Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#19699) Noddy válasza zone (#19698) üzenetére


Noddy
senior tag

Akkor te is táncolsz a halálbüntetése kérdése körül mert nem vállalsz egyértelmű álláspontot a témában?
A bűnek következménye van ami a büntetés. Az áldozat nagyobb büntetést szeretne a vétkes pedig nyilván kisebbet. De ez nem erkölcsösség és igazságosság kérdése. A bűnösnek bűnhődnie kell, mert ekkor lesz igazságosság, és ahol az igazságosság ott a jó erkölcs.

Annak ellenére hogy jól ismered a témát mégis meglepődök, hogy nem veszed észre, hogy a zsidók rabszolgasági törvényei mégis sokkal enyhébbek mint a környező országoké és ez a hitüknek és törvényeiknek volt köszönhető. Sokkal humánusabb volt a környező népek gyakorlatánál. Sokkal erkölcsösebb volt mint máshol. A másik, hogy úgy állítod be mintha a rabszolga olyan lenne mint egy lyukas zokni, ez is az ismereteid hiányára mutatnak, egy rabszolga nem volt olcsó, nem akárkinek volt és nem gyilkolászták őket csak halomra, mintha semmi nem történt volna.

Persze igen, senki se szeret rabszolga lenni. De ha nem a bűntől megrontott világot nézed, láthatod Isten teremtésében nem szerepelt a rabszolgaság. A teremtett világ tökéletes volt, ezután a bűneset miatt van jelen minden erkölcstelenség és igazságtalanság. A tízparancsolat és a törvények ennek szabnak határt. A rabszolgasággal kapcsolatos törvények éppen az emberi túlkapást mérséklik és nem buzdítanak senkit rabszolgatartásra és olyan hogy valaki egyszerűen csak 7 év után felszabaduljon még Amerikában se volt példa... (látszik mennyire vették komolyan a Bibliát) Érdemes elolvasnod Pál apostol levelét Filemonhoz, hogy habár a címzett rabszolgatartó keresztyénként hogyan lehet a rabszolgatartáshoz viszonyulni.
Régen a direkt rabszolgaság szerint szerveződött a társadalom ma a kapitalista rabszolgaságon. Az emberek ugyan annyira éhbéren élnek és megvannak fosztva a szabadságuktól mint akkor, csak egy szám vagy az adóhivatalnál és a cégnél, adnak vesznek minket, én ezt tartom gusztustalannak (és aki ezt hirdetés és élteti, hogy milyen magas az erkölcs) mert ebben élek, a bőrömön tapasztalom, de a keresztyén embereknél mégis meg tudjuk élni a szeretetet, segítőkészséget még ebben a szigorú világban is. És hogy Isten ezt miért engedi? Mert éppen a rabszolgaság (régi és mai) a bűn rabságának a párhuzama. A sátán foglyai vagyunk aki mindenféle ocsmányságra hajtja az embert, de ebből van szabadulás. Isten az aki felszámolja a rabszolgaságot. Ami nem a törvényekben van amit úgyis áthág, meg a büntetés kérdése miatt nem mer állást foglalni, hanem mikor a feltámadás után tényleg szabad lesz és a földön pedig megtapasztalja a bűnből való megszabadulást Jézus Krisztus által.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.