Hirdetés

Aktív témák

• pitipeti

csendes tag

Sziasztok!
    Tegnap raktam fel harmadszorra az Ubuntut. (Most már egész jól sikerült.) Működik minden hardverem, még a WIFI is pedig azt alapból nem támogatja. Leírnám néhány tapasztalatomat hátha tud vki tanácsot adni. Mivel a linuxhoz nagyon nem értek (még) ezért a multimédiás cuccokat a BUMPS szkripttel illetve az Automatix-szel telepítettem. Az Ati drivert nem tettem fel mert állítólag sok vele a probléma. Minden OK. Le is tudok játszani mindenféle filmet, de tapasztaltam egy-két igen furcsa dolgot: Az mplayer csak konzolból működik (Error opening/initializing the selected video_out(-vo) device) és a feliratoknál a hosszú ékezetes karaktereket hibásan jelenítni meg. Jó, gondoltam próbáljuk meg a gxine-t: szuper, jók a feliratok, de a film felénél elment a hang... Ja még az mplayerhez: film lejátszás közben bekapcsol a képernyőkímélő.(?)
    Más: Ha bent hagyok a DVD-lejátszóban egy lemezt hosszabb ídőre, akkor egyszer csak felpörög a meghajtó és kifagy a rendszer. (Egyébként egy HPnx6325 notebookról van szó. Az XP tökéletesen fut rajta, tehát harver hiba kizárva.) Hát kb. eddig ennyi problémám volt. Ezeket leszámítva nagyon tetszik a rendszer (főleg az indulási és leállítási idő tetszik nagyon: kb a fele mint egy használt XP-é).

Ja még valami: Borzalmasan néznek ki a karakterek az Openoffice-ban, nem tudom, hogy ezen lehet-e valahogy segíteni. Monduk ez az egész rendszerre igaz, de az office-ban a legdurvább.Rendszer->Beállítások->Betűkészlet : itt átállítottam LCD-re a megjelenítést. Hát valamivel jobb, de nem az igazi.

Aktív témák