- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
hát visszatetem az uhut.
a debiant szerintem elég szarul raktam fel. pl a háozatnál/angol/ nem is tudom mikek csináltam, csak azt vártam már,hogy vége legyen.
most ott tartok, hogy ac3-as kodek kellene, mert nem mindegyik filmnél van hang. sőt nmem ártana, ha tudnám használni a tv kimenetet a vga kareszomon. -
biker
nagyúr
kicsit több mint pár csomagot lehet, de mindegy...
ha csak szürke háttér+maus, akkor nem jól állítottad be a graf.vezérlőt installnál.
egyéb kérdés?
ui: a Linux felhasználóbarát, nem ******* barát, mint a windows.
a windows-t csak gyakorlással lehet rosszul felrakni, a linuxot meg csak gyakorlással lehet jól felrakni.
ennyi a lényeg. -
na ''feldobtam'' a debian linuxot. 2002 dec.12.-ei a kernel..
nagy nehezen felment az alaprendszer, majd restart és még lehetett egy ppár csomagot telepiteni./angolul/
mivel egy szót sem értettem belőle, nekem ez jó nagy szivás volt.
az x pl elindul, de cska szürke háttér van és a mauz.
ezek után most már kicsit másképp nézek az uhura! -
rii
nagyúr
ez a ''másik'' UHU LINUX fórum......:
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=9757
...
...
... -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern #168 üzenetére
Most látom, hogy az a funkció, ami ''parancsok futtatása'' néven fut, na annak van egy olyan opciója, hogy root-ként lehet indítani az adott progit
Azért jó, hogy észrevettem. Már csak azt kéne tudni, hogy ezt hogy lehet elindítani konzolból (a billentyűzet miatt kéne ez, rá akarom rakni az egyik gombra, csak ahhoz tudni kéne, hogy milyen parancsot kell kiadni, hogy elinduljon).
-
Adi
senior tag
Gyerekek, segítsen már valaki, mert megőrülök!
Nem tudok nyomtatni ezalatt a rohadt Linux alatt semmit!
Lehet, hogy az a baj, hogy nincsen itthon nyomtatóm? -
Cathfaern
nagyúr
Ez a távizé úgy működik, hogy te csinálod távolról a dolgokat, én meg látom mindezt a saját képernyőmön? Az cool
Btw. egy dial-up elbírja ezt? Milyen progi kell hozzá? Bonyolult a használata? Ugyanis lenne egy haverom akinek jól jönne egy ilyen féle segítség.
Btw2. A tanításról jut eszembe: nekem meg nemrég sikerült megcsinálnom az új multimédiás billentyűzetemet linux alatt. Sőt még jobb is, mint Windows-nál volt, ugyanis ott csak 3-4 funkció közül választhatsz, hogy mit akarsz, itt meg azt állítasz be, ami neked tetszik -
hb400
tag
Vicces te voltál a www.uhulinux.hu-?
netán a krix.uhulinux.hu?
Beleolvastál a korábban ajánlott szabilinux.hu -s ''irodalomba''?
Az UHU kb. 2 óra alatt felment nekem. Minden működik, a hálózaton kívül semmit nem kellett
beállítani. Az olyan filmek amik XP alatt szaggattak, linux alatt csont nélkül mentek.
Szerintem ha linuxra át akarsz térni semmiképp nem ajánlom az XP teljes kiirtását(feltéve ha ezt
megteheted). Magyarul tedd fel mindkét rendszert a gépedre és ha ráérsz bíbelődni a linuxal
akkor be bootolsz linux alá és hajrá, ha megunod mész vissza XP-be.
Amúgy az UHU isten császár. -
van valahol egy suse linem , lehet, hogy azt megkeresem.
pár hete a debian telepitésnél elakadtam./tök egyedül csináltam, elötte nem igazán láttam lint, csak olvastam róla, na meg angol volt a telepitő/
ezek után nem tudom miért csodálkoztok, ha csak itt bénázok. -
-
Polesz
addikt
Alapból nem az nv drivert kell feltolni amikor anélkül is van kép. Egyébként a root-on fent lévő (volt) driver leírás már régi
A DC-t meg nem hiszem, hogy egy-két napig nem tudtad volna hanyagolni
Egyébként meg linuxnál meg van az az előny, hogy egy guru bármikor távolról beállítja a gépedet és a kért progikat is. Azért nem ajánlottam fel, mert
1. Nincs időm mindenre
2. GPRS nem világbajnok sebesség
3. Nem olyan a hozzáállásod, hogy megérdemelnéd...
Na bye-bye én linuxozom továbbÉpp a távirányítomat tanítom, hogy minden program kifogástalanul kezelje. Tudod ezt a tvkártyához adták amivel királyul nézem a csatornákat. Hallgatom a zenét, nyomtatok, netezek, wint futtatok, játszok, és még ezer meg egy dologra használom ezt a szar linuxot
-
a readme fájl meg kész rémálom volt. kis apro betükkel jelenitette meg szinte mindegyik nézegető progi. gondoltam kinyomtatom és ugy lépéslőr lépésre haladok, bár nem sok konkrétum volt benne. de nyomtatni ugyebár nem tudtam, nem tudom miért. egyszerüen mindhta nem látta volna a lin. anyomit.
ue volt anno a geforce driverrel is. annak a leirását még a megboldogult root.hu-ról szedtem le. kinyomtattam. csináltam mindent lépésről lépésre. de mindhiába. nem volt nvidia logo, sőt X se......most is ue a helyzet a dc++ al.
nem hiszem el, hogy senki nem telepitette fel ezt a progit a linuxára!
ja és szerintem autó se vsló annak akinek nincs jogositványa rá.
de sajna linux jogositvány tanfolyam meg nem igazán van. -
de ha egyszer nem tudok egy progit se felrakni ,akkor mi értelme van az egésznek.
1 óra buherálás/egyfolytában, no vacsora, fürdés barátok köztstb../ szeriontem igen nagy idő, pláne ha semmit se jutottam előrébb.
annyit talán haladtam, hogy tele lett fájlokkal a root mappa.. -
samson
tag
keretes szerkezetu lett a forum, magyar oran tanitani lehetne.
-
samson
tag
>>majd egyszer keresek, egy használhatóbb verzióT
ugye azt te is tudod, hogy nem a verziokkal van a gond -
-
áhh! kész. kicsináltam. vége. most, hogy ujra winfut, már jobban érzem magam. egyébként sokkal gyorsabban bootol, gyorsabban indulnak a progik.
azért egy kicsit zavar ez a linuxos akadály. lehet, hogy majd egyszer keresek, egy használhatóbb verzió. ugy kb. 10-15-év múlva, ha akkor még lesz egyátalán. -
ui.: a képernyőzártat senki na használja, mert képtelenség feloldani!!!!!!!!!!!!!
-
na most erre mit mondjak??:
van egy hosszú angol readme. azt se kinyomtatni nem tudom se ide beilleszteni. nem értem miért kinzom magam..! -
samson
tag
mindenkinek csak ajanlani tudom a sudo-t (ahogyan a screen-t is
mellesleg az su-val tudsz futtatni programot is:
-c command
csak mindig meg kell adni a pwd-t.(sudo-nal nem) -
Cathfaern
nagyúr
Szerintem jobban járnál. Ahogy elnézem neked nincs nagyon türlmed az ilyenekhez, pedig anélkül nem nagyon fog menni
Főleg nem kezdetekben, de igazából később se. Igaz nekem sincs túl sok türelmem, csak engem meg érdekel az egész, így aztán csinálom. (Meg szvsz jobb mint a Windows)
-
meg keletkezett egy rakás valami / fájl/ a home/robi/könyvtárban. egyiket, ha elinditom azt irja ki, hogy valami libtool kell neki, de az is ott van.
teljesen használhatatlan ez az egész.
már kezdem érteni, miért vana annyi progi/csomag/hozzá, és miért foglal feleslegesen 1.6 GB helyet.
-
SYZYGY
tag
Majd rájössz később, hogy letöltésvezérlö IS tűzfal IS meg ugy általában minden megtalálható alapból az UHU-ban. Alkalmazások; internet; és ott van vmi downloadX néven(most nem birom megnézni). Kicsit másképp kell használni, mint a wineseket, de rá lehet jönni! Ha nem megy ird be ide.
-
időközben össze visssza klikkeltem a dcgui fájlaira, és csinált is mindent a gép meg bejött egy terminál is, abban sorok futottak le egymás után ....
de még mindig nem tudom használni a programot. már kezdem feladni ez az egészet. asszem túrom le az ext2-t a winyoról hamarosan. -
különben nem izgat a kamera, csak a nyomtató, és a DC++..csak egyik se megy, ill. nem tudom a dc-t felrakni.
-
Cathfaern
nagyúr
Ööö...azt hiszem én félrenéztam valamit, ugyanis nekem a ''kamera''-ról a digitális félnyképezőgép jutott eszembe. Ha viszont a kamera=kamera (meglepő eset lenne
), akkor az #147 sztornó.
Viszont lenne egy kérdésem, ha nem baj: ugyebár van az a konzolos parancs, hogy ''su'', amivel az adott konzolon rendszergazda tudok lenni. Valami ilyesmi nincs külön programokra? Szóval nem tudok én úgy, felhasználoként, elindítani úgy egy programot, hogy az root jogokkal rendelkezzen? (persze a root jelszó megadása után) -
Cathfaern
nagyúr
-
egyedül a nyomtató nevét nem irtam...
na akkor még egyszer
usb nyomtató HP DeskJet 640C
''...A nyomtatót a megadott helyen nem tudtam hozzáadni!
Ellenőrizd a kapcsolatot a nyomtató és a számítógép között, illetve, hogy a nyomtató be van-e kapcsolva!...''
persze be van kapcsolva, és csatlakoztatva van!! -
és tudja valaki, hogy lehet parancsikonokat létrehozni az asztalon, a ''k'' menüből??
-
-
látom a usb-s nyomtatóm sem fog menni....
-
nem tudom használni a dcguit
-
Cathfaern
nagyúr
Hiába kattingatsz bármire, semmi sem fog történni
Az _általános_ forrásból való telepítés így történik:
Mindent konzolból kell csinálni!
1.Bemész a kitömörített állomány főkönyvtárába
2.Kiadod a ./configure parancsot. Ha jelez valami hibát, akkor azt elemzed, és megoldodÁltalában valami nincs felrakva, ami kéne a program fordításához.
3.Kiadod a make parancsot. A ''hibát jelez'' funkció itt is él
4.Ha ezzekkel meg vagy, akkor át kell meni root-ba, és kiadni a make install parancsot.
És akkor kész is vagy. Az indítható fájlt az /usr/bin/-ben találod. Általában. És most jön a fekete leves: ez csak az általános leírás. Gyakorlatilag nagyon sok programot kicsit másként kell fordítani. Ezért mindig el kell olvasni a programhoz adott README fájlt, illetve a honlapon is le van írva, hogy hogyan kell lefordítani az adott progit. A gond akkor van, ha nem tudsz angolul...Szóval tessék meglátogatni a dcgui honlapját/README fájlját, és elolvasni mit is kell csinálni. -
na ez az ami nem jött a nyekvemre:
''...Szal nagyon rakattantam... -
nos leszedtem a dcguit, és kibontottam a home könyvtáramba. kaptam két könyvtárat. ezekbe sok-sok fájlocska van. most szerintetek hogy indul a progi?? vagy csak kattintgassak végig mindegyiken, amig nem történik valami???
-
mixyboy
tag
Csövi! Mar linux alol irok
Szal nagyon rakattantam... Meg az lenne a kerdesem, hogy letoltesmenedzser progi kellene!
Meg egy olyan cim, amin talalok jatekokat! (tudom van bennt boven, de majd vesztartaleknak, ha
megunom oket!
Mindenkinek koszonom, aki segitett ebben! es telleg jo ez a GPRS Easy Connect! -
Cathfaern
nagyúr
Leginkább azért nem találsz drivert, mert nem kell hozzá
Tudom, ez még nem segít rajtad, szóval nézzük konkrétan:
Milyen UHU-d van rc2, rc3, 1-es verziójú? Ha rc3, vagy 1, akkor nincs gond, mindjárt írom/mondom tovább. Ha rc2, akkor inkább ajánlom újabb beszerzését. Egyszerűen azért mert az rc2-ben 4.2.0-as X van, ami _nem_ támogatja az Ati kártyákat, ezáltal bonyolulttá téve a használatukat. Ha viszont rc3-ad, vagy 1-ed van (ez utóbbi a legújabb verzió), akkor a telepítés közben hibáztál szvsz. Ugyanis van egy olyan rész (remélem az UHU-nál is van), ahol videókártyát kell választani. Na itt kell(ett volna) (Ati) Radeon-t választani. És akkor menne minden mint a karikacsapás. Ha azt választottad, akkor passz. Szóval ajánlott megoldás: rakd újra az UHU-t. Persze meg lehet oldani e nélkül is, ha van kedved manuálisan configure fájlokat szerkesztgetni
Btw. én az utóbbit tettem, mivel akkor még csak rc2-volt, nekem meg R9000Pro. Így aztán a linuxxal töltött első két-három hetem szöveges módban zajlott -
biker
nagyúr
-
már késő. uhum van, és végre többé kevésbé megy. nem hiszem, hogy nekiesek a gépemnek mégegyszer egy linux cdvel. pedig ki van irva asszem 8 cdje a debiannak.
viszont még mindig nem tudom, hogy melyik dcgui releaset töltsem le. van valami win32-es is, de azt se tudom mi akar lenni. -
BaLinux
tag
rii: ''de akik mg nagyon értenek hozzá, azok is lehet elvannak 2-3-5 órát is a konfiggal, mert sztem a linux nem klikk-klakk, hanem /etc ....''
Alátámasztom, tegnap telefonon diktálva, majd neten keresztül telepítettem valakinél debiant
Élmény volt, mit mondjak. Értett azér' hozzá, ezért 4 óra után már X+KDE+minden volt, persze én a háttérben zúztam fel neki mindent 512k ADSLen keresztül, miközben okult.
Ehhez képest az UHU linux játékszernek tűnik, legalábbis a telepítése.Hozzáteszem, hogy eddig csak Debiant használtam/installáltam.
-
el se indult a gafikus telepitő??
a tesztképen 3 négyszög egy közös /a monitor bal felső sarka/ sarokkal.
Mármint, ha a max felbontás 1024x768:
1.640x480-as 4zet
2.800x600-as 4zet
3.1024x768-as 4zet
plusz a monitor közepén: ''...nyomd meg ezt a gombot 15 mp-en belül, ha a tesztkép megfelelően jelent meg...'' -
Polesz
addikt
Ha nagyon antivirus kell akkor http://www.amavis.org (bár felesleges). Tűzfal alapból beépítve iptables névre hallgat
DC-hez meg van dcgui.
-
biztos jol állitottad be a moncsit??
a telepitő elindult a kék feelingel??
valami vesa modot kell választani, aztán a teszt gombot addig nyomkodni, amig el nem indul a tesztkép a kivált felbontáson. bát most lehet, hogy keverem a monitort a vga kártyával. a hozzáértők javitsanak ki.
egyébként én nekem se kezeli rendesen Ti4200-esem, igaz van hozzá driver, cska hát a telepitése.. -
Sefter
veterán
Most raktam fel én is.
Nem kezeli a radeon 9700 pro-mat.... csak az a baj, hogy nem tudok drivert telepíteni hozzá mert nem találok sehol... -
rii
nagyúr
kérdezzél,.... az útókornak is jó lesz ....
de most komolyan ....
... mongyuk én nemtok semmit a liertkaból de kell lenie
... majd egy utánam jövö okosabb ember ...
/OFF
semmi tudással vagy a nélkül van NETed, van MUSICod.... ezzel 1997-98 ban a hozzáértök 3-5 órákat szenvettek.... nem a LAMA-k, hanem a hozzáértők.... remélem érzed a különbséget.... turkálhattak a /etc-ben ... nézz be ecccer
ugyhogy a LINUX fantaszikus, milyen gyorsan fejlödik, és még nem állt meg, mert nem állhat meg ....
/ON -
oks!
akkor kezdjük előröl
akkor elöször is nyitok uj uhu linux topicot
csak vicc volt.
u.i.:ennyi összezörrenés után azt se tudom ,mi bajom a linuxal. net megy. zene megy.
már csak antivirus+tüzfal meg linuxos dc++ kéne/persze ha van egyátalán/.
de már nem is merek kérdezni.
na csaó mindenkinek, kösz a tippeket.
Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Yettel topik
- Path of Exile 2
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Jövedelem
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I Cam I W10 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest