Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
rogers
aktív tag
Na én aztán jól belenyúltam ebbe a vitába
, márminthogy olvastam egy-két ''sorozatodat'' például a RAIDes alaplapokról

Szóval SuSE vs UHU ügyben nem jutok dűlőre, de végül is igazad van, ki kell próbálni mindegyiket, úccse kerül sokba...
Klikk-klikk. Hát az valószínűleg jogos, hogy rendszergazda szinten egy parancssoros felület jobban automatizálható, bár én kimondatlanul inkább valóban a végfelhasználókra gondolotam, aminthogy ezen topic ''atyja'' is mezei felhasználóként próbál a Linuxhoz közeledni. A rendszergazda eszköztára az egy másik tészta. Bár én messze vagyok a rendszergazdaságtól, volt szerencsém látni egy két ''komolyabb'' rendszert (pl.6-8-10 szerveres WinNT-SQL-SAP konfig...) és mintha a WinNTnek is lenne ilyen scriptelgetős része, nem? Hogy mennyi _jó_ windows rendszergazda van azt persze konkrétan nem tudom, de az összehasonlítás amire hivatkoztam 3 különböző forrásból származó nemzetközi (és magyar) tanulmányból ered.
A lényeg a lényeg. Amit mondani akartam, hogy a végfelhasználók szemszögéből nem túl nagy baj az, ha egyszerű és könnyen kezelhető a rendszer. Erre pedig a klikk-klikk nagyon alkalmas. A 60 éves mamámat nem fogja fellelkesíteni, hogy scriptelhető-e a rendszer vagy sem, ő csak e-mailezni akar és kész. Katt-katt
-
WN31RD
addikt
''Viszont a totál kézi beállítás miatt tudtam magamnak 720x400-as, 70 Hz-es videómódot csinálni az öreg, nagyon gagyi mono VGA monitoromon [...]''
Nosztalgiázzunk...
A 90-es évek középétől a végéig nekem is egy régi mono VGA monitorom volt
, és míg DOS meg Windows alatt mindenféle UniVBE szarságokkal kellett buherálnom
, hogy valami használható üzemmódot tudjak beállítani, addig a Linux alatti X-ből viszonylag egyszerű kézi beállításokkal kihoztam a 800x600-at (ha jól emlékszem) 60 Hz-en... 
-
rii
nagyúr
AAAAAAAAAARRRGGHHHH 40 db 5,25 -ös floppy

96-ban miitingeltem távolról LINUXal, akkor már volt szélesebb körbe CD .... és ott ez volt ...
az télleg igaz volt, hogy 1996 tájékán csak két féle ember merte feltenni az X-et... a kamikaze, meg az ömygilkos tipus...? mer ha rossz értéket húztál rá a video card-ra, akkor egyböl hazavágta...? ekor lett asszoszem a CTRL-ALT-BACKSPACE billentyű kombináció is, ami lelövi a X-et azonnal .... -
rii
nagyúr
nekem a kedvencem a DOS, .... de az a 3-4 file nem nevezhetö op rencernek.... továbbmegyek.... a win 3.11 meg csak 1 progi volt ami szintén nem op.r. mert hát progi, de azért hires-neves úságok irták, hogy a win 3.11 op.r .... na mindegy ... szal: DOS (nem op.r) + Win 3.11 (szintén nem op.r.) + némi csicsa = win95 (op.r. ???)

és milyen linuxot hazsnáltál akkor 9 éve.... slackware-t? -
vicces
addikt
Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- LEGO klub
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Okos Otthon / Smart Home
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, márminthogy olvastam egy-két ''sorozatodat'' például a RAIDes alaplapokról
, és míg DOS meg Windows alatt mindenféle UniVBE szarságokkal kellett buherálnom
, hogy valami használható üzemmódot tudjak beállítani, addig a Linux alatti X-ből viszonylag egyszerű kézi beállításokkal kihoztam a 800x600-at (ha jól emlékszem) 60 Hz-en...