Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

feltettem a feisty-t... vegyes érzelmekkel. egyre inkább el-windows-osodik, úgy érzem. persze a telepített rendszeren vissza tudtam szerezni a ''jól megszokott debianos felületet'', de egyre kevesebb beleszólás van a telepítésbe. ráadásul a live cd is sokkal lassabban tölt be, egy c2d e6400-tól elvárná az ember, hogy ne 4-5 percig töltsön befele. különösen úgy, hogy a 6.10 kb. fél perc alatt benn volt ugyan ezen a gépen.

mindenesetre ezzel már egyből megy a szenzor (az edgy-ben levő 2.6.18-as kernelben még nem volt benne a szenzorchip támogatása, a 19-be került be, a feisty-ben már 20-as van). a procc 40 fokos, a chipset 77, a gpu 74. asszem nem a procihűtőt fog kelleni lecserélnem...

megj.: az el-windows-osodás nem feltétlenül hátrány... feltéve, ha a linux hagyományait is követik. tehát van a default dolog, ami általában jó az embernek, viszont van lehetősége pl. telepítéskor is már belenyúlnia a rendszerbe. én inkább ezt hiányolom. lehet, hogy meg lehetett volna csinálni, mert miután az utolsó ablakon, a telepítésnél ráböktem a Telepítés gombra, akkor láttam, hogy van egy Advanced... menüpont. hogy mi van alatta, azt már nem fogom megnézni.

Aktív témák

Hirdetés