Új hozzászólás Aktív témák

• Dhampir

félisten

válasz Dhampir #31110 üzenetére

Az alap Ubinál működik végre minden. Kérdés, hogy meddig fog így maradni, de jelenleg stabilnak tűnik.

Kicsit lassabb művelet volt a kezdeti beszaggató ablakoknál (alapból telepítés után is nomodeset-el indított a Grub) grafikus felületen telepíteni és átírogatni a dolgokat, de végigvittem. :D

A zárt driverek és fényerő állítással történő indítás egyszerű GRUB sormódosítással beállíthatóak voltak. Egyébként telepítés után az Ubuntu alapból, magától az Intel microcode-t telepítette, csak a zárt Nvidia-t kellett még mellérakni.

Habár grafikusan továbbra sem követhető a szabályozás, de a gyorsbillentyűvel a kívánt mértékben szabályozható a fény erőssége.

A Mate-val ellentétben a gyári kiadás nem kapcsolja be feleslegesen a billentyűzet háttérvilágítását.

Csak gyári szoftverforrásokat használok, nem PPA-zok egyenlőre, habár ezt régen sem kedveltem csak a Tweak Ubuntu használata miatt vettem fel az adott szoftverhez kellőt.

Nálam a perfekt működés létkérdés, hiszen elsődleges operációs rendszerem a Linux környezet, lévén hogy Microsoft alkotta rendszer jelenleg csak vendéggépről érhető el.

Új hozzászólás Aktív témák