Új hozzászólás Aktív témák

• hcl

titán

LOGOUT blog (1)

válasz inf3rno #40355 üzenetére

"es loggolasnal az az alapelv, hogy" rotáljuk. Tehát az x napnál régebbieket törölni.
    Mondjuk én PHP-val tudtam párszor teletolni a /-t, de így jár, aki nem teszi külön LV-ra a /log-ot - de az nem is egy mezei asztali volt.

" A log rotation korulbelul olyan, mintha nem is lenne naplozas."
    De, olyan, mintha lenne. Pl. cégeknél megvan az időtartam, amíg meg kell maradnia. Nem akkor törlődik, ha sok a log.
    Meg lehet tömöríteni is a régieket, van zcat meg bzcat is...

Windowson az szokott sok helyet enni, hogy visszaállítási pontokat csinál, meg a letöltött updateket nem nagyon törli, de az eltávolításukhoz szükséges cuccokat sem (most fejből meg nem mondom, de pont lehet tudni, hogy melyik könyvtárakban vannak ezek). Win7-en meg még Service Pack volt, aminek a telepítése után ott maradt jó sok ilyen cucc, amivel el lehet távolítani (ha letörlöd ezt, akkor már nem lehet uninstallni a Service Pack-ot). Ha hibernáció van engedélyezve, akkor hiberfil.sys is van, az is pár guga.

Virtuálgéppel amúgy jobban jársz tesztelésileg, annyit kalkulálj bele, hogy nyilván lassabb lesz, mint egy fizikai gépen ugyanaz. Qemu/KVM és Virt-manager, azzal frankón GUI-ról tudsz gépeket kreálni, indítani/leállítani/nézni a konzoljukat (azaz a képernyőjüket).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés