Új hozzászólás Aktív témák

• Dave™

nagyúr

válasz Frawly #37865 üzenetére

A Linuxnak már így is rosszat tett a népszerűsödés, egyre inkább viszik multik (Red Hat, Canonical) a bloatosodás, windowsosodás irányába, lásd Snap, konténerizált univerzális csomagformátumok, systemd, pulseaudio, Elektron-alapú bloatok, Gnome-KDE és nagyobb DE-k, tabletesített, butított felületek, flat dizájn, egyéb káros tendenciák. Nem, ne legyen népszerű, legalábbis ne ilyen áron. Ott van már a Windows, semmi értelme a Linuxból is n+1. Windowst csinálni, mert az a tömegelvárás. Aki ilyet akar használni, annak már ott a Windows, mai gépeken mindegyik fut normálisan, 5 dolláért megvehető az eBayen egy kulcs hozzá, nem akadály gyakorlatilag senkinek.

Nincs olyan, hogy a Linux bloatosodik, ez így teljesen értelmezhetetlen. Az Ubuntu szerintem is rossz irányba megy a Snap erőltetésével, de az még mindig nem egyenlő a Linux-szal. Az összes variáció és kombináció azért létezik a disztribúciókból, mert valakik megcsinálták, mások pedig használják. Ott van a lehetőség és a szabadság arra, hogy azt használj amit csak akarsz. Szerintem a legkevésbé sem lehet párhuzamot vonni a Windows-zal, ami gyakorlatilag egyféle megoldást kínál az ezernyi problémára, szemben a Linux a szinte végtelen variánsával. Az Electront nagyon könnyű félreérteni, illetve ha valaki csinál belőle pl. egy rendszermonitor alkalmazást annak valóban semmi értelme, de kicsitől a nagyig egészen kiváló dolgok hozhatóak ki belőle, szerintem zseniális már maga az elgondolás is, hogy egy web app legyen becsomagolva asztali alkalmazásba. Így van Linuxon is VS Code, Atom, Skype, hogy csak párat említsek - Electron nélkül nem biztos hogy vennék a fáradságot a támogatásra. Én is készülök egy Electron alapú alkalmazást fejleszteni, mert azzal oldható meg egy komplex probléma egyszerűen és elegánsan. Nem az eszköz a lényeg, hanem hogy mire használják. A flat dizájnt sem értem mi a bajod vele. Ez egy stílus, használhatsz helyette bármit, szerintem minden disztribúción elég nagy a szabadság ebben a kérdésben.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés