- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
zrubi
senior tag
amire azt hiszem nem szolgáltam rá.
ezzekkel szolgáltál rá (többek között):
''..szevasztok! most dobtam fela a gépemre az uhulinux szarságot.''
''...már eleget gyakoroltam a suseval, redhatal, debiannal, meg még a rák tudja milyen szaros linuxal.''
Ez egyszerűen LOL
''ja ha nem kapok rendes válaszokat, lehet ,hogy megveszem ezt a ''szaros'' xp-t''
''...látom a netet senki sem tudja beállitani./ LAMA-k vagytok ti is..''
''...gnome alatt el akartam inditani a terminalt, és lám hibajelentés a'la windowsxp...'' -
rii
nagyúr
''........az elsö hozzászólásról, annyit, hogy egy leirtam a bajom, és ezzel együtt a hangulatomat is. emberből vagyok én is........''
nnnna, igen ... de ezt nem szabadhangulatmntesen kell irni, mert fórumon másképp jön le....
Hirtelen aszittem WINDOWS! köszön vissza,bár már ő le van tiltva sztem
változtass hangnemet, és tedd fel ujra a kérdéseket.... de azt tudnod kell, mit mondott a prog. tanárom: aszonta, hogy LINUX-ot ugy lehet a legjobban megtanulni, hogy szólsz valakinek tegye fe, konfigolja be,.... te nézed....
ö elmegy , .. te letörlöd, és megpróbálod egyedül feltenni.... nem megy megint szósz neki ... és igy tovább... 97-ben nekem is 5-6-10szer rakták fel, állították be a hálót, hangkártyát.... utána már ment magamtól is ..... igaz az a DEBAIAN volt ....
de akik mg nagyon értenek hozzá, azok is lehet elvannak 2-3-5 órát is a konfiggal, mert sztem a linux nem klikk-klakk, hanem /etc ....
tegyük hozzá hogy SZERINTEM ..... -
már irtam egy párszor, hogy senkivel sem akarok összeveszni. bocs ha megsértettelek, vagy valakit, aki nem akart nekem semmit rosszat.
de a
''...Teringettét, kicsit ideges leszek az ilyen emberektől ...''
bezsólásban ugyan nincs csunya szó, de ez lenéző hangnemet sugalt nekem, amire azt hiszem nem szolgáltam rá.
az elsö hozzászólásról, annyit, hogy egy leirtam a bajom, és ezzel együtt a hangulatomat is. emberből vagyok én is.
ha ,meg van már ilyen topic, akkor miért gyülinek sorra a hozzászolások??
a többi topicról már leirtam a vélaményem.
de sajna ez a topic is már elkanyarodott a témától, és ha most valakinek uhu-baja van, nem biztos, hogy segitségére lesz ez a kb 100 hsz. sajnos ez van.
ui: már azt se tudom, mi volt az ucsó linux témánk... -
rii
nagyúr
Nnnnnnnaaa, ... én meg próbálok kedves lenni ezzel a vicces el, de ugy láccik már megint kihúzta a gyufát.....
hali vicces ..!!!
ne feszegesd a pofono ládát, mert egy [MODERATOR] rendbe rak
amugy meg méltatlan a hozzáálásod a open source system-ekhez ....
... csak légyszives ne terjeszd a tévhiteidet.... -
ja és sokat[/b]!! olavstam, de sehol nem találtam a problémáimra megoldást.sok részletes leirás is létezik ,pl a Ti4200-es kareszom driver installja le van pötyögve lépésről - lépésre, de nekem akkor sem sikerült. cska nem indult el az x.ha ezek után meg mertem szolalni, akkor cska aszonták: minden le van irva bammeg,...... söt sok helyen szartak az én kis bajaimra.
viszont, ha nyitok új topicot az egy kicsit feltűnöbb, és talán sokkal többen is reagálnak a ''halálhörgéseimre''. és végre tegnap először /kb mióta rendszeresen netezek/, cirka 1.5 év után/persze nem olvasgattam egész idő alatt a linuxról/ kaptam használható válaszokat..
bocs, hogy élek -
WN31RD
addikt
-
rii
nagyúr
OFF
nosztalgiázzunk....
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=16923&start=1000000#msg3
ON -
zrubi
senior tag
Mellesleg van már legalább 3 db uhu linuxos téma, minek nyitsz mégegyet?
Miért nem olvasod el inkább miket írnak azokban?
Teringettét, kicsit ideges leszek az ilyen emberektől -
zrubi
senior tag
-
zrubi
senior tag
Te el szoktad olvasni azt hogy miket írsz, hogy an 'kérdezel'?
És azt hogy mások hogyan teszik ezt?
Na, ha látod a különbséget, és megpróbálsz változtatni a stílusodon akkor talán több értelmes választ kapnál a kérdéseidre.
Addig is olvasd el ezt:
[L]> http://gyulai.freeyellow.com/linux/nekemlinux.html[/L]
Mert ez nem kötelező.
És senki sem fog sírni, ha megveszed a windowst. -
WN31RD
addikt
Nézz körül itt: http://www.szabilinux.hu
Elég sok magyar nyelvű doksit fogsz találni.
Angol nyelvűre nem írok linket, mert azokkal tele van a web.
Kellemes böngészgetést és tanulást!(El fog tartani egy darabig... ha csak 5 perced van a dologra, akkor kár is nekifogni.)
-
ctrl+alt+F8 /t=l f0lfele meg cska akuryor villog ay ablakban.
nme tud valaki egy parancssori leirást ''alap'' parancsokból?? -
végre sikerült betölteni az mp3-akat!!
nem tudom, hogy de összejött
ha kilépek ctrl+alt+F1-el akkor az x /vagy a gnome/ miért pont ctrl+alt+F7-en van?? -
gnome alatt el akartam inditani a terminalt, és lám hibajelentés a'la windowsxp
-
-
ha az add dir-el akarom, hogy pl a zene mappából kersse ki az mp3-akat, és tegye be a listába az összeset, akkor még else tudok jutni a zene mappához.ráklikkelek az mnt mellett a kis + -ocskára és kész. a zenék különben a másik vinyomon vannak/fat32/.
nekem meg nincs kewdvem a kb 1500 mp3-at egyesével besorolni.
OFF: mi ez a hp-s popup??
ON -
rogers
aktív tag
Na én aztán jól belenyúltam ebbe a vitába
, márminthogy olvastam egy-két ''sorozatodat'' például a RAIDes alaplapokról
Szóval SuSE vs UHU ügyben nem jutok dűlőre, de végül is igazad van, ki kell próbálni mindegyiket, úccse kerül sokba...
Klikk-klikk. Hát az valószínűleg jogos, hogy rendszergazda szinten egy parancssoros felület jobban automatizálható, bár én kimondatlanul inkább valóban a végfelhasználókra gondolotam, aminthogy ezen topic ''atyja'' is mezei felhasználóként próbál a Linuxhoz közeledni. A rendszergazda eszköztára az egy másik tészta. Bár én messze vagyok a rendszergazdaságtól, volt szerencsém látni egy két ''komolyabb'' rendszert (pl.6-8-10 szerveres WinNT-SQL-SAP konfig...) és mintha a WinNTnek is lenne ilyen scriptelgetős része, nem? Hogy mennyi _jó_ windows rendszergazda van azt persze konkrétan nem tudom, de az összehasonlítás amire hivatkoztam 3 különböző forrásból származó nemzetközi (és magyar) tanulmányból ered.
A lényeg a lényeg. Amit mondani akartam, hogy a végfelhasználók szemszögéből nem túl nagy baj az, ha egyszerű és könnyen kezelhető a rendszer. Erre pedig a klikk-klikk nagyon alkalmas. A 60 éves mamámat nem fogja fellelkesíteni, hogy scriptelhető-e a rendszer vagy sem, ő csak e-mailezni akar és kész. Katt-katt -
WN31RD
addikt
''Viszont a totál kézi beállítás miatt tudtam magamnak 720x400-as, 70 Hz-es videómódot csinálni az öreg, nagyon gagyi mono VGA monitoromon [...]''
