- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- gerner1
- kemotox: Ki érti ezt?
Aktív témák
-
Torry
addikt
Szóval.Van tudom a Linux-ban egy IRC kliens de azt nem engedélyezi minden szerver, pl a trefort sem ami kellene.
MIRC-et hogyan tudnám?Mert amikor a telepítés .exe-t megnyitottam az emulátorral nem csinált semmit. -
Torry
addikt
UHU Linux 1.1.1-em van és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Kicsit még furcsa meg elég nagy a káosz annyi progi van.
Azt az emulátort hogyan kell használni? -
bbazsy
őstag
Köszi.. !!
Gondolom a hardvereket ez is felismeri, mint ált. linuxok [legalábbis remélem]
Majd kiderül.. -
bbazsy
őstag
Meeg lenne mégvalami..
Nézem UHU FTP, es van egy uhuboot.img, akkor ezek szerint 1.CD -t
BOOT -osra írjam ki evvel ? -
bbazsy
őstag
FAT32 -t tud írni is ?
-
bbazsy
őstag
Hali !
Nem akarok új topicot kezdeni, de lenne egy kérdésem:
Fel szeretnék rakni egy UHU-t, de Windows mellé.
Van arra mód, h Linux - Windows [NTFS ]partíciók között pakolgassam
valamivel a fájlokat esetleg ?
Valahogy meglehet ezt csinálni ?
ThX -
proximus
senior tag
válasz
jakobkacsa #489 üzenetére
Szerintem semmi gond nincs azzal, ahogy csináltad, bár én az ''fdisk /mbr, majd fölösleges partíciók törlése'' módszerrel csináltam volna, node a megszokás nagy úr.
XP -nél ez a fixmbr volt, jól gondolom?
-
jakobkacsa
senior tag
senki...
sebaj mar megoldottam
ha valakinek hasonlo kerdese lenne:
WinXP telepitoCD-rol a Javitas menuben (restore vagy repair az angol verzioban ???) uj MBR-t lehet csinalni - ezzel eltunik Grub, linux particiot pedig egyszeruen format es kesz - TÁDÁ
ha valaki elegansabb megoldast tud, ne fogja vissza magat -
jakobkacsa
senior tag
tudom, nem egy frekventalt topic, de...
nincs a kornyeken egy pingvines ember? -
jakobkacsa
senior tag
sziasztok
segitsetek Vuknak, a kisrokanak...
1 honapja felraktam UHU 1.1rc7-et, es most szeretnem eltavolitani
egy 80-as IBM-re lett telepitve, viszont ugyaintt megtalalhato egy Win XP is...
letoltottem UHU 1.1-et, de masik HDDre akarom rakni
szoval: linux uninstall, de hogyan?
ecceruen csak ujraformazom az ext3 particiot?
de akkor mi lesz a grub-bal?
hogy tudom leszedni grubot ugy, hogy ne bantsam Win XP-t?
(neten az ''fdisk /mbr'' parancsra eskusznek DOS bootlemezrol - nem szallna el a Windoze-om? de akkor hogy mashogy?)
elore is kosz a helpet
jakobkacsa -
escie
őstag
nem tudtok valami icewm konfigoló kis progiról?
rémlik egy, még régebbről, de nem lelem...
(iceconfig)
-
escie
őstag
nah, sikerült ma végre beizzítani a hivatalos ati drivert uhu1.1 alatt...
végre valahára...
persze nem én voltam ilyen ügyes...
Bővebben: link
végig kell csinálni a lépéseket, aztán restart után működik(2d,3d)...
(még az ut2004 is megy, juhhu!)
ha jól rémlik volt egypár embernek hasonló linux+ati problémája, ezért gondoltam, hogy megosztom veletek. sok sikert! -
The7up
tag
Az az én sanda gyanúm, hogy sajnos nem.
Ha mondasz neki olyat, hogy ifconfig, akkor látni fogod, milyen hálókártyákat
lát. A lo nem számít, az egy virtuális hálókártya. Ami ezen felül van (hogy a
wlan kártya mi lehet, azt pontosan nem tudom) de gynúm szerint keress olyat
itt, hogy eth. Ha van, akkor király, nincs, akkor viszont a guglit kell
feltúrni, valami driverért... -
reefeer
tag
Az lenne a következő kérdés hogy hol tudom megnézni a már feltelepített hardwareket mint a vezérlőpult/eszköz kezelö csak azért mert szeretném megtudni hogy feltelepítette a linksys wmp54g wlan kártyát az automatikus telepítő vagy sem (tipp nem) mert azt mindenképp müködésre akarom bírni mert anélkül ugye nincs net... Eseteleg vlami tipp? Nagyon szivesen venném.
-
reefeer
tag
azt nem tudom de az elöző ujra indításnál ''megjavult'' vagyis szépen kiteszi a képet 4:3 ba.
-
reefeer
tag
Megy (a desktop)!
kicsit se rosz ugy kb 6 óra után mi
amugy igazad van most vesaba modba raktam és igy hajlandó végre elindulni... korábban volt minden ati radeon vga stb.
A probléma megoldása a következő volt: sokadjára ujra telepítettem immár vesával és 800*600 és 16 bittel ez volt a nyerő kobináció amugy a ''linux vezérő pultjába'' nem tudom a pontos elnevezédt de mivel kb 4 percig volt elöttem az egész szóval ez talán érthető ott sokféle beállítást kipróbáltam de csak vesával volt hajlando a több variációnál nem jött ki a színes képernyő ami megmutatja ohgy kéremszépen ez a négyzet itt a 640*480 a 800*600 st stb egészen 1280*1024ig
ja viszont egy problémám akad a monitorra a képet a videjo kártya 16:9be rakja ki ezt ugy kell elképzelni hogy van alul és felül egy fekete csik pont mint a 16:9 filmeknél. Ötlet? -
The7up
tag
Mit állítottál be, amikor azt kérdezte milyen videó kártyád van? A linux Radeon támogatása kissé izé.. vesaval szeret menni, a Radeon drivert nagyon nem egyszerű egy kezdőnek belehackelni...
És elő kéne hogy vedd a monitor könyvét is, hogy a korrekt frekvenciákat állítsd be. -
glett
tag
A logfile-ban lévő hiba érdekes, szerintem már ''fut'' egy X server, és másik videokártyát keres az ujabb X server indításához. Úgy tudom, hogy a PCI 2:0:0 az az AGP port, de ha nem így van, majd valaki kijavít
Lődd le az esetleg futó X-et, (pl ha jól emlékszem # init 3 paranccs rootként, és utána startx)
Ciao
glett -
glett
tag
Huhh... Ezekszerint még nem jó. Próbáld ki, hogy az xf86cfg-vel kapsz-e grafikus képet (ne ijedj meg, ha nincs egér)
A Frissítés szerintem ha máshogy megy, akkor a monitorban megy máshogy, az XF86Config fájlban csak a monitotodnak megfeleló értékeket kell, hogy megadd (hor. és vert. sync) valamint a felbontást és színmélységet. A ''Device'' szekcióban szerintem először ne az ''fglrx''-ert add meg drivernek, hanem mondjuk a ''vesa''-t, aztán ha már azzal megy, akkor lehet az ATI-driverekkel játszani.
Ciao
glett -
reefeer
tag
szia elöször is köszi a segítséget.
másodszor: nem tudom hogy hogyan de mostmár egyszr sikerült elmentenem pedig pontosan ugyan ugy csináltam local host: válasz root válasz jelszó...
azon gondolkodtam hogy több hiba is lehet 1 tft monitorom van és ott másképp müködik a frissités mint a hagyományos crtknél. 2 korábban dvi volt rákötve azóta persze már lehuztam és standard vga van.
3 ''/var/log/XFree86.o.log'' fájl tanulsága szerint a xf86config nem ismeri a 9600prot persze minden mást ismer 9500 mobility radeon rage xxx stb csak ezt nem
És végül a hiba üzenet a logfileból: (WW) Radeon: Nodevice section for instance (bus id pci: 2:0:1) found. Kérdés: mért keres bármit is pci amikor a biosba meg van neki adva hogy a primerery display device agp???
(EE) No device detected
Amugybocs ha kicsit zagyva amit irtam... -
glett
tag
A /etc/X11/XF86Config fájlt kell szerkeszteni. (kis/nagybetű számít) Vagy kézzel szerkeszted (ha új vagy inkább ne) vagy az xf86config(szöveges) vagy xf86cfg (grafikus) programok segítségével. Nincs ötletem,hogy miért nem tudod root-ként elmenteni az új fájlt, ha máshogy nem, mentsd el más néven pl: /etc/X11/XF86Config.sajat és aztán kézzel átmásolod:
# cp /etc/X11/XF86Config.sajat /etc/X11/XF86Config
Hajrá!
Ciao
glett -
reefeer
tag
sziasztok némi segítséggel sikerült kideríteni hogy az xf86config fájlt kell állítgatnom ahhoz hogy menjen a monitor. A probléma most az hogy nem tudom hogy hogy kell elmenteni az új, / fülülírni a régi fájlt az új beállításokkal... mindig megkérdezi ohgy elmentse e a fájl majd azt mondja hogy failed az elmentés...
ja és persze root vagyok.
[Szerkesztve] -
reefeer
tag
Sziasztok én is ugy döntöttem hogy kipróbálom a linuxot. Ezt ugy kb 3 napja döntöttem le azóta elég sokat olvastam e témában. Pl: 10/18 oldal a hwsw hogyan térjüönk át ''winfosrol linuxra''... valamint linuxuser.hu és szablinux is,stb. A disztibek közül az uhu linuxot választottam a magyar nyelv és magyar faq miatt. Letöltöttem az 1.1et és a kézikönyvet is hozzá. Létrehoztam a megfelelőméretű particiókat elindítottam a telepítést szépen végig is ment pont ugy mint ahogy a könyvben is le van írva. De amikor elakartam indítani a linuxot akkor 3 villanás kiséretében azt irjta ki hogy nem tudja elíndítani az x servert és hogy parancssorbol csináljak valamit. A hibaüzenet meg az volt hogy no device found amugy egy 17''tft van egy radeon 9600pro 2500+ barton és gigabyte nf2 alaplap. Valaki kérem segítsen mert már 3 és 1/4 órája olvasom a forumokat de nem tudom mi a megoldás.
u.i: megpróbáltam mégegyszer ujra telepíteni.Másodjára a vga beállításnál a radeon 1280*1024 helyett vga 640*480 állítottam de ugyan az a hiba üzenet.
u.i.: bocs hogy ha nagyon alap dolgot kérdezek de ez az első kapcsolatom a linuxal. -
escie
őstag
ha egy programot forrásból telepítek, azt hogy lehet visszacsinálni?
magyarul uninstallálni...
így telepítettem:
./configure
make
make install -
escie
őstag
válasz
Cathfaern #452 üzenetére
szia Cathfaern!
benéznél ebbe a topikba?
(154. hsz)
hátha te tudsz segítni, uhu+dcgui, ügyben.
látom te is használod...
előre is kösz! -
Pé
senior tag
Nekem sem megy az x ( Radeon9800)
A telepiteskor kivalasztom a vesa modot, 75hz 1280 * 1024, test, es szepen meg is mutatja a kepernyot. Utana reboot, es semmi. Azt irja ki hogy ''vesa bios not detected'' meg hogy ''screens found but none have a usable configuration''
A radeon driverrel semmit nem csinal.
Leszedtem a a radeon drivert az atitol, felraktam, azzal se ment. (no agp port)
Allitgattam hogy hasznalja a beepitett drivert, semmi.
felraktam az nForce2 gart drivert is, azzal sem volt semmi.
Ezek utan nincs tobb otletem.
OFF
Kicsit azert tulzas volt azt irni a site-jukra hogy kezdok is konnyeden fel tudjak rakni.... vindoz altalaban elindul minden videokartyaval... ha masnem vga modban)
FFO -
törölt tag
Csak azt nem tudom, hogy miért nem akarja felismerni a RADEON9200 vidkártyámat???
-
MUŁĐER
addikt
Lenne két kérdésem:
Most akarom fölrakni az UHU-t,és kéne partícionálni,a manual a particion magic-et ajánlja,én használtam már ezt régen,de nincs meg.Viszont a honlapján már nincs próbaverzió,vagy megveszed,vagy nem.Esetleg van másik jó partícionáló progi?
Más.
Amikor előjön a gép indításánál a menü,hogy melyik oprendszert akarom elindítani,onnan hogy lehetne kivenni a win98-at?Mert már letöröltem,de az indítómenüben még mindig ott van. -
Cathfaern
nagyúr
Látom ide már csak én irogatok. SZóval felraktam az UHU-t. Nem rossz, nem rossz, de:
Ami tetszik benne, az a KDE 3.2 miatt van (most futottam vele össze először)
Ami nem tetszik benne, az az UHU miatt van
Szóval engem továbbra sem tudott meggyőzni. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern #418 üzenetére
Próbálgatva az MDKMove-ot, eszembe jutott még valami: egyszerűen döbbenet, de eddig összesen 2 linux disztrib-nél láttam azt, hogy a betűk alapból normálisan néznek ki:
UHU (szinte az összes verzió), illetve MDK9.1 Az MDK 9.2-ben már rondák! Miért nem képesek egy ''userr-friendly'' disztrib-be normális betütípust tenni? -
proximus
senior tag
válasz
burgatshow #449 üzenetére
Viszont az még így is kérdéses marad, hogy hogy kerülhetett az első vinyó partíciója a másodikra.
Ennyire bugzik az UHU?
Ha tényleg ebben készült a ''snapsot'' a hda -ról, ill. hdb -ről, akkor tehetnél egy próbát a másikban is. -
proximus
senior tag
válasz
burgatshow #446 üzenetére
Primary Slave:
No várjunk csak--> Kizárt hogy a hdb -n hda partíció legyen(RAID trükkök is játszanak nálad esetleg?)
-
proximus
senior tag
válasz
burgatshow #445 üzenetére
Primary Master:
Na ha jól látom, Van a Linuxnak egy ''/'' -je, egy swap, meg 1 ''/home''
Ennek a grub szekciója:
(A bzImage, és az initrd(ha van ilyen) kicserélendő a nálad lévő nevűre + egy devfs=mount is kellhet a kernel sorba)
----------------------------------------------------------------------
title Mandrake Linux
root (hd0,4)
kernel (hd0,4)/boot/bzImage root=/dev/hda5 reboot=warm
initrd (hd0,4)/boot/initrd
---------------------------------------------------------------------- -
burgatshow
veterán
Slave:
/dev/hdb1 boot: * start: 1 end: 1785 blocks: 14337981 id: 7 System: HPFS/NTFS
/dev/hda2 boot: start: 1786 end: 2393 blocks: 4883760 id: 83 System: Linux
/dev/hda3 boot: start: 2394 end: 3001 blocks: 4883760 id: 83 System: Linux
/dev/hda4 boot: start: 3002 end: 3649 blocks: 4883760 id: 83 System: Linux -
burgatshow
veterán
válasz
proximus #444 üzenetére
Master:
/dev/hda1 boot: * start:1 end:2562 blocks: 20579233+ id:7 system: hpfs/ntfs
/dev/hda2 boot: start: 2563 end: 4866 blocks: 18505880 id:f system W95 Ext'd (LBA)
/dev/hda5 boot: start: 2563 end: 3326 blocks: 6136798+ id:83 system: Linux
/dev/hda6 boot: start: 3327 end: 3389 blocks: 506016 id:82 system Linux swap (ide állítottam be az uhu swapját is)
/dev/hda7 boot: start: 3390 end: 4866 blocks: 11863971 id 83 Linux -
proximus
senior tag
válasz
burgatshow #443 üzenetére
Nu, emmá rázósabb valamivel.
Tudodmit? Valamelyik Linuxban add ki a köv. parancsokat egy terminálban:
fdisk /dev/hda <-- most bent vagy egy partícionáló pr. -ban. (prim. master)
nyomsz egy ''p'' -t, meg egy entert; majd egy ''q''-t + enter. <-- A p -vel kilistáztad a part-okat, q -val kilépsz.
A kilistázott adatokat kijelölöd bal egérgombal, majd itt az új hsz. -ban nyomsz egy középső egérgombot. Ezzel beillesztetted a szöveget. Ha megvagy, a fentieket ismételd meg a /dev/hdb -re(prim. slave), és tedd be azt is. -
burgatshow
veterán
válasz
proximus #440 üzenetére
Okés most próbálgatom bepakolni mert azt elfelejtettem mondani, h 2 vinyó van van egy maxtor 40gb (master) amin rajta van a win xp a vinyo első 20gb, a mandrake a maradékon!
Van még egy 30g WD (slave) aminek az elején (15gb) egy windows util-s van, a maradék 15-n meg az uhu!! Vagy inkább kamion! -
proximus
senior tag
válasz
burgatshow #405 üzenetére
Ilyen ''no symbols found'' -ot én akkor kaptam, amikor próbáltam elindítani az athlon-ra optimalizált X -emet egy 466 Celeron-os gépen. Szal nem biztos hogy neked ezt kézzel kellene babrálnod, mert én nem nyúltam semmihez, és mégis az egyik gépen jó minden(az athlonon
), a másikon nem.
-
proximus
senior tag
válasz
Na akkor biztosítok egy kis supportot neked is, OK?
Ez itt egy nyers grub.conf (vagy menu.lst) :
----------------------------------------------------------------------
default 2
timeout 10
splashimage (hd0,0)/boot/grub/splash.xpm.gz
title Windows XP (Experience the fucking killing ...)
root (hd0,0)
chainloader (hd0,0)+1
title Mandrake Linux
root (hd0,0)
kernel (hd0,0)/boot/bzImage root=/dev/hda3 reboot=warm
title UHU Linux
root (hd0,0)
kernel (hd0,0)/boot/bzImage root=/dev/hda3 reboot=warm
-----------------------------------------------------------------------
Kezdem a ''finomhangolási'' lépéseket:
default 2 <-- melyik induljon autom. (0 -val kezd)
splash. <-- kell -e, illetve tud -e hátteret kezelni a grubod? Ha nem töröld a sort.
A windows bejegyzés szinte tuti hogy jó bárkinél, csak max title utáni részt kell átírni hozzá.
Mandrake és UHU:
A ''root'' bejegyzés mutatja meg a grub-nak, hogy hol vannak a saját cuccai, esetleg a kernel. Ez sokszor egy apró ''boot'' partíció. A ''(hd0,0)'' -ból a hd0 valsz. jó lesz. A második 0 jelenti az első partíciót(nálam a (fat32) C -n van a boot mappa), ha 1 akkor a másodikat, stb.
A kernel sor ''(hd0,0)'' -ja szinte biztos hogy megegyezik a ''root'' -soréval
A /boot/bzImage értelemszerűen a kernel elérési útvonala. A root=/dev/hda3 (Ez a root ugye nem ugyanaz mint a root sor!!) jelenti a root partíciódat(ahol a ''/'' és könyvtárai vannak). (Ennél a ''root'' -nál az 1 jelenti az első partíciót.) A ''reboot=warm'' ''lágyabb'' újraindítást eredményez.(nem csipog, és nem számolja be újra a mem-et(Hogy felvidítsalak, van vagy 5-féle újraindítási erősség))
Ha valami még nem tiszta, kérdezz csak nyugisan. -
burgatshow
veterán
Na mégsem oldódótt meg a probléma nem tudom mi a gáz!!
De kösz a segítséget! -
proximus
senior tag
1. Ha ez a ''pirosodás'' a mozzillában volt, az lehet ám fícsör is, nem ám hogy bug.
Használni én nem használtam, de úgy tudom valami ''gépelőkeresés'' néven szerepel. Nézd meg a Szerkesztés --> beáálítások--> haladó--> navigálás a bilentyűzettel alatt.
2. Egyszerűen nem hiszem el. hogy nincs mód bill. kiosztás váltásra.Telepítéskor sem kérte ennek beállítását?
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
proximus #432 üzenetére
Na itt megvan melyik fileokat kéne módosítani szvsz, de...!
De egyikben sincs semmi. Illetve a modules.conf-ban van, mégpedig az hogy:
# /etc/modules.conf
Szóval nem tudom mit kéne beleírni modjuk az AUTOLOAD-ba. -
Panther
HÁZIGAZDA
-
proximus
senior tag
Keress valamelik böngészőben egy fájl letöltésére mutató közvetlen linket, és másolod. Ha megvan nyitsz egy terminált (xterm, gnome-terminal, kterm?) és ''wget ''a link'''' (Ha van középső egérgomb, akkor használhatod beillesztésre)
Pont a lényeget hagynám ki
A wget egy népszerű ''powa'' letöltő program, és egyik kellemes tulajdonsága, a letöltési sebbesség mérése, illetve hátralévő idő elég pontos megbecslése. (Ha a letöltés megszakad, magától újrapróbálja, sőt saját magad is folytathatod akár egy másik letöltési helyről is)
[Szerkesztve] -
proximus
senior tag
Egyébként írhatsz egy szkriptet magadnak, amibe beírkálod az elvégzendő rutinokat:
Pl. így:
1. touch my-start; chmod +x my-start (létrehozol egy üres fájlt, majd a chmod -al ''.exe -vé''teszed)
2. ezt beleírod:
#!/bin/bash
modprobe ne
dhcpcd eth0
3. kirakod a fájlt az asztalra, és ha netezni támad kedved, csakk klikkelsz
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
Nah, ime Panther Linux alól
Hmm... valamiert itt joval lassabb a net mint a Win-es gepeken. Miért lehet ez?
Hopp, még smileyt is tudok innen, de nagyon ultrajo vagyok
(Bazze, de szar ez igy... alig tudok irni. Nincs hosszu ''i'', raadasul a z meg az y is ossze van keverve. Angol billentyuzetem van, Win alatt Magyar (101 gombos) konfiggal full jó. Itt ez hol állitható be?) -
Cathfaern
nagyúr
Kicsit OFF
Most próbálgatom a Mandrake live CD-jét, a MDKMove-ot, s egész kellemes.
(természetesen egy ismerősömtől kaptam kölcsön, s nem ám úgy töltöttem le
DC++-ról)
Hibái:
- fizetős
- nem olyan programok vannak benne, amik nekem tetszenek (nincs Mozilla, nincs
XMMS, nincs MPlayer)
- a legnagyobb előnye, hogy magától ment minden beállítást egy Pendrive-ra,
csak bizonyos gyártmányokkal működik
előny:
- egész jó
- Ha megveszed a dobozost, kapsz hozzá egy pendrive-ot, amivel tökéletesen
működik minden
- felismerte magától az R9000Pro-mat
- nyomtatót is
- szvsz előny: a egerem plusz gombjait 3. gombként ismeri fel, így nem kell a
görgőt nyomogatni -
proximus
senior tag
Nem vagyok UHU -s, de segítek amit tudok.
Az UHU vezérlőpultban nem lehet ezt elmenteni valahogy?
Ha nem akkor lenni kell egy modules.autoload -nak, vagy hasonlónak az ''etc'' -ben. Ha nincs, (mert mintha olyat hallottam volna, hogy átrendezték az egész modulbetöltő-rendszert az UHU -ban), akkor az UHU doksi azt hiszem tárgyalja hogy hol van az új rendszerben. Ha megvan akkor ha belenézel, már látni is fogod hogy a többi hogy na van definiálva, és hozzápasszintod ezt a modulnevet is(lehet hogy csak ki kell kommentezni)
Ja és gratula.Most már láthatod hogy a pingvin sosem hagy cserben.
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
proximus #412 üzenetére
Úristen!
Megtalálta. Beléptem grafikusan, xterm-ből (húú miket tudok, szinte büszke vagyok magamra) nyomtam egy ''modprobe ne''-t (amire az előbb nem szövegelt vissza) és már ott is van az UHU vezérlőpultban az eth0
(Írja is rá hogy ACCTON TECH. CORP.) Beállítottam az IP-t, átjárót, DNS-t, és máris megy a net is
(Tényleg, mindjárt írok egy üzit onnan is örömömben
) Már csak az a kérdés hogy akkor mi az az ''ipv4'' <inaktív> (gondolom a TCP/IP v4 protokoll, de mit keres a hálókártyáknál?
), mit állítsak be neki IPcímnek (
), és hogy most minden rendszerindítás után ezt végig kell majd csinálni? Gondolom nem. Tehát: hogy lehet automatizálni?
-
-
proximus
senior tag
Az utolsó 5-10 sort érdemes lehet beemelni, persze csak akkor, ha ez nem egy újraindítás után van, hanem egy modulpróbálkozás után.
Olyan csomi van fent, hogy isapnptools? Ebben vannak ISA -s cuccok kezeléséhez való parancsok(szerintem ezzel pont le is tudod kérdezni a karesz adatait).
A ''modinfo ne2k-pci'' -t próbáltad már? Vagy simán az ''ne'' -vel ugyanezt? A modinfo kidob olyat hogy ''parm:'' <-- ebből a sorból tudsz valós driverparamétereket kilesni, bár a felkészített modulok automatice tudni szokták, hogy mit-hogyan(persze lehet hogy nem árt ehhez felismernie a cumót)
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
proximus #408 üzenetére
A dmesg-et már megnéztem egyszer, de nem nagyon tudtam belőle kihámozni semmit... feltegyem netre, ''hátha'' te jobban érted?
Egyébként talán annyit tudtam kivenni belőle hogy fingja sincs róla mi van a hálókártyával.
Ja, és talán már mondtam, de inkább 2x mint 1x se: azóta PnP lett a kártya, de így se lát belőle semmit szegény. -
proximus
senior tag
Először csak simán: ''modprobe ne2k-pci'', ha nem fogadja el, akkor jöhet a kártya irq jának és egyébnek a hozzárakása a parancshoz. Ja igen: van egy olyan parancs, hogy ''modinfo ne2k-pci'' (az ne2k-pci helyére írhatsz más modul neveket is
), illetve ''dmesg'' így szimplán. A dmesg -ből tudsz mindenféle rendszer általi visszajelzéseket elemezni.
-
burgatshow
veterán
válasz
Haggyuk reboot után elindult!!
Higyan tudom átállítani az alapértelmezett ablakkezelőt? Alapból gnome-ot keres de azt nem raktam fel mert nem tetszik! Vagy icewm vagy kde!
A mandrake-os cumó még áll! -
burgatshow
veterán
Hali! Tudtok segíteni!
A múltkori hülyeség azt haggyuk mert az 1,0 uhu val próbálkoztam, most raktam fel az 1.1-est de megint a vesa-val szüttyögök! Mikor beírom hogy startx ezeket kapom:
Skipping ''/usr/lib/X11/modules/fonts/libspeedo.a:spencode.o'': No symbols found,
majd ugyanezeket kapom még:
libGLcore.a:m_debug_clip.o
libGLcore.a:m_debug_norm.o
libGLcore.a:m_debug_xform.o
libGLcore.a:m_debug_vertex.o
Nem értem, ezeknek a fájloknak kéne vhova mutatni egy szim linkkel, vagy mi?
Másrészt, hogyan tudom beírni a grubba a mandraket?
Köszike a helpet!
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
Nem olvastam végig a topicot, tehát lehet, hogy már említette ezt valaki:
Próbáld meg a Knoppixot indítani CD-ről. Az felismer egy rakás hardvert, talán a hálókártyádat is, és akkor megnézheted, hogy milyen modult használ és milyen paraméterekkel. PCI-os kártyák esetén simán megy a felismerés, nem tudom, ISA kártyákkal mit kezd (ISA kártyás gépben még soha nem használtam Knoppixot), de egy próbát megérhet. -
proximus
senior tag
Na ez nagy hülyeség volt: a mozillában a vissza gombot nyomogatni
Aktív témák
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E752 - i5-3GEN I 8GB I 320-500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest