Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyulank

addikt

ZFS partíciót hogy lehet létrehozni, csatolni? És ez független mindentől, mint más fájlrendszer? Szóval ha kiveszem a lemezt, amin a ZFS partíció van, és ráteszem egy másik gépre, akkor ugyanúgy be tudom olvasni, mintha NTFS lenne? Azért kérdezem, mert próbáltam csinálni egyet, thunar ki is írta, hogy your-pool, de mikor rákattintottam, hibát írt ki, hogy nem tudja csatolni, vagy ilyesmi. De a lényeg, hogy nem formázta le meg semmi, így nem tudom, mi történne, ha újratelepíteném a rendszert. Sok fájlom van, ami régen létezett, aztán 0 bájtossá vált van ilyen jpg, de több gigás mp4 is. Nem tudom mitől van, de szeretném, ha nem lenne ilyen. 3TB NTFS volt eddig. Ja, régebben tudtam BTRFS-re is formázni a lemezeket, most inaktív szinte minden, legalábbis, ha a régi 30GB-os HDD-met akarom formázni csak ext-ek vannak, FAT-ok, NTFS, SWAP, meg törölve nevű valami. Mivel Windows alól is jó lenne, ha lehetne használni, ahogy olvastam egyelőre a ZFS a legbiztonságosabb, amihez van valami program Windowshoz, hogy írja, olvassa.

Új hozzászólás Aktív témák