Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz hcl #40354 üzenetére

Logtol el tud fogyni a hely, es loggolasnal az az alapelv, hogyha elfogy a hely, akkor uzemszunet, amig nem csinalunk ujra helyet. A log rotation korulbelul olyan, mintha nem is lenne naplozas. Akkor van szivas ebbol a szempontbol, ha jon egy DDoS, es telefossak a naplot.

Nalam Windows-nal nem a naplozo csinalja ezt. Jo, volt, hogy 16GB lemezkepet kimentett, es otthagyta Isten szent neveben, de altalaban a Temp mappa van tele szemettel, es nem torli, illetve az alkalmazasok kapnak indokolatlanul sok helyet. Van egy misztikus 50GB, amivel fogalmam sincs, hogy mit csinal, csak fogja. Gondolom koze lehet a frissitesekhez. Alkalmazasoknal a jatekok nagyon sok helyet ettek, azoktol kellett megszabadulnom eloszor, de aztan az evek soran egyre kevesebb lett a hely barmit csinaltam. Kenytelen voltam egymas utan torolni az alkalmazasokat, hogy helyet szabaditsak fel, meg allandoan atnezni a rejtett mappakat, hogy talalok e valami torolhetot. A vegen inkabb megvaltam a rendszertol. Ez meg a Win 7 volt. Nem tudom, hogy Win 10-re is igaz e ugyanez az elv, de gyanitom, hogy igen. Nem hiszem, hogy a naplozashoz koze lenne, azert szoveges naploval eleg nehez osszeirni 50GB-ot. Na mindenesetre most nagyjabol ugyanazt a funkciot ellato programok vannak fent, es 80 GB-al kevesebb helyet fogyaszt az Ubuntu, ugyhogy orulok neki. Windows-ra nem hiszem, hogy valaha visszaallok, esetleg virtualis gepen vagy fenntartok erre egy kulon laptopot egy halozati szegmensen, hogy tudjam tesztelni azon is, amit kell biztonsagi szempontbol, de igy 2 het Ubuntu utan maradni fog ez. A masik ami nem tetszik Windows-ban az a hatterben torteno adatgyujtes. Azt mobilon is korlatozni akarom valahogy.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés