igazam van. A kérdésem erre az esetre akkor szerinted is igaz. Ők a mennybe jutnak?"
Nem állítottam, hogy a mennybe jutnak, azt sem, hogy a pokolba. Még ha ismerném őket se tudnám. Viszont említettem, hogy ezek az emberek a keresztény teológia szerint meg is tisztulhatnak a purgatóriumban. Ha mindenképpen azt akarod, hogy tippeljek, én ez utóbbira fogadnék.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.