Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#19740) Noddy válasza zone (#19731) üzenetére


Noddy
senior tag

Isten sokkal súlyosabb dolgokat tilt, amiket az ember komolyan venne akkor nem lenne szükség semmire. Ne ölj, ne lopj, ne paráználkodj, ne kívánd a másét és ne hazudj a másikról. Ha az ember csak a tíz parancsolat második részét komolyan venné akkor nem lenne probléma semmi, a rabszolgaságnál is akkor van baj, mikor ezeket a törvényeket áthágod. A nagy törvény az ez: Szeresd Istent és szeresd felebarátodat mint magadat, ez az alapja az egésznek, ha szerinted ez kevés, akkor nem tudom, hogy mi az elég?

Alá tudom támasztani az állításomat: nyisd ki bármelyik ókori történelem könyvet és olvasd el hogy hogyan bántak a rabszolgákkal abban az időben és hasonlítsd össze a Bibliában lévő törvényekkel.

19739:
Nincs semmilyen téveszme. Neked van egy hiedelmed, hogy az általad felhozott isteni tettek megalapozatlanok. Ahogy már korábban is érveltünk egy tett attól lesz erkölcsös, hogy mi a célja. Ha valakit ártatlanul ölsz meg gyilkos vagy, ha ítéletet hajtasz végre akkor törvényes és igaz. Isten ítélete azokon a népeken igazságos volt és emiatt erkölcsös is, volt kegyelmi idő, megbánásra és jó útra lehetett volna lépni. A kánaáni népek esetében 400 év. Attól, hogy az ítélet kegyetlennek látszik még nem lesz erkölcstelen, csak akkor ha nem tudod, hogy miért történt. És te pont így viselkedsz, az erkölcsös ítéletet vádolod holott az téged véd. Majdnem mint Jézus keresztre feszítésekor mikor mindenki az ártatlan halálát kívánta és egy ismert gyilkost akarna élni hagyni, szabadon engedni. Az az erkölcsös, ha a bűnös elnyeri büntetését és az az erkölcstelen, ha a bűnös megmenekül és tovább sanyargatja az embereket és tartja őket félelemben. Szerintem ez az abszurd és félelmetes, mikor az ember saját maga harcol azért hogy neki rossz legyen.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.