Nosztalgiázzunk...
A 90-es évek középétől a végéig nekem is egy régi mono VGA monitorom volt, és míg DOS meg Windows alatt mindenféle UniVBE szarságokkal kellett buherálnom
, hogy valami használható üzemmódot tudjak beállítani, addig a Linux alatti X-ből viszonylag egyszerű kézi beállításokkal kihoztam a 800x600-at (ha jól emlékszem) 60 Hz-en...
-
rii
nagyúr
hirtelen csak ennyit tok mondani ...
http://prohardver.hu/rios2_temak.php?what=gprs&how=OR&sid=&fid=
csak rákerestem a GPRS szóra....
remélem lesz benne valami, de azé egy-két hozzáértő szólhatna ...
... én még nme csáltam gprs linux alá, most fogok majd.... -
mixyboy
tag
Hi! Megis kellene segitseg! Szal nem fagyiott le, ne aze kene!
De modemet egyszeruen nem tudok rajta letrehozni!
Se GPRS...
Vki segitene!
Es ISA-s modemet kene betenni! Win-ban asszem Com3-on vagy com4-en tunteti fel, mar nemtom!
Szal a tarcsazoban neztem, de ott asszem 255-os hibat jelzett. De nem mindegyiknel! Marmint amikor neztem, hogy dev_izé; com1,com2,com3 és com4.
A masik a vodanet! GPRS-t kene megoldani inkabb - de hogyan? -
Cathfaern
nagyúr
Nem tudom melyik UHU-t használtad. Csak azért, mert a rc2-es még jó volt
Legalábbis ott csak a lassúsággal volt gondom. Viszont ami utána jött...
Talán az új X lehet az oka a hibák sokaságának? (mármint nem úgy értem, hogy az X a hibás, hanem, hogy nincs jól belerakva az UHU-ba a 4.3.0-ás X) Nem tudom, de mikor az 1-es UHU kb fél óra után nemes egyszerűséggel lefagyott, akkor leszedtem. És elhatároztam hogy egy jó darabig UHU-t fel nem teszek a gépemre.
Mielőtt valaki elkezdené, hogy azért lassú nálam az UHU, mert nem jó a gépem, két dolgot tudok mondani:
1. Igaza van, mert tényleg nincs túl jó gépem (1300Duron, igaz van melette 512 MB ram).
2. Viszont a 9.1-es Mandrake minden csicsával simán fut (átlátszó menük meg ilyenek), még akkor is, ha esetleg a vmware is megy! (igaz a vmware-os Windows már nem fut túl gyorsan, de kb. az UHU sebességét hozza).
Mint fentebb is írtam: nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a Mandrake-kel. Igaz, azt hozzá kell tennem, hogy UHU-n és MDK-en kívül nem láttam még más linux-ot, szóval tökéletes összehasonlítási alapom nincs, ennek ellenére nagyon meg vagyok elégedve a MDK linuxxal.
Egyébként tényleg most hogy van? Két ''UHU linux'' topic van?Nem kéne ezt másra átnevezni?
-
rii
nagyúr
áááááááá, köszönöm szépen a [HÁZIGAZDÁ]nak, hogy ki lett javítva az elrontott MSG #54 üzenetem
....
és egyúttal a LINUX nevében, hogy ki lett javítva a topic cime ...
de akkor most 2 UHU LINUX topic van....? -
mixyboy
tag
Hali!
En is nemreg feltettem UHU linuxot (PCWorld melleklet volt)! Es nem tudom, hogy lehet modemet feltenni! De most mar lattam, hogy nezzem meg a tarcsazoban, ott lehet kivalasztani! (majd kesobb megnezem).
A masik, hogy VodaNet-et hasznalok! Ugye ahhoz meg a Connect Me nevu szoftvert, aminek nincs linuxos valtozata. de mindenhol olvastam, hogy, van beepitett GPRS modul! vagy vmi ilyesmi! Szal ezt hol erhetem el? Es ha van Vodanet+linux kombinaciot hasznalo ember valahol a kornyeken, akkor az irja meg, ha vmi nehezseg, vagy csapda adodott a konfiguralaskor! Thx!
Egyebkent nekem is fagy vmi mp3 lejatszo. De mivel meg igazabol idom sem volt megnezegetni, asse tudom melyik fagyott le, es butasagot nem akarok irni! Es kulonben is, lehet, h. csak egyszeri izeke volt! Szal a modem & gprs kerdes meg mindig all! Szal segitsetek, ha tudtok! Koszike! -
Adi
senior tag
Nem, nekem már '94-ben, az elején fönt volt az X (egy VESA buszos Cirrus Logic 5426-os videókártyám volt, emlékszik még valaki ezekre?
), csak nem használtam nagyon, mert ahhoz is 8 mega RAM kellett legalább. Ha nem jól állítod be, akkor most is hazavágja a monitorodat, csak azóta a monitorok fejlődtek és ha olyan frekvenciájú jelet kapnak, amit nem tudnak már megjeleníteni, akkor lekapcsolnak.
Viszont a totál kézi beállítás miatt tudtam magamnak 720x400-as, 70 Hz-es videómódot csinálni az öreg, nagyon gagyi mono VGA monitoromon és így nem rontotta a szememet! -
Polesz
addikt
Ha valami bajod van dobj egy mailt. Amúgy KDE-t akartad használni az XMMS-el vagy Gnome felületet, mert nem mindegy. Az, hogy egy könyvtárat megadsz neki és szüttyőg van egy nagy oka: keresi a fájlokat és minden fájlba beleolvas, hogy mp3-e, és ekkor teszi a playlistbe, mivel linux alatt egy filenak akármi lehet a kiterjesztése
Tehát jpg is lehet mp3
-
rii
nagyúr
AAAAAAAAAARRRGGHHHH 40 db 5,25 -ös floppy
96-ban miitingeltem távolról LINUXal, akkor már volt szélesebb körbe CD .... és ott ez volt ...
az télleg igaz volt, hogy 1996 tájékán csak két féle ember merte feltenni az X-et... a kamikaze, meg az ömygilkos tipus...? mer ha rossz értéket húztál rá a video card-ra, akkor egyböl hazavágta...? ekor lett asszoszem a CTRL-ALT-BACKSPACE billentyű kombináció is, ami lelövi a X-et azonnal .... -
Adi
senior tag
Ha már itt az UHU-t szidtátok, akkor ellensúlyozásképpen ideírok egy sikertörténetet is.
Egyik barátom otthon egy 1 GHz körüli Athlonra frissítette a gépét valamikor régebben, ezen WinXP van, elsősorban azért, hogy MAME-mel a két pici gyereke tudjon játszani.
A régi gépet pedig megkapta a felesége.Paraméterek (a gépé, nem a feleségéé
):
- agyonintegrált, SiS chipsetes alaplap, Socket 370-es
- osztott RAM a videómemóriának
- 466-os Celeron
- valami hót ismeretlen hangkaresz.
Ez utóbbihoz Windowsok alá soha nem talált normális drivert, valami nagyon dzsunka kártyát sikerült vennie.
Ezek után átrakott a gépbe egy IDE DVD-olvasót, UHU CD be és csont nélkül fölment rá. Fölismert mindent a gépben, a rákapcsolt (asszem) Epson tintasugaras nyomtatót is, és be is állítgatta.
Majd kíváncsiságból kipróbálta és berakott az olvasóba egy Baljós árnyak DVD-t. MPlayerrel szaggatás nélkül és teljes képernyős üzemmódban le tudta játszani!Na, itt dobott egy hátast, mert Windows alatt ezen a gépen soha nem tudott normálisan filmet nézni.
A felesége azóta is hasznája a gépet OpenOffice.orggal, fordít rajta. -
Adi
senior tag
A SuSE-UHU Linux összehasonlításnak nincs értelme. Próbáld ki és amelyik neked megfelel jobban, azt használd. A Linux pont a választás szabadságát adja meg, ami Windows alatt nem nagyon van.
Én voltam az, aki ''dicsekedett'', hogy még nem volt klikk-klikk felület anno, amikor linuxozni kezdtem.Valahol igazad van, hogy fejlődés, mert szélesebb néprétegek számára teszi elérhetővé, de nem mindenhol az. Mondok egy példát: nagy számú gépet kell adminisztrálnod. Ilyenkor egy grafikus felületen végzett beállítás nem automatizálható, scriptelhető, viszont parancssorból ezt sokkal könnyebb elvégezni. Az éremnek itt is két oldala van, csak legföljebb te otthoni, egy gépes felhasználóként a másikat nem látod.
Az meg nagy tévedés, hogy Windows-rendszergazda minden sarkon akad. _Jó_ Windows-rendszergazda majdnem olyan ritka, mint a unixos/linuxos. Az nem hozzáértés, hogy ide-oda tud kattintgatni és az alapdolgokat beállítja. Ilyen szinten egy NT szervert én is el tudok managelni, pedig egyáltalán nem tartom magamat nagy spílernek. Nem is szeretnék jobban belemélyedni. -
rii
nagyúr
nekem a kedvencem a DOS, .... de az a 3-4 file nem nevezhetö op rencernek.... továbbmegyek.... a win 3.11 meg csak 1 progi volt ami szintén nem op.r. mert hát progi, de azért hires-neves úságok irták, hogy a win 3.11 op.r .... na mindegy ... szal: DOS (nem op.r) + Win 3.11 (szintén nem op.r.) + némi csicsa = win95 (op.r. ???)
és milyen linuxot hazsnáltál akkor 9 éve.... slackware-t? -
rii
nagyúr
ja ....
a LINUX lényegét egy 70 megás alaprenceren lehet megtanulni igazán....
az X, az ablakozó felület, az abszolut nem kapcsolódik olyan szorosan a LINUXhoz, mint a vindózhoz....
a LINUXnak van egy filozófiája, és azt karakteres módban lehet a legjobban elsajátittani.... GREP, AWK .... hu de régen volt.... PIPE-ok....
van a moduláris LINUX... tehát.
alap LINUX... mongyuk 70 mega ... erre rá lehet tenni az X-et, és erre az X-re jön még rá a GNOME+KDE+a többiek....
valaki szójjon rám, ha nem jó ... -
Cathfaern
nagyúr
Nos igen, elméletileg igazad van. Gyakorltailag azonban az UHU linux-ról beszélünk. Ha jól tudom, te ezt nem próbáltad. Én ugyebár igen, szóval van vele tapaszatalatom (legutoljára az 1-es verziót próbáltam, azóta felé se nézek). Ugyanis szvsz az UHU katasztrófális. Tudom, el kell kezdeni valahol, nem lehet rögtön tökéletes oprendszert csinálni, csak akkor nem kéne úgy tenni, mintha ez egy kész verzió lenne. Mert nagyon nem az. Nagyon sok bug, hiba van benne. Gondolok itt az mplayer+xmms problémákra, a 3D-s problémákra, a fagyásokra, túlzott gépigényre, stb.
vicces:
Azt írtad, hogy ne mondjuk azt, hogy más linuxt rakjál fel. Én mégis megpróbálkozom ezzel: tegyél fel egy másikat. A SUSE-Mandrake-RedHat triumvirátusból bármelyiket. Egy biztos: rosszabbul nem járhatsz. Egy esetben megfontolandó a dolog: ha hadilábon állsz az angollal. Ugyanis magyarságban az UHU verhetetlenDe szerintem, jelenleg, ez az egyetlen előnye. Ez az én tanácsom. Persze nem kell megfogadni.
-
rii
nagyúr
kicsit más hangnemet kellene megünit a LINUXal kapcsolatban, mert talán megérdemli....
pölö ott van monyguk az UHU alatt is a több szézezer forint értékű Adobe Photoshoppal egyenértékű
- G.I.M.P. (graphics imgae manipulation program... vagy mi).... (windoz 0 db)
- ott van a StarOffice ('98-ban még ez volt .... ) (windoz 0 db)
- rengeteg sok fejlsztö eszköz .... (windoz 0 db)
- letöltö programok, FTP kliensek, vagy mik.... (windoz 0 db)
- 3D: bryce vagy mi ... réegn volt... (windoz 0 db)
- XAOS valami fraktál bigyó (windoz 0 db)
- rengeteg game (XBILL rulzz)
ott van még az apache web server is ... (windoz 0 db)
...matematikai programok..... (windoz 0 db)
...sok kis szövegszerkesztő (windoz 2 db edit, notepad)
...script nylevek (windoz 0 db)
...regeteg fordito.... pascal, fortran, c, c++, c#, java, meg lehet ada, algol, prolog.... (windoz 0 db)
...rengeteg kis hálózati, meg mindenfajta mütyür....
és még sok minden más....
ha a vindóznál meg akarod emliteni a wordpadot, LINUXban kapásból 6 másik is van....
mottó: aki a LINUXot sziggya, jó ember nem lehet.... -
BaLinux
tag
Megjegyezném azt, hogy Linux nem egyenlő xmms, kde, stb. Attól hogy az xmms rossz, a többinek nem lesz baja, nem fog kifagyni. Amúgy ha az X-szel van valami ctrl+alt+bkspc-szel kilőheted talán. Kerneled milyen ver? xmms milyen ver? milyen output pluginnel megy? hangkártyád? ez így elég nehéz.
-
rii
nagyúr
ha kifagy ... lehet valamit méllyebben meg kellene nézni .... nem'tom.....
kernelt se ártana fordítani, bár nemtom az mit befolyásolna ebben, csak akkor a gépedre tudnád optimalizálni....
amikor én feltettem az UHU-t, egyböl zene(xmms), film(mplayer), hang, minden ment tökéletesen.... 16 perc telepítés után.... ja, és 85 Hz-be meg tutta hajtani egyböl a monitoromat, amit a 98 meg a millenium edisön képtelen....
a LINUX nagyon, csak a hozzáálláson kellene változtatni... a LINUXot nem arra találták ki, hogy MP3akat jáccál le, filmeket tömörítgessél, cseteljél, szöveget szerkesszél, ... az hogy már ezt is lehet vele, ... az angyszerü... de az ehhez vezetö út rögös néhol.....
de soha nem fog tudni lesüllyedni a LINUX a vindoz szintjére .... nem tud olyan primitiv rencer lenni ..... -
asszem ujra inditom az egész gépet. ''.. majd az segit..'' mikor is volt ez???
a win első éveiben? a linux asszem egy kicsi trégebbi a winnél. legalábbis a unix/ állitolag ua mind a kettő, csak a linux free/ -
egyszerűen nem tudom azt megcsinálni, hogy megadok egy mappát/zene/ és onnan amit talál mp3-at tegye be a playlistbe!!! kifagy, vagy mit csinál ilyenkor a linux
-
át küldtem egy másik asztalra, és bezáródott egyszerre...??
érdekes.... -
-
rii
nagyúr
............''Sztem is segíteni kéne neki amiben csak lehet''.......
bocs, de sztem nagyon is segitett aki tudott....
nekem eddig is volt LINUXom, de csak ugy hobbi szinten.... most hogy fent vagyok a neten, a LINUX használatának statisztikai adatát is növelni tudom 1el, ha LINUX alól netezek... nekem mongyuk kell egy korrekt C# forditó is, ami magyon hadilábopn áll .... majd keresek
au UHU meg sztem igen hogy nagyon jó egy rendcer lett....éppen azé fagyizhat le a LINUX ha lefagy, mert le kell mennie arra a szintre, ahol a vindoz van, szal hogy ö talál ki mindent helyetted .... mert a vindozt titkárnöknek irták....
aki pedig beirta hogy ''kit-kat'' legfeljebb arra volt büszke, hogy nem kezdett el azonnal sirni, hanem leült a LINUX elé, és lehet hogy 20-jára, de begyürte a rencert..... pedig akkor még biztos RAWRITE-al kellett megcsinálni 3-4 boot floppy-t .... szerintem !!!! tegyük hozzá hogy SZERINTEM -
na szép fordulatot vezsnek a hozzászólások.
mikor megirtam az első hozzászólást, azért itt szitkozodásra, ide oda küldözgetésre számitottam..
..
tehát limuxozok még egy ideig, mert vannak segitőkész emberek, és nem csak nagyokosok a 80-as évekből.
és bizom a linux fejlődésében, hogy egyszer talán felhasználóbarát lesz, széles körben elterjed stb.. és nem kell majd bill bácsitól tartanunk, hogy hol tudjuk majd kijátszani /az ő ''pénze''/biztonsági intézkedéseit. -
rogers
aktív tag
Tökre becsülöm a ''Vicces''-t mert próbálkozik a Linuxal. Sztem is segíteni kéne neki amiben csak lehet, máshogy nem fog terjedni a rendszer és maradunk Bill Gates rémuralma alatt. Én is fontolkodom, hogy otthon ledobom a Windows-t, gyakorlatilag már csak az Oprendszer mikrofos...
A SUSELinuxon gondolkodtam el, de lehet, hogy az UHU jobb?
Aki pedig beírta, hogy az ő idejében nem volt még kitt-katt annak annyit szólnék, hogy sokan büszkék arra, hogy ők még ''anno'' akár bitenként írták az assembly programokat, csakhogy ennek nincs semmi értelme. Fejlődik a világ, és gondolom nem bánod, hogy például a TVdet vagy az erősítődet sem kell mechanikusan hangolni...
Pont az a lényeg, hogy a Linux akkor fog széles körben terjedni, ha nem kell hozzá többéves tapasztalat, hogy használatba vegyük, nem?
Nézzetek meg egypár hivatalos összevetést a Linux és Windows rendszerek üzemeltetéséről. (ipari viszonylat). Habár a liszencár a Linux javára szól, a teljes üzemeltetési költség csak kb 10-15%-al alacsonyabb egy Linux rendszer esetén pont azért, mert ritka és drága a jó szakember aki elbír vele... Windows rendszergazda meg minden sarkon van kettő...
Na bocs, ha kicsit OFF voltam. -
JulWCZar
senior tag
Örülj neki hogy csak ennyi a neted linux alatt. Az USBs modememnek ''hála'' gyakorlatilag nem lehet gép közbeiktatása nélkül netem (na jó, van egy 50000 oldalas doksi róla, de azt tartogassa az alcatel az anyjának).
Visszasírom a lanosat -
rii
nagyúr
bocs ... gyorsabb voltam magamnál, minthogy megállhattam volna....
egyszer a koliban elkezték szapulni a LINUX-ot, pedig még nem látták, nem is hallottak róla.... azóta csipöböl lövök ...
a LINUX egy multi user multi tasking oprating system ... kissé nem illik rá a sz*r jelzö .... én se tok benne netet beállítani, 1997-ben a GUS-t 3 napig raktam ... én is LÁMA vagyok linuxban... de azt már 5 éve tudom hogy a LINUXhoz le kell seggelni a gép elé.... -
na!
mükszik a robi felhasználó!!
le volt tiltva vagy mia manó, még nem értem.
ráadásul mehet a jelszava megegyezik a root jelszóval!!!!!
tehát ez nem hiba -
rossz helyre válaszoltam. de midegy.
-
-
na!
most már uhuval netezek.
/root ként, gnomeal/
fél perc volt az egész. nem igazán van ez az oprendszer kiforva. pl: a tárcsázó egy rohadt nagy ablak. -
Adi
senior tag
Miért várod azt egy Linux disztribúciótól, hogy úgy működjön, mint a megszokott Windowsod? Türelmetlen vagy. Olvasgasd a dokumentációt és valószínűleg meg fogod lelni benne a választ a kérdéseidre. Feltételezem, hogy a Windowst sem tegnap raktad föl a gépedre és egy nap alatt ismerted ki annyira, hogy minden szolgáltatás flottul működik alatta.
De ha nincs hozzá türelmed, akkor vedd meg a Windowst. Senki nem fog lebeszélni róla. -
SYZYGY
tag
Annyira nem vágom én sem talán könnyebb lenne, ha arról a gépről neteznék, de ez az itthoni gépem(a gémer
) Win-es. Viszont mindent meg lehet találni az UHU-ban, csak szánj rá 1-2 órát, bogarássz rajta stb. Próbáld az uhu vezérlőpultot is. Ha túl leszel a kezdeti nehézségeken, megszeretheted.(azt irtad linuxoztál már! Én láma vagyok a linuxhoz, de azért belejövök.)
-
Hory
aktív tag
Azer' ilyet nemar.
Az eredeti kerdezonek meg: turelem. Ez egy teljesen mas rencer. A windows-hoz is ilyen mentalitassal ultel le annak idejen? ''nem megy, szar, ki vele a picsaba''?
Majd belejossz, es akkor megtanulod ertekelni azt, hogy az tortenik, amit te akarsz, nem pedig az, amit a program iroi beleganyoltak a kodjukba. -
látom a netet senki sem tudja beállitani./ LAMA-k vagytok ti is/
bocs ha gorombának tünők . senkivel nem akarok összeveszni. -
leontm
tag
hat kicsit ingerult a topicnyito hozzaszolas, sztem jogtalanul. enis most keztem egy redhaton, meg kell rajta konfigolni, de sztem meghalalja a torodest.
a mplayert nagyon erdemes kiprobalni, az xmms is van olyan jo mint a winamp stb stb gimp...
kezdok eseteben sztem igen ajanlott egy halado linuxus segitseget kerni, hogy konfigolja be stb, mert elsore lehet nem konnyu... -
SYZYGY
tag
Lesznek okosabbak, de van egy UHU tárcsázó, ahol megadhatod mivel akarsz kapcsolódni. Én használom netezésre(gprs) teljesen korrekt oprendszer sztem.
-
szevasztok! most dobtam fela a gépemre az uhulinux szarságot.
gondoltam megprobálok winről leszokni, és legális oprendszert, használok.
szóval elöszöris hol lehet a netet beálitani: hálókártya + thomson adsl modem??
a másik, a telepitésnél be kellett állitani a rooton kivul egy felhasználot. na azt nem tudom használni. nem enged belépni. uj felhasználot, hol lehet csinálni?
és a rémálom: a reset gombot már évek óta nem használtam!!!!!! a telepités után kb fél órával meg kellett nyomnom, mert csak az egeret huzogathattam csupán.
enyit a linuxokról.
szóval a kérések adottak.
senki ne mondja, hogy tegyek fel ilyen meg olyan linuxot.
már eleget gyakoroltam a suseval, redhatal, debiannal, meg még a rák tudja milyen szaros linuxal.
pedig a honlapokon orrba szájba dicsérik./a szerzők/ meg másoljuk ezerrel, meg ingyen ......
irták volna oda, hogy használatávala a viccosztályon lehet kikötni.
de mindezek ellenére jo lenne ha működne a dolog, mert neten+mp3on kivül semmire sem használom a gépem.-
kösz.
ui.: szét b.az ideg
Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Windows 11
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Milyen házat vegyek?
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- Fotó állvány eladó
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest