Új hozzászólás Aktív témák

• Victoryus

addikt

Ennyi lenne csak a lényeg: az Ubuntu szerver nat-on kapjon netet, azt ossza szét a belső hálón. Ezt nem sikerült eddig megoldanom.
    Most van egy jól működő Windows 2012-es szerver kb. 100 klienssel, proxyval, +nyomtatók+routerek stb. ebbe nem kéne bekavarnia az Ubuntunak, most csak tesztelni kell virtuális gépen mit tud, mit nem. Ezért nem bridge módban van a virtualboxos hálókártyája. Tehát a belső hálón kéne tesztelni vele a dhcp-t, dns kiszolgálót, sambát, tartomány kezelést, meg valami levelező klienst, esetleg még ftp-t. Nyilván ha élseben menne, akkor könnyebb lenne, meg a nyomorult proxy se zavarna be semmibe.

Lehet, hogy nem volt egyértelmű, mert tegnap meg tegnap előtt még csak azt néztem meg, hogy egyáltalán mit lát egy Linux, egy hálón van a Virtuális Win2012-vel. (belső hálón) Az kb. ugyanazt tudja, mint ami élesben is megy, dns+dhcp+tartomány+fájlmegosztás van rajta. Ezért akartam először fix ip címet az Ubuntunak a belső hálón. Plusz valami grafikus felületet is kerestem, így jött képbe a Zentyal. De a végső cél egy működőképes Ubuntu szerver lenne, 2 hálókártyával.
    Közben amikor éppen ráérek olvasom a leírásokat, meg az Ubuntu kézikönyvét.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